Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 55
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    hihihihihi lol

Une mendoj ta quajme jashteqitje lope qe ktej e tutje. Perderisa e quajm jashtqitje lope, ose ne gjuhen popullore bajge, duhet te kete pasur nje lope gjigande ( ose mikroskopike) e cila ka bere kete bajge ne te cilen jetojme
    Ku e ke gjith kte zgjuarsi mer amon,keto jan argumente qe ja vlejne, me bajga dhe me lope.........bravo jesters kshu te do partia, kryetar kooperative
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Perendia te do i dashur mekatar

Kjo eshte fjale qe Zoti ja drejton cdokujt sepse te gjith mekatuan dhe e humben lavdine e Perendise.
    Lexova komentin e bere nga R2T dhe me pelqeu por dua te sqaroj gjithashtu qe edhe per mua fete jane marrezi por edhe gjithashtu frika nga Zoti eshte fillimi i diturise si edhe te kesh nje marrdhenie me Krijuesin tend eshte jo vetem mrekulli por edhe te jetosh ne perjetesi.

Tani sa i perket shkakut normalisht ky sjell pasojen dhe pasoja doja te thosha ka nje qellim e kam shkruajtur me te zez sepse kjo gje eshte shume e rendesishme .

Shikoni mire sepse rastesia nuk ka qellim dhe krijimi ka nje qellim .
    Dhe te jeni te sigurte qe ne njerezit kemi nje qellim qe jemi ketu
    Kur une si inxhinier krijoi dicka atehere e krijoi me nje qellim dhe jo me kot
    Kur them krijoi e kam fjalen qe mund te perdor ligjet e fizikes dhe kimise dhe matematikes qe ishin me perpara se une te vija ne kete bote dhe sajoj dicka te mire per njerezimin sigurisht qe jo bombe atomike sepse ajo nuk eshte e mire per njerezimin.
    Por ama kjo gje qe une sajoj e ka nje qellim sepse nqs une bej gjera pa qellim kjo dmth se ka shum mundesi te jem duke u tallur ose jam ne gjendje depresive
    Pra cdo gje qe ne njerezit bejme e bejme me qellim
    Dhe kjo gje nuk vjen aspak nga ligji i rastesise sepse sic thashe edhe me larte rastesia ben gjera pa qellim ose nuk sjell asgje .
    Keshtu pra ligji i rastesise kundershton ligjin e qellimit dhe madje edhe disa ligje te tjere ku une do te permend vetem dy te tjere.

1.ligji i termodinamikes i cili thot se cdo sistem shkon drejt ngushtimit dhe jo drejt zgjerimit ketu pra evolucioni bie krejtesisht posht

2.Ligjet e probabilitetit dhe te statistikes .nqs rastesia do ishte e veretete atehere bien poshte ligjet e mundesive sepse duke qene se cdo gje eshte rastesi atehere ti nuk ke me mundesi zgjedhjeje.

dhe po te permend edhe si emer ligjin e gjenetikes ku cdo profesor biologjie do te binte dakort qe nuk eshte rastesi qe femijet kane nje gjenetik si e te atit apo e se emes dhe shume gjera te tjera por nuk do ta zgjas /

Dhe ligji me i persosur qe nuk mund te hidhet poshte nga rastesia eshte ai i dashurise .Dashurine nuk mund ta permbytin dot as ujrat e thella as lumenjte e rrembyeshem.
    Pa dashuri nuk di asgje sepse dashuria nderton por njohuria krekos aq shume sa te nxjerr jasht realitetit dhe mund te behesh edhe fodull ky fodulleku eshte shume i rrezikshem sepse te con ne shkaterrim sic edhe shkruhet ne bibel para shkaterrimit vjen krenaria.

Sa i perket trinitetit nuk mund ta kuptojme dot vete por duhet nje zbules nga Zoti
    Nese kerkon Zotin mos shko tek filozofia sepse ajo vetem sa te tregon qe Zotin mund ta gjesh vetem me ane te ndonje Zbulese jo nga mendja por nga vete Zoti dhe nese Ai nuk e zbulon veten ne nuk mund ta njohim porse Ai e ka zbuluar tashme veten dhe prandaj nuk ka falje per ata qe nuk i besuan.

Tani qe ta shpjegoj punen e trinitetit
    Ka vetem nje Perendi dhe ka tre persona qe jane te tre te nje mendjeje kane te njejtin pushtet dhe te njejten dashuri
    Fjala bir i referohet marrdhenies qe ka ai me atin nje marrdhenie dashurie dhe e pandashme .Ne bibel eshte nje varg qe thot
    Perendia eshte nje At i perjetshem pra mqns eshte nje At ka edhe bir dhe mqns eshte i perjetshem pra eshte qe nga perjetesia At ka edhe qe nga perjetesia Bir.
    Biri merr gjithmone atributet e Atit dhe madje ka te njjtat eshte krejtesisht i ngjashem dhe gjithashtu biri ben ne te njejten kohe ate qe ben edhe Ati pra jane te pandashem.Ata kane te njeten natyre.

Tek 1 gjonit 5 7 thuhet
    Sepse tre jane ata qe deshmojne ne qiell Ati Fjala dhe Fryma e Shenjte dhe keta te tre jane te nje mendjeje.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Ku e ke gjith kte zgjuarsi mer amon,keto jan argumente qe ja vlejne, me bajga dhe me lope.........bravo jesters kshu te do partia, kryetar kooperative
    Keshtu eshte kur nuk e di se cfare do te thote argument pershkruhet hperbolizimi dhe ironia si argument :d

Jo jo me mire fillojme me "shkak-pasoje" or. MatrixII edhe na duket vetja i zgjuar
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Kjo eshte fjale qe Zoti ja drejton cdokujt sepse te gjith mekatuan dhe e humben lavdine e Perendise.
    Lexova komentin e bere nga R2T dhe me pelqeu por dua te sqaroj gjithashtu qe edhe per mua fete jane marrezi por edhe gjithashtu frika nga Zoti eshte fillimi i diturise si edhe te kesh nje marrdhenie me Krijuesin tend eshte jo vetem mrekulli por edhe te jetosh ne perjetesi.

Tani sa i perket shkakut normalisht ky sjell pasojen dhe pasoja doja te thosha ka nje qellim e kam shkruajtur me te zez sepse kjo gje eshte shume e rendesishme .

Kur them krijoi e kam fjalen qe mund te perdor ligjet e fizikes dhe kimise dhe matematikes qe ishin me perpara se une te vija ne kete bote dhe sajoj dicka te mire per njerezimin sigurisht qe jo bombe atomike sepse ajo nuk eshte e mire per njerezimin.
    Por ama kjo gje qe une sajoj e ka nje qellim sepse nqs une bej gjera pa qellim kjo dmth se ka shum mundesi te jem duke u tallur ose jam ne gjendje depresive
    Dhe kjo gje nuk vjen aspak nga ligji i rastesise sepse sic thashe edhe me larte rastesia ben gjera pa qellim ose nuk sjell asgje .
    Keshtu pra ligji i rastesise kundershton ligjin e qellimit dhe madje edhe disa ligje te tjere ku une do te permend vetem dy te tjere.

1.ligji i termodinamikes i cili thot se cdo sistem shkon drejt ngushtimit dhe jo drejt zgjerimit ketu pra evolucioni bie krejtesisht posht

2.Ligjet e probabilitetit dhe te statistikes .nqs rastesia do ishte e veretete atehere bien poshte ligjet e mundesive sepse duke qene se cdo gje eshte rastesi atehere ti nuk ke me mundesi zgjedhjeje.

dhe po te permend edhe si emer ligjin e gjenetikes ku cdo profesor biologjie do te binte dakort qe nuk eshte rastesi qe femijet kane nje gjenetik si e te atit apo e se emes dhe shume gjera te tjera por nuk do ta zgjas /

Dhe ligji me i persosur qe nuk mund te hidhet poshte nga rastesia eshte ai i dashurise .Dashurine nuk mund ta permbytin dot as ujrat e thella as lumenjte e rrembyeshem.
    Pa dashuri nuk di asgje sepse dashuria nderton por njohuria krekos aq shume sa te nxjerr jasht realitetit dhe mund te behesh edhe fodull ky fodulleku eshte shume i rrezikshem sepse te con ne shkaterrim sic edhe shkruhet ne bibel para shkaterrimit vjen krenaria.

Sa i perket trinitetit nuk mund ta kuptojme dot vete por duhet nje zbules nga Zoti
    Nese kerkon Zotin mos shko tek filozofia sepse ajo vetem sa te tregon qe Zotin mund ta gjesh vetem me ane te ndonje Zbulese jo nga mendja por nga vete Zoti dhe nese Ai nuk e zbulon veten ne nuk mund ta njohim porse Ai e ka zbuluar tashme veten dhe prandaj nuk ka falje per ata qe nuk i besuan.

Ka vetem nje Perendi dhe ka tre persona qe jane te tre te nje mendjeje kane te njejtin pushtet dhe te njejten dashuri
    Fjala bir i referohet marrdhenies qe ka ai me atin nje marrdhenie dashurie dhe e pandashme .Ne bibel eshte nje varg qe thot
    Perendia eshte nje At i perjetshem pra mqns eshte nje At ka edhe bir dhe mqns eshte i perjetshem pra eshte qe nga perjetesia At ka edhe qe nga perjetesia Bir.
    Biri merr gjithmone atributet e Atit dhe madje ka te njjtat eshte krejtesisht i ngjashem dhe gjithashtu biri ben ne te njejten kohe ate qe ben edhe Ati pra jane te pandashem.Ata kane te njeten natyre.

Tek 1 gjonit 5 7 thuhet
    Sepse tre jane ata qe deshmojne ne qiell Ati Fjala dhe Fryma e Shenjte dhe keta te tre jane te nje mendjeje.
    Teoria "Shkak-Pasoje" ne te kundert te asaj qe po pretendohet ne kete teme nuk eshte aq universale. Faktikisht eshte hedhur poshte direkt dhe indirekt qe ne antikitet. Teoria shkak-pasoje ringjallur tek pseudo-filozofet nga MatrixII eshte nje "look for Answer" pergjigje, por ne asnje menyre nje pergjigje konkrete per pyetjen ne fjal. Teorite filozofike ndjekin nje metode deduktive ne krijim dhe nje menyre induktive ne zbatim. Si rrjedhoje nuk jane asnjehere pergjigjia e gjithckaje Vete budizmi hedh poshte teorine shkak-pasoje ne teorine qe gjithe bota njeh ne saje te asaj shenjes se vogel qe perfaqson kooekzistencen e kushtezuar.

a) x ekziston sepse ekziston y. b) y ekziston sepse ekziston x.

ketu teoria shkak pasoj humb vleren pasi kushti ne a eshte pasoje ne b dhe anasjelltas.

kshu kshu...

Tani fjala "qellim" nuk gjendet kurrkund ne kete teori apo ndonje tori krijuar mi te.
    Qellimi eshte nje nevoje njerzore por ne asnje menyre nje themel natyror.

Dielli nuk ngroh me qellim ...e as nuk te vdes vape me qellim.

Kjo eshte fatkeqesia por mbase dhe fakti pse feja apo besimi ne zot ekziston akoma. Sepse njerzit nuk shohin nje qellim ne ate qe bejne apo jetojne mbi kete planet. Ose te pakten ajo qe jane dhe bejne ju duket a e pavlere dhe groteske sa do te besonin ne gjithcka qe u jep shresen se mbas vdekjes do te jene me shume.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga R2T Lexo Postimin
    Para se ti jap pergjigje po sqaroj se cdo lloj besimi per mendimin tim eshte marrezi.

Per sa i perket kesaj qe thua ti: 1) Nese beson ne Perendi ti pranon qe Perendia eshte i plotfuqishem. 2) Nese Perendia eshte i plotfuqishem atehere ai ka vyrtyte/aftesi qe nuk jane normale per njeriun e thjeshte. 3) Nese ai ka vyrtyte dhe aftesi qe ne s'i kemi atehere ai ka mundesi te jete dhe At dhe Bir njehereshi pasi aftesite e tij nuk kufizohen nga konceptet dhe aftesite tona.

(Pra nese njeriu nuk mund te ndahet ne dy copa dhe prape te egzitoje, kjo nuk do te thote qe edhe Perendia nuk e ben dot. Shpresoj se u kuptuam)
    po Jezusi ishte i plotfuqishem? si po thuani ju tani del ti me thua mua te besoj se kinse Jezusi paska kijuar universin dhe njerezit dhe te gjitha mendon keshtu kur e thua kete

Interist deri ne vdekje Maska e kleo_al
    Anëtarësuar
    13-02-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    127
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin

Tek 1 gjonit 5 7 thuhet

3 pytje kisha une

1-
    Si e provon ti qe kto fjale jan thene nga zoti dhe jo nga nje njeri i thjeshte.
    2-
    Po qe se zoti nje her dhe nje kohe paska cuar profetet e tij,pse nuk dergon perseri profete qe te jen tamam `porfete` te ardhur ne toke nga zoti ?
    3-
    Po qe se ju i bazoheni fjaleve qe paska then `zoti` athere pse i ndertoni xhamite kishat ?
    Cke qe zgerdhihesh,doren pse e tund,kjo mendja ime,per ty nuk shkon kerkund

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga kleo_al Lexo Postimin
    3 pytje kisha une

1-
    Si e provon ti qe kto fjale jan thene nga zoti dhe jo nga nje njeri i thjeshte.
    2-
    Po qe se zoti nje her dhe nje kohe paska cuar profetet e tij,pse nuk dergon perseri profete qe te jen tamam `porfete` te ardhur ne toke nga zoti ?
    3-
    Po qe se ju i bazoheni fjaleve qe paska then `zoti` athere pse i ndertoni xhamite kishat ?
    1. keto fjale jane nga Zoti sepse Zoti ne Kuran garanton se keto fjal jan vetem nga Zoti dhe sepse njeriu nuk do ti dinte as nuk do ti imagjinonte as nuk do te mundte ti thot keto fjale sepse shum shkencetar sot kan zbuluar gjera rreth krijimit te universit e Kurani kete e thot para 1400 vjete shum gjera tjera rreth krijimit te njeriut po ashtu etapat e zhvillimit te femijes ne bark te nenes mos valle ne ate koh paten laboratore ose teknik te sotit dhe shum shkencetar zbulimet e tyre bien ne pajtim me theniet e Kuranit etj etj ka shum gjera qe njeriu mund ti gjen ai qe vertet deshiron ti gjej
    2.Nuk ka nevoj se Allahu ka garantu se do ta ruaj Kuranin deri ne Diten e Kijametit se ne te s do te kete ndryshime dhe kete e ke argument se Kurani nuk ka pesuar ndryshime prej dites qe kur ka zbrit e deri ne ditet e sotit argument e ke se ka shum sekte e eshte vetem nje Kuran ke degjuar ti te thot dikush se ne fene Islame jan dy ose me shum Kurana te ndryshem per dallim nga fete tjera ku ka shum Libra te zbritur nga Allahu qe e kundershtojn njera tjetren dhe Kuranin e kemi udherrefim se si duhet ti besojm si duhet ta adhurojm kush do ta pasoj e e pason kush nuk do nuk do, vetem Isa a.s do te zbres para Dites se Kijametit dhe eshte nje nga shenjat e medha se Kijameti eshte afer dhe kjo eshte pun e Allahut po te doje Ai kur te doj mund te dergon prape
    3.ne xhamit i ndertojm per ta adhuruar Allahun ne to pra si vende per adhurimin e Allahut siq jan falja e namazit tregimit rreth fese Islame e gjera te tjera

Anëtarësuar
    13-02-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    127
    1- Ku ma jep sigurine ti qe keto fjale jan thene nga zoti pastaj per ate te universit nuk eshte ndonje gje e madhe pasi dhe Enver Hoxha ne nje nga veprat e tij ka thene
    `do vije nje dite kur nji zog i metalte do godasi qiell gervishtet me te larta te amerikes`
    Dmth qe dhe Enveri qenka zot sipas teje.

3- Ju bini ndesh me veten tuaj sepse ne librat e vjetra sipas atyre thohet qe zoti ka the qe nuk kam nevoj per xhamija dhe kisha per te shfaq besimin tuaj ndaj meje.Ate besim e keni ne zemer.

Nuk di cfar te them me pasi as ju vet nuk po i jepni hall se cfar po thoni e beni

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga kleo_al Lexo Postimin
    1- Ku ma jep sigurine ti qe keto fjale jan thene nga zoti pastaj per ate te universit nuk eshte ndonje gje e madhe pasi dhe Enver Hoxha ne nje nga veprat e tij ka thene
    `do vije nje dite kur nji zog i metalte do godasi qiell gervishtet me te larta te amerikes`
    Dmth qe dhe Enveri qenka zot sipas teje.

3- Ju bini ndesh me veten tuaj sepse ne librat e vjetra sipas atyre thohet qe zoti ka the qe nuk kam nevoj per xhamija dhe kisha per te shfaq besimin tuaj ndaj meje.Ate besim e keni ne zemer.

Nuk di cfar te them me pasi as ju vet nuk po i jepni hall se cfar po thoni e beni
    po se di uen se pari kete thenje nuk e kam degjuar dhe nuk e di sa eshte e vertet po edhe po ta kete thene e ka thene rastesisht por ketu te gjitha jan te verteta po nese ke fakte dil hudhe ndonjeren
    Sipas fese Islame besimi i ka 3 kushte 1) besimi me zemer 2)besimi me gjuhe pra ta thot dhe 3)besimi me veper per kete qe thua ti se thuhet ne librat e vjeter une nuk di ta komentoj kete sepse nuk kam njohuri dhe nuk e di se per qka eshte fjala per qfare qellimi ne cilin rast etj etj une mund vetem ta dha mendimin tim po ai mendim une nuk e di sa eshte i qelluar pra une mund vetem te supozoj dhe ne fe nuk ka vend per ma merr mendja mu se eshte keshtu duhet te kesh argument rreth asaj qeshtje ndoshta me kupton dhe ne te gjith gabojm dhe edhe une mund te gaboj ai qe ka njohuri me shum rreth kesaj le te postoj

Anëtarësuar
    13-02-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    127
    Kto qe po te them un jan shum te verteta qe te dyja.Per te paren nuk eshte ndonje gje e madhe ndersa per te dyten jan ber emisjone mas emisjonesh dhe e kan vertetuar me fakte kete gje dhe jo me hamendje ashtu sikur veproni ju.Per me teper ke edhe filmin Stigmata qe e thot nje gje te tille dhe qe vatikani eshte ngritur kundra qe ai film mos te qarkulloje sepse tregonte te fshehtat.Ju jeni lemsh me veten tuaj deh rregulloni veten qe te jeni te gjithe ne nje mendje.Pastaj hajdeni na mushni mendjen ne se a ka zot apo jo.
    Kam dhe dicka tjeter.Sipas te vejterve per cdo gje qe nuk i jepnin dot shpjegim me perpara thonin se eshte veper e zotit.Por me perparimin e shkences dilte qe nuk ishte.Si psh thonin me pare se pse ben lopa qumesht? Pergjigjja ishte -Kshu don zoti.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ajo që është e bukur...
    Nga Cupke_pe_Korce në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 17-07-2008, 21:31
  2. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  3. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •