Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anėtarėsuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    A nuk eshte feja ne dogmat e veta, nje mardhenie Zot-Njeri, ku Zoti eshte Tirani, dhe Njeriu eshte Skllavi?
    Me vjen shume keq per bindjen tende xfiles, por ta siguroj se me tiran se njeriu nuk ka... nese nuk beson ne Zot nuk te kuptoj, pse duhet patjeter ta bejsh te keq, te kisha then mos, se Ai nuk ka nevoj per ty,ose per lavdrimet e tua, por se paku mos fol keq...
    Pranoje si keshill....
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Princesha,xfiles e ka fjalen si e konceptojne Zotin fete,po ai eshte tiran..........Zoti im nuk eshte tiran
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga princcesha Lexo Postimin
    Me vjen shume keq per bindjen tende xfiles, por ta siguroj se me tiran se njeriu nuk ka... nese nuk beson ne Zot nuk te kuptoj, pse duhet patjeter ta bejsh te keq, te kisha then mos, se Ai nuk ka nevoj per ty,ose per lavdrimet e tua, por se paku mos fol keq...
    Pranoje si keshill....
    E di ēa problemi kam une, qe mua nuk me intereson nese Allahu ekziston apo jo.
    Nese nuk ekziston, me mire akoma, Nese ekziston ai nuk mund te jete Krijuesi, eshte nje arrogant i pashoq, sadist, genjeshtar, megaloman, narcizist. E kush na qenka ky i "plotfuqishem", i "pashoq" qe e ka kaq me merak qe njerezit dhe xhindet ti perulen? Kur ky zot qenka kaq i madherueshem, pse i rreh per adhurimin tone? Fundja mire e the dhe ti, atij nuk i behet as ftoht as ngrohte nese une nuk e besoj. Pse atehere ky zoti na ben namin, jep urdhra ne kuran te luftohen jo-besimtaret? Po meqe eshte aq i fuqishem le te na luftoje vet.
    Sido qe te jete une kam 1000 te zeza per ti thene atij Allahut, sepse une nuk jam skllav i askujt, jam zot i vetes sime ne kufijte e natyres sime njerezore.

Ti thua pse duhet ta bej te keq, a me thua pse duhet ta bej te mire?

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    PSe kam pershtypjen se ketu nga keta qe marrin mundimin te kundershtojne askush nuk ka lexuar postimet qe parashtrojne temen?

Kiniku pershembull vjen e thote nje shprehje te Marcus Aurelius dhe kujton se tha ndonje gje qe ka te bej me temen. Ehh c'na ka gjet...
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld Lexo Postimin
    PSe kam pershtypjen se ketu nga keta qe marrin mundimin te kundershtojne askush nuk ka lexuar postimet qe parashtrojne temen?

Kiniku pershembull vjen e thote nje shprehje te Marcus Aurelius dhe kujton se tha ndonje gje qe ka te bej me temen. Ehh c'na ka gjet...
    mos valle te lexosh temen do te thote patjeter te biesh dakord me ate qe eshte shkruajtur?
    Une e kuptoj ate qe ti ke shkruajtur, por nuk bie dakord se feja eshte domosdoshmeri, jo vetem pse eshte nje genjeshter kolosale, por edhe per faktin se te keqet e fese peshojne me shume se te mirat qe ajo sjell, nese ka te mira se une nuk arrij ti shoh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 22-10-2007 mė 17:58

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    plotesisht dakord, si gjithmone billy me lexon ne mendje.

Une nuk e di se ēfare do te kemi pa fene, por e di se ēfare nuk do kemi.
    Nuk do kemi luftra ne emer te fese, nuk do kemi urrejtje per shkak te fese, nuk do kemi me nje justifikim hyjnor per te perhapur injorancen, nenshtrimin dhe asimilimin e popujve.
    Jane fakte historike, feja kurre nuk i ka bere mire njerezimit, si krishterimi si islami, llafe te bukura thone te gjithe, por kur vjen puna tek faktet, feja ka qene vater e te gjitha te keqijave.
    xfiles mbase duhet te hapim nje teme per menyren e qeverisjes por perderisa jemi ketu ja ne permledhje e shkurter.

Feja eshte e vater e shume te kqiave por edhe e shume te mirave. Por pa kaluar aty.

Si mund te qeverisen 3 mio budallenj?

Si mund te qeverisen 3 mio teper inteligjente?

Si mund te qeverisen 3 mio qe e mbajne veten per inteligjente?

Ceshtja eshte ...dhe kete pike nuk e di pse nuk po e analizo askush nga ju.

Mos i mendoni gjerat si per vete, mendojini si ai fshatari i vogel qe ha buke te thate me nje kokerr qepe, qe i bie bretku nga mengjezi ne mbremje per shume pak. Imagjinon ceshte jeta e tij pa shprese?

Shpresa njerez , shpresa ne drejtesi, zot e jete te perjetshme mban me buke 80% te ketij planeti.

Ai besimi ne zot e ne drejtesine e vertete e ben ate pastruesin e rrugeve te dale ne pike te mengjezit ne te ftohte e te pastroje rruget ... pa i vajtur mendja se do vdese pa arriturr kurr me shume.

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    mos valle te lexosh temen do te thote patjeter te biesh dakord me ate qe eshte shkruajtur?
    Une e kuptoj ate qe ti ke shkruajtur, por nuk bie dakord se feja eshte domosdoshmeri, jo vetem pse eshte nje genjeshter kolosale, por edhe per faktin se te keqet e fese peshojne me shume se te mirat qe ajo sjell, nese ka te mira se une nuk arrij ti shoh.
    xfiles une nuk pretendoj se kam thene dicka te pakundershtueshme. Kjo shiht qe nga fakti se ne titullin e temes eshte perdorur nje pikpyetje dhe jo nje pike apo pikecuditese.

Por ka nje ndryshim midis kundershtimit te titullit dhe kundershtimit te temes. Titulli kundershtohet shume shpejt... mjafton nje citat. Per te kundershtuar temen duhet pak me shume. Sidomos ne rastin e mesiperm ishte teper interesant fakti se ajo shprehje eshte faktikisht pro tezes se temes dhe jo kunder saj.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Smile

xfiles mbase duhet te hapim nje teme per menyren e qeverisjes por perderisa jemi ketu ja ne permledhje e shkurter.

Feja eshte e vater e shume te kqiave por edhe e shume te mirave. Por pa kaluar aty.

Si mund te qeverisen 3 mio budallenj?

Si mund te qeverisen 3 mio teper inteligjente?

Si mund te qeverisen 3 mio qe e mbajne veten per inteligjente?

Ceshtja eshte ...dhe kete pike nuk e di pse nuk po e analizo askush nga ju.

Mos i mendoni gjerat si per vete, mendojini si ai fshatari i vogel qe ha buke te thate me nje kokerr qepe, qe i bie bretku nga mengjezi ne mbremje per shume pak. Imagjinon ceshte jeta e tij pa shprese?

Shpresa njerez , shpresa ne drejtesi, zot e jete te perjetshme mban me buke 80% te ketij planeti.

Ai besimi ne zot e ne drejtesine e vertete e ben ate pastruesin e rrugeve te dale ne pike te mengjezit ne te ftohte e te pastroje rruget ... pa i vajtur mendja se do vdese pa arriturr kurr me shume.
    me ne fund degjova dhe nje te vertete nga goja e nje besimtari!dikush,emri i tij nuk me kujtohet tani,ka thene.feja eshte droga e popujve!populli eshte i thjeshte.ai nuk eshte inteligjent.si ta shtypim popullin?me besim.besimi eshte droga e popullit.....

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    kush eshte besimtari???? oOoOoO

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Smile

kush eshte besimtari???? oOoOoO
    po pikecuditsen nuk e pe?te gjithe jemi besimtare.po shumica jane pa pikcuditese!!!!!!!!!!do te zgjatem......?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga augusta b : 22-10-2007 mė 18:23

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •