Postuar mė parė nga
Goran
Dhjetra her kam par politikane duke premtuar zhgenjyer njerzit e thjeshte shqiptare. Nuk ka rendesi se cfare ngjyre jan keta politikan por e di shume mire une edhe shume shqiptare se cili eshte goli i tyre, e di mire se dashuria per pushtet dhe ndjenja qe ata kane per karrigen nuk eshte joshur akoma edhe pas gjithe ketyre viteve, por se cfare eshte cudi qe cdo her politikanet shkojne ne nje vend prape se prape njerezit mblidhen pas tyre sikur keta politikane me shume fytyra kan ndruar nga viti ne vite por cudia vazhdon akoma ne shqiperi duke premtuar te njejtat gjera te premtuar nga 3-4 kolege te tyre te nje ngjyre tjeter.
Duke par mire se si eshte situata politike tani ne shqiperi une vendosa te shkruaj nja 15 rjeshta ose 4-5 faqe se me duket vetja sikur nuk jam pjes e nje jete ose njeriu te thjeshte ne shqiperi, me duket sikur po te mos jesh i ngjyrosur sot nuk do te botohet asgje qe shane te dyja palet dhe se shkrimi im do te fundoset ne nje nga koshat e plehrave te ndonje kryredaktori arrogant qe nuk do te shikonte aspak se cfare kam shkruar por do te gjykonte kete gje me ane te Mbiemrit tim dhe antaresimin tim.
Se fundmi degjova lajmet dhe marrezirat e zotit kryeminister per te ndertuar nje central berthamor diku ne shqiperi dhe lajmi tjeter qe thote se shqiperia do te marre pjes ne panairin nderkombetare te turizmit dhe fluturimeve(World Travel Market) qe zhvillohet javen qe vjen ne londer.
Une nuk e kuptoj kete dreq qeverie qe eshte ne pushtet tani per iniciativat qe ka marre per ndertuar nje central berthamor Por perse valle Shqiperis i duhet nje impiant berthamor sot gati te gjitha vendet europiane mundohen te gjejne menyra te tjera per te permbushur nevojat e tyre te energjis, Si do ta ndertoje zoti kryeminister nje impiant berthamor. Ne vitet 80 me ligj te akorduar nga qeveria dhe parlamenti Italiane u rihapen centralet berthamore dhe tani ne te gjithe komunitetin europiane keto impiante berthamore po veniten dhe po kerkohen zgjithje te tjera . Si duket raporti i komisionit europian per zhvillim nuk i eshte perkthyer zotit kryeminister sepse dihet mire qe zoti kryminister e ka inat te lexoj dicka ne gjuhe te huaj. Implementimet e qeveris shqiptare duken sikur jane te kota reformat e shumperfolura ne drejtesi luften e krimit pastrimin e parave jan reforma qe duhet te merren nga rrenjet e tyre, rrenjet e krimit varijojne nga kokat ose farat qe duhen shkulur me force. Principet dhe prioritet per bashkpunim mes Komisionit Europian dhe shqiperis nuk kane bere ndonje perparim te madh qe nga memorandumi i vitit 2003 ne 19-20 Qershor ne Thesaloniki . Prioritetet kyce te vendosura nga Komisioni Europian jane 1 Forcimi i kapacitetit administrativ ne lidhje per marveshjen a associm stabilizimit dhe implementimi i marreveshjes se Integrimit me comisionin europian.2 Te promovoj dialog konstructiv mes partive politike dhe aleatet per te implementuar reformat e kerkuara nga Komisioni Europian.Keto jane vetem dy paragrafe kryesore te kesaj marveshjeje qe duhet zbatuar qe shqiperia te integrohet ne familjen Europjane. Duke par rethanat dhe klimen politike ne shqiperi keto 23 faqe te ketij drafti duken si nje mision i pamundur . Misioni i pamundur fillon diku por per shqiptaret e thjeshte qe kenaqen me britmat e qeveritareve dhe statistikat e tyre te pabaze raportet e shumte dhe zedhenes qesharak qe nuk e dine se ku eshte bishti dhe i kapin gjerat nga koka. Do te duhet dite te tera te shkruaj per shqiperin qeveritaret partit e panumerta huat dhe gjendjen e mjeruar te njerezve te thjeshte qe vuajne sa me shume nga praktikat politike te mesjetes kapitaliste. I kalove pushimet ne Tiran e Durres vitin e kaluar por me erdhi keq kur duke zbritur nga makina tek ushtari i panjohur u ndesha me nje turm qe erdhi drejt tek une dhe cdo kush me pyeti nqs kisha pune u shtanga ne ate moment dhe fillova te mendoj, Thash me vete shqiperia paska emigrante shqiptare. Mjerime te sjella nga keto pushtete qe kane mjeruar shqipatret e thjeshte. Por me gjithe keto reforma cfare perfiton Shqiperia ? edhe sikur te ishim ftuar ne Aleancen Veri Atlantike cfare perfitome ne ? Ne Shqiptaret e thjeshte Cfare perfitojme ne si shqiperi ose si shqiptare qe para nje shekulli europa na ka gjymtuar trojet tona ateher perandorite europiane grabellonin trojet tona dhe i shisnin ato shteteve fqinje, te uzurpuar nga sllavet edhe greket trojet shqiptare kane perjetuar shume gjate gjithe ketije shekulli por ne fund ata kane mbijetuar. Keto 17 vjet kemi perjetuar shkaterimet paranojake dhe demokraci dhe qeveri hipokrite jemi drejtuar nga njerez qe kapitalizmin nuk e kan patur as lende ne shkollat e tyre ose dokturatura. Duke vendosur nepotizmin si plani i pare i cdo qeverie shqiptare nuk do te doja te thoja por duket se shqiperia rrugen e integrimit e ka shume me te gjate. Perse politikanet shqiptare gjithmone harrojne se mireqenja e njerezve dhe niveli i jeteses eshte rruga qe ne duhej te kishim marre. NQS njerezite do te ishin te mire edukuar te punesuar a thua se do te donin te integroheshim me shume se sa te ishin integruar. Por politika shqiptare harron harron se do te duhet shume kohe per te arritur nivelet e popujve te Evropes te vjeter. Shohe po ato fytyra qe i kam pare ne vitet 90 ne politike kudo degjone per cifligje dhe apartamente te ketyre deputeteve pushtetareve pasuri te kusherinjeve the thua ne Shqiperi nuk ka korupsion por Shqiperia eshte korrupsion vete, kur mendo se te gjithe pushtetaret kan ngritur gradacelat e tyre ather e kupton se shqiperia eshte vendi i trafiqeve i droges krimit organizuar nepotizmit.
Krijoni Kontakt