Albo,
Ne fakt, me pak se kaq nuk mund te shkruaj, jam ndoshta nder te vetmit antare qe kam me pak se 0.3 shkrime ne dite, dhe futem ndoshta jo rregullisht por gjithsesi kam interes te dije cfare shkruajne dhe cfare bisedojne bashkeatdhetaret e mij. Besoj, se misioni i forumit eshte te shkruash, dhe mos shash e ofendosh njeri gje qe un nuk kam bere. Shkrimi eshte cilesor si dhe ai qe sapo bera me pare sepse permbajne burime historike. Cekrezi megjithmend nuk mund te jete historian, por ka shume te tjere sic kam shkruar qe e kane permendur katerciperisht Katolicizmin e Skenderbeut. Fakti qe kjo figure mundohet te kthehet ne Orthodokse, dhe jo Aranitasit ne Katolik psh(pasi sic thashe ajo qe po behet me Skenderbeun eshte njesoj sikur Katoliket ta benin me Aranitet) dhe fakti i ekzistences se nje steme te fallsifikuar me shkronja Greke ne arkivat Daneze te ben te dyshosh per kete kembengulje.
Por sic shkruajta pak minuta me pare kjo familje bashke me Dukagjinin jane te sterlashta dhe kane te bejne vete me disa nga objektet me te famshme kulturore qe ne si popull na jane uzurpuar, si psh Manastiri i Hilandarit, manastir i ndertuar ne stilin Shqiptar.
Papa sic thashe ka dhe yllin tete-cepesh, mos eshte valle dhe Musulman ? Duhen njohuri te thella historike per te analizuar kompleksitetin e heraldikes shqiptare. Ato nuk i perkasin x apo y perandorie, por i perkasin civilizimit Shqiptar.
Krijoni Kontakt