Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Postime
    10

Edhe kleriket te perfshire ne pedofili

Precedenti i SHBA dhe reagimi i Papes

Pedofilia nuk do te ishte aq "e frikshme", nese ne te nuk do te perfshiheshin edhe kleriket muajt e fundit. Si per ironi te fatit, rastet e pedofilise, pasuan disa syresh ne Amerike, ne muajt e kaluar. Ishin kaq te shumta, sa per to nuk mund te heshtej me. Ato ishin nje vazhdim i asaj qe kujtesa amerikane kishte rregjistruar prej dhjetra vitesh me kleriket e vendit te saj. Kulmi ishte sepse kjo vuri ne dyshim edhe autoritetin e larte katolik, ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes, perpara auditorit. Dhe shifrat qe jane dhene nga nje grup studimor me statistikat e abuzimeve fetare ishin te frikshme. Ne 50 vitet e fundit thuhet se ishin rreth 3000 prifterinj qe ishin te implikuar, nga nje komunitet prifterinjsh, qe shkonin ne rreth 49.288 anetaresh. Dhe vetem ne dioqezen e Bostonit, ne keto 50 vitet e fundit, eshte deklaruar per rreth 3000 anetare klerike, qe kane abuzuar seksualisht, nje shifer gati ne 2 perqind e totalit te tyre. Ndersa, ne dioqezen e Filadelfias eshte dhene nje shifer prej 35 klerikesh qe kane abuzuar. Ndersa me e frikshmja eshte ajo qe eshte dhene nga dioqeza e Cikagos ku ne 40 vitet e fundit nga 2200 prifterinj ne sherbimin fetar jane akuzuar rreth 40 prej tyre, per abuzime seksuale. Letra qe beri pastaj Papa Gjon Pali i Dyte duket se e konfirmoi kete skandal, qe ne Amerike eshte denoncuar nga media dhe nga shume te demtuar. Vete Papa ka udhehequr ne Rome, me pas, nje bashkim te kardinaleve amerikane per te ripare kete situate. "Mekati, ne fakt, gjithmone ka sjelle skandale serioze qe ngrihen dhe qe rrjedhimisht hedhin vellon e dyshimit per ate prifterinj qe meritojne respekt... Kisha shpreh hidherimin e saj per viktimat, por ruan besimin ne forcen e madhe te Drites hyjnore", ka thene Papa.

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Keta jane me mijra..a.. oho...oho!!!!
    A thua te kete mbetur ndonje prift i ndershem ?
    Hajde moral hajde.....Sa turp.

Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Thone se eshte nje semundje ngjitse,qe tani se fundi kane molepsur dhe ortodoksit tane.
    A thua do te kete sherim??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Postime
    10
    Kryemurgu i Ardenicės flet pas botimit nė shtyp tė disa fotove tė tij, tė konsideruara tė padenja

Patėr Efremi: Ju rrėfej fotot e ndaluara

"Kam dalė unė me njė vajzė 23-vjeēare qė mė kėrkoi njė kėshillė nė ekskursion"

Ai duket njė burrė i moshuar, mjaft i mbajtur dhe i shėndetshėm, me njė tė ecur jashtėzakoisht tė shpejtė. "Efrem!"-thotė nė shqip teksa tė fton tė hysh brenda oborrit tė manastirit tė Ardenicės. Nuk mban proteza edhe pse po i afrohet tė 70-ve. Rojet e manastirit tė Ardenicės tregojnė se ai nuk i ha fare ėmbėlsirat ndaj dhe ka dhėmbė tė shėndetshėm. Ky ėshtė Patėr Efremi, kryemurgu grek i manastirit tė Ardenicės, nė adresė sė tė cilit tri ditė mė parė, janė lėshuar disa akuza publike pėr pedofili, nga besimtarė ortodoksė Gjatė kėtyre ditėve nė shtyp janė botuar disa fotografi, tė konsideruara tė padenja pėr njė shėrbėtor tė Zotit. Fotot kanė dalė tė gjitha qė brenda metropolisė nė Tiranė dhe paraqesin herė Patėr Efremin nėn shoqėrinė e njė vajze, herė nė shoqėrinė e dy tė tjerave e herė para njė tryeze plot kanoēe birre. Pėr shkak tė komentit qė u ėshtė ngjitur pas, prifti thuajse 70-vjeēar, ėshtė trembur "pėr vdekje" nga fotografitė. "Kam frikė se mos keqinterpretohen",- thotė ai duke qeshur e njėkohėsisht duke kundėrshtuar tė dalė foto i vetėm apo nė shoqėrinė e ndokujt.

Mes murgjsh e besimtarė
    Ora ėshtė afruar 16.00 dhe nga oborri i Manastirit tė Ardenicės sapo kanė dalė priftėreshat e fundit. Dje rreth 20 gra tė priftėrinjve tė Myzeqesė patėn njėrėn nga mbledhjet e tyre tė zakonshme, ku u fol pėr Zot e pėr Kishė, por jo pėr zhurmėn qė ka ngritur shtypi gjatė kėtyre tri ditėve nė adresė tė Patėr Efremit. "Jo nuk folėm pėr ato qė janė shkruar pėr Patėr Efremin sepse asgjė nuk ėshtė e vėrtetė ", - tha njėra prej tyre. Kryemurgu i moshuar qėndron brenda oborrit tė manastirit, mes disa burrash, njėri prej tė cilėve ėshtė At Dhimitri, njė nga mbrojtėsit e tij mė besnikė gjatė deklaratave tė lėshuara nė shtyp. Me njė hap shumė tė shpejtė, Patėr Efremi duke thėnė emrin e tij e duke tė shtrėnguar dorėn fort, tė fton tė hysh brenda. Dje ai ėshtė kthyer nė manastir, pas pesė ditėsh qėndrimi nė Tiranė. "Nuk jam fshehur, - thotė nė greqisht, -thjesht kam vazhduar programin tim tė pėrhershėm: ditėt e javės i kam kaluar nė metropolinė e Tiranės dhe nė Akademinė Teologjike tė Shėn Vlashit nė Durrės. Tė shtunėn dhe tė dielėn jam gjithmonė kėtu". Kėshtu nisi dje nė oborrin e manastirit intervista me Patėr Efremin, intervistė gjatė sė cilės ai u mbrojt pėr herė tė parė publikisht ndaj akuzave pėr abuzim seksual me tė mitura, akuza qė i janė adresuar gjatė tri ditėve tė fundit.

Pėrkthyesja Rozetė: "Nė atė ekskursion kam qenė edhe unė"
    Njė vajzė shqiptare e quajtur Rozetė ka luajtur rolin e pėrkthyeses gjatė intervistės sė djeshme, meqė Patėr Efremi flet shumė pak shqip. Ajo reagon menjėherė sapo zihet nė gojė fotoja e parė, ajo ku kryemurgu grek duket nė pyll me njė vajzė. Rozeta thotė se ajo ka qenė vetė dėshmitare e ekskursionit ku ėshtė marrė fotoja dhe ėshtė e sigurt se prifti e vajza nuk kanė qenė vetėm. "Kemi qenė gjithė ata njerėz nė atė ekskursion, dy-tri vite mė parė. Atė vajzėn, ish -nxėnėse nė Akademinė Teologjike tė ShėnVlashit nė Durrės, e kam patur shoqe". Rozeta shton se dy ditė ma parė, tė nesėrmen e publikimit tė fotos nė gazetė, ajo ka folur nė telefon me shoqen e saj. " Ajo ėshtė shumė e mėrzitur pėr mėnyrėn se si ėshtė komentuar fotoja", -thotė Rozeta qė, pėr arsye tė forta, nuk pranon tė thotė se cili ėshtė emri i shoqes sė saj.

Patėr Efrem, gjatė kėtyre ditėve nė shtyp janė botuar disa artikuj qė ju akuzojnė pėr pedofili, tė shoqėruara me disa foto. Cili ėshtė reagimi juaj?
    Unė nuk shqetėsohem fare, sepse asnjė prej atyre fjalėve nuk ėshtė e vėrtetė. Unė jam rreth tė 70-ve, kam 43 vjet qė mbaj tė veshur kėtė petk nė trup e qė i jam pėrkushtuar Zotit. Tė gjithė ata qė mė njohin e qė i kanė lexuar ata artikuj janė hidhėruar. Por unė e kam falur atė person qė i ka pėrdorur fotot njė mėnyrė tė tillė, edhe pse e di shumė mirė se cili ėshtė dhe madje e kam takuar personalisht para dy ditėsh.
    Cili ėshtė ai dhe ku e keni takuar?
    Unė nuk mund t'ia them emrin, por mund tė them qė ka qenė besimtar ortodoks, pedagog nė Akademinė Teologjike tė Shėn Vlashit nė Durrės dhe kuptohet qė ka qenė i pranishėm nė tė gjitha ekskursionet ku janė bėrė ato foto. Njėkohėsisht punonte nė radion e Kishės. Para disa ditėsh ai u shkarkua nga puna nė radio dhe ka kujtuar se kėtė e kam bėrė unė, gjė qė s'ėshtė e vėrtetė. Para dy ditėsh, kur unė isha nė metropoli, nė Tiranė, e pashė tek u fut brenda dhe i dola para. "Shumė faleminderit pėr ato foto dhe artikuj, -thashė. Mua mė ke bėrė mirė, sepse kur njeriun e shajnė, perėndia i vė kurorė. Po mė vjen keq pėr kishėn, sepse ti e dėmtove figurėn e saj". Ai u skuq dhe nuk foli asnjė fjalė.
    Tė kthehemi tek fotot. Nė shtyp ato janė cilėsuar si tė padenja pėr njė prift. Ju si i komentoni?
    Ato foto nuk kanė asgjė tė tillė, ato janė marrė nėpėr ekskursionet e ndryshme qė ka zhvilluar akademia nė rrethe tė vendit. Fotot ekzistojnė, por nė gazetė janė pėrdorur vetėm pjesė tė tyre.
    Nė foton e parė, botuar para dy ditėsh, duket qartė sikur ju mbani njė vajzė tė mitur nė prehėr, ju keni ndonjė koment?
    Ajo vajzė e "mitur" atėherė ka qenė 23-24 vjeē, sot ėshtė 26 vjeē. Pra s'mund tė quhet e mitur. Ajo ka qenė nxėnėse e Akademisė Teologjike dhe ne tė gjithė kishim shkuar nė njė ekskursion. Nė njė moment, mė afrohet dhe mė thotė. "Patėr a mund tė flasim pak bashkė, dua njė kėshillė nga ju". Njė gjė e tillė ėshtė mė se normale, studentėt mund tė kėrkojnė gjithmonė kėshilla. Pra ne u ulėm diku, por nuk ishim shumė afėr e as nė ndonjė pozicion tė pamoralshėm. Fotoja ėshtė marrė qėllimisht nė krah dhe duket sikur ne ishim afėr.
    Po dy fotot e tjera qė janė botuar dje dhe ku ju jeni me tė tjera vajza?
    Unė nuk e kuptoj se si mund tė komentohen nė atė mėnyrė ato foto. Tek njėra, aty ku unė dukem sikur jam i rrethuar nga dy vajza, nė sytė e tė cilave gazeta ka vendosur fasha, kemi qenė pėr vizitė nė jetimoren e Durrėsit, rreth dy vite mė parė. Ishim aty, nė mes tė fėmijėve jetimė dhe studentėve tė akademisė, bashkė me priftėrinj tė tjerė. Nė kėtė atmosferė ėshtė bėrė ajo foto, por nė gazetė ėshtė treguar vetėm njė cep i saj, pėr tė dhėnė njė pėrshtypje tė gabuar. Kurse fotoja tjetėr, ku unė dukem i vetėm para njė tryeze me kanoēe birre, ėshtė marrė gjatė njė ekskursioni tek Syri i Kaltėr. Ishin gjithė ata studentė dhe kishin marrė ushqime e pije. Unė isha bashkė me ta nė tryezė, sepse nuk do tė rrija i veēuar. Por nė gazetė ėshtė treguar vetėm njė cep i fotos, cepi ku jam unė.
    Ju keni qenė nė Tiranė, nė kohėn kur janė shkruar artikujt dhe janė botuar fotot. Pėrse nuk jeni shfaqur nė publik pėr t'u shpjeguar?
    Sepse asgjė qė ėshtė shkruar nga ajo gazetė nuk ėshtė absolutisht e vėrtetė dhe unė jam i sigurt se fajtori do tė dėnohet nga Zoti. Unė pėr vete e kam falur plotėsisht, kėshtu qė nuk kisha pse tė flisja publikisht.
    A keni folur me kryepeshkopin Janullatos rreth kėtyre artikujve dhe pse Kisha Ortodokse Autoqefale shqiptare, zyrtar i sė cilės ju jeni, nuk ka mbajtur njė qėndrim publik ndaj kėsaj ēėshtje?
    Sigurisht qė kam folur me kryepeshkopin Janullatos dhe Kisha ka nxjerrė njė deklaratė pėr shtyp para dy ditėsh. Kam pėrshtypjen se ajo u ėshtė dėrguar tė gjitha mediave. Meqė asgjė nuk ėshtė absolutisht e vėrtetė, nuk kishte pse ne tė mbanim njė qėndrim zyrtar. Menduam qė gjithēka ta kalonim nė heshtje.
    A do ta vazhdoni normalisht punėn tuaj kėtu nė Shqipėri, tani pas kėsaj qė ndodhi?
    Unė do tė jem aty ku tė mė kėrkojė kisha.
    Elda Spaho

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Saraj...

Nuk e di cfare je....muslimane e di qe je.....edhe di dicka tjeter...

para disa javesh kam marre nje mesazh ne privat qe me drejtohej : iiiik iiiiiikkk mbytu (etj se nuk e mbaj mend)

Ti vajze mos je gje histerikeeee per...............!!!!!!!!

Sidoqofte di edhe qe ke mashtruar ne menyren me INJORANTE qe mund te ekzistoje, duke thene se Kisha ka djege Galileon e kopernikun......

Qellimin e ke shume te paster si edhe burimin per ato qe flet. Madje ne keto futet edhe Tifozlliku i Honezmit, qe guxon e na jep edhe levdata tolerance fetare ne forum.

Sidoqofte mua nuk me intereson shume....pune kuckash....(mos me keqkuptoni, e kam me ato qe jane)

Ps. si do te gjykohej nje komunitet me nje kryetar hajdut?

megjithate e marrsh vesh shume shpejt se cila je!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 24-11-2002 mė 06:16

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe dicka.........ALBOS, edhe Moderatoreve perkates megjithe supermoderatore....

Kjo lloj qenie "Saraj", kete teme e pati hapur dy dite me pare tek forumi i "mesime nga bibla", me pas "dikush" me te drejte ia transferoi......po si ka mundesi qe te kete qene kaq i paafte....tek forumi "pyetje per besimtaret"!!!!!!

Ku eshte pyetja?

Me mire quheni forumi "fyerje per besimtaret"!!!!
    ========

O Saraj, po ti mi po te dalesh me tet at, tet eme, at te vella ne fotografi...

mos valle andej nga ju meqe nuk dilni ne RESME jua marrin per pedofili....?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 24-11-2002 mė 06:27

Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Klod!

Kuptohet: qe e prisja nje reagim, por asnjehere nuk mendoja qe edhe prapanica jote te ishte molepsur dhe mbushur me cibane. (Kete sa per "kuckat"etj.)
    Dhe ne qofte se ty mendone se te kame lenduar, kjo ka qene pa dashur -te me falesh-.
    Mendoja se ti kishe nje fare imuniteti!!Por nervozizmi dhe "kruarja" tende treguan se; ky "infeksjon"i flliqur te ka molepsur dhe ty -KEQE-.

Te uroi sherim te shpejt.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ne shkrimin hapes nuk tregohen vecse keto gjera:

Honezmi ben fjale shume per nje person qe eshte per nje "unitet" nder fete, edhe se percarja nder to e shqeteson shume.

Tashti me shprehje si - "...ka prekur edhe ortodkset tane. A thua do te kete sherim" - tregon fare mire se qenia jote nuk eshte ne fakt vecse rezultat i pedofilise qe i beri komunizmi e ateizmi bolshevik, apo qofte edhe ndonje ideologji tjeter "vetevrasese" qe mbart vecse urrejtje...shqiptaruceve te vegjel fare, qe kerkojne identitet.

========

Artikulli eshte hapur nga nje person qe keput gafa te nje pas njeshme kundra krishterimit, sic ishte akuza (shini cfare gallate fatkeqe ka me keto lloj krijesash) "Perse Kisha ka djege shkencetare PA GJYGJ", edhe keto qe paskan qene djegur PA GJYGJ, na paskan qene Galileo me Kopernikun!!!!

Merreni vete me mend tashti se ne c'ambiente mund te jetoje nje femer e tille!!!!!!!

Si mundet te perflitet nje prift kur nuk ka asnje akuzues?

Vajza qe perflitet ne shkrim thote se eshte teper e merzitur se eshte perfolur ne nje menyre te tille!!!!

Kush ka te drejte te akuzoje At. Efremin? Ca palaco, me siguri ishkopilat e komunistave qe kane hyre kudo edhe kur s'u ecen e nxjerrin fare ne shesh KUCEDREN prej se ciles kane dale?

Fotografite jane te manipuluara nga nje kalama kelysh me ato forca publikuese ne Shqiperi qe u intereson ANTIKRISHTERIMI....

atyre forcave qe mesojne adoleshentat te prishin afresket e Kishave qindra vjecare ne Voskopoje.......(ta lesh nje te huaj te edukoje keshtu te parriturit e tu, kjo eshte pedofilia me e keqe).

Askush nga ju ketu ne forum nuk e njeh At. Efremin me mire se une, as ato vajzat qe jane pergojuar...qofte edhe ate kelyshin qe falsifikon fotot!!!!!!

AT. Efremi eshte shembull edhe con nje jete prej shenjtori, me sakrifica ka ardhe ne Shqiperi qe te mundesohet krijimi i nje brezi te krishteresh shqiptare.....

Kush na qenkan pervec atyre qe dihet, ato gazetaruce qe na benkan pershkrim fizik te detajuar te At. Efremit?

Ajo shtrese shoqerie qe dyshon ne pastertite prinderore te nje apo disa fotove, tregon se ne vetvete eshte pedofilike, djallezore.....E MOS HARRONI QE NE JEMI NJE NDER ATO KOMBE KU MASHKULLI PUTH TRE KATER HERE MASHKULLIN EDHE E PERQAF AQ FORT. Kalamajve ne Shqiperi u skuqen faqet nga sterputhjet e me te rriturve.....Kur e humbet kaq shpejt ju NGROHTESINE prinderore?

Une ua kam zili grekeve qe kane nxjerre bij si Pater Efremi, At Theollogu, edhe Imzot Anastas Janullatos.....

...ndersa si ortodoks jam KRENAR qe jane pjese e Kishes sime!

Tema tė Ngjashme

1. Statusi i ardhshem i Kosovės!
    Nga tani_26 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 589
    Postimi i Fundit: 05-03-2008, 21:42
  2. Zbulohet pedofili mė i tmerrshėm nė botė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-09-2007, 22:45
  3. Pedofili grek "blen" 3 fėmijė shqiptarė
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 07-01-2007, 09:40
  4. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 16:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •