Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416

Thumbs down Mesazhet që vijnë nga rrjetet e shteteve fqinjë.

Duke kaluar nga Lini per ne Pogradec, ne telefonin tim celular vjen nje sms ne te cilin shkruhej tekstualish :

T-Mobile mire se keni ardhur ne Republiken e Maqedonis. Per informate, ju lutem rrotulloni numrin +38970122. Ju deshirojme qendrim konfor ne vendin tone.

Mesazhe te tilla nga kompani te ndryshme te vijne edhe ne jugun e vendit tone, ku ne to shkruhet miresevini ne Greqi.

Pyetja qe shtroj une eshte se fillimisht kompania qe leshon valet edhe ne Shtetet fqinje, perse nuk shkruan miresevini ne rrjetin tone, por shkruan mireserdhet ne filan shtet, kur normalisht ti nuk ke kaluar kufirin ?

E dyta, nuk ka lindur akoma ne Maqedoni nje shqiptar, qe di te lexoje e te shkruaje gjuhe letrare, sepse vertet ai qe e formulon sms mund te jete nje injorant, por kur ky sms shkon ne cdo cel, askund nuk ben pershtypje ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 23-10-2007 më 09:29
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Artson Lexo Postimin
    Duke kaluar nga Lini per ne Pogradec, ne telefonin tim celular vjen nje sms ne te cilin shkruhej tekstualish :

T-Mobile mire se keni ardhur ne Republiken e Maqedonis. Per informate, ju lutem rrotulloni numrin +38970122. Ju deshirojme qendrim konfor ne vendin tone.

Mesazhe te tilla nga kompani te ndryshme te vijne edhe ne jugun e vendit tone, ku ne to shkruhet miresevini ne Greqi.

Pyetja qe shtroj une eshte se fillimisht kompania qe leshon valet edhe ne Shtetet fqinje, perse nuk shkruan miresevini ne rrjetin tone, por shkruan mireserdhet ne filan shtet, kur normalisht ti nuk ke kaluar kufirin ?

E dyta, nuk ka lindur akoma ne Maqedoni nje shqiptar, qe di te lexoje e te shkruaje gjuhe letrare, sepse ver8 ai qe e formulon sms mund te jete nje injorant, por kur ky sms shkon ne cdo cel, askund nuk ben pershtypje
    ?

Dmth as une dhe qindra anetar te tjere qe shkruajme ketu , ne fakt sipas mendimit tend sdim te flasim shqip ??? , me vjen keq qe ende egzistojne persona qe ende meren me ndarjen krahinore te shqiptareve , hallall te qoft , injorant.
    Sui generis

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Dmth as une dhe qindra anetar te tjere qe shkruajme ketu , ne fakt sipas mendimit tend sdim te flasim shqip ??? , me vjen keq qe ende egzistojne persona qe ende meren me ndarjen krahinore te shqiptareve , hallall te qoft , injorant.
    O Rapsoul, duke te pare me shume postime dhe me goxha reputacion nuk te shkon te besh kete figure te dobet.

Fillimisht, kupto temen pastaj cito.

Sinqerisht i zhgenjyer prej teje.
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    O Rapsoul, duke te pare me shume postime dhe me goxha reputacion nuk te shkon te besh kete figure te dobet.

Fillimisht, kupto temen pastaj cito.

Sinqerisht i zhgenjyer prej teje.
    Ndodh po e kunderta , se prita nga ti qe kam pasur nje vlersim te mire ndaj teje , qe do i thoje ato fjale ne fund te postimit tend. Nejse gjith te mirat
    Sui generis

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    RapSoul nuk ke pse revoltohesh.

Lexo postimin me vëmëndje dhe do të kuptosh se çfarë ka dashur të thotë Artson.
    As në Shqipëri nuk ka lindur një njeri aq perfekt sa të dijë të shkruajë gjuhën shqipe letrare pa bërë asnjë gabim. Të gjithë mësojnë me kalimin e kohës.

Vlerësimet për anëtarët nuk fitohen e humben tek një postim. Nëse nuk ke mendime të njëjtë me anëtarin rreth një teme të caktuar, nuk do të thotë të humbësh respektin që ke ndaj anëtarëve.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139

E dyta, nuk ka lindur akoma ne Maqedoni nje shqiptar, qe di te lexoje e te shkruaje gjuhe letrare, sepse vertet ai qe e formulon sms mund te jete nje injorant, por kur ky sms shkon ne cdo cel, askund nuk ben pershtypje ?
    Ne fakt problemi i mesazheve te kompanive "te huaja" celulare qe vine ne vendin tone ekziston dhe ne Maqedoni. Ne Tetove per shembull, shpeshhere po kalove ne pjesen veriore te qytetit (fshatrat ne aksin rrugor Tetove - Jazhince) te ndodh te lidhesh me rrjetin Vala 900 te Kosoves. Dhe kur e sheh dikush ate mesazh ne celularin tim mendon se kam qene ne Kosove.

Sa per personin qe formulon mesazhin - ai mund te jete injorant - por kjo s'do te thote qe kompania T-Mobile ose Cosmofon ka punesuar LEKTORE TE SHQIPES aty. Ne Maqedoni ka shume linguiste mjaft te zotet te cilet mund te lene gojehapur dhe linguiste te shqipes ne Shqiperi apo diku tjeter.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Tema të Ngjashme

1. Ç'është Europa ?
    Nga oiseau en vol në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 101
    Postimi i Fundit: 21-06-2019, 08:12
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Kushtetuta dhe kombi Amerikan
    Nga ILovePejaa në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 05:11
  4. Kosova dhe politika anglo-amerikane
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 05:01
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •