Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
e qa pi perzin ti Muhamdein a.s dhe familjen e tij ne kete rast pse a ka pas tyrbe Muhamedi a.s ja veq ni argument neper tyrbe nuk thirret azani apo veq emerimin e ki fjalen
edhe qe po i permend ngjarjen e Qerbelas qa kan lidhje me shirkun ktu a ta ban hallall shirkin ngjarja e Qerbelas a ?
Ne e kemi Ku'ranin dhe hadithet e Pejgamberit a.s e kerkush nuk thot na duhet Qerbelaja po si duket ju kete Qerbelan e merrni vetem si justifikim per veprimet e juaja , ajo ka ndodh edhe neve s na vje mire pse ka ndodh se u vra nipi i Pejgamberit a.s , a te duket qe per neve kjo kurgje nuk eshte , mos po mendon rastesisht? po qe s epo mendoj se je plotesisht gabim , ne s jemi fajtor kurgje ai qe eshte fajtor per kete pavaresisht kush ose e denon Allahu per kete ose e fal kjo qeshtje e Tij dhe nuk na takon ne
Pse bre kush a kundra mos ja fut kot edhe ti ?
ju me duket sillni ka pshtjillni vetem qetu shikoni ta gjeni justifikimin Qerbelaja , Ehlibejti , veprmiet qe i bani ne disa raste Aliu r.a dhe djemt e tij dhe Ehlibejti jeni larg tyve ju po ajt kape Ku'ranin , hadithet e mos mu ba xhahil veq me ba fjal ktu cilat tyrbe bre mi prish ku jane ato tyrbe ?
O frajer ma ngadal bre.

Une ne postimet e mia te fundit nuk e permenda qerbelane se po flasim per diēka tjeter.

Une po dua tju njoftoj se gjenaratat e para nuk i kane prish varrezat e muslimanve .
Varrezat e muslimanve kane nis me u prish prej se ka ardh vehabizmi ,bile kane dashur ta prishin edhe tyrben e Muhamedit a.s .

Pse nuk u prishen varrezat ,tyrbet ku jane te varrosur Ebu Bekri ,Omari , pse vehabistet i prishen plaqkiten tyrbet e Imam Aliut e Imamve tjere nga Ehlibejti.
Vehabistat edhe sot nuk shkojn me e prish varrin e Sadam Hyseinit ne Tikrit apo muawijes ne Damask por i prishin tyrbet e Imamve nga Ehlibejti siē ishte rasti ne qytetin Samara ne irak.

Omari khalifi i dyte i drejtohet Ajshes se don te varroset prane Muhamedit a.s a mos eshte kjo shirk edhe Ebu Bekrin kahlifin e pare e kane varrosur prane a mos eshte shirk.
Kur eshte ardh ne pyetje te varroset Imam Hasani nipi i Muhamedit a.s lere qe nuk e kane lejuar disa te pabese por e kan gjuajtur me shtiza tabutin e tij .
Imam Hyseini nuk ka lejuar qe te behet lufte nderjet popullit dhe ka dhene urdher te varroset ne xhenetul baki.

Une ju drejtova shume mire disa pyetje ty edhe atyre si ai shefqeti .
Para se te thuani se eshte haram duhet te shikoni mire se si kane vepruar te paret e fese sone.
Ne qofte se mundeni me i argumentuar se ata i paskan prishur varrezat ,tyrbet e muslimanve atehere eshte diēka tjeter.
Ehlibejti ka shkuar prane varrit te Muhamedit a.s dhe ju ka lutur Allahut ,kane kerkuar shefatin dhe lutjet e Muhamedit a.s .
Asgje shirk nuk ka ketu ,shirku gjendet tek ata qe nuk e tregojn realitetin dhe i fshehin gjerat.

Qerbelaja eshte pjese e islamit dhe nuk mundeni ta nenvlerezoni hiē .Ka shume fakte nga librat e juaj qe ju nuk mundeni ti anashkaloni ngjarjet e gjenerates se pare.
Jam mesuar te lexoj nga librat e juaj per lloj lloj vepre nga lloj lloj sahabi qofshin ato edhe vepra krejt te vogla por kurr ndoshta ralle here lexohet per anetaret e Ehlibejtit.
Ju dini me shkrujt se Ibni tejmija paska luftuar kunder tiranve kufrit etj . etj, por kur vjen ne pyetje Ehlibejti thoni se paskan luftuar per kurgjo hiē ,paskan ndodh disa gabime dhe kurgjo nuk eshte bere.
Ehlibejti nuk paska luftuar kunder tiranise dhe kufrit .
Per ksi gjerash e kam kur po ju them se disa nga "dijetaret" e juaj i fshehin gjerat dhe nuk e tregojn realitetin.

Tjeter here mos te shoh duke shkruajtur se muslimanet e kane Kuranin dhe hadithet e Muhamedit a.s .Kjo eshte vetem dollover i thjesht dhe une ju argumentojn se ju dhe diejtaret e juaj ne disa vende beni te kunderten e asaj ēka thuani .
Nuk duhet te shkojm me larg per me argumentuar diēka shih forumin ketu .
70 deri ne 80 % te shkrimeve jane per sahabet ,tabiinet, tabii tabbiinet ,dijetaret e ndryshem etj, etj. Hajt kujt doni me ja shit kto rrena se ju merreni vetem me Kuran dhe hadith.

Le te tregon shefqeti dhe dijetaret e tu prej fillimit te jetes se Muhamedit a.s e deri tek varrimi i tij prej a deri ne z ashtu siē eshte feja islame dhe jo vetem disa shkronja se edhe femijet i dijn dy apo tri shkronja