Kam degjuar qe te gjithe fansat e Milanit, duke patur besim te patundur tek ekipi i tyre, quhen fetare.
Budalleku... nuk ka kufij, c'te besh !
Kam degjuar qe te gjithe fansat e Milanit, duke patur besim te patundur tek ekipi i tyre, quhen fetare.
Budalleku... nuk ka kufij, c'te besh !
Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi
Nuk eshte fare per tu ngateruar sepse kur them qe beson ne dicka dmth se vendos besimin tend ne ate gje per jeten tende dhe e adhuron
te adhuruarit e cdo gjeje qe nuk eshte Perendia i vertete quhet idhujtari ose kult idhujsh
kam pare tifoza qe jetojne vetem per ekipet e tyre madje edhe duke vrare njerez sepse ne fund te fundit adhurojne ekipin dhe lojtaret qe jane aty dhe po ti shash ndonje lojtar te vrasin kjo nuk eshte tifozllik por te adhurosh dhe te vrasesh
une vete jam tifoz me interin por nuk e adhuroj aspak dhe nuk shqetesohem nese dikush e shan interin por ama me vjen keq per sharesin sepse thuhet qe nuk te ndyn ajo qe ti fut ne bark por ajo qe ti nxjerr prej zemres
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
kur thashe qe mos i lodh kot ato dy qeliza funksionale ma heret, nuk e kisha kot
Ateisti nuk adhuron, nuk beson. Nese nuk e di kuptimin e fjaleve adhurim dhe besim, ben mire te hapesh enciklopedine dhe t'i kuptosh
Kjo me posht per rifreskim, se e shof qe te 'paska hup' pa lexu
http://www.forumishqiptar.com/showpo...8&postcount=12
He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.
Flmnd per inkurajimin qe me ke bere per te lexuar biblen
Mesa shhikoj ti e paske lexuar biblen dhe nuk te ka pelqyer
Sa per dijeni nuk do te digja askend ne zjarr sepse nuik e kam deshire dhe nuk jam njeri qe djeg njerezit ne zjarr dhe sigurisht qe bibla na keshillon qe te jemi te perulur me te humburit dhe ti shpetojme nga flaket e ferrit
Si dhe te jemi te pergatitur nga ana shpirterore dhe intelektuale
.TAni dua te te pyes ty personalisht ti ku beson tek cili Zot dhe nqs nuk beson atehere je ateist por nqs je ateist kjo bindje e jotja bazohet ne nje fakt qe nuk mund te hidhet poshte dhe dije se e vetmja teori qe e mbeshtet ateizmin ose me mire
Ateizmi mbeshtetet ne teorine e evolucionit per jeten
Dhe kjo teori eshte hedhur poshte me fakte shkencore dhe historiko ligjore atehere besimi yt per jeten ska me vlere dhe ti po jeton pa nje qellim dhe nuk po arrin te kuptosh qe menyra jote e jeteses varet nga ajo qe ti beson se si erdhi jeta
Por nese ti beson tek teoria e evolucionit per jeten ti vetem sa je duke u mashtruar.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Edhe te krishteret nuk lindin te tille por behen kur te pranojne Krishtin ne moshe qe e kuptojne se ceshte mekati
Ateizmi nuk mund te qendroje si menyre e te jetuarit nese nuk mbeshtetet diku ne
ndonje teori te sakte per jeten se si erdhi ajo
Por ateizmi e mbeshtet veten tek teoria e evolucionit per te qendruar si nje menyre e te jetuarit pra nje njeri jeton pa patur besim tek Zoti ose duke patur dyshim se ai egziston dhe menyra e tij e jeteses eshte per hesap te vet dhe kjo menyre jetese bazohet tek teoria e evolucionit sepse eshte e vetmja teori qe na jepet per ateizmin
Pra te jetosh si egoist per hesap te vet duke evoluar dhe duke nenshtruar te tjeret qe jane me te dobet se ty
Tani duke qene se teoria e evolucionit eshte teori qe na jep disa norma dhe rregulla te menyres se te jetuarit kjo tregon se evolucioni paraqet veten si nje menyre e te jetuarit me rregulla te tjera nga ato te feve te ndryshme por qe jane norma te sjelljes dhe qe tregojne per nje sjellje qe bazohet diku ne nje shkrim te shkruajtur nga dikushi(darwini)
Ateizmi e ka prejardhjen nga teoria e evolucionit dhe prandaj eshte nje fe qe e bazon veten tek kjo teori pa kete teori ateizmi nuk egaiston sepse mund te thuash qe Zoti segziston por nuk e fakton dot
Per kete pra qe te faktohet duhet teoria e evolucionit e cila eshte fe prandaj si rrjedhim evolucioni eshte fe dhe si rrjedhim ateizmi eshte fe
Tani nese eshte nje fe e rreme kjo mund te vertetohet shume lehte dhe sakte
sepse evolucioni na jep rregulla te vetshkaterrimit sepse vriten njerezit njeri me tjeterin duke dashur te jene sunduesa
Kam nje pyetje nese ne jetojme per veten atehere perse egziston martesa dhe familja dhe veshja per se na duhet dhe pse kemi turp te jemi lakuriq dhe perse ti je nje prson qe nuk kerkon tja marresh jeten tjeterit por te ndihmosh pra femijen tend qe te jetoje?
Ti rreze x je ateist apo satanist spo ndonje sekt tjeter Se spo te kuptoj
Perderisa merresh me okultizem nuk je ateist
Sa per dijeni te jetosh perjetesisht dmth te jetosh me Perendine dhe te jetosh me Perendine eshte gjeja me ebukur sigurisht qe do te kesh prane edhe njerez te tjere qe kane besuar por do ta kesh Perendine kaq prane dhe kaq afer dhe do te flasesh me te dhe ai qe eshte i gjith dijshem di se si te jetoje me ne qe jemi kaq te vegjel
Por ku mund ta dije milingona se ceshte interneti
Njeriu nuk evolon as ketu dhe normalisht qe nuk ka evoluar ndonjehere nuk ka fakte qe njeriu te kete evoluar ndonjehere
Evolucioni eshte nje supozim dhe jo nje fakt por nje menyre e te menduarit se nga erdhi jeta ne toke dhe kjo supozim te con ne nje menyre te te sjellurit te ndryshme nga ajo qe bejne fetaret e tjere dhe prandaj eshte fe dhe ateizmi qe mbeshtetet mbi evolucionin rrjedhimisht eshte fe
Kjo vlen edhe per ty ku mund te dish ti bir njeriu se ceshte te jetosh me Perendine
Duhet qe te jesh atje qe ta kuptosh dhe ta provosh
Nese nuk ke fakte per kete dhe nuk di asgje atehere mos fol fare per te.
evolucioni eshte fe me rrena dhe me bisht
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 27-10-2007 mė 14:18
Ti thua qe fete jane filozofia me e suksesshme
Dhe une po te them qe marrdhenia me Perendine eshte jeta e perjeteshme
Une nuk flas per fe ose rregulla fetare por deshmoj per marrdhenien me Perendine e gjalle qe eshte Krishti
Behet fjale per nje marrdhenie te vertete jo duke zbatuar rregulla por duke e njohur ate dhe duke iu bindur atij dhe sidomos duke jetuar me te jo per te por me te.
Po patjeter qe eshte fe te besosh qe ti je Perendi eshte fe e keqe dhe idhujtari e tipit me te poshter
Nese ti beson qe je Zot atehere ti duhet te kontrollosh jeten tnde ose te ndryshosh nje fije te flokut tend
Por sigurisht qe nuk je Zot por nje njeri dhe sigurisht qe nuk mund te ndryshosh as edhe nje fije floku
Nuk te thashe qe je nje satanist por qe feja ku ti beson eshte dhene nga satani
Nje fe ku njeriu beson qe mund tia dal vete mbane dhe qe vendos ne qender te vemendjes njeriun eshte ateizmi
E o mire shoku...si te duash ti.Te gjithe ne rrjedhkemi atehere nga njera brinje e adamit dhe jemi pjelle e incestit me te madh te historise. Je i kenaqur tani?
pastaj kush te ka thene ty nje here qe evolucioni nuk ekziston...sipas teje njeriu nuk ka evoluar dhe i eshte pershtatur mjedisit ku jeton? Nga ana e fese,meqe njeriu nuk evolon,i bie te ishim te gjithe te se njejtes rrace..asaj qe kane pasur adami me te shoqen :P
Meqe ra fjala ca ishin ata ? te bardhe si ne, zezake ,te verdhe?.... nejse, e ke pyetur veten ndonjehre pse njerzit qe jetojne afer ekuatorit e kane lekuren e erret? dhe po qe se do te qene te bardhe si adami do e kishin thuajse te pamundur te jetonin atje.Apo e kunderta me ata qe jetojne afer polit..nordiket per shembull.Sipast teje eshte rastesi qe ata jane te gjithe me lekure te bardhe bjonde etj etj...????
nuk e di or ti ,po nqs ti je vertet inxhinier(gje qe dyshoj fort) atere gjithe ajo e mesuar te paska bere dem.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Diesel Industry : 27-10-2007 mė 16:50
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
Krijoni Kontakt