Ndoshta mund te quhet mrekulli e kohes ne te cilen jetojmë,apo edhe ndooshta koha edhe realiteti deshirojnë te jenë ne harmoni dhe te bashkeveprojnë se bashku...
Nje djalosh te cilin po kam nderin ta quaj edhe koleg te studimeve apo edhe mik te mire tani...
Kur u njoftuam separi herë ,quhej Cristian dhe ishte i krishter katolik dhe me të më bashkonte profesioni ,ishte ne studime per jurist...
Kur nje ditë ndegjova prej tij se eshte bere musliman dhe ka pranuar Islamin,separi realisht isha ne dilemë rreth kesaj te veretete,mirpo kishte qenë realitet ...
E pyeta se si erdhi puna deri ketu qe ti te ta besh kete revolucion ne mendjen tende dhe te ndryshosh mendje pa ndihmen e askujt d.m.th pa qen shkak asnje njeri (musliman)...
Pergjigjeja: Nuk mundesha te pajtohesha dhe ti kuptoja disa gjera tek kjo fe ,qdo herë isha ne dyshim rreth qeshtjeve te shumta te cilat jan esenciale per nje te krishter ,shembull qeshtja e trinitetit dhe ajo qe me pengonte me se shumti ishte qeshtja se Jezui eshte biri Zotit dhe vetë Zoti dhe shumë gjera ,qe per medjen dhe logjiken time asesi te ishin te pranuara...Dhe nje ditë nga nje mik i imi musliman ,i kerkova nje Kuran qe te ma huazonte per ta lexuar,dhe kz ishte momenti i cili me ndryshoi te ardhmen dhe mora Kurani dhe fillova te lexoj dhe verejta menjere se ,ketu ishte pergjigjeja dhe ajo harmonia e cila qendronte ne mes te mendjes apo logjikes sime dhe asaj qe kerkoja gjithnje "Njëshmeria e Zotit" dhe kur gjeta keto qe mi kerkonte zemra ateher pa hezitim pranova kete " keshillë " (Islamin), dhe ne kontinuitet te vulneteshem gjithmon pajtohesha me qdo ajet apo sure te Kuranit...Dhe tash Fatmiresisht jam Musliman Elhamdulilah (falenderimi i takon Allahut)
Ne Fund: Ky djalosh tash falë 5 kohet e namazit dhe kete ramazan e ka agjeruar dhe eshte prej mete devotshmeve qe njof ,mirpo emrin akoma e mban cristian,dhe thot se po me pengon kz emer dhe deshiron qe nje ditë ta nderron,mirpo existon nje problem sepse familja e tij akoma jan te krishter dhe ,me sa jam i informuar ,familja akoma nuk e din per kete ,qe djali tyre eshte bere musliman ....
Verejtja qe do ia kisha bere vetes sime eshte fakti se kete rast qe postova eshte sekrete dhe pa lejen e tij...
Krijoni Kontakt