Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Fete i kuptoj si ligj, regjim. Ata u krijuan per te shmangur krimin apo per te mbrojtur njeriun nga vetevetja, nga njeri tjeteri. Por sot, egjzistojne institucionet, me ligje me te repta se te feve. Deshe s'deshe do t'ju bindesh! Andaj mendoj qe fete jane te teperta, biles edhe keqberese.
    Mos i mendoni gjerat si per vete, mendojini si ai fshatari i vogel qe ha buke te thate me nje kokerr qepe, qe i bie bretku nga mengjezi ne mbremje per shume pak. Imagjinon ceshte jeta e tij pa shprese?
    Preceptim i bukur ky, por shpresa vdes e fundit. Edhe jobesimtaret shpresojne, te gjithe shpresojme se nje dite do te behet me mire, edhe pse ne jemi te vetedijshem qe s'do behet. Dhe ceshte qellimi i jetes? te jetojme se shpresuari se ne parajse do ti gjeme te gjitha, nje lum me vere, nje lum me mjalte!...Peralla. Me mire pa shprese se nje shprese te rrejshme!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zombi : 22-10-2007 mė 18:27
    • The rest is silence.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Fete i kuptoj si ligj, regjim. Ata u krijuan per te shmangur krimin apo per te mbrojtur njeriun nga vetevetja, nga njeri tjeteri. Por sot, egjzistojne insitucionet, me ligje me te repta se te feve. deshe s'deshe do t'ju bindesh! Andaj mendoj qe fete jane te teperta, biles edhe keqberese.
    1) Per sa % te planetit ekzistojne keto institucione?
    2) sa % e ketyre institucioneve e bazojne drejtesine e vendimmarrjes se tyre tek besimi fetar?
    3) sa % e njerzve te thjeshte do te pranonin varferine dhe mediokritetin e tyre ne saje te kushtetutes apo kodit civil?

Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Preceptim i bukur ky, por shpresa vdes e fundit. Edhe jobesimtaret shpresojne, te gjithe shpresojme se nje dite do te behet me mire, edhe pse e jemi te vetedijshem qe s'do behet. Dhe ceshte qellimi i jetes? te jetojme se shpresuari se ne parajse do ti gjeme te gjitha, nje lum me vere, nje lum me mjalte!...Peralla. Me mire pa shprese se nje shprese te rrejshme!!
    Jam shume i qarte se dhe jobesimtaret shpresojne, por ka nje ndryshim shume te madh midis individt dhe mases. Eshte me mire nje shprese e rreme zhgenjimin nga e cila nuk do e perjetosh kurr se sa pa shprese fare. Dhe sic kam shkruar me lart, mos u nisni nga vetvetja. Nisuni nga ato lagje te mjeruara ekonomikisht ne te cilat numri i besimtareve arrin 100% e ku gjejne fusha peshkimi ushtaret e kishave e xhamive.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld Lexo Postimin

Si mund te qeverisen 3 mio budallenj?
    me anen e fese, besimi i verber pa arsye.
    Si mund te qeverisen 3 mio teper inteligjente?
    me anen e arsyes
    Si mund te qeverisen 3 mio qe e mbajne veten per inteligjente?
    duke i thene ate qe kane qejf te degjojne

por besoj se ata qe fillojne e vene n dyshim fene, nuk hujne tek kategoria e budallenjve.
    Sa per ata fshataret qe thua ti. Edhe une fshatar kam qene dikur, dhe fshatar kam ngelur ne zemer, dhe ata qe hane per darke nje kokerr qepe jane te zhgenjyer nga zoti, e ata kane me shume mundesi te jete ateista dhe indiferent, ose maksimumi besimtar ne zot pa i vene re fese. Por ka dhe fshatare qe dine te shohin bukurine e jetes se thjeshte, qetesine e natyres, e nuk ndjejne nevojen per nje Zot.
    perkundrazi, feja lind ne mes te shkretetires, siē kemi mundesine te konstatojme nga 3 fete kryesore. Atje ku njerezit kane si pune te vetme te shpikin dogma.

Nese thua se feja eshte e domosdoshme vetem e vete se eshte menyra e vetme per te qeverisur ata 3 mio buallenj, mos harro se nga ata 3 mio budallenj digjen dhe ata 3 mio inteligjente , ose qe te pakten kujtojne se jane.

P.S. ēa do methene "mio" se une nuk e kuptova.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Wink

akoma pres pergjigje nga besimtari!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Jesters feja nuk eshte domozdoshmeri,feja eshte opium,feja eshte drog,i pari e ka thon Marks,dhe e ka thon tamam(une nuk jom marksist se mos me ngatarron jesters)feja sherben per ti shtyp njerzit, per ti mbajt te nenshtrum,per ti dhene shpresa false.....lereni secilin te besoje ke zoti i vet personal, jo tek ai qe thote hoxha nuk e di a me kupton........pra zhdukja e dogmave
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld Lexo Postimin
    Nisuni nga ato lagje te mjeruara ekonomikisht ne te cilat numri i besimtareve arrin 100% e ku gjejne fusha peshkimi ushtaret e kishave e xhamive.
    mos do te thuash si perfundim se feja eshte nje efekt anesor i mjerimit dhe injorances? E ky mjerim behet fusha peshkimi per ushtaret e xhamiave dhe kishave , e peshku i zene shkon ne tryezen e klerit fetar, Kisha ne nje ane, Arabia Saudite ne anen tjeter.

Perseri mendon se feja eshte domosdoshmeri?

E di ate fjalen, e keqja nuk luftohet me te keqen, keshtu qe injoranca nuk zhduket e aq me teper lehtesohet nga genjeshtrat, madje e perkeqesojne ate.

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    me anen e fese, besimi i verber pa arsye.

me anen e arsyes

duke i thene ate qe kane qejf te degjojne

por besoj se ata qe fillojne e vene n dyshim fene, nuk hujne tek kategoria e budallenjve.
    Sa per ata fshataret qe thua ti. Edhe une fshatar kam qene dikur, dhe fshatar kam ngelur ne zemer, dhe ata qe hane per darke nje kokerr qepe jane te zhgenjyer nga zoti, e ata kane me shume mundesi te jete ateista dhe indiferent, ose maksimumi besimtar ne zot pa i vene re fese. Por ka dhe fshatare qe dine te shohin bukurine e jetes se thjeshte, qetesine e natyres, e nuk ndjejne nevojen per nje Zot.
    perkundrazi, feja lind ne mes te shkretetires, siē kemi mundesine te konstatojme nga 3 fete kryesore. Atje ku njerezit kane si pune te vetme te shpikin dogma.

Nese thua se feja eshte e domosdoshme vetem e vete se eshte menyra e vetme per te qeverisur ata 3 mio buallenj, mos harro se nga ata 3 mio budallenj digjen dhe ata 3 mio inteligjente , ose qe te pakten kujtojne se jane.

P.S. ēa do methene "mio" se une nuk e kuptova.
    Kete te mio e kam nga gjermanishtja mio = miliona; mil = miliarde ngaqe jane te dyja me l ndaj ... nejse...

Ne kemi dy fe kryesore qe kane lindur ne mes te shkretetires dhe mijara fe te harruarra qe nuk linden ne mes te shkretetires. Po ta marresh tamam tamam, krishterimi nuk ka lindur ne mes te shkretetires por ne mes te romes. Per mendimin tim nje nga aspektet themelore te perhapjes se fese eshte varferia. Qe ne shumicen e rasteve do te thote dhe pamundesi shkollimi.

Eshte e habitshme te shohesh njerez te varfer ne kulm me nje besim aq te patundur ne zot. Si do te ndiheshin keta njerez sikur neser te dilnin pape e hoxhe e tu thoshnin te verteten?

Ps. Supozimi im fillestar ishte: Prova te sigurta per mosekzistencen e zotit.

Tema ama eshte bazuar tek feja pasi eshte e vetmja gje qe mund te konsideroj si semundje. Besimin e paster ne zot pa lidhje fetare nuk e quaj te demshem, ndaj nuk mund ta bej subjekt te kesaj teme.

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    mos do te thuash si perfundim se feja eshte nje efekt anesor i mjerimit dhe injorances? E ky mjerim behet fusha peshkimi per ushtaret e xhamiave dhe kishave , e peshku i zene shkon ne tryezen e klerit fetar, Kisha ne nje ane, Arabia Saudite ne anen tjeter.

Perseri mendon se feja eshte domosdoshmeri?

E di ate fjalen, e keqja nuk luftohet me te keqen, keshtu qe injoranca nuk zhduket e aq me teper lehtesohet nga genjeshtrat, madje e perkeqesojne ate.

Une kam pershtypjen se ne te dy kemi te njejtat ide thjesht nuk arrijme te kuptohemi.

Une nuk kam thene asgjekundi: "Feja eshte domosdoshmeri juhuuuu urra sa gezim."

"Une kam thene feja eshte domosdoshmeri per te qeverisur masat"

Ne perceptimin tim dhe pse studioj juridik thjesht termi qeversije perfaqson nje deshtim te humanizmit dhe llogjikes njerzore, pasi nese kjo do te vepronte 100% atehere sic e ke thene dhe ti me lart njerzimit nuk do i duhej nje qeverisje pasi gjithkush di se cfare eshte e drejta dhe bashkesia do te zgjedhe rrugen e drejte. Pra te qeverisesh per mua eshte nje deshtim i njerzimit. Ama nje domosdoshmeri. Pasi nese do te linim ne anarki gjendja do te ishte shume here me e rende se kjo tani.

Ne kuader te deshtimit te njerzimit dhe llogjikes se shendoshe njerzore si rrjedhoje e se ciles lind nevoja e pashmangshme per tu qeverisur ( pra tufes i duhet nje dash, nje bari dhe nje qen stani perkatesisht judikativ, legislativ dhe ekzekutiv) feja eshte nje domosdoshmeri qe i ben qingjat meshkuj te shpresojne se dhe ata do te kene mundesine te turren lendinave por qe normalisht perfundojne brenda pak javesh ne thertore. Nese keta qingja nuk do te kishin shpresen ata do te cperbenin kopene dhe si gje te pare do te shqyenin dashin, qenin dhe bariun.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Menyra jote e te argumentuarit mbi domosdoshmerine e fese nuk eshte e gabuar, javen e kaluar lexova nje liberth , nje hyrje ne Kabbalh, ku shpjegohej pikerisht kjo gje, dy anet e misticizmit, ligji qe eshte per masat e gjera te popullsise, dhe filozofia qe qendron sekrete ne pak persona qe qeverisin. Po thelle thelle ne zemer, them , kush i jep te drejten atyre qe genjejne masat e gjera te popullsise, me ē'te drejte fshehin dijen, qe eshte prone e njerezimit?
    Edhe une dy vjet perpara isha besimtar, besim i patundur ne zot, ē'do gje , ēo fenomen doja tashpjegoja nepermjet fese, etj etj, pak a shume si besimtaret qe sheh ketu ne forum, e megjithese dola vete nga ajo genjeshter, pas shume dyshimesh e librave te shumllojshem, qe me mesuan te isha skeptik dhe me mendje te hapur ne te njejten kohe, perseri do kisha pas deshire, qe ato dogma fetare te mos me ishin mesuar fare qe ne vogeli. Une ato besime qe kam patur i ruaj ende thjesht per bagazh diturie, sepse fundja ēdo gje ne kete bote e ka nje rreze te vertete, por do kisha dashur ti mesoja per at eqe jane ne te vertete e jo si te verteta absolute, ashtu si na imponohen ne mendje qe te vegjel.

Dua te shtoj gjithashtu se shpresa per nje jete mbas vdekjes, ose nje nivel tjeter ekzistence nuk eshte patjeter e lidhur me fene. Une per vete besoj ne nje jete tjeter. Madje ndryshe nga besimi budist, besoj se te gjithe pa perjashtim do shkojne ne nje jete me te mire, besmtare e jo besimtare, te mire e te keq, mjaftojne dy rimisherime . Prandaj o popull gezohuni e jetoni si te doni , se ne fund te gjithe ne parajse do shkojme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 22-10-2007 mė 19:01

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Smile

xfiles.me pelqen menyra e arsyetimit tend.por pse te flasim per fete ne pergjithesi mbare botes dhe te mos flasim per besimin e shqiptareve?cfare dua te them?nuk me pelqen fare kjo hipokrizia e bashkatdhetareve te mi,te cilet jo shume vjet me pare nuk kishin as fe,as zot,as festa,as kisha,as xhami?e verteta eshte se ne fillim,pas rrezimit te komunizmit,shume fe u futen ne Shqiperi.njerezit u kapen pas atyre si i mbyturi kapet nga floket e tij.nje prove e gjalle jam edhe une.por mbahuni o besimtare fanatike te forumit.keni dhe nje arsye dhe nje llogjike.edhe une jam ortodokse por nuk jam dhe fanatike.nuk na rriten me fe as u lindem me fe.kush e provoi ne moshe te madhe dhe kishte arsyetim,e mohoi.si thoni?perderisa kur isha e vogel mamaja me thoshte perralla nga 1001 netet,duhet akome te besoj re egziston llampa e Aladinit?

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •