Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 51
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Ti trim freno pak me ato fjale .
    Ne qofte se jam i paturpshem dhe genjeshtar e miriton gjthēka me te thene .
    Tek e fundit une po akuzohem per diēka ēka jam i pafajshem.
    Edhe nje mos u beni munafika e me ba blla blla blla me goje.Shiqone se ēka po shkruaj ,mendoni pak dhe me argumente me kundershtoni e jo me fjale te kota .
    Kush je ti me mu drejtuar ashtu me blla blla blla.

Lexo diēka nga Kurani .

Surja enbija ajeti 107. Ne te derguam ty (Muhamed) vetem si meshire pe te gjitha krijesat

Surja bekare ajetti 30.(PerkujtoMuhamed) kur Zoti ju tha engjujve une po krijoj (po percaktoj) ne toke nje zevendes .Ata thane a do te krijosh ne ate qe ben ērregullime dhe derdh gjaqet e ne te madherojm Ty me madherimin Tend dhe ploteshisht te adhurojm . Ai the di ate qe ju nuk e dini.

Allahu paska vendosur zevendes tek ne edhe pejgamberi a.s ka lene zevendsat e tij

I kam shkruar edhe dy fjali te tjera nuk mendoj se duhet te kerkoj ajete per kto gjera. Origjina e shirkut eshte tek ata qe largohen nga te dashurit e Allahut.
    Kurse ata qe largohen nga meshira dhe te dashurit e Allahut dihet se ku shkojn.

Sa ma shume e doni dhe i perkujtoni eliten muslimane aē ma shume do te largoheni nga shirku.

Lexoni ajetet e Kuranit dhe shikoni se a po perputhen me postimet e mia (me siguri se edhe une bej gabime nganjeher)
    per ata imamt e tu nuk po shkrun kurgjo a nuk mujete me gjet diqka,, .... haj kuku per ty,

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Pejan ben mire te mos ofendosh te tjeret. Nuk je i detyruar te respektosh mendimin e tjetrit sikunder edhe une as qe i respektoj mendimet e tua, por mesohu te tregosh respekt per njeriun qe debaton me te. Trego pak kulture. Mesohu te flasesh me etike " i nderuar dijetar".
    Nese do te dish per Imamet, apo familjen e Profetit AS pyet dhe te japim pergjigje, por ironine ruaje per vend tjeter.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Ti trim freno pak me ato fjale .
    Ne qofte se jam i paturpshem dhe genjeshtar e miriton gjthēka me te thene .
    Tek e fundit une po akuzohem per diēka ēka jam i pafajshem.
    Edhe nje mos u beni munafika e me ba blla blla blla me goje.Shiqone se ēka po shkruaj ,mendoni pak dhe me argumente me kundershtoni e jo me fjale te kota .
    Kush je ti me mu drejtuar ashtu me blla blla blla.

Lexo diēka nga Kurani .

Surja enbija ajeti 107. Ne te derguam ty (Muhamed) vetem si meshire pe te gjitha krijesat

Surja bekare ajetti 30.(PerkujtoMuhamed) kur Zoti ju tha engjujve une po krijoj (po percaktoj) ne toke nje zevendes .Ata thane a do te krijosh ne ate qe ben ērregullime dhe derdh gjaqet e ne te madherojm Ty me madherimin Tend dhe ploteshisht te adhurojm . Ai the di ate qe ju nuk e dini.

Allahu paska vendosur zevendes tek ne edhe pejgamberi a.s ka lene zevendsat e tij

I kam shkruar edhe dy fjali te tjera nuk mendoj se duhet te kerkoj ajete per kto gjera. Origjina e shirkut eshte tek ata qe largohen nga te dashurit e Allahut.
    Kurse ata qe largohen nga meshira dhe te dashurit e Allahut dihet se ku shkojn.

Sa ma shume e doni dhe i perkujtoni eliten muslimane aē ma shume do te largoheni nga shirku.

Lexoni ajetet e Kuranit dhe shikoni se a po perputhen me postimet e mia (me siguri se edhe une bej gabime nganjeher)

Ok ti the me pare, katra pse ajete, por solle vetem dy, Anyhow mua me gezon fakti qe ti ke filluar dhe flet me Kuran
    Pikerisht kete kerkoj te diskutojme , dhe nuk na mbetet gje tjeter vetem se te pasojme Kuranin

Lexoje kete poshte

Citim Postuar mė parė nga Only truth
    Ka shume dallim berja e nje lutje Allahut tek nje varr i ndonje evliaja me pershkruarjen shok Allahut ,edhe kjo lutje nuk eshte e ndaluar perkundrazi mund te jete e preferuar.
    Nje njeri qe shkon tek nje varreze (tyrbe) dhe i kujton te dashurit e Allahut ben nje lutje Allahut dhe kerkon shefatin prej atyre qe jane afer me Allahun si mund te jete e keqe. Mendoni se me kete e keni hidherimin e Allahut apo Allahu do te jete i kenaqur.Une mendoj se Allahu eshte i kenaqur kur i respektohen ata qe ai i don
    I Nderuar Only Truth! Ti pohon se duhet ti lutesh te vdekurve, kurse Allahu i Madheruar ne Kuran na ka urdheruar qe ti drejtohemi vetem Atij

"Keshtu qe mos lutni tjeter bashke me Allahun {Xhin 18}.

Pra Allahu na ka urdheruar qe te lusim vetem ate....

Rad 14. Lutje e vėrtetė ėshtė vetėm ajo drejtuar Atij, e ata qė u luten tė tjerėve pos Tij, ata nuk u pėrgjigjen atyre asgjė tjetėr (gjendja e tyre ėshtė) vetėm si e atij qė shtrin duart (prej sė largu) kah uji, qė ai (uji) t'i arrijė deri nė gojėn e tij, por (uji) nuk do t'i arrijė (sepse uji ėshtė send i vdekur e nuk kupton pėr etjen e tij). E lutja e jobesimtarėve (drejtuar pos Zotit) nuk ėshtė tjetėr vetėm se dėshtim (kotėsi).

Me tė vėrtet adhurimi me tė cilin afrohet robi te Zoti i tij janė punėt e zemrės dhe tė gjymtyrėve tė cilat i ligjėroi Allahu i Lartėsuar. Si duaja – lutja e cila ėshtė prej punėve te zemrės qė shprehet me gojė duke iu lutur Allahut tė Lartėsuar pėr nevojat qė kemi. E nuk lejohet qė ky adhurim t‘i dedikohet dikujt tjetėr veē Allahut .Thotė I Lartėsuari (pėrkthimi i kuptimit tė ajetit):

“Me tė vėrtetė xhamitė janė vetėm pėr Allahun e mos lusni me Allahun dikė tjetėr”.

Lutjet dhe nevojat nuk u drejtohen njerėzve tė vdekur tė cilėt nuk zotėrojnė pėr vete dhe e as pėr tė tjerėt dėm dhe dobi. Lutja ėshtė adhurim qė i dedikohet vetėm Allahut tė Lartėsuar I cili ka krenarinė dhe madhėshtinė e plotė absolute. Po ashtu frika , shpresa, mbėshtetja, kėrkimi i ndihmės e i mbrojtjes, kurbani, zotimi e lloje tė tjera prej adhurimeve nuk duhen tė jen vetėm se pėr Allahun, Zotin e tė gjithė botrave. Kush ia kushton kėto adhurime dikujt tjetėr vetėm se i ka bėrė shok Zotit tė tij.

I Lartėsuari thotė : “Adhurojeni Allahun e mos i shoqėroni Atij askėnd.”
    I Lartėsuari thotė : “Pra kush shpreson takimin e Zotit tė tij le tė veproj te mira e nė adhurimin e Zotit tė tij tė mos pėrziej askėnd.”

Thotė I Lartėsuari : “E kush lut tė adhuruar tjetėr me Allahun duke mos pasur argument pėr tė, ai ka pėr tu gjykuar tek Zoti i tij. Ai nuk i shpėton jobesimtarėt.”
    Sinqeriteti ėshtė i domosdoshėm nė adhurimin e Allahut tė lartėsuar.

Thotė Allahu : “ Thuaj: Jam i urdhėruar tė adhuroj Allahun sinqerisht nė fe tė drejtė.”

ps do te lutesha te diskutojme me fakte kuranore, nuk dua shkrime jo po muslimanet keshtu, e ashtu, le te fillojm serjozisht. sill ajete ku Allahu urdheron per lutje drejtuar vareve

shendet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 12-12-2007 mė 23:33

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Khani Lexo Postimin
    Ok ti the me pare, katra pse ajete, por solle vetem dy, Anyhow mua me gezon fakti qe ti ke filluar dhe flet me Kuran
    Pikerisht kete kerkoj te diskutojme , dhe nuk na mbetet gje tjeter vetem se te pasojme Kuranin

Lexoje kete poshte

I Nderuar Only Truth! Ti pohon se duhet ti lutesh te vdekurve, kurse Allahu i Madheruar ne Kuran na ka urdheruar qe ti drejtohemi vetem Atij

"Keshtu qe mos lutni tjeter bashke me Allahun {Xhin 18}.

Pra Allahu na ka urdheruar qe te lusim vetem ate....

Rad 14. Lutje e vėrtetė ėshtė vetėm ajo drejtuar Atij, e ata qė u luten tė tjerėve pos Tij, ata nuk u pėrgjigjen atyre asgjė tjetėr (gjendja e tyre ėshtė) vetėm si e atij qė shtrin duart (prej sė largu) kah uji, qė ai (uji) t'i arrijė deri nė gojėn e tij, por (uji) nuk do t'i arrijė (sepse uji ėshtė send i vdekur e nuk kupton pėr etjen e tij). E lutja e jobesimtarėve (drejtuar pos Zotit) nuk ėshtė tjetėr vetėm se dėshtim (kotėsi).

Me tė vėrtet adhurimi me tė cilin afrohet robi te Zoti i tij janė punėt e zemrės dhe tė gjymtyrėve tė cilat i ligjėroi Allahu i Lartėsuar. Si duaja – lutja e cila ėshtė prej punėve te zemrės qė shprehet me gojė duke iu lutur Allahut tė Lartėsuar pėr nevojat qė kemi. E nuk lejohet qė ky adhurim t‘i dedikohet dikujt tjetėr veē Allahut .Thotė I Lartėsuari (pėrkthimi i kuptimit tė ajetit):

“Me tė vėrtetė xhamitė janė vetėm pėr Allahun e mos lusni me Allahun dikė tjetėr”.

Lutjet dhe nevojat nuk u drejtohen njerėzve tė vdekur tė cilėt nuk zotėrojnė pėr vete dhe e as pėr tė tjerėt dėm dhe dobi. Lutja ėshtė adhurim qė i dedikohet vetėm Allahut tė Lartėsuar I cili ka krenarinė dhe madhėshtinė e plotė absolute. Po ashtu frika , shpresa, mbėshtetja, kėrkimi i ndihmės e i mbrojtjes, kurbani, zotimi e lloje tė tjera prej adhurimeve nuk duhen tė jen vetėm se pėr Allahun, Zotin e tė gjithė botrave. Kush ia kushton kėto adhurime dikujt tjetėr vetėm se i ka bėrė shok Zotit tė tij.

I Lartėsuari thotė : “Adhurojeni Allahun e mos i shoqėroni Atij askėnd.”
    I Lartėsuari thotė : “Pra kush shpreson takimin e Zotit tė tij le tė veproj te mira e nė adhurimin e Zotit tė tij tė mos pėrziej askėnd.”

Thotė I Lartėsuari : “E kush lut tė adhuruar tjetėr me Allahun duke mos pasur argument pėr tė, ai ka pėr tu gjykuar tek Zoti i tij. Ai nuk i shpėton jobesimtarėt.”
    Sinqeriteti ėshtė i domosdoshėm nė adhurimin e Allahut tė lartėsuar.

Thotė Allahu : “ Thuaj: Jam i urdhėruar tė adhuroj Allahun sinqerisht nė fe tė drejtė.”

ps do te lutesha te diskutojme me fakte kuranore, nuk dua shkrime jo po muslimanet keshtu, e ashtu, le te fillojm serjozisht. sill ajete ku Allahu urdheron per lutje drejtuar vareve

shendet
    Ti khan po te them qe disa here lexoj me kujdes postimet e mia .
    Nuk ishin veēse dy ajete ju tregova se gjendet ne Kuran edhe per ata qe largohen nga meshira e Allahut se jane te humbur . Edhe ne Kuran shkruan se besimtaret nuk munden te behen besimtar te devotshem pa eliten e tyre .
    Jam shume i kjart ne fjalet e mia dhe po mendoj se nuk duhet te sillet ndonje ajet per ti konformuar kto
    Nje gje duhet ta kuptojsh se une nuk e kam dhe nuk do ta kem kurr stilin e juaj te shkruarit.
    Une bazohem ne Kuran dhe hadithe te Muhamedit a.s por nuk e marr menjehere nje ajet ku flitet per adhurimin e Allahut dhe ta kundershtoj dikend sikur po ben ti.
    Nuk perdoret edhe Kurani ne ate menyre si po beni ju

Askund nuk lejohet ti behet lutje varreve kurr nuk kam degjuar nga dervishet ksi gjerash, kto ēka po thoni ju jane veēse propaganda qe i ka bere dikush nga grupet e juaja.
    Edhe aty ku me citove te tregova shume mire se jane larg me mijera kilometra lutja Allahut qe behet tek ndonje tyrbe me shirkun.
    Edhe tek muslimanet e pare edhe tek Muhamedi a;s ka pas ksi lutje.
    Nuk do te thote si te hysh tek varrezat ti bere shirk. Ka me miliona musliman qe i vizitojn varrin e Muhamedit a.s dhe aty bejn lutje Allahut dhe kerkojn shefat nga te dashurit e tij.
    Une ju pyeta a ka pasur musliman per ata te paret e fese e kam fjalen qe kane vizituar vendin ku pushon trupi i Muhamedit a.s (varrin e tij).

Mos kerko diēka ēka nuk kam pretenduar dhe as pretendoj , nuk ka dhe as qe ka pas ndonjehere ndonje shkrim te shenjet qe thote ti lutemi varreve , ma merr mendja se as edhe tevrati dhe inxhilli i sotem nuk thojn ashtu e lere me Kurani.

Ju edhe kur po bisedoni edhe kur po pyetni po fantazoni shum dhe nuk e di nga po i merrni kto ide.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    per ata imamt e tu nuk po shkrun kurgjo a nuk mujete me gjet diqka,, .... haj kuku per ty,
    Per mua nuk ke nevoj te kukatesh o pej.

Shkruan Kurani shumēka edhe per Imamet e fese islame por ju nuk dini me e lexuar Kuranin .

E si mbeti puna per imamet nga ana e juaj a po shkruhet diēka ne Kuran mbasi po pyet ti shume.

Une kur te bisedoj pyes shume , ju kam pyetur pse dini aē shume per Imam Ebu Hanifen e dini shume pak Imam Xhaferi Sadikun.Si duket nuk po dini te pergjigjeni
    Imam Xhaferi Sadiku ka qene (gjenerata e tret ne islam) tabii tabiin ishte djali i Imam Zejnel Abidinit i vetmi mashkull nga Ehlibejti qe i shpetoi masakres se Qerbelase. Imam Xhaferi Sadiku ishte nipi i Imam Hyseinit .

Lexoj historite mire nga te gjitha grupet dhe i sheh se kush kane qene Imamet e fese islame .
    Une per ēka kam lexuar per 12 Imamet nga Ehlibejti i Muhamedit a.s ishte se ishin te paster dhe persosur siē e kerkon islami. Kam lexuar edhe per Imam te tjere por askund nuk po mundem ti krahasoj me kta.

Me siguri shkruan edhe Kurani per kto 12 yje qe shkelqejn ne islam por ju nuk merreni dhe nuk dini ku ti lexoni.
    Pastaj ka edhe hadithe por disa nga grupet e juaja i kane paraqit ndryshe dhe disa hadithe i kane fshehur.

Mos duhet te sjell ndonje deshmi per Imam Aliun ,per Imam Hasanin , Imam Hyseinin , Imam Zejnel Abidinin . Ne qofte se per ta ka deshmi ka deshmi edhe 8 Imam tjere por deshmia eshte ne nje menyre tjeter , per Imamin e fundit Imam Mehdiun i cili eshte nga Ehlibejti dhe do te vij para kijametit ka deshmi dhe permendet gati ne te gjitha grupet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 13-12-2007 mė 02:40

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    kurani shkrun per 12 yje , suphanallah , e ne nuk e dim se ku !................. dota pi da raki e ndoshta e gjej si aj imomi yt qe te ka tregu, edhe me ty e mbylli temen per gjithmon, se veq kopalla kishe ti ti spo pritojshe me shkru hiq, bre dajl , tash janise edhe deshmi te rrejshme ,,ne kuranit shkrun po ju nuk e dini,,! suphanallah rruna Zot , tung e bofsh quni se nuk e di a e kom hallall me te dhon selam.............

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Edhe aty ku me citove te tregova shume mire se jane larg me mijera kilometra lutja Allahut qe behet tek ndonje tyrbe me shirkun.
    e.

Ok kush eshte shirk per tya??????!!!!

Ose ta kuptosh me mire......... ke quan ti shirk???!!!!!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Ti Askund nuk lejohet ti behet lutje varreve kurr nuk kam degjuar nga dervishet ksi gjerash, .
    Nuk egzistojne genjeshtar me te medhenj ne siperfaqe te tokes se ju

O only truth pse genjen!? A ka teqe pa varre brenda a....... ju varreve ju luteni madje, dhe gomenjve te ngordhur

Un them se ti je dervish e mbron bektashizmin se te kenaq epshtet

epshtaxhi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 14-12-2007 mė 23:54

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Khani Lexo Postimin
    Nuk egzistojne genjeshtar me te medhenj ne siperfaqe te tokes se ju

O only truth pse genjen!? A ka teqe pa varre brenda a....... ju varreve ju luteni madje, dhe gomenjve te ngordhur

Un them se ti je dervish e mbron bektashizmin se te kenaq epshtet

epshtaxhi
    O trim i madh ndal more me ksi fjalesh po ēka po te duket vetja ty se.

Jetoj ne belgjike lajmromu dhe thuaj kto fjale ner sy dhe e shohim se a ka genjeshtar ma te madh . Nuk e kam njetin me u sha me ty neper internet .nuk bejn muslimanet ashtu siē po ben ti.

Te gjitha teqet jane pa varre mbrenda .varret gjenden ne tyrbe ;ndoshta ju kane perzier gjerat juve siē ju perzihen shume here;

gomaret e gomaricat shiqo mos po i gjen ma afet teje se ti veē fjal blla blla blla kishe.

Vehabistat nuk shkojn me ja prish varrrin muawijes qe eshte ne damask por shkojn i prishin tyrbet e Imam Aliut ;te Imam Hyseinit dhe te tjereve nga Ehlibejti

Ti je i ndikuar nga vehabistat shko pyeti ata per disa gjera qe po te them.
    A ka tyrbe Muhamedi a.s pse afer tij i kane varrosur edhe dy khalife .Pse sahabat nuk jane munduar ti prishin tyrbet e Muhamedit a.s te Ehlibejtit dhe te sahabve .

Pse vehabistat i kane rrenuar ,kane tentuar dhe tentojn ti prishin tyrbet e njerezve te Ehlibejti.
    Kta fliqsira vehabiste kane dasht me e rrenuar edhe tyrben e Muhamedit a.s .
    Pse vehabistat kane qejf me e prish gjithēka ēka eshte islame.

Hajt trego ti pse i beni disa vepra qe nuk i kane bere selefat.

Kisha pas deshire te jem dervish por ndoshta nuk jam aē i devotshem te jem .
    Te tregoj drejt nuk kam ēka te fshehi ma se shumti i dua sufistet pastaj vijne 4 mezhebet . E vehabistat i urrej si gjithmone se jane munafika .

Sqarim per te gjithe nuk kam ndonje problem me 4 shkollat islame por gjithmone i kundershtoj te mallkuarit talebanca jezidista.
    Ai qe ka mendim te njejt edhe kto 4 shkolla (mezhebe) me talibancat jezidista edhe ata hyjn ne kategorine qe si dua .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    kurani shkrun per 12 yje , suphanallah , e ne nuk e dim se ku !................. dota pi da raki e ndoshta e gjej si aj imomi yt qe te ka tregu, edhe me ty e mbylli temen per gjithmon, se veq kopalla kishe ti ti spo pritojshe me shkru hiq, bre dajl , tash janise edhe deshmi te rrejshme ,,ne kuranit shkrun po ju nuk e dini,,! suphanallah rruna Zot , tung e bofsh quni se nuk e di a e kom hallall me te dhon selam.............
    Ti frajer kur te me citon lexo mire dhe mos i shtrembro fjalet e mia , edhe nuk eshte shume me rendesi se a e mbyll ti diskutimin a jo . Ti moti e ke mbyll diskutimin se nuk ke ēka te thuash. Te gjitha ato pyetje qe jau bera pse nuk u pergjigjet se paku disa prej tyre. Nuk me nevojitet hiē selami yt se e di ne njeren ane thuani selam e ne tjetren vetem fliqsira po mundoheni te beni.

Ne Kuran shkruhet per shumeēka dhe shume mire e shkruajta se disa gjera shkruhen ne forma tjera dhe ju nuk dini ti lexoni .
    Kur po ju pyet dikush per namazin dhe sa here falet namazi po i pergjigjeni se ne Kuran nuk shkruan sa here duhet falur po me hadith shpjegohet.
    E une aē i vogel qe jam po ju tregoj edhe ty edhe dijetarve tu se edhe sa here falet namazi ne dite shkruan ne Kuran por ju nuk dini me lexuar as me e kuptuar.

Vete Kurani po thote se po ti kishin bere krejt lisat e maleve lapsa edhe krejt detrat me uje ti kishim bere ngjyre nuk do te kishim mundur ti shkruanim krejt ato gjera qe jane ne Kuran.

Ju e lexoni Kuranin literarisht edhe hadithet e Muhamedit a.s i lexoni njesoj , ju mendoni se hadithe jane vetem 4 apo 5 mije te cilat i kane mbledh dy apo tre njerez.

Jo veē 12 yje por Kurani flet per qindra ndoshta mijera yje qe do te kene muslimanet por prap ju nuk do ti gjeni me ksi mendje .

Te pyeta a din me deshmuar ti per imamet e tu diēka apo i ke vetem per hijeshi ti prijsat e tu .

Tek e fundit eshte shume kollaj me i deshmuar per 6 Imam nga Ehlibejti .
    Imam Aliu , Imam Hasani , Imam Hyseini , Imam Zejnel Abidini (gjenerata e dyte) Imam Xhaferi Sadiku (gjenerata e trete) dhe Imam Mehdiu i cili do te vij para kijametit. Edhe per 6 Imamet e tjere ka deshmi por si duket per juve jo se nuk kuptoni aē shume
    Hajt me tregoni se pse nuk po bejkan kta me siper per Imam , nuk ju mjaftojn kta ;
    Apo po mendoni se per Imam Aliu Imam Hasanin dhe Imam Hyseini nuk shkruhet diēka ne Kuran per ta.

Tek e fundit jane hadithet e Muhamedit a.s. Inspirimin Muhamedi a.s e ka pas te fjala e Allahut te Kurani .Muhamedi a.s nuk ka fol diēka ēka nuk eshte ne Kuran apo eshte kunder Kuranit. Kete duhet me e menduar ma se pari e tani me fol.

Edhe historia e ka deshmuar se 12 Imamet e Ehlibejtit kane qene te paster dhe te persosur per fene islame .
    Lexoni ne qofte se mundeni me gjet diēka kunder ktyre 12 Imamve qe eshte ne kundershtim me fene islame.
    Edhe simbas ligjeve te grupve te juaja kta 12 Imam kane qene ma te mire dhe e meritojn me qene Imam . Nje ligj ēka e keni ju eshte se kush te mundet le te merr pushtet le te ligjeroj per fe etj;etj ;ju nuk i shikoni shume gjera as nuk i zgjedhni shume gjerat .Hypi muawija ne pushtet ju menjeher e pranoni ,hypi jezidi menjeher e pranoni

Ne te gjitha anet nuk keni deshmi per shume gjera veēse doni te beni blla blla blla.

Besimtar me bateria jeni ju e po e shoh se eshte e kote te merrem me juve

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Zbulohet ne tru origjina e besimit tek Zoti
    Nga _Mersin_ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-03-2009, 07:29
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 14:42
  3. Teuhidi
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 10:37
  4. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  5. Origjina e idhujtarise?
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-11-2004, 16:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •