Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 50
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    61
    ne nje bote ideale Bato do te kishe te drejte...

shumicen e rasteve bakshishi per sherbim te mire eshte vleresim jo lemoshe.ndonjehere eshte gazellim ...ne dasma fluturojne paret per qejf te lales :P

sherbimi behet nga njerez dhe nejrezit nuk jane te gjithe nje kallup me cmim nga prapa, po kane personalitete te ndryshme: ca behen copa e mundohen me tbo qejfin ca sta varin teneqen fare, po te kishin te gjithe nje cmim do ishim sherby nga robotat -- standard servisi; standard pagesa

prandaj dhe vleresimi behet sipas gjendjes tende apo te sherbyesit. Do me e henger steak pa merak heres tjeter, hudhu

pasanaj, kto robt qe punojne kshu punesh u del shpirti mer jahu, gjynaf zotit ene po bone lemoshe, mire bon.. mmire ate te ushqejne gojte e kalamoqve se me ti mor qeveria kotmkot

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Bakshishi varet nga sherbimi qe merr. Nuk eshte as detyrim as ryshfet. Me sherbe mire qe te marresh bakshish, se po me sherbeve keq, lere bakshish qe nuk merr, po edhe ne lokal nuk te shkel me, edhe ju them gjith shoqerise time mos te vijn me aty.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    E ke gabim! Mendimet e mia unë i shoqëroj me arsyetime.
    Çfarë të çudit ty tek arsyetimet e mia?

Nuk është më mirë që shërbimi i kamarierit të paguhet nga punëdhënësi dhe jo nga klienti?

Nuk është më mirë që shërbimi i kamarierit të jetë gjithnjë njësoj dhe i njëjtë për të gjithë?

Nuk është më mirë që gjërat të jenë të përcaktuara e të përfshira në çmim dhe të mos lihen në dëshirën e njerëzve? Pse duhet të ndihesh në siklet duke menduar se ai mund të mos mbetet i kënaqur me aq sa i jep dhe si i bëhet kur ai rrudh buzët i pakënaqur duke menduar se ti duhet t'i kishe dhënë më shumë?

Nëse ke mundësi për t'u përballur me arsyetimet dhe pyetjet e mia, eja të diskutojmë dhe me arsyetimet e tua më bëj të ndryshoj mendim.
    hehehee...
    mu aty tek e nenvizuara fillojne ndryshimet midis meje dhe teje. une nuk flas me dike qe ta bej te ndryshoj mendim. cdokush sjell mendimin e vete ne tavoline, dhe ti zgjedh te marresh cfare te duash nga bisedat dhe experiencat e te tjereve.
    ndersa ti e fillon me "e ke gabim" (tipik shqipe). perse jam gabim, qe me dukesh allosoj? mendimi im, do zihemi tashi perse une mendoj ashtu?

po ja te te pies... se ndoshta pergjigja me ndihmon t'ia shpjegoj vetes perse me dukesh allosoj. ku jeton ti? kam pershtypjen se je dikush qe njof e qe jeton ne amerike, po pastaj i them vetes qe dikush qe jeton ne amerike s'ka mundesi te kete mentalitet te tille. vetem ne qofte musliman fanatik, se ata refuzojne te hapin syte e te mesojne nga jeta e ambienti perreth.

shendet e te mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Të thashë "e ke gabim" sepse ti më the që nuk i them seriozisht ato që them, ndërsa unë të thashë që jam serioz.

Edhe unë nuk përpiqem të bind njeri, sidomos kur kuptoj që tjetrin është e pamundur ta bindesh. Unë dhashë mendimin tim në këtë temë pa cituar njeri, por ishe ti dhe disa të tjerë që më kundërshtuat dhe kërkuat debat.

Pyetja se ku banoj nuk ka rëndësi, këtu përfaqësohemi me mendimet dhe arsyetimet tona. Kur ti kërkon të dish se ku banoj unë, ti kërkon të më paragjykosh, duke qenë se nuk ke forcë për t'u përballur me arsyetimet e mia.

Prisja të thoshe ndonjë gjë për bakshishin, po nuk the asgjë.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 13-06-2010 më 16:40

Bakshishi eshte thjesht vleresim i bere ndaj dikujt qe te sherbeu. Nuk ka rendesi se sa e ka rrogen kamarieri apo kosmetologja. Nqs une si kliente ndihem e kenaqur, atehere do le nje bakshish per aq sa mendoj se eshte e arsyeshme ne baze dhe te buxhetit tim. Ka raste qe sherbimi nuk me pelqen dhe nuk le bakshish, ashtu sic ka dhe raste kur le me teper se c'duhet.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    une ne shumicen e rasteve nuk le bakshish. as ne shqiperi ku shumica e bejne.
    nuk e di arsyen se pse duhet t'i jap para dikujt qe nuk eshte i sjellshem...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Plloqe te hengshin qente se ti ke qene e mire ne hartime. Shkruaje e shkruaje, sa me shume faqe, aq me shume ylla merrje. Ndersa ne matematike e fidhike me vjen anash ti muve. Prandaj jam e mire dhe ne lenien e bakshisheve, se di t'i bej llogarite tak-fak, lol. Vetem im ate ma merr ne llogarira, po helbete, gjak gjirokastriti tjetri. Mgjte dhe ai ka nje damar si Batoja, "pse te le bakshish - thote, - hajde leri 5 dollare e tutje". Uaaa me turperove - i them - nuku te nxjerr me neper lokale te hash, te pish e te shikosh bote. Rri ne shtepi, lexo zerin e popullit, pi raki e jeto i lumtur duke mos ditur c'behet verdalle - i them. lol Ai te pakten le 5 dollare, se Bato hic. E kam baben me flexibel se te rinjte e sotem. hehe.

Bato, te pyeta ku jeton se nuk eshte surprise qe ka ndryshime plot ne mentalitet nepermjet shqipeve qe jetojne ne usa, dhe atyre ne europe e sidomos ne shqiperi. Une i them e bardhe, ti e thua e zeze dhe gati sa s'nxjerrim pisqollat se te marrim m'qafe per debat e sherr.

nejse, ne ny (ku jetoj une, pra sjell vetem experiencen time) lihet bakshish te pakten 15% ne restorant. nuk eshte se dua une te le nga 20 dollare bakshish, por jane ca gjera qe merren si te qëna ne vendin ku jeton, s'eshte nevoja per rregulla te shkruara. kur te kthehem ne shqiperi (riiiight) do bej dhe une si te tjeret, do ha, do pi (me turinj te varur gjithe kohen, duke u ankuar per gjithkend), e do i them dhe nje ik pirdhu ne fund atij qe me sherbeu ushqimin. Se sipas Batos, po t'i le bakshish, do te thote qe e perul.

ika tani te fle se me shijoi rose-ja sot per dreke. Plloqe, me ka marre malli te pijme bashke e dashur, ke gusto ne vere o dreq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ChuChu : 13-06-2010 më 17:56

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    ryshfet vleresues

i/e regjistruar Maska e Edipluspg
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Vendndodhja
    nen qiell
    Postime
    89
    [/QUOTE]Nuk është vrazhdësi kur nuk lë bakshish, por drejtësi dhe kulturë. Shumica e njerëzve e shohin dhënien e bakshishit si kulturë, ndërsa për mua është lëmoshë dhe një zakon mjaft i keq.[/QUOTE]

Tek gazeta intervista (rubrika pyesni psikologun) ishte nje pyetje si kjo dhe psikologu pergjigjej qe vetem kamarierit i lihet bakshish dhe nuk i lihet doktoreve, zyrtareve doganiereve etj.

Bota e ka vendosur kete gje qe kamarierit i lihet bakshish po ti o Bato e hodhe posht boten, nejse mendimi jot.

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    E ke gabim! Mendimet e mia unë i shoqëroj me arsyetime.
    Çfarë të çudit ty tek arsyetimet e mia?

Nuk është më mirë që shërbimi i kamarierit të paguhet nga punëdhënësi dhe jo nga klienti?

Nuk është më mirë që shërbimi i kamarierit të jetë gjithnjë njësoj dhe i njëjtë për të gjithë?

Nuk është më mirë që gjërat të jenë të përcaktuara e të përfshira në çmim dhe të mos lihen në dëshirën e njerëzve? Pse duhet të ndihesh në siklet duke menduar se ai mund të mos mbetet i kënaqur me aq sa i jep dhe si i bëhet kur ai rrudh buzët i pakënaqur duke menduar se ti duhet t'i kishe dhënë më shumë?

Nëse ke mundësi për t'u përballur me arsyetimet dhe pyetjet e mia, eja të diskutojmë dhe me arsyetimet e tua më bëj të ndryshoj mendim.
    Se pari sherbimi paguhet gjithmone nga klienti edhe ne rastet kur paguhet nga punedhenesi, se do rritet cmimi dhe eshte e njejta gje.

Nje kamarier sherben gjithmone njesoj per te gjithe, ama kamariere te ndryshem, sherbejne ndryshe. Keshtu qe ata qe sherbejne me mire, e meritojne te paguhen me mire. Klienti e vlereson shume me mire se pronari se cili kamarier po sherben me mire.

Sic e thashe dhe me pare, mua me pelqen qe e kam ne dore te mos le asgje si p.sh. nese kamarieri eshte i pasjellshem, me ofendon apo nuk sherben sic duhet. Nuk eshte e drejte qe nja kamarier i mire dhe nje i keq te paguhen njesoj.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Nga Rudolf Xhuliani dhe Dora Bakojanis tek Edi Rama.
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 07:48
  2. CIA: Ja zyrtarët që kanë marrë ryshfet nga Sadami
    Nga Genti^Itali në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-10-2004, 20:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •