Kryeministri deklaroi se mbi 2/3 e projekteve infrastrukturore do të adresohen në zonën bregdetare
Berisha: Masterplani për bregdetin e Jonit përfundon në dhjetor
Kryeministri Berisha deklaroi dje se qeveria do të adresojë më shumë se 2/3 e projekteve të saj infrastrukturore në zonat bregdetare. Kreu i qeverisë shpjegoi se një gjë e tillë do të bëhet me qëllim zhvillimin e zonave turistike të vendit, të cilat përbajnë potencialin zhvillimor më të madh të vendit. "Zona bregdetare është një pasuri shumë më e madhe se çdo gjë tjetër dhe e ka jetike perspektivën e zhvillimit të qëndrueshëm", u shpreh kreu i qeverisë gjatë konferencës shkencore të zhvilluar në Durrës, ku u diskutua perspektiva urbane e plazhit Durrës-Kavajë. "Ne po përfundojmë masterplanin për Jonin, besoj deri në dhjetor. Për fat të keq masterplani për Adriatikun është shumë pjesor, por një studimi tërësor do t`i nënshtrohet dhe zona Durrës-Kavajë. Në fjalën e tij, kreu i qeverisë theksoi se qeveria është e vendosur që të përfundojë studimin urbanistik të bregdetit, me qëllim që t'i hapet rruga zhvillimit afatgjatë të kësaj zone. "Vendosja e ligjit është po kaq e rëndësishme, prandaj ne jemi të vendosur të ndërmarrim masterplanin dhe planin e përgjithshëm të urbanizimit për të gjitha qytetet e vendit, dhe me përparësi kjo për zonat turistike", u shpreh Berisha. Lidhur me masterplanin, kryeministri deklaroi se në dhjetor do të përfundojë masterplani, por theksoi se, për fat të keq, masterplani për Adriatikun është shumë pjesor. Kreu i qeverisë siguroi se një studimi tërësor do t'i nënshtrohet edhe zona Durrës-Kavajë. Kryeministri Berisha u ndal edhe në çështjen e zhvillimit dhe urbanizimit të këtyre zonave, dhënies përgjigje të problemeve të mprehta të tyre, që kërkon një përballje shumëfaktoriale, dhe sipas tij, në këtë përballje roli i shoqërisë civile, roli i think-tank-eve të kësaj shoqërie është i pazëvendësueshëm, siç është i domosdoshëm studimi i të gjitha aspekteve sociale me të cilat përballen këto zona.
Krijoni Kontakt