Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 55
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Jo nuk jam budist(,megjithese respektoj budizmin,per shume nga ato qe thote)jam agnostik,ti nuk mund te provosh ekzistencen e zotit, une nuk mund te provoj joekzistencen e tij.........une nuk e di,po as edhe ti nuk di gje,ti vetem imagjinon,beson.......beson pa prova
    Il sesto senso ti porta da tutte le parti,te da una parte,me da un altra,,,,,,,,,,non vuol dire niente
    edhe une jam dakord. Ndjenjat personale nuk jane prova, sepse jane personale, askush tjeter s'mund ti shohe. Prova te mirefillta jane ato qe shihen dhe preken nga te gjithe.

Jo nuk jam budist(,megjithese respektoj budizmin,per shume nga ato qe thote)jam agnostik,ti nuk mund te provosh ekzistencen e zotit, une nuk mund te provoj joekzistencen e tij.........une nuk e di,po as edhe ti nuk di gje,ti vetem imagjinon,beson.......beson pa prova
    Il sesto senso ti porta da tutte le parti,te da una parte,me da un altra,,,,,,,,,,non vuol dire niente
    FANTASTIKE...

Mire…mire… di te flasesh gjuhe te huaja…
    Ndoshta me ate sesto senso-nin tend, a e kupton shprejen e Oracit; “Mors et fugacem persequitur virum”…, vdekja mberin edhe njeriun qe i shmanget…, ndoshta eshte ilaçi per shume qe tani nuk besojne, por kur ti vij koha ( te doje Zoti, sa me larg te jete e mundur), do te ndryshosh mendje… Mendohu pak, pse ne rini nuk i japim rendesine e duhur…, por kur mberrin pleqeria…, nje nga stacionet e preferuara eshte tamam ajo?
    E pra tamam Ai, e mundi vdekjen…

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Arberesh,te ndoqa ne italisht se e kuptova menjehere qe edhe ti e zoteron..........sepse ti permende fjalen sens qe ne Shqip ne fakt thuhet shqisa e gjashte,pra duke qene arberesh doemos di dhe Italisht,,,,,,,,,,edhe Oracin e kuptoj pa pasur nevojen per perkthim,ndoshta ai di ndonje gje me teper tani qe ka vdekur,por ne te dy nuk jemi te sigurte per asgje,eshte e hidhur por e vertete.......dhe mos me thuaj qe nuk ke pasur ndonjehere krimb dyshimi.
    PS.Arberesh,degjo nga tradite ortodokse vij dhe une.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Smile

Arberesh,te ndoqa ne italisht se e kuptova menjehere qe edhe ti e zoteron..........sepse ti permende fjalen sens qe ne Shqip ne fakt thuhet shqisa e gjashte,pra duke qene arberesh doemos di dhe Italisht,,,,,,,,,,edhe Oracin e kuptoj pa pasur nevojen per perkthim,ndoshta ai di ndonje gje me teper tani qe ka vdekur,por ne te dy nuk jemi te sigurte per asgje,eshte e hidhur por e vertete.......dhe mos me thuaj qe nuk ke pasur ndonjehere krimb dyshimi.
    PS.Arberesh,degjo nga tradite ortodokse vij dhe une.
    Po te kisha shkrojtur Zulu, do te kuptoje qe zoteroj gjuhen suili?
    Ti leme shakate, ashtu eshte fakti qe ne dyshojme, provon edhe ekzistencen e diçkaje... apo jo?
    Nuk te pyet njeri si dhe kush ke qene, por si edhe kush je. Nje here ndoshta ishe ortodoks, por sot vetquhesh ( dhe krenar, sa kuptoj une ) agnostik...

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    1. gjithshka qe eshte krijuar ,pra i gjith krijimi.Perderisa quhet krijim eshte krijuar nga dikush dhe nese ti vete ke nje mendje krijuese sigurisht qe ta ka dhene dikush.
    2.Fjala e shkruar e Perendise bibla qe ti mund ta shikosh mund ta blesh dhe mund ta lexosh dhe te mesosh prej saj dhe madje te kuptosh qe Perendia egziston .Eshte shkrim i frymezuar nga Perendia i shkrojtur fizikisht me doren e njeriut ,pra Zoti zgjodhi te bashkpunonte me njeriun.
    3.Jezusi egzistenca e tij dhe vdekja e ringjallja e tij jeta e tij ketu ne toke .Ky eshte vete Perendia , Ai na zbuloi ne njerezve dashurine e Perendise dhe misterin e natyres se tij te shenjte.Natyra e tij eshte Ati Biri Fryma e Shenjte.
    Dhe sigurisht po te jap edhe nje prove te 4 qe jam une .Une jam ndjekes i Krishtit dhe e kam pare Zotin te beje mrekulli ne jeten time une vete jam deshmues per kete gje .Dhe kjo eshte deshmia ime .
    Isha mekatar i keq i dhunshem dhe ja ku jam i cliruar nga cdo gje me ane te hirit permes besimit tek Krishti krijese e re i ndryshuar plotesisht.Zoti ju bekofte.
    hej Alban kur flet per Jezusin shum jeni pa te qart si mund te jete nje her Perendia edhe pastaj biri i Perendise kjo nuk shkon logjikoni pak s mund te jete edhe i ati edhe i biri sipas jush apo veq flitni ashtu logjiko pak apo flet si te kane thene

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    hej Alban kur flet per Jezusin shum jeni pa te qart si mund te jete nje her Perendia edhe pastaj biri i Perendise kjo nuk shkon logjikoni pak s mund te jete edhe i ati edhe i biri sipas jush apo veq flitni ashtu logjiko pak apo flet si te kane thene

Para se ti jap pergjigje po sqaroj se cdo lloj besimi per mendimin tim eshte marrezi.

Per sa i perket kesaj qe thua ti: 1) Nese beson ne Perendi ti pranon qe Perendia eshte i plotfuqishem. 2) Nese Perendia eshte i plotfuqishem atehere ai ka vyrtyte/aftesi qe nuk jane normale per njeriun e thjeshte. 3) Nese ai ka vyrtyte dhe aftesi qe ne s'i kemi atehere ai ka mundesi te jete dhe At dhe Bir njehereshi pasi aftesite e tij nuk kufizohen nga konceptet dhe aftesite tona.

(Pra nese njeriu nuk mund te ndahet ne dy copa dhe prape te egzitoje, kjo nuk do te thote qe edhe Perendia nuk e ben dot. Shpresoj se u kuptuam)
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26
    Nuk ka nevoj per debat ktu.
    Lexoje linkun skam nevoj me humb koh me tulifar lladike qe menon qe e ka pergjigjen e pytjes "A egziston Zoti?"

http://www.wam.umd.edu/~autis/arguments.html

Tung.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga x4clubs Lexo Postimin
    Nuk ka nevoj per debat ktu.
    Lexoje linkun skam nevoj me humb koh me tulifar lladike qe menon qe e ka pergjigjen e pytjes "A egziston Zoti?"

http://www.wam.umd.edu/~autis/arguments.html

Tung.
    Hej plako calm down iher,e para nuk te kerkoi njeri ty me humb kohe ketu,e dyta linke si keto te sjell une ty me dhjetra por nuk eshte zakoni im,ti po nuk pate gje me thene nga vetja jote mos u fut ketu mer jahu.
    PS.Edhe pse e kemi pozicionin te njejte,nuk me pelqen ARROGANCA
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    hihihihihi lol

Perderisa e quajm krijim atehere eshte krijuar nga dikush.

Ky argument duhet nominuar per nobel

Une mendoj ta quajme jashteqitje lope qe ktej e tutje. Perderisa e quajm jashtqitje lope, ose ne gjuhen popullore bajge, duhet te kete pasur nje lope gjigande ( ose mikroskopike) e cila ka bere kete bajge ne te cilen jetojme te gjithe

Ps mos u merrni shume me teorira sensi i gjashte i shtate apo cause-effect sepse ju merren mendt
    Je cdo gje ka nje shkak dhe jo cdo gje ka nje pasoj. Lere cfare thone regjizoret e holywoodit neper filma njerez
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    kam nje pyetje shume te thjeshte.a e ke pare ndonjihere ti?po e pate pare na co ndonje foto .dhe e dyta mos na mbush mendjen ne qe ekziston.flm.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ajo që është e bukur...
    Nga Cupke_pe_Korce në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 17-07-2008, 21:31
  2. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  3. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •