Qenka bere keq per pare ne NY. Nuk e dija...
Where does a thought go when it's forgotten?
Fillimi eshte shume i veshtire rrusho'ai nuk di asnje fjal Anglisht si mund te shkoj dhe te punoj per ta .
(Thashe Shqiptar qe ta ndihmoj si fillim)
{citim
taksixhi
aq shume sa ka, aq nuk gjen taksi ne NYC kur te duhen. }
lol qe te filloj ky Taksixhi duhet ta dije NYC ne pelleme te dores se nuk eshte aq e thjesht sikur shkone ne Tiron'je ne NYC ketu dhe cdo rruge eshte nje kalimshe
Dmth duhet te dishe ku shkon se ai qe do te marri kete duhet te shkoj ate ku duhet pas 6 oreve.
“During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams”
Njeriu ka hall dhe kerkon ndihme kurse disa prej juve e injorizoni kete te pafat per momentin.
Turp
Kledi29, ne rradhe te pare mireseerdhet ne Amerike. Mos e merr me frike se fillimi eshte i veshtire per te tere, por me pak durim rregullohet cdo gje me kalimin e kohes. Tani ne lidhje me shqetesimin tuaj qe eshte puna. Nuk e di nese ke apo jo diplome universitare shqiptare. Nese po me thuaj ketu ne forum dhe do mundohem te te gjej nje adrese te rendesishme ne Manhattan ku njevleresohet diploma e huaj me ate amerikane dhe te jep me teper shans qe te punosh ne zanatin tend. Persa i perket puneve me ndihmen e shqiptareve te keshilloj te mos i varesh shume shpresat ne kete drejtim. Gjithsesi mundohu te krijosh lidhje me sa me shume njerez sepse edhe mund te te duhen. Ne fund fare dhe qe meritonte te ishte e fillimit, gjeja e pare qe te duhet ne keto momente eshte marrja e sa me shume informacioneve se ku dhe si duhet te kerkosh per pune. Po te jap kete faqe interneti qe jam i sigurte qe do te te ndihmoje shume qe te gjesh nje pune si fillim dhe me vone ndoshta edhe ne zanatin tuaj. Shikoje me vemendje dhe mos ki turp qe te marresh edhe ne Tel e ti pyesesh per pune:
http://newyork.craigslist.org/
Dhe kjo per zanatin tuaj:
http://newyork.craigslist.org/search...=social+worker
Mos harro te besh nje rezyme shume profesionale.
Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 25-10-2007 më 23:49
ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
Une nuk jetoj ne usa,por kam degju lexu se ky website ndihmon shume
Ne USA:
www.jobsearch.about.com
SI TE GJENI PUNE (KESHILLA NE ANGLISHT
Shpirt Njeriu
You are the master of your fate...You are the captain of your soul...
o kozyshack qenke rrob koti o byrazer,kot sa ron dhe na mer ajrin dhe neve te tjereve.po tallesh dot ore me nje bashkeatdhetar qe ka nevojen tone???se kupton qe nuk eshte per te qeshur kjo gje??
PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM
Krijoni Kontakt