Hajde jep reputacionin tani dhe leri numrat :P
Ja po ju tregoj zgjidhjen. Gabimi ka qene se x=1. Ky pra eshte gabimi. Vertetojeni edhe vete. Nuk eshte brenda ekuacionit. Mirpo per kembenguljen tende ja e ke nje reputacion falas nga une.
Tani eshte radha e juaj te me provokoni mua me pyetje
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
x(x-2)=x-2
x=x-2/x-2 rrjedh me kusht qe x te mos jete e barabart me 2 pasi 0/0 nuk ka kuptim, pasi qe ekuacioni eshte perfituar nga x=2 athere nuk eshte i sakte prandaj edhe rrjedha x=1 nuk eshte e sakte
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga micro-phobia : 02-11-2007 mė 04:46
Ore djalosh ti qenke i cuditshem fare. Me sa duket ta paskan thene keshtu ushtrimin dhe as qe ja ke llogjiken fare, thjesht thua cfare te kan thene.
Rishikoje me kujdes c te kam shkruar dhe do kuptosh qe kam shume te drejte !
PS : Reputacioni jot prej 1 pikesh as me ngre e as me ul mua, per me teper qe nuk jam shume i fiksuar pas reputacioneve ketu. Por ajo qe me takon me takon, per kete te thash me aq insistim !
Respekte !
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
valle ndokush mos e din !!!!
eshte nje rruge, pastaj rruga ndahet ne dy drejtime,ne deshirojm te shkojme ne Tirane.Mirepo ne nuk e dime nga cila ane e rruges shkohet ne Tirane.Para se te ndahet rruga kami 2 persona.Njeri e tregon te verteten e tjetri genjen.Ne nuk e dime se cili e tregon te verten e cili genjen.Ne te majte te rruges kemi te shkraur se kemi te drejte t'i pyesim vetem nje pyetje keta 2 persona.( te parashtrohet vetem nje pyetje).Si do te ishte pyetja qe ne ta gjejme rrugen e cila shpien per Tirane???
Pėrshėndetje theRealist,
Kjo duhet tė jetė zgjedhja,
Afrohemi te njėri cilido qoft ai dhe e pyesim,
Po sikur tė kisha pyetur atė shokun tėnd se cila ėshtė rruga pėr tiranė qka do tė mė kishte thėnė?
Rruga pėr nė tiranė do tė ishte pėrgjigjeja e kundėrt e personit kontaktues.
Pėrshėndetje tė gjithėve nė veēanti theRealist,
theRealist e keni borxh tė zgjedhni kėtė problem tė ndryshėm nga problemet e zakonshme sepse mendoj se kam zgjedhur problemin e shtruar nga ju.
Problemi:
Vendos operatorėt e mbledhjes(+),ndryshimit(-),shumėzimit(*) dhe pjestimit nė ekuacionin e dhėn mė poshtė. Ju mundė tė shtoni kllapa por jo tė shtoni apo tė heqni numra.
EKUACIONI:
5 5 5 5 = 30
shėnim:
5 + 5 + 5 - 5 = 10
Kujdes:
Detyra ka zgjidhje reale.
Gjeni se sa nxėnės ishin nė klasė?
Dy lėndėt ANGLISHTJA dhe FRANGJISHTJA ishin zgjedhore.
Kur profesori hyri nė klasė, pyeti Sa nxėnės jeni nė kėtė klasė?
Kryetari i klasės i'u pėrgjigjė:Nėse pyesni sa nxėnės kanė marrur lėndėn e gjuhės ANGLEZE? Pėrgjigjėja 6
Nėse pyesni sa nxėnės kanė marrur lėndėn e gjuhės FRANQEZE? Pėrgjigjėja 4
Nėse pyesni sa nxėnės kanė marrur tė dy lėndėt? Pėrgjigjėja 2
Anglisht = 6
Frangjisht = 4
Anglisht dhe Frangjisht = 2
Nxėnės = ?
Krijoni Kontakt