Close
Faqja 73 prej 78 FillimFillim ... 23637172737475 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 721 deri 730 prej 775

Tema: Lionel Messi

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    O figure mos ja fut pordhes kot me kot se nganjehere e tepron me kete bindjen dhe naivitetin tend.

Si ore thua qe messi eshte fenomen dhe per kete do marka topin e arte ? E ke idene se si zgjidhet lojtari me i mire i vitit apo jo ????

Me thua mua fenomen ? Te ishte ashtu do merte Ronaldo (i brazilit them) nja 10 topa te arte der tashi.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Po pse cfare po ben messi tek barcelona?
    A nuk po fiton valle?

Lojtari zgjidhet nga talenti qe ka dhe sesa efikas eshte talenti i tij per te nxit skuadren qe luan ne sukses.
    Barcelona po fiton cdo vit apo jo?
    E kujt eshte merita atehere?
    E xavit qe mezi shenon 4-5 gola ne vit?
    E iniestes qe mezi shenon 5-6 gola ne vit?
    Pa golat e messit , a do kishte kaq sukses kjo barcelona e sotme?
    Pa asistet e messit a do kishte kaq sukses kjo barcelona e sotme?
    Pa talentin e messit a do kishte kaq sukses barcelona e sotme?
    Pergjigja eshte e thjeshte : JO dhe PIKE.

Shihet qarte qe barcelona e 2 muajve te fundit po humb shume pike.
    Nga po i kthejne syte ekspertet? Tek messi, sepse seshte ne forme.
    Ah , po pse keshtu? Pse messi? Pse jo iniesta? Pse jo xavi?
    Sepse ai e ben ndryshimin ne ekip , askush tjeter.

Arritjet e lojtareve te sotem jane te pavlefshme , e ta shpjegoj une ty pse.

E di ti cfare ndryshimi kolosal ka bere barcelona me futbollin e 3-4 vjeteve te fundit?
    Ndryshim ne objektiva qe loja e saj te jete modeli i futbollit jo vetem modern , por i futbollit perhera.
    Shihe me kujdes revolucionin e te gjitha ekipeve ne bote sesi duan te imitojne lojen e barces.
    Pa perjashtim , cdo menyre sesi menaxhohet nje ekip , ne filozofi,strukture e ate akademik , po merret si shembull barcelona.
    E jo vetem klubet po ndjekin modelin e saj , por edhe kombetaret.
    Tani , lojtari me i rendesishem i barces eshte Messi , e kjo dihet boterisht, pra ai eshte boshti i ekipit. E me kete gje ai s'behet vetem boshti i atij ekipi , por boshti i revolucionit te ri ne futboll, modeli aka barca.
    Prandaj fifa e cileson me shume rendesi kete model , e prandaj me te drejte , ja jep medaljet e nderit boshtit te ketij modeli , Messit vet.

As kupa e botes , as e europes , as e kampioneve nuk eshte me aq rendesi sa ndjekja e ndeshjeve ku barca luan .

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anėtarėsuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Se lat kokrren e namit. Si mund te shahet Messi se kuptoj? Si mund te vihet ne dyshim talenti tij i lindur? Si mund te themi qe pa xavin dhe iniesten Messi s'eshte askushi? Si mund t'themi qe nuk e meriton topin e arte? Vallaj ju ose keni pa gjithe jeten pingpong ose skeni lidhje me futbollin.

Maradona vazhdon te thote qe "Messi is my Maradona" ju flisni qiqrra n'hell.
    Peleja eshte tremb aq shume nga talenti Messit sa ka fillu te kakaris ,jo po kur te beje 1200 gola ,jo po kur te fitoje 3 boterore mund te krahasohet me mua..etj etj. E thote dikush qe futbollin evropian se provoi kurre dhe qe ka lujt gjysmen e karrieres me druvaret e amerikes.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ore te dhjefsha mu ne arritjet e ketyre lojtareve.
    Messi eshte fenomen , e ky me permend kupat e arritjet e lojtareve te tjere.

Ore mik , gjenia e messit si lojtar eshte shume larg ketyre lojtareve qe permende.
    Edhe maradona , po te kishte jetuar sot si lojtar , do i kishte marre topin e arte cdo vit e me merite bile. Messi do kishte zene vendin e dyte cdo vit rrjesht.

Nuk jepet topi i arte dikujt , kur ke fenomenin messi gjalle. Eshte mekat , eshte turp , eshte idiotllik.

Kaq gje nuk kupton ti?
    O ti shoku fshatunar, cinik, pisanjos, i paedukate dhe .... s'po bej si ty dhe une. Mos ofendo se nuk po iu ofendon njeri.

Van Basten ka mare demtimin e rende ne moshen 27 vjeēare. U shty si u shty deri ne moshen 28 vjeēare dhe ne moshen fiks 28 vjeē, ne nje dalje per gazetaret qe askush nuk e priste, dha lajmin per terheqjen nga karriera.

Qe Milani i Holandezeve nuk ka konkurent, kjo dihet, nuk po na thua ndonje gje te re.

Mos mbro me argumenta koti, eshte legjende, eshte kshu eshte ashtu. Nuk po i mohon asnje vlerat e tij si lojtar. Po keqkuptoheni, nuk po e shan njeri, thjesht po veme ne dukje ca gjera qe duken qarte.

Po te jete per talent, legjende e fenomen, ishte dhe Ronaldo. Sipas kesaj psikozes suaj, Ronaldo duhet te fitonte ēdo Top te Arte gjate kohes qe luante futboll.

Kujdes me ofendimet! Nese nuk di te debatosh e komunikosh, mos mer pjese fare ne debat!
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga Endri_ Lexo Postimin
    Se lat kokrren e namit. Si mund te shahet Messi se kuptoj? Si mund te vihet ne dyshim talenti tij i lindur? Si mund te themi qe pa xavin dhe iniesten Messi s'eshte askushi? Si mund t'themi qe nuk e meriton topin e arte? Vallaj ju ose keni pa gjithe jeten pingpong ose skeni lidhje me futbollin.

Maradona vazhdon te thote qe "Messi is my Maradona" ju flisni qiqrra n'hell.
    Peleja eshte tremb aq shume nga talenti Messit sa ka fillu te kakaris ,jo po kur te beje 1200 gola ,jo po kur te fitoje 3 boterore mund te krahasohet me mua..etj etj. E thote dikush qe futbollin evropian se provoi kurre dhe qe ka lujt gjysmen e karrieres me druvaret e amerikes.
    E vertete qe nuk e provoi futbollin evropian, por ama 3 kupa bote i fitoi ndaj superfuqive evropiane te momentit, Suedise se Liedholm, Cekosllovakise si dhe Italise.

Le ta fitoje vetem nje Messi. Nese eshte dikushi dhe pa Xavi e Iniesta le ta tregoje tek Argjentina. Edhe mos me flit dokrra se ne kohen e Maradones i gjithe ekipi luante per te ndersa sot nuk po luajne per Messin. E gjithe Argjentina eshte e ndertuar rreth Messit. Ēdo top pasohet fillimisht tek ai, por kur vesh fanelen e kombetares ai sikur i fshihet topit.

Maradona e ka treguar veten me Boca Juniors, Barcelona, Napoli dhe kulmin me Argjentinen. Mesi deri me tani ka ecur vetem me Barcelonen.

Maradona ka patur perkrah lojtare pothuajse anonime, sidomos tek Napoli, ndersa Messi rrethohet nga yje.

Le te beje gjerat qe ka bere Maradona, edhe hajde ta krahasojme pastaj me te
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Anėtarėsuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    E vertete qe nuk e provoi futbollin evropian, por ama 3 kupa bote i fitoi ndaj superfuqive evropiane te momentit, Suedise se Liedholm, Cekosllovakise si dhe Italise.

Le ta fitoje vetem nje Messi. Nese eshte dikushi dhe pa Xavi e Iniesta le ta tregoje tek Argjentina. Edhe mos me flit dokrra se ne kohen e Maradones i gjithe ekipi luante per te ndersa sot nuk po luajne per Messin. E gjithe Argjentina eshte e ndertuar rreth Messit. Ēdo top pasohet fillimisht tek ai, por kur vesh fanelen e kombetares ai sikur i fshihet topit.

Maradona e ka treguar veten me Boca Juniors, Barcelona, Napoli dhe kulmin me Argjentinen. Mesi deri me tani ka ecur vetem me Barcelonen.

Maradona ka patur perkrah lojtare pothuajse anonime, sidomos tek Napoli, ndersa Messi rrethohet nga yje.

Le te beje gjerat qe ka bere Maradona, edhe hajde ta krahasojme pastaj me te
    J'u qurravite smth poetic per menyren e diskutimit nderkohe ti vete po ben te njejten gje. Se kuptoj pse m'citon kur une fliskam dokrra.

Ti or cun ske kuptu akoma dicka. Po paragjykon nje lojtar qe sapo ka fillu karrieren? Pse spo fiton kupen e botes thote .lol. Po prit o shtatanik se eshte akoma 24 vjec ,ka kohe edhe per kupen e botes. Te citova dhe ne nje postim tjeter qe Maradona ne boterorin e spanjes 1982 ishte lojtari qe u kritikua me shume nga mediat argjentinase ,sepse pritej shume dhe dha shume pak ne fushen e lojes. Por ne boterorin e meksikes ishte komplet lojtar tjeter. Edhe Messi po perjeton te njejten gje ,hero ne spanje ,fishkellehet ne argjentine ,por jam i sigurte qe koha e tij do vije shume shpejt dhe me kombetaren.

Plus nuk eshte e vertete qe Maradona shkelqeu tek t'gjitha ekipet ku luajti. Maradona i Sevilles nuk shihej me sy. E di pse ,se s'kishte ekip. Maradona Barcelones s'ishte ai qe kemi pa me Napolin (pamvarsisht demtimit qe pesoi). etj.

Edhe mos na gajas kur thu qe Maradona ka lujt me lojtar anonim. Tek Napoli ka pas disa lojtar t'mire ,Cirro Ferrara qe ishte lider ne mbrojtje edhe pse shume i ri ne moshe, Careca ,Carnavale ne sulm ,Alemao ne mesfushe bashke me Fusin ..etj etj qe si mbaj mend gjithe. Por ishte nje dore e mire lojtaresh qe i dhane Napolit 2 kampionate rrjesht bashke me kupen uefa.

Ps. Sa per Pelen mund t'kete fitu 3 kupa bote por se ben medoemos me t'mirin e gjitha koherave. Futbolli vertete eshte lujt gjithmone ne evrope dhe per aq kohe sa Peleja s'u provua kurre ne evrope smund t'jete kurrsesi me i miri i t'gjitha koherave.

Eshte po aq i mire sa pernaska me panon n'shqiperi qe s'ju dha mundesia kurre te tregonin vlerat e tyre ne kampionatet me t'forta evropiane
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endri_ : 02-02-2012 mė 15:56

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    O Endri, po tani mos fol dokrra/mos flisni dokrra nuk eshte ndonje ofendim, as ndonje gje kushedi qe na e ben kaq tragjike. Nejse, nese je ndier i ofenduar, ndjese

Sa per qurravitje, nuk i qurravitem njeriu, thjesht me pelqen korrektesia dhe liria e mendimit. Dikush ka nje pikepamje e idete e veta dhe i mbron me argumentat e arsyetimet e veta. Dikush tjeter ka ide e mendime te ndryshme nga bashkebiseduesi dhe i mbron me argumenta e arsyetime te ndryshme.

Tani, ne historine e debateve, sharjet, ofendimet, shtremberimet e emrave (nicknameve ne rastin tone), kane treguar se nuk jane argumenta te qenesishem ne nje debat, dhe gjithmone jane cilesuar si sjellje negativiste keto lloj sjelljesh me argumenta te tille. Kur s'ka argumenta, fillon ofendimi.

Sa per temen ne fjale. Maradona eshte hequr nga Barcelona vetem per karakterin e tij, jo per talentin qe kishte. Ne ate kohe drejtuesit e Barcelones menduan qe ky lojtar me karakterin e tij nuk do arrinte kurre te shprehte talentin e potencialin e tij. Per fatin e tyre te keq, gabuan.
    Maradona i Barcelones ishte ne fillimin e hapave te tij Europiane dhe ishte shume i ri, plus demtimi i rende e i gjate beri te veten. Messi ne 2 vitet e para te Barcelona nuk ka shenuar 22 gola ne 36 ndeshje te luajtura. Ne 3 vitet e para te Barcelona, Messi numeron 70 ndeshje dhe 26 gola. Maradona vinte nga nje tjeter kontinent tek Barcelona, ndersa Messi ishte prodhim i akademise, pra ka qene i pershtatur, ndersa Maradona kishte nevoje per pershtatje. Pas Napolit nuk mund te flasim me per karriere te Maradones, eshte e pallogjikshme.

O Endro, nuk mund te quaj une nje ekip te perbere me lojtare te mire, kur jane vetem 3-4 apo hajde per qejfin tend 5-6 te tille. Mos harro qe ne ato vite ne Itali luanin kampione te medhenj si Van Basten, Platini, Gulit, Rajkard, Mateus, Klinsman. Skuadrat si Milan, Juventus e Inter, perveē formacionit baze kishin dhe stola luksi, ndersa krejt e kunderta ishte me Napolin. Keto jane fakte qe te gjithe i dine.

Une nuk e paragjykoj aspak. Ky eshte gabimi juaj. Une e kam thene edhe here te tjera qe sot per sot eshte talenti me i madh i futbollit. Por nuk krahasohet dot me Maradonen akoma. S'kam faj un qe ju e kapni muhabetin nga bishti.

Sa per Pele, te thashe, ka fituar 3 finale Boterori perballe 3 superfuqive te futbollit europian ne momentet kur ka fituar keto boterore. I ka mundur europianet drejt per se drejti.

Anėtarėsuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin

Sa per temen ne fjale. Maradona eshte hequr nga Barcelona vetem per karakterin e tij, jo per talentin qe kishte. Ne ate kohe drejtuesit e Barcelones menduan qe ky lojtar me karakterin e tij nuk do arrinte kurre te shprehte talentin e potencialin e tij. Per fatin e tyre te keq, gabuan.
    Maradona i Barcelones ishte ne fillimin e hapave te tij Europiane dhe ishte shume i ri, plus demtimi i rende e i gjate beri te veten. Messi ne 2 vitet e para te Barcelona nuk ka shenuar 22 gola ne 36 ndeshje te luajtura. Ne 3 vitet e para te Barcelona, Messi numeron 70 ndeshje dhe 26 gola. Maradona vinte nga nje tjeter kontinent tek Barcelona, ndersa Messi ishte prodhim i akademise, pra ka qene i pershtatur, ndersa Maradona kishte nevoje per pershtatje. Pas Napolit nuk mund te flasim me per karriere te Maradones, eshte e pallogjikshme.

O Endro, nuk mund te quaj une nje ekip te perbere me lojtare te mire, kur jane vetem 3-4 apo hajde per qejfin tend 5-6 te tille. Mos harro qe ne ato vite ne Itali luanin kampione te medhenj si Van Basten, Platini, Gulit, Rajkard, Mateus, Klinsman. Skuadrat si Milan, Juventus e Inter, perveē formacionit baze kishin dhe stola luksi, ndersa krejt e kunderta ishte me Napolin. Keto jane fakte qe te gjithe i dine.

Une nuk e paragjykoj aspak. Ky eshte gabimi juaj. Une e kam thene edhe here te tjera qe sot per sot eshte talenti me i madh i futbollit. Por nuk krahasohet dot me Maradonen akoma. S'kam faj un qe ju e kapni muhabetin nga bishti.

Sa per Pele, te thashe, ka fituar 3 finale Boterori perballe 3 superfuqive te futbollit europian ne momentet kur ka fituar keto boterore. I ka mundur europianet drejt per se drejti.
    Madaber , shyqyr qe me n'fund jemi ne nje linje.
    PO ,jam dakort me ty qe Messin eshte shume heret t'a krahasojme me Maradonen. Krahasimet behen gjithmone ne fund. Por kam pershtypjen se 1 kupe bote nen-kembet e Messit do ta zbehte shume imazhin e Maradones si me i madhi i te gjitha koherave. Une personalisht kam arrit ta shoh maradonen ,aq sa kishim mundesi 1 here ne jave ne darke raidue jepte nje ndeshje live te kampionatit italian dhe qellonte qe lunte Napoli. Dhe kur mundohem t'i krahasoj me njeri tjetrin Messi me del me konstant ne loje. Maradona ka pas raste humbiste per 60-70 min ,por ne si femije ne at kohe na bente per vete me dy finte e ndonje driblim te mrekullueshem .

Jo se dua t'a hedh poshte si ikone ,sepse per mu Maradona mbetet idhull akoma ,por Messi se cka dicka me shume se Maradona. Vetem fakti qe eshte deciziv ne ndeshje te medha eshte per t'i heq kapelen ,asnjehere nuk zhgenjen dhe kte e tregojne dhe 2 kupat kampione ,superkupen e evropes ,kupen e botes per klube dhe padyshim perballjet Real - Barca ku deri tani messi ka shenuar 13 gola kundrejt 4 te Ronaldos. Eshte i pakrahasueshem. Dhe sigurisht ka fatin qe lun me lojtar te medhenj.

Ndersa per krahasimet qe i ben napolit me yjet e milanit ,interit apo juves ...mos harro qe ne at kohe cdo ekip kishte te drejte te kishte vetem 3 te huaj ne skuader. Pjesa tjeter ishin italian. Interi kishte klinsman ,Breme ,mateus. Milani ..sic e dim treshen hollandeze ,ndersa napoli ..Careca ,alemao ,Maradaona. Pjesa tjeter ishin gjithe italian ,skane pas mundesi klubet e medha qe neper stola te mbanin lojtar lluksi. Ishin pak a shume i nje niveli me diferenca t'vogla.

Sa per Pelen ,une kam pas mundesi te punoj me shume Brazilian dhe pothujse t'gjithe m'kane thene qe lojtari me i mire i t'gjitha koherave brazilian ka qene Garinca dhe jo Pele. Nuk mohoj qe Pele ka qene lojtar i madh ,por kam dyshimet e mia si me i miri i te gjitha koherave. Mgjth kur ke 3 boterore dhe 1200 gola mbi supe ka drejten morale qe t'thote jam me i madhi dhe ta mbyll gojen
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endri_ : 03-02-2012 mė 12:50

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Sa inat i kam kto tifozėt mosmirnjohės qė ngelėn tu lavdėru vetėm Messin dhe harrojnė qė pjesė e ksaj Barcelone tė bukur ėshtė dhe Xavi , Iniesta kampion bote para 2 vitesh. Xavi paska shėnu 4 5 gola dhe spaska merita pėr triumfet e Barcelonės Po me atė rol qė ka Xavi si tako tė boj asnjė gol , 4 apo 5 janė shumė. Sulmi Barēės nis gjithmonė nga kėmbėt e Xavit. Ose jeni qorra ose boni vetė.

E kam thėnė 100 herė dhe do ta pėrsėris, Tė fitosh kupėn e botės me kombėtaren dhe tė fitosh gjithēka me Barcelonėn dhe nė fund mos tė marėsh topin e artė vetėm Xavit mund ti ndodhte. Padrejtėsi !
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    E kam thėnė 100 herė dhe do ta pėrsėris, Tė fitosh kupėn e botės me kombėtaren dhe tė fitosh gjithēka me Barcelonėn dhe nė fund mos tė marėsh topin e artė vetėm Xavit mund ti ndodhte. Padrejtėsi !
    Hera e pare qe m'pelqen ky mu

Faqja 73 prej 78 FillimFillim ... 23637172737475 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo
    Nga KOKASHTA nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 16:09
  2. Lionel Messi pasardhėsi i Maradonės?
    Nga inter_forever nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:48
  3. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •