Bibla nė mėnyrėn konsistente zbulon qė egziston vetė njė Pėrendi Tek Marku 12:29-30 jezu krishti vetvetiu e citoj njė varg tė famshėm qe nga tora ligjin e Pėrtrirė 6:4-5 degjo Izrael ZOTIN Pėrendia ynė ėshtė njė i vetėm Ti do ta duash pra ZOTIN, Pėrendinė tėnd me gjithė shpirt me gjithė zemėr dhe me tėr forcė tėnde."
Bibla mėson se egziston vetėm njė Pėrendi
Urdhėrin e parė qė ja dha Pėrendia Moisiut qė nuk do tė kesh Pėrendi tjeter para meje "(Eksodi 20:3) Apostulli Jakobi Shkroi : Ti beson se ka vetėm njė Pėrendi . Mirė..."( Jakobi 2:19). Apostull pal shkroi se nuk ka Pėrendi tjetėr pėrveq se njė."
(1Korintasit 8:4). Dhe Mateu pershkruan fjalėt e krishtit pėrpara se te ngritej.
Shkoni pra dhe bėni tė gjithė dishepuj duke i pagėzuar nė emė te Ati tė Birit dhe tė frymės sė SHejtė, dhe duki i mėsuar tė gjitha ato qe ju kam urdhėruar.
dhe une jam me ju gjith ditėn deri nė mbarimė tė ksaj botės Amen (Mateut 28:19-20).
Ky shkrim i referohet trinitetit tė njė Pėrendie. Vėreni qė jezusi e pėrdor nė emėr jo nė emra ", njejsin jo shumės . Vėreni qe jezusi ne mėnyr tė barabart e nderon edhe Atin Birin dhe Frymėn e shejtė . Nė mbarė Biri dhe Shpirtin e shejtė nuk jan shoqėrues apo partnerė me Pėrendinė por mė tepėr tre pėrsona e konsistojn tė vetmin Pėrendi. Bibla mėson se natyra e Pėrendisė ėshtė komplekse, qė nėnkupton se ekzsiton njė pluaritet nė njėshmėrin e Pėrendisė. Nė librin Zanafilla lexojmė "Pastaj Pėrendia tha :" Tė bėjmė njerin simbas shėmbėlltyres sonė dhe nė ngjsim me ne, dhe te ushtrojn sudimin e tij mbi peshqit e detit mbi zogjėt e qiellit mbi kafshėt e mbi gjithė tokėn , dhe. Kėshtu pra Pėrendia krijoj njeriun simbas shėmbėlltyres sė vet, simbas shėmbelltyres sė Pėrendisė; Ai krijoj mashkullin dhe femrėn ." (Zanafilla 1:26-27).
Krijoni Kontakt