FANTASTIKE...
Mire…mire… di te flasesh gjuhe te huaja…
Ndoshta me ate sesto senso-nin tend, a e kupton shprejen e Oracit; “Mors et fugacem persequitur virum”…, vdekja mberin edhe njeriun qe i shmanget…, ndoshta eshte ilaçi per shume qe tani nuk besojne, por kur ti vij koha ( te doje Zoti, sa me larg te jete e mundur), do te ndryshosh mendje… Mendohu pak, pse ne rini nuk i japim rendesine e duhur…, por kur mberrin pleqeria…, nje nga stacionet e preferuara eshte tamam ajo?
E pra tamam Ai, e mundi vdekjen…
Arberesh,te ndoqa ne italisht se e kuptova menjehere qe edhe ti e zoteron..........sepse ti permende fjalen sens qe ne Shqip ne fakt thuhet shqisa e gjashte,pra duke qene arberesh doemos di dhe Italisht,,,,,,,,,,edhe Oracin e kuptoj pa pasur nevojen per perkthim,ndoshta ai di ndonje gje me teper tani qe ka vdekur,por ne te dy nuk jemi te sigurte per asgje,eshte e hidhur por e vertete.......dhe mos me thuaj qe nuk ke pasur ndonjehere krimb dyshimi.
PS.Arberesh,degjo nga tradite ortodokse vij dhe une.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Po te kisha shkrojtur Zulu, do te kuptoje qe zoteroj gjuhen suili?
Ti leme shakate, ashtu eshte fakti qe ne dyshojme, provon edhe ekzistencen e diçkaje... apo jo?
Nuk te pyet njeri si dhe kush ke qene, por si edhe kush je. Nje here ndoshta ishe ortodoks, por sot vetquhesh ( dhe krenar, sa kuptoj une ) agnostik...
Para se ti jap pergjigje po sqaroj se cdo lloj besimi per mendimin tim eshte marrezi.
Per sa i perket kesaj qe thua ti: 1) Nese beson ne Perendi ti pranon qe Perendia eshte i plotfuqishem. 2) Nese Perendia eshte i plotfuqishem atehere ai ka vyrtyte/aftesi qe nuk jane normale per njeriun e thjeshte. 3) Nese ai ka vyrtyte dhe aftesi qe ne s'i kemi atehere ai ka mundesi te jete dhe At dhe Bir njehereshi pasi aftesite e tij nuk kufizohen nga konceptet dhe aftesite tona.
(Pra nese njeriu nuk mund te ndahet ne dy copa dhe prape te egzitoje, kjo nuk do te thote qe edhe Perendia nuk e ben dot. Shpresoj se u kuptuam)
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
Nuk ka nevoj per debat ktu.
Lexoje linkun skam nevoj me humb koh me tulifar lladike qe menon qe e ka pergjigjen e pytjes "A egziston Zoti?"
http://www.wam.umd.edu/~autis/arguments.html
Tung.
Hej plako calm down iher,e para nuk te kerkoi njeri ty me humb kohe ketu,e dyta linke si keto te sjell une ty me dhjetra por nuk eshte zakoni im,ti po nuk pate gje me thene nga vetja jote mos u fut ketu mer jahu.
PS.Edhe pse e kemi pozicionin te njejte,nuk me pelqen ARROGANCA
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
hihihihihi lol
Perderisa e quajm krijim atehere eshte krijuar nga dikush.
Ky argument duhet nominuar per nobel
Une mendoj ta quajme jashteqitje lope qe ktej e tutje. Perderisa e quajm jashtqitje lope, ose ne gjuhen popullore bajge, duhet te kete pasur nje lope gjigande ( ose mikroskopike) e cila ka bere kete bajge ne te cilen jetojme te gjithe![]()
Ps mos u merrni shume me teorira sensi i gjashte i shtate apo cause-effect sepse ju merren mendt
Je cdo gje ka nje shkak dhe jo cdo gje ka nje pasoj. Lere cfare thone regjizoret e holywoodit neper filma njerez![]()
Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!
kam nje pyetje shume te thjeshte.a e ke pare ndonjihere ti?po e pate pare na co ndonje foto .dhe e dyta mos na mbush mendjen ne qe ekziston.flm.
Krijoni Kontakt