Pershendetje,
Si mund te vej disa hyperlinks neper pjese te caktuara te nje fotografije ?
shnet
Pershendetje,
Si mund te vej disa hyperlinks neper pjese te caktuara te nje fotografije ?
shnet
--==Emi==--
nese eshte nje imazh i vetem nuk memundesi ta besh me html kjo mundesi behet vetem me multi objekte te nje fotografie. Psh ne nje falsh photoshop ose ne nje java applet
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Ne fakt kjo mund te realizohet duke perdorur tagun
Më poshtë po tregoj një shembull se si mund të vendosen disa lidhje mbi të njëjtin imazh. Kjo mënyrë përdoret zakonisht për menutë e faqeve, harta të ndryshme, diagrame, etj. Në këtë rast po marrim si shembull një foto për menunë e faqes.
Imazhi i menusë është 500 piksela i gjerë dhe 27 piksela i gjatë. Menuja përmban shtatë faqe dhe në secilën prej tyre duhet të vendosim nga një lidhje të ndryshme. (shiko imazhin e bashkëngjitur)
Për të vendosur lidhjet, duhet të mendojmë sikur ka një drejtkëndësh të tejdukshëm mbi çdo faqe të menusë. Për të vizatuar drejtkëndëshat me HTML, duhet të dimë koordinatat në piksela të cepit të majtë lart dhe cepit të djathtë poshtë. Këto komanda mund t'i gjesh me hamendje ose, për të qënë i saktë, është mirë të gjenden me anë të photoshopit ose programe të tjera grafike. Numërimi i pikselave fillon nga e majta në të djathtë, dhe nga lart posht.
Pra, kordinatat e cepit të majtë lart janë [0,0] ndërsa koordinatat e cepit të djathtë posht janë [500,27].
(shiko imazhin e bashkëngjitur)
Pasi ke shënuar koordintat e të gjitha cepave të drejtkëndëshave, je gati të shkruash kodin HTML si më poshtë:
Lidhjet vendosen me anë të ektiketës
Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 05-02-2006 më 19:17
Edi
Pershendetje cuna.
Uroj qe te jeni mire.
Kam nevoje per nje ndihme.Keto dit bera nje design ne Adobe Photoshop.. por nuk e kam te qarte nje gje.
Pyetja : A mundet mbrenda designut qe kam bere te bashkangjis nje TEXT me link dmth e bej designun e shkruaj VIGAN ndersa kur te afrohemi tek vigan te shkon tek aj link qe e cakton.. por problemi jo qe te ruhet .html po .JPG ose GIF pse PNG.
A mund te behet kjo?
Flm per ndihme
Nqs ke nje imazh te madh dhe do futesh disa tekste qe te jene te klikushme,atehere me fotoshop mund te ndash zonat ne imazh,ku secila zone do kete tekstin e vet dhe fut tekstin per cdo zone.Pra me fotoshop ben vetem ndarjen(slicing) dhe futje teksti.Per te bere tekstin brenda zonave te klikushem te duhet te perdoresh nje nga programet me poshte.Kur flasim per imazhe me linksa brenda ose tekst te klikushem,nenkuptohet qe ky imazh do jete ne nje faqe interneti dhe per pasoje kerkohet kod ndertimi,per imazhet,tekstin e klikushem brenda,si html,flash ose php.Pa kod nuk behet.
Imazhi mund te kopjohet dhe ruhet si jpg,gif,ose png skedar.
CC Image mapper
http://www.freedownloadscenter.com/W...ge_Mapper.html
HTML Map Designer Pro
http://www.freedownloadscenter.com/W...igner_Pro.html
Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 07-10-2007 më 21:26
i nderuar po perpiqem te sqaroj divka mesa mundem shkurt do ti bie.
Vendos nje imazh ne Adibe Image ready dhe pastaj vepron sipas ketyre procedurave.
Shiko imazhin dhe dote kuptosh si ecet ne etapa te ndryshme per kete efekt.
A. klikon tek icona e afektit image map dhe aty po te mbash pak mausin down do shikosh se hapen tre lloje selektimesh.
1. drejt kendesh
2. rreth
3. selekton ate psese ce don ne forma te lira (sipas formes qe deshiron)
B. Duke klikuar dy here mbi pjesen e selektuar me me butonin ose duke zgjedhur tabelen web content mund te jete anash programit ose mund te nxjerret tek menuaj Window> web content dhe shfaqet tabela e vendosjes se URL-se. aty vendos Nje URL ce deshiron dhe kjo ishte shkurtimisht.
per cdo paqartesi mund te shkruash dhe do mundohem te te sqaroj
Faelminderit per spjegim.
Faleminderit per pamjen.
Por problemi egziston sepse jam duke beren je skin ne hi5 dhe nje footer image dua ta bej keshtu me link.Kur e bej punen me image ready dhe psh kur ja bej prewiew whith Mozilla.. del mire dhe del e klikueshme por kur e bej save optimized as pastaj e ruaj .gif dhe e fus ne hi5 nuk del me link por vetem si image.
Din gje ku eshte problemi?
Te faleminderit shum per pergjigjen.
Krijoni Kontakt