Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 55
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga kleo_al Lexo Postimin
    Kto qe po te them un jan shum te verteta qe te dyja.Per te paren nuk eshte ndonje gje e madhe ndersa per te dyten jan ber emisjone mas emisjonesh dhe e kan vertetuar me fakte kete gje dhe jo me hamendje ashtu sikur veproni ju.Per me teper ke edhe filmin Stigmata qe e thot nje gje te tille dhe qe vatikani eshte ngritur kundra qe ai film mos te qarkulloje sepse tregonte te fshehtat.Ju jeni lemsh me veten tuaj deh rregulloni veten qe te jeni te gjithe ne nje mendje.Pastaj hajdeni na mushni mendjen ne se a ka zot apo jo.
    Kam dhe dicka tjeter.Sipas te vejterve per cdo gje qe nuk i jepnin dot shpjegim me perpara thonin se eshte veper e zotit.Por me perparimin e shkences dilte qe nuk ishte.Si psh thonin me pare se pse ben lopa qumesht? Pergjigjja ishte -Kshu don zoti.
    o djal une jam musliman dhe nuk di per librat e vjeter dhe une nuk desha te hyje te foli ty me hamendje sepse nuk dua te flas me hamendje sepse e ceka edhe me larte po per kete shembullin qe e merr ti se pse lopa bene qumesht me ke bere per te qeshur vertet por edhe ai proces qe behet deri tek dalja e qumeshtit ose berja e qumeshtit padyshim qe Allahu e ka krijuar ne forme te tille qe te behet qumshti dhe te gjitha krijesat e kan te njejten gje gjinia femerore po pse meshkujt nuk bene qumesht
    dhe une deshiroj te di se qfare te fshehta jan ato qe e njollosin fene Islame ne jemi te hapur vetem urdhero

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    1. gjithshka qe eshte krijuar ,pra i gjith krijimi.Perderisa quhet krijim eshte krijuar nga dikush dhe nese ti vete ke nje mendje krijuese sigurisht qe ta ka dhene dikush.

Ke parë ndonjëherë 500 milje Indianapolis? Edhe llogjika e këtij paragrafi, rrotullohet si makinat, por nuk ka (llogjika e përdorur) limit se kur do e mbarojë garën.

2.Fjala e shkruar e Perendise bibla qe ti mund ta shikosh mund ta blesh dhe mund ta lexosh dhe te mesosh prej saj dhe madje te kuptosh qe Perendia egziston .Eshte shkrim i frymezuar nga Perendia i shkrojtur fizikisht me doren e njeriut ,pra Zoti zgjodhi te bashkpunonte me njeriun.
    Biblën nuk e ka shkruar kjo fjala -perëndia-, por mbase nuk e ke lexuar dhe prandaj të shpëton.. Ja bën mu që ka patur grupe autorësh - po themi "të miratuar nga ministria" - .. nuk ka mundësi që të gabonte aq shumë i përfoluri zot, në hartimin e atij libri..

3.Jezusi egzistenca e tij dhe vdekja e ringjallja e tij jeta e tij ketu ne toke .Ky eshte vete Perendia , Ai na zbuloi ne njerezve dashurine e Perendise dhe misterin e natyres se tij te shenjte.Natyra e tij eshte Ati Biri Fryma e Shenjte.
    Dhe sigurisht po te jap edhe nje prove te 4 qe jam une .Une jam ndjekes i Krishtit dhe e kam pare Zotin te beje mrekulli ne jeten time une vete jam deshmues per kete gje .Dhe kjo eshte deshmia ime .
    Isha mekatar i keq i dhunshem dhe ja ku jam i cliruar nga cdo gje me ane te hirit permes besimit tek Krishti krijese e re i ndryshuar plotesisht.Zoti ju bekofte.
    Ekzistenca, vdekja dhe ringjallja.. kush e thotë jetën e Jezusit?
    Ti, nga e ke mësuar? nga bibla.. pastaj, me siguri që ti e ke zbuluar vetë.. do më tregosh diçka mbi adoleshencën e Jezusit? bie fjala.. ndonjë vajzë nga rrugica tjetër, e vështronte me sy plot shkëlqim (thotë gjë bibla rreth kësaj pyetjes sime)? A predikonte kur ishte 7 vjeç, bie fjala.. apo mënçurohej si ne njerëzit e thjeshtë, vetëm kur rritej, dhe pasi takonte Gjonin.. jo atë Gjon që citon veten e tij (!) pa pikë turpi te bibla.. atë tjetrin, Pagëzorin.

po p.sh. jeta e Zeusit, nuk të është dukur aspak interesante?

Prapë, dëshmia jote është më e plota dhe gëzohem që zoti ka merita të padiskutueshme në qetësimin dhe (do të guxoja ta quaja, mundem?) lumturinë tënde.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    po se di uen se pari kete thenje nuk e kam degjuar dhe nuk e di sa eshte e vertet po edhe po ta kete thene e ka thene rastesisht por ketu te gjitha jan te verteta po nese ke fakte dil hudhe ndonjeren
    Sipas fese Islame besimi i ka 3 kushte 1) besimi me zemer 2)besimi me gjuhe pra ta thot dhe 3)besimi me veper per kete qe thua ti se thuhet ne librat e vjeter une nuk di ta komentoj kete sepse nuk kam njohuri dhe nuk e di se per qka eshte fjala per qfare qellimi ne cilin rast etj etj une mund vetem ta dha mendimin tim po ai mendim une nuk e di sa eshte i qelluar pra une mund vetem te supozoj dhe ne fe nuk ka vend per ma merr mendja mu se eshte keshtu duhet te kesh argument rreth asaj qeshtje ndoshta me kupton dhe ne te gjith gabojm dhe edhe une mund te gaboj ai qe ka njohuri me shum rreth kesaj le te postoj
    Bravo eldonel,ky po qe eshte shkrim me vlera,tani na mbushe mendjen.........a kshu si ty jan t'gjith myslimont??
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Interist deri ne vdekje Maska e kleo_al
    Anëtarësuar
    13-02-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    127
    po pse meshkujt nuk bene qumesht
    dhe une deshiroj te di se qfare te fshehta jan ato qe e njollosin fene Islame ne jemi te hapur vetem urdhero
    Po te jem biolog ta sqaroj shum mir se pse nuk bejne qumesht meshkujt.
    Cfare eshte qe njollos Islamin po thu ti?
    Si fillim si Islami dhe fet e tjera bazohen ne libra qe nuk ju dihet prejardhja e vertet pavarsisht se ju e ktheni ashtu sikur ju teket ju.Sepse sa do besimtar te jesh dhe ti vet e ke nji pike dyshimi per origjinene.Pastaj te gjitha fete thoni se egziston vetem nji `zot`.Po pse ky zot i paska thene fjalet ndryshe per muslimanet dhe ndryshe per te krishteret?
    Pastaj ajo qe ju njollos te gjitha fet eshte lufta e perhershme midis feve per te treguar se kush eshte fe me e mir dhe kush eshte fe me e keqe.Per mendimin tim ky eshte nje budallik me brinje qe i ul shum pike feve.
    Cke qe zgerdhihesh,doren pse e tund,kjo mendja ime,per ty nuk shkon kerkund

Burrels Forever. Maska e Doc_ERI
    Anëtarësuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    I nderuar eldonel kush te siguron ty qe ajo esht e verteta asnje nga ne nuk e ka te sigurte sepse asnje nga ne nuk i ka provat reale tani sipas mendimit tend me thuaj dicka ke degjuar ndonjeher ti besoj ne zot dhe jo ne njeri?
    Sepse un nuk mund ti besoj dikujt qe thot sheroj njerezit se jam prift ose hoxhe kto jan budallalliqe dhe nuk ke as ne bibel as ne kuran q4e te thot qe do sjell persona te till qe do ju mbushin mendjen me magji...jan idiotlliqe.
    If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.

Stranger... Maska e Burrels
    Anëtarësuar
    18-09-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    po se di uen se pari kete thenje nuk e kam degjuar dhe nuk e di sa eshte e vertet po edhe po ta kete thene e ka thene rastesisht por ketu te gjitha jan te verteta po nese ke fakte dil hudhe ndonjeren
    Sipas fese Islame besimi i ka 3 kushte 1) besimi me zemer 2)besimi me gjuhe pra ta thot dhe 3)besimi me veper per kete qe thua ti se thuhet ne librat e vjeter une nuk di ta komentoj kete sepse nuk kam njohuri dhe nuk e di se per qka eshte fjala per qfare qellimi ne cilin rast etj etj une mund vetem ta dha mendimin tim po ai mendim une nuk e di sa eshte i qelluar pra une mund vetem te supozoj dhe ne fe nuk ka vend per ma merr mendja mu se eshte keshtu duhet te kesh argument rreth asaj qeshtje ndoshta me kupton dhe ne te gjith gabojm dhe edhe une mund te gaboj ai qe ka njohuri me shum rreth kesaj le te postoj
    o eldonel a musliman je ti apo krishter se na trashe
    se ne fene islame kushtet jane 5
    1 ) pranimi i Shehadetit
    2 ) falja e namazit
    3 ) dhenia e zekatit
    4 ) agjerimi i Ramazanit
    5 ) vajtja ne Haxh nje here ne jete nqs ke mundesi

Anëtarësuar
    18-09-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga Doc_ERI Lexo Postimin
    I nderuar eldonel kush te siguron ty qe ajo esht e verteta asnje nga ne nuk e ka te sigurte sepse asnje nga ne nuk i ka provat reale tani sipas mendimit tend me thuaj dicka ke degjuar ndonjeher ti besoj ne zot dhe jo ne njeri?
    Sepse un nuk mund ti besoj dikujt qe thot sheroj njerezit se jam prift ose hoxhe kto jan budallalliqe dhe nuk ke as ne bibel as ne kuran q4e te thot qe do sjell persona te till qe do ju mbushin mendjen me magji...jan idiotlliqe.
    o doc nuk ka hoxhe ne bote qe thote se sheroj njerezit
    dhe kur te ta thote nanjoni o mashtrues
    hoxha eshte imam vec ne xhami imam dmth drejtues
    kurse per te sheru jane doktoret
    Allahu ka thene nuk kam vene dhe nuk njeri qe ndermjeteson lidhjen tuaj me Mua
    per Mua jeni te gjithe njelloj

Anëtarësuar
    18-09-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga kleo_al Lexo Postimin
    Po te jem biolog ta sqaroj shum mir se pse nuk bejne qumesht meshkujt.
    Cfare eshte qe njollos Islamin po thu ti?
    Si fillim si Islami dhe fet e tjera bazohen ne libra qe nuk ju dihet prejardhja e vertet pavarsisht se ju e ktheni ashtu sikur ju teket ju.Sepse sa do besimtar te jesh dhe ti vet e ke nji pike dyshimi per origjinene.Pastaj te gjitha fete thoni se egziston vetem nji `zot`.Po pse ky zot i paska thene fjalet ndryshe per muslimanet dhe ndryshe per te krishteret?
    Pastaj ajo qe ju njollos te gjitha fet eshte lufta e perhershme midis feve per te treguar se kush eshte fe me e mir dhe kush eshte fe me e keqe.Per mendimin tim ky eshte nje budallik me brinje qe i ul shum pike feve.
    o eldonel po a di ti mor king qe prania e testosteronit hormon mashkullor nuk e lejon prodhimin e laktozes ( qumeshtit ) prandaj meshkujt nuk bejne qumesht , por kur ky fenomen ndodh dhe tek femrat dhe ato nuk bejne qumesht .

Anëtarësuar
    18-09-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Bravo eldonel,ky po qe eshte shkrim me vlera,tani na mbushe mendjen.........a kshu si ty jan t'gjith myslimont??

muslimont mer dak jane te ndryshem si gjithe njerezit ne bote

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Burrels Lexo Postimin
    o eldonel a musliman je ti apo krishter se na trashe
    se ne fene islame kushtet jane 5
    1 ) pranimi i Shehadetit
    2 ) falja e namazit
    3 ) dhenia e zekatit
    4 ) agjerimi i Ramazanit
    5 ) vajtja ne Haxh nje here ne jete nqs ke mundesi

Gjashte kushtet e besimit jane:

1. Besimi ne Zotin Nje.
    2. Besimi i engjejve (Melaikeve) te Zotit.
    3. Besimi ne Librat e Zotit.
    4. Besimi ne profetet e Zotit.
    5. Besimi ne Diten e Gjykimit.
    6. Besimi ne vendimin dhe caktimin e Zotit (Kaderin).

Pese kushtet e Islamit jane:
    1. Shqipetimi i deshmise se nuk ka te adhuruar tjeter me te drejte pervec Allahut dhe se Muhammadi eshte i derguari i Tij.
    2. Falja e namazit.
    3. Dhenja e zekatit (Lemoshe e caktuar obligative per besimtarin)
    4. Agjerimi i muajit te Ramadanit.
    5. Vizita e shtepise se shenjte Kabas. ( per ate qe ka mundesi ta kryej kete obligim).

Dhe e vetmja menyre e sigurte per ta fituar parajsen eshte te vdesesh ne xhihad.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ajo që është e bukur...
    Nga Cupke_pe_Korce në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 17-07-2008, 21:31
  2. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  3. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •