Close

Rezultati i Sondazhit: A do te kete serish lufte ne Maqedoni?

Votues
54. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

31 57.41%
  • Jo

23 42.59%
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 132
    Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Cimo Lexo Postimin
    Anketave nga org. te vendit dhe huaja qe veprojne ne Maqedoni.
    aha ma morri mendja, neper organizata te tilla qe vijne ne kostantim me perjashtimin e qendrimit te 30%shit te popullates, te tilla qe jetojn ne dimenzionin e 4

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga Gëzime* Lexo Postimin
    aha ma morri mendja, neper organizata te tilla qe vijne ne kostantim me perjashtimin e qendrimit te 30%shit te popullates, te tilla qe jetojn ne dimenzionin e 4
    Mere telefonin vet dhe beri nja 100 numra shqiptar ne Maqedoni dhe bere anketen dhe vertetohu

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Cila do anket let bohet , kot asht, shqiptart sjan te knaqem as 10% , i bindur jam ne ket , sidomos pas ktyre diteve, vvvvv ska shans

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Armend Lexo Postimin
    Po bura grash ini ju andi kush don u hin kush don u del sen e mirni vesht nauk car llazari.

O Haj me kallzni mu ju se a ne fyrom a ne kosove duhet te bohet luft ????!!!!!
    Armend

Matu pak o lal se po ja fut kot. Une s'jam nga Odri. Jetoj ne Tetove o lal. Plus asaj, me sa di une, Odri ne nje pjese te madhe kane qene me PDSH-ne ne zgjedhjet e fundit. Burra grash.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

HIJA E ZEZË Maska e Elmo
    Anëtarësuar
    26-09-2006
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    101
    Citim Postuar më parë nga Cimo Lexo Postimin
    Qeveria me e vlersuar pozitivisht ne 17 vjetet e pavarsise se R.M
    ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh ahaahahaahahhahahahhahahahh
    HIJA E ZEZË

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Ndryshuar për herë të fundit nga biligoa : 05-11-2007 më 18:29
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

MiLaNiSt4EvErr Maska e kiku
    Anëtarësuar
    30-10-2007
    Vendndodhja
    ne shtepi
    Postime
    78
    Pse miren i me anketa qe zhvillohen per qellime partiake, dhe qe nuk jan te besueshme.
    Pse nuk pritni edhe pak dhe ta degjojm raporti e komisjonint evropja dhe te shikojm cfar vlersime ti japin maqedonis dhe kesaj qeverie.
    Mesa degjova ne lajme sedi te cili kanal nga ata te shqipris, raporti eshte shum kritik dhe i ashper per shkak te te gjendjes dhe per shkak te asaj se kjo qeveri nuk ka bere asnje hap perpara per inplementimin e pikave te marveshjes se Ohrit dhe nuk ka pas klime te volicme per marveshtje me palen shqiptare sidomos per shkak te mos miratimit dhe mos aprovimit te asnjeres nga pikat e marveshtjes se 25 Mait.

Kjo e trregon se sa e suksesshme eshte kjo qeveri dhe sa e afte eshte per ti plotsuar kushtet per te hir ne NATO dhe BE ???????????????????

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga kiku Lexo Postimin
    Pse miren i me anketa qe zhvillohen per qellime partiake, dhe qe nuk jan te besueshme.

Pse nuk pritni edhe pak dhe ta degjojm raporti e komisjonint evropja dhe te shikojm cfar vlersime ti japin maqedonis dhe kesaj qeverie.
    Anketa me e mire jane zgjedhjet e lira. Aty tregohet se ke perkrah shumica e popullit shqiptar. Sa per raportin e komisionit evropian, keta do e fshehin. Do lexojne vetem disa mesazhe frymezuese te atij raporti dhe pjesen ku (zakonisht) thuhet: Maqedonia duhet te vazhdoje me reformat ekonomike, politike, gjyqesore e ushtarake (shtesa e qeverise do jete: ) si qe ka punuar deri tani.

S'i njeh raportimet e raporteve te KE mo?
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Citim Postuar më parë nga kiku Lexo Postimin
    Mesa degjova ne lajme sedi te cili kanal nga ata te shqipris, raporti eshte shum kritik dhe i ashper per shkak te te gjendjes dhe per shkak te asaj se kjo qeveri nuk ka bere asnje hap perpara per inplementimin e pikave te marveshjes se Ohrit dhe nuk ka pas klime te volicme per marveshtje me palen shqiptare sidomos per shkak te mos miratimit dhe mos aprovimit te asnjeres nga pikat e marveshtjes se 25 Mait.

Kjo e trregon se sa e suksesshme eshte kjo qeveri dhe sa e afte eshte per ti plotsuar kushtet per te hir ne NATO dhe BE ???????????????????
    ja ku i ke aritjet
    KE dhe BE kritikojnë Maqedoninë
    Raporti i Komisionit Evropian për Maqedoninë do të përmbajë vlerësime kritike për situatën e sigurisë dhe atë politike, kurse për ekonominë do të thuhet se janë ndërmarrë hapa që mund të ndikojnë në kahje pozitive.
    Raporti, i cili bëhet publik të martën vjen në një kohë kur në Maqedoni ka tensione të brendshme dhe të jashtme kjo e fundit përsa i përket negociatave për emrin me Greqinë.
    'Ngecje', kjo do të jetë fjala që do të karakterizojë raportin e KE-së për Maqedoninë.
    Kritik ndaj politikës dhe reformave
    Burime pranë BE-së i thanë BBC-së se raporti do të jetë kritik përsa i përket politikës.
    Zyrtarët e Brukselit në raport do të thonë se Maqedoni nuk ka bërë përpara në këtë drejtim si dhe do të evidentojnë ngjarje si mungesa e dialogut politik, mungesa e bashkëjetesës qeveri-president apo dhe skenat e dhunshme në parlament, si shkaqet pse raporti nuk do të mund të konsiderohet si pozitiv.
    Gjithashtu raporti do të jetë kritik edhe për mungesën e reformave sidomos në sistemin e drejtësisë. Gjithashtu ai do të përmbajë referenca të tilla si "politizim i administratës".
    Raporti i KE-së do të përmendë edhe situatën e sigurisë. Për këtë segment do të thuhet se ajo është përkeqësuar në krahasim me një vit më parë.
    Vlerësime pozitive
    Sipas burimeve të BE-së megjithatë në raportin e KE-së do të ketë edhe vlerësime positive.
    Bëhet fjalë për disa reforma ekonomike, të cilat mund të sjellin zhvillim.
    Megjithatë nga zyrtarët evropianë nuk fshihet habia se qeveritarët nuk marrin me seriozitet kritikat e bëra.
    Sipas tyre ato do të duhet të shërbejnë si referencë se ku duhet të fokusohet vendi në reformat që duhet të ndërmarrë.
    Po sipas tyre, politika është ajo që ka më shumë vështirësi dhe politikanët janë ata që duhet të bëjnë më shumë përpjekje për të çuar vendin përpara.
    Maqedonia ka statusin e vendit kandidat për në BE. Shumë prisnin që raporti të tregonte përparim të mjaftueshëm që vendi të hyjë në fazën përfundimtare të anëtarësimit.
    Por raporti do të sygjerojë se përparimi ka munguar, dhe si rrjedhojë nuk do të rekomandohet një datë për fillimin e negociatave për anëtarësim të plotë në BE.
    Pikërisht këto konstatime do të vijnë në kohën kur në Maqedonia ka tensione të brendshme politike.
    Pas disa incidenteve ku pati dhe viktima, partitë akuzojnë njëra-tjetrën për situatën e krijuar.
    Partitë shqiptare, PDSH-ja në qeveri dhe BDI-ja në opozitë, thonë se subjektet rivale mbështesin grupe të armatosura.
    Kurse partitë maqedonase, VMRO DPMNE-ja në qeveri dhe LSDM-në në opozitë, akuzojnë njëra-tjetrën për papërgjegjshmëri.
    Raporti i KE-së vjen edhe në kohën kur në Maqedoni po merret në shqyrtim një sugjerim për të zgjidhur dallimet me Greqinë për emrin e saj.
    Një nga pikat e një dokumenti që iu është dhënë palëve gjatë negociatave në fund të javës që u zhvilluan në Nju Jork sygjeronte që Maqedonia të ndryshojë emrin e saj në komunikime ndërkombëtare.
    Kjo gjë u hodh poshtë menjëherë nga qeveria.
    Reagime në vend
    Të martën priten dhe reagimet zyrtare pas bërjes publik të raportit. Reagimet paraprake janë të ndara.
    Qeveritarët thonë se nuk duhet fokusuar në elementet negative të raportit.
    Por opozita thotë se qeveria ka dështuar në synimin e saj për të çuar vendin përpara.
    Zyrtarët evropianë ndërkohë do të kërkojnë angazhime të vazhdueshme, sidomos nga politika.
    Ata thonë se vetëm ajo është përgjegjëse për "ngecjen", që do të flitet në raportin e KE-së.

05.11.2007

BBC

megjithese tema eshte A do të përsëritet lufta e 2001-shit në Maqedoni? UNE THEM PO PO ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga biligoa : 05-11-2007 më 18:41
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

MiLaNiSt4EvErr Maska e kiku
    Anëtarësuar
    30-10-2007
    Vendndodhja
    ne shtepi
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga biligoa Lexo Postimin
    omere njonen bjeri qetres?
    O Bilingoa si mundesh me i krahasu keta te dyja videos.
    Njera eshte e montuar dhe nuk ka asnje te vertet pervec kenges se Shpatit&Bleros
    Kures ajo e PAVLES eshte e vertet dhe tregon daten e sakt prekur shqiptaret e maqedonis jane te mallkuar per te pasur politikan qe te punojne kundra interesave tona.
    Ky eshte realiteti i hidhur dashkemi apo nuk dashkemi ne ta pranojme.

Sa i perket raporti mir bere qe e nxore se ajo tregon se cka ka punuar dhe sa eshe e afte kjo qeveri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kiku : 05-11-2007 më 19:10 Arsyeja: /

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 06-08-2010, 09:08
  3. Bardhyl Mahmuti Ndihmon Opoziten Shqiptare Ne Maqedoni
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-12-2006, 06:06
  4. Intervistë: Hoxha i Prizrenit (Samidin Xhezairi)
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-07-2006, 19:20
  5. ISH - ANETARET E UCK-se I BEJNE VESHTRIM KONFLIKTIT NE MAQEDONI
    Nga tear-drops në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-07-2002, 00:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •