gazeta sot
Alban Dudushi kërkon censurimin e forumeve në internet për akuzat e konspiracionit çifut ndaj Ramës
26 October 2007
Nga Kastriot Myftaraj
- Ditën e enjte në 25 tetor, në emisionin Top show, në Top Channel, u diskutua për forumet shqiptare në internet. Drejtuesi i emisionit, Alban Dudushi, e orientoi debatin tek problemi i gjuhës së urrejtjes, sharjeve dhe tek teoritë e konspiracioneve që shfaqen në internet, duke kërkuar disa herë haptas censurimin e shkrimeve me këtë përmbajtje.Dudushi bënte sikur ishte i shqetësuar për sharjet në terma si “malok”, “lab”, etj., por u duk qartë se preokupimin kryesor Dudushi e kishte për teza që shfaqen në forumet shqiptare në internet, si ajo që Dudushi e quajti teza për “një komplot ndërkombëtar të një çifuti që ka ardhur në Shqipëri”. Më tutje gjatë debatit Dudushi tërhoqi vëmendjen për teza që ai i parafrazoi, duke thënë: “Kini kujdes nga politikani filan se ai është i lidhur me çifutin filan dhe do t’ ia shesë Shqipërinë atij apo këtij dhe Kosovën atyre…” Dhe Dudushi vazhdonte lajtmotivin e vet, duke thënë: A nuk duhen censuruar këto gjëra si racizëm? Dudushin e kishin mësuar mirë se në një rast ai madje u ankua se për hebrenjtë përdoret fjala pezhorative “çifut”, kur në Shqipëri ky term përdoret rëndom, se shumë pak njerëz e dinë se është pezhorativ, madje e ka përdorur dhe vetë Dudushi. Është e qartë se Dudushi e kishte fjalën për akuzat që i janë bërë Edi Ramës dhe Erion Veliajt, sikur janë pjesë e një konspiracioni të hebrejve ekstremistë, të cilët unë parapëlqej t’i quaj çifutë, si George Soros etj, që lançojnë dhe mbështesin në politikë dhe shoqërinë civile ata që quhen kriptohebrej, ose njerëz që rigjejnë identitetin hebre, të cilin kanë bërë sikur e kanë ndryshuar për vetëmbrojtje paraardhësit e tyre në rrethanat e trazuara të së shkuarës, sipas një tradite biblike. Kohët e fundit debati për këto teza është zgjeruar shumë në forumet shqiptare në internet dhe ky debat sillet në orbitën e artikujve që kam botuar unë në gazetën “Sot” për këto çështje. Duket se jehona e madhe që kanë gjetur këta artikuj në forumet shqiptare në internet i ka alarmuar disa qarqe okulte që kërkojnë të përdorin censurën për t’i nxjerrë këto teza nga qarkullimi. Këto qarqe okulte, në fillim kërkojnë t’i trivializojnë, t’i neutralizojnë këto teza, si “teori konspiracioni”, por kur konstatojnë se megjithatë ato vazhdojnë të përhapen dhe të zenë vend, atëherë e abandonojnë qëndrimin shpërfillës dhe kërkojnë armën e vjetër të censurës. E vërteta është se një tezë nuk mund të quhet a priori absurde, paranojake dhe e pavërtetë, për shkak se paraqitet si një teori konspiracioni. Nuk duhet harruar një gjë, ekzistenca e mafias, është shpërfillur si një teori konspiracioni, që nga koha kur Siçilia u bashkua me shtetin italian në 1860 dhe deri në vitin 1992, kur Gjykata e Lartë në Itali dha një vendim të formës së prerë që pranonte akuzën e formuluar nga Giovanni Falcone, në vitin 1987, dhe të mbështetur tek ajo që u quajt “Teorema Busheta”, domethënë rrëfimi i bosit të penduar mafioz T. Busheta se mafia ishte një organizatë e fshehtë me një hierarki, një rregullore, dhe që kërkonte të siguronte një pushtet okult në shoqëri dhe në shtet, për qëllime kriminale. Për më tepër se një shekull që nga krijimi i shtetit italian ekzistenca e mafias si një konspiracion kriminal, për të krijuar një pushtet okult ishte quajtur në sens pezhorativ një teori konspiracioni, madje ishte quajtur si një tezë raciste, pasi denigronte siçilianët. Tashmë është vërtetuar se ishte mafia ajo që e përdori me shumë sukses kundër armiqve të mafias tezën se teoritë konspirative mbi mafian ishin racizëm antisiçilian. Nuk duhet harruar se edhe vetë nazizmi ka një origjinë konspirative, që shkon tek shoqatat e fshehta raciste gjermane, si “Thule”, të cilat donin të krijonin një pushtet okult duke infiltruar njerëzit e tyre brenda institucioneve dhe partive të Republikës së Weimarit. Do të ishin njerëzit okultë të këtyre shoqatave, të cilët nxitën dhe mbështetën krijuesit e Partisë Naziste. Për nazizmin para vitit 1920 mund të flisje fare mirë në termat e një teorie konspiracioni që denonconte një pushtet okult. Prandaj nuk është a priori një gjë absurde dhe e rreme që të flasësh për një teori konspiracioni të hebrenjve ekstremistë. Një nga gjërat më interesante që ka thënë Hitleri në librin e vet «Mein Kampf» është se ai në fillimet e karrierës së vet politike armiqësinë e gjermanëve për hebrenjtë e gjente të pamjaftueshme, më tepër një resntiment tradicional, si ai që ekzistonte në gjithë Europën. Kjo nuk ishte ajo lloj armiqësíe që do të donte Hitleri të kishin gjermanët për hebrenjtë, një armiqësi racionale, e ftohtë, që do t’i bënte ata t’i shkatërronin hebrenjtë. Dhe vërtet, edhe një historian prohebre si Paul Johnson në librin e vet «Kohët moderne» thotë se gjermanët deri me hyrjen e Hitlerit në politikë nuk ishin ndër popujt që shquheshin për antisemitizëm, pra për urrejtje ndaj hebrejve. Paul Johnson thotë se kryeqyteti intelektual i antisemitizmit ishte Parisi, ndërsa vendi i masakrave kundër hebrejve ishte Rusia. Ajo që bëri Hitleri ishte se u kultivoi gjermanëve, popullit më të arsimuar të botës, një armiqësi racionale kundër hebrenjve, mbi bazën e resentimentit antihebre të tyre. Ky aspekt i nazizmit deri më sot nuk është analizuar fare. Si mundi Hitleri, duke përdorur si expedient vetëm oratorinë e vet spekulative, që brenda 12 vitesh (1920-1932) ta bënte popullin më të arsimuar dhe më flegmatik të botës, që t’ i jepte shumësinë e votave njeriut që u paraqitej gjermanëve me tezën kryesore se të këqijat e gjermanëve vinin nga konspiracioni hebre kundër kombit gjerman? Kjo pyetje kërkon ende një përgjigje në rast se nuk duam që përgjigjja e saj të jetë e anasjella e të keqes me bazë biologjike që nazistët u atribuonin hebrenjve dhe që në këtë rast u atribuohet gjermanëve. Sekreti i Hitlerit në bindjen që u kultivoi gjermanëve mbi vërtetësinë e teorisë së tij ishte tek aftësia e tij për ta shitur si të vërtetë teorinë e vet të konspiracionit hebre për dominimin e gjermanëve, duke sjellë të dhëna të shumta, të cilat ai i paraqiste si prova të vërtetësisë së teorisë së tij. Nuk ka dyshim për atë që teoria e Hitlerit e konspiracionit të hebraizmit ndërkombëtar kundër kombit gjerman ishte e rreme. Por kjo nuk do të thotë se hebrenj të veçantë të fuqishëm, financierë dhe intelektualë, me prirje ekstremiste, nuk e kishin idenë e dominimit, si Soros. Në rast se nuk do të ekzistonin këta njerëz, Hitleri nuk do të kishte gjetur dot provat minimale për t’iu krijuar gjermanëve idenë e rreme të konspiracionit hebre kundër kombit gjerman. Këta hebrenj ekstremistë janë bashkëfajtorë për ardhjen e Hitlerit në pushtet. Në të shkuarën dhe sot ka një tendencë që çdo teori e këtij lloji të etiketohet si racizëm antihebre, ndryshe antisemitizëm, kur bëhet nga njerëzit e përkatësisë ariane. Antisemitizmi (racizmi antihebre) është një doktrinë urrejtjeje me anë të së cilës janë bërë krime të mëdha, që nga persekutimet e hebrenjve në mesjetë, tek Holokausti dhe terrorizmi islamik bashkëkohor që ve në shenjë hebrenjtë dhe shtetin e Izraelit. Por, po aq i keq sa antisemitizmi është kapitalizimi spekulativ dhe cinik i viktimave të Holokaustit dhe gjithë persekutimit të hebrenjve, nga ana e disa njerëzve të llojit të Soros, që duan ta përdorin reputacionin e popullit martir hebre si mburojë për goditjet që marrin për veprimet e tyre të dyshimta. Ky është një ekspedient i mjerueshëm dhe që nuk mund të shkojë gjatë, z. Soros. Derisa, të thuash se Adolf Hitleri qe një njeri i keq nuk është antigjermanizëm, edhe të thuash se Soros është një njeri i keq nuk është antisemitizëm ose më saktë antihebraizëm. Ajo që nuk duhet harruar Hitleri ishte në pikënisje të karrierës së vet politike anëtar i një konspiracioni racist, çka e bën të ngjashëm atë me konspiratorët hebrej të traditës së “Protokolleve të të Urtëve të Zionit”. Unë nuk e kuptoj se përse “Protokollet e të Urtëve të Zionit” mohohen me aq ngulm, kur ato fare mirë mund të quhen si krijim i hebrejve ekstremistë dhe racistë, ashtu siç është “Main Kampf” dhe literatura e ngjashme me të si vepër e gjermanëve ekstremistë dhe racistë etj. Nëse ka pasur një konspiracion arian për të krijuar pushtet okult në Gjermani dhe në botë, nuk ka pse mos të ketë pasur dhe të ketë edhe sot një konspiracion hebre të këtij lloji të bërë nga ekstremistët. Kjo nuk e denigron popullin hebre, por vetëm ata që e kanë bërë dhe e bëjnë këtë gjë si Soros. Nëse e këqyr veprimtarinë e Soros në Shqipëri dhe raportet e tij me Edi Ramën dhe Erion Veliajn i gjen të gjitha gjurmët e një konspiracioni okult. Kur unë e paraqes këtë teori konspiracioni, disa njerëz më kërkojnë prova të drejtpërdrejta. Ajo që duhet ditur është se teoritë e konspiracionit vërtetohen me prova të tërthorta, veç rastit kur del një i penduar nga radhët e konspiratorëve që rrëfehet, siç ndodhi me mafian, që ishte një konspiracion. Ekzistenca e mafias ka qenë një teori konspiracioni që mbështetej në prova të tërthorta, dhe që u vërtetua kur dolën bosët mafiozë të penduar dhe bënë rrëfime. E njëjta gjë mund të thuhet dhe për konspiracionin kriptohebre sorosian në Shqipëri për të krijuar një pushtet okult të infiltruar në partitë, shoqërinë civile, institucionet etj. Kjo teori konspiracioni vërtetohet me qindra prova të tërthorta, të cilat unë i kam sjellë në shkrimet e mia dhe vazhdojnë të shtohen. Një provë e tërthortë domethënëse është se Fondacioni “Soros”, ekuivalenti i Shoqërisë “Thule” që nxori nazistët, vepron si një shoqatë konspirative e ngjashme me mafien, pa asnjë transparencë reale, ku njerëzit katapultohen dhe bëjnë karrierë të shtyrë nga forca okulte, dhe po kështu veprojnë dhe off-spring të saj si Lëvizja “Mjaft” etj. Këto gjëra unë i kam analizuar gjerë e gjatë. Drejtori i komunikimit i Lëvizjes “Mjaft”, Kristi Pinderi, i cili ishte i ftuar në emision, kur u pyet nga Dudushi se si duhen neutralizuar tezat si ato që kam paraqitur unë dhe njerëzit që i paraqesin ato, u përgjigj se kjo është pjesë e luftës së dritës kundër errësirës, që ka fillesa biblike. Pinderi dhe Dudushi e quanin veten sikur ishin në anën e dritës në këtë betejë. Por e vërteta është se ata janë në anën e errësirës se nuk guxojnë që të bëjnë një debat për këtë çështje dhe t’ i ballafaqojnë bartësit e tezave që ata kritikojnë me personat që akuzohen, ose me kundërshtarë të këtyre tezave. Në vend që të bëjnë këtë, Dudushi dhe ata që qëndrojnë pas tij propozojnë që të përdoret censura, që ka qenë arma e “errësirës” kundër “dritës”. Dudushi dhe qarqet okulte që e nxitën të bënte debatin e ditës së enjte tremben nga drita e argumenteve që do të ndriçojë mendjen e shikuesve gjatë një debati të tillë, nëse do të bëhej. Dhe kjo frikë është prova më e mirë se këtu ka një konspiracion që kërkohet të mbrohet. Si qenka kjo punë kështu, që këta njerëz i japin vetes të drejtën të bëjnë akuza monstruoze, ndërsa të tjerëve ua mohojnë këtë të drejtë. George Soros, njeriu të cilin Edi rama e bëri “qytetar nderi” të Tiranës në 2005, e ka quajtur dhe vazhdon ta quajë Presidentin e tashëm amerikan Bush, Hitlerin e ri. Soros e ka krahasuar Presidentin Bush me Hitlerin, duke thënë se administrata e Presidentit Bush është një reminieshencë e Reich-t të Tretë dhe se sloganet e Presidentit Bush i kujtojnë ato të nazistëve që i ka dëgjuar në fëmijërinë e vet në Hungari. Pra Soros e akuzon Presidentin Bush dhe administratën e tij si një konspiracion që kërkon t’ i përdorë SHBA si Reich-un e Tretë nazist. Ta konsiderosh hitlerian Presidentin e SHBA, të zgjedhur me votat e shumësisë së amerikanëve, do të thotë të fyesh gjithë popullin amerikan. Atëherë pse nuk kam të drejtë unë që ta akuzoj Sorosin si një hebre ekstremist që drejton një konspiracion të kriptohebrenjve në botë dhe në Shqipëri? As për ekzistencën e kriptohebrenjve nuk duhet të habitemi se kemi rastin e beniamines ukrainase të Sorosit, Yulia Tymoshenko, e cila ka qenë shumë e përfolur për origjinën e saj të dyshimtë dhe është quajtur si hebreje, gjë të cilën ajo e ka mohuar, por pa arritur të japë një version të besueshëm të origjinës së saj. Mbiemrin «Tymoshenko» ajo e ka marrë pas martesës, ndërsa mbiemri i saj i vajzërisë është Grigyan. Ky mbiemër është ukrainas sa ç’ është shqiptar mbiemri i Megi Ajtyresës, që i kanë përgatitur karrierën e një Yulia Tymoshenko shqiptare. Babai i saj ka qenë leton, ndërsa nëna e saj ukrainase, me etni të dyshimtë. Në vitin 2001, kur Prokuroria e kontrolluar nga Presidenti autoritarist ukrainas, Kuchma e arrestoi për korrupsion Yulia Tymoshenkon, që deri atëherë kishte qenë zëvendëskryeministre, për habinë e ukrainasve, Yevhen Chervonenko, një nga liderët e komunitetit hebre në Ukrainë, deklaroi publikisht se Yulia Tymoshenkon është çifute. Merret vesh, deklarata u bë që të krijohej përshtypja se në Ukrainë po përndiqen hebrejtë. Për babain e vet, Tymoshenko thotë se ka ardhur nga Letonia, por nuk është në gjendje të provojë origjinën e tij letone, më tepër se c’ është në gjendje të tregojë simotra e saj sorosiane në Shqipëri, Megi Ajtyresa fshatin në Mirditë nga ku pretendon se e ka origjinën. Tymoshenko pretendon se nëna e saj ka prejardhje ruse, por nuk tregon dot as fshatin apo qytetin e origjinës dhe as gjenealogjinë. I ati i Tymoshenko ka qenë çifut nga Letonia dhe nëna e saj çifute e ardhur në Ukrainë nga Rusia. Është për t’u habitur, që shumë kriptohebrej duhet të shkojnë në burg ose në dhomat e gazit që të pranohet identiteti i tyre nga organizatat hebreje. Në fakt, Revolucioni «Portokalli» në Ukrainë fillon me protestat për arrestimin e Tymoshenko-s para burgut Lukyanivska ku mbahej ajo. Ndoshta, në rast se Edi Rama dhe Erion Veliaj do të arrestoheshin, atëherë do të dilte dikush si Chervonenko që të thoshte se ata janë hebrej dhe se arrestimi i tyre është shenjë e përndjekjes së hebrejve në Shqipëri. Sa për Megi Ajtyresën ajo nuk ka nevojë të ketë fatin e Tymoshenko-s, që të mësohet se është hebreje, se e tradhton mbiemri dhe fakti që ende nuk e tregon dot fshatin në Mirditë nga ku pretendon se e ka origjinën. Edi Rama ka hyrë në politikë me kredencialet e intelektualit polemist mediatik. Derisa është preokupuar shumë nga këto akuza, siç duket nga emisioni i Dudushit, le të dalë në një debat për këtë çështje, duke mos përgënjeshtruar famën e tij prej intelektuali polemist mediatik. Në rast se Rama nuk e bën këtë, ai tërthorazi provon se është i lidhur nga fije që komandohen nga një dorë okulte. Edi Rama mos t’ia ngarkojë Dudushit dhe korrespondentit të “Zëri i Popullit” për Qarkun e Shkodrës. Musa Kurtulaj detyrën që polemizojnë me mua për këto çështje, i pari indirekt dhe i dyti direkt. Le të zbresë në arenë kampioni i polemikës, siç e ka mbajtur veten Edi Rama. Thirrja për censurë që bëri disa herë Edi Rama me gojën e Dudushit në emisionin e ditës së enjte është shumë preokupuese se qarqet okulte pas tij, pas censurës në internet, do të kërkojnë dhe censurën në shtyp dhe në botime të tjera për këto teza, dhe më tutje mund të shkojnë deri në përdorimin e instrumenteve penale për t’i luftuar akuzatorët e tyre.
Krijoni Kontakt