lol po more SaS ne dashuri secili nga partneret ben cdo gje per te kenqur vet vetennnnnnnnnnnnnnnnnnnn ,jemi teper te vedijshem te gjithe se ne nje lidhje jemi per vete ,per kenaqesit tona ,asnjer nuk pretendohet se i ben per partnerin perpjekjet qe nje lidhje te zgjasi sa me shume,jooooooo thjesht i ben per qefin deshiren dhe nevojen tende fizike apo shpirterore
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bebushja : 25-10-2007 mė 10:42
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Ore nese un kam xhelozi per femren qe dua nuk do te thot se kam dashuri per vete mos ja fusni kot sepse per dike qe dua jam xheloz shkurt qart dhe paster.
Esht dicka natyrore dhe ska nevoj per shum komente.
If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.
per te mos perseritur te njejtat gjera
mendoj si xfiles,i ka thene shume sakte dhe qarte,sipas mendimit tim
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Xhelozia = egoizem+ Amorprop
Jam mese dakor me postimin tuaj. Vetem do kundershtoja ne dicka qe keni shkruar ne funde se dashuria per shokun/shoqen eshte dashuri e vertete ashtu si ajo e prinderit dhe vllezerve/motrave. Nuk jam dakort sepse dhe dashurin qe kemi per shokun/shoqen eshte per vete arsyen se ata na bejne te ndihemi mire pran tyre perndryshe nuk do i deshironim.Dmth qe dhe ketu ekziston ''interesi'' nese deshirojme dike apo jo.
Basoj se dashuria me e paster ne lidhje te interesit eshte vetem ajo e familjes dhe vetem.
Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!
Fuqia ekziston brenda teje!!!
Xhelozia ėshte ndjesi ( sentiment). Rrjedh nga kokteji i perzierjeve se dy emocioneve:
Zemerim + Frikė= Xhelozi
Zemėrim pėr veprimin (Unė tė dua/ ti s'mė do, pra zemėrohem sepse nuk mė do)
Frikė humbjeje; ( Duke qenė se unė tė dua e ti jo, mund tė tė humbas.)
Si pasojė e kėtij zemėrimi dhe kėsaj frike zgjohet xhelozia e cila ndjell reagime qė shprehen nė forma tė ndryshme (pėrplasje fjalėsh, nxehje gjakrash, dhunė ose e kundėrta, shuarje tė ekzistencės, tėrheqja nė vetvete , refuzim dialogimi etj).
Pyetjes klasike. A shpreh xhelozia dashuri, personalisht unė i pėrgjigjem jo... ajo shpreh rebelim dhe frikė. sipas mentaliteve te popujve tė ndryshėm, nė disa mentalitete del nė pah zemėrimi e struket frika, sepse burri qė burrė nuk shpreh frikė... Nė disa qytetėrime tė tjera del nė pah frika sepse kur dashurojne dike e dashurojne per te mos humbur...
Mundėsia pėr tė evituar pasojat e xhelozisė ėshtė dedektimi i saj ( mundėsisht vetėdedektimi), verbalizimi i gjėndjes qė pėrjetohet dhe gjetja e njė kompromisi zgjidhjeje sa mė paqėsor pėr tė gjithė aktorėt e njė situate tė tillė.
Mendimi im ky!
Elna.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 26-10-2007 mė 17:24
Krijoni Kontakt