Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    A thue perse nuk e bene nje film per kanibalet serbe ky njeri, do ishte ide e mire apo jo ?
    ...........................
    Kau a thue perse shkon e byrytet ne lluga atje ku e gjene butė vetem se per te hedhur pluhur, pse a thue nuk shkon tek nje shkembė ?
    A po mos ka frike qe i thyhen brinat ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 24-01-2008 mė 02:56

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Per vertetesine e filmave te ketij lloji:

E kam shkruajtur dhe njehere ne kete forum (tek tema qe u diskutua per filmin Borat, kur doli ne kinema) qe Borat ne fillim ish caktuar te ishte Kristo nga Televizioni Shqiptar. Ia kishin futur kot, sepse kur prezantohej ai thoshte Kristo from Albanski Televizija. Pra na sillte sllavishten si gjuhe per Shqiperine dhe jo shqipen. Kjo ndoshta ka pasur te beje me ate, qe S.B.Cohen ka njohje me shqiptare ne Angli, te cilet vijne nga Kosova dhe sic duket kunjin e ka pasur te ngacmoje ata dhe ngacmimi ka qene deri i llojit te shtremberimit te realitetit, apo me keq provokimit, duke i bere te flasin serbisht.

Per filmin Borat ai e ka tepruar me qenien e personazhit manjak seksual. Per urrejtjen kunder hebrejve ne Kazakistan s'eshte se kam ndonje njohuri, por gjithsesi ai ne loje nuk ven kazakistanasit per kete gje, por personazhet qe ka perballe, ne momentin qe ia thote cfare ka per te thene: psh "I hate Jew", "Through the Jew down the wall, so my country can be free", etj. Per provokimin qe ben per homoseksualizmin eshte ngjashem me cfare ka realizuar dhe me personazhin Bruno. Por psh kur e trajton ne Kazakistan e ka ne formen qe ne Kazakistan ata urrehen, sepse tradita eshte krejt tjeter, ama kur flet, apo nga veprimet qe ben, apo kur jep si festohen festat popullore qe burrat kercejne me burrat e puthen e perqafohen, prape aludon tek tendencat e fshehura homoseksuale.
    Kurse per perversitetet me incestet e shumta ne Kazakistan, nuk di sesi eshte lene t'i shprehe. Cfare do te kish ndodhur valle, sikur keto gjera t'i thoshte per shqiptaret? I bie ne film qe ai dhe gruaja e tij kishin te njejtin baba, i cili ishte perdhunuesi i gjithe fshatit. Dhe mamaja e tij kur ishte shume e merzitur me te i thoshte qe do te kish qene mire qe ta kish perdhunuar dikush tjeter, qe ajo te kish lindur nje femije tjeter dhe jo ate.

Kam pare nje emision dokumentar per Kazakistanin dhe te pakten ca te verteta ekzistojne ne filmin Borat. Kazakistani eshte nje vend i madh, pa rruge, njerezit i perdorin vertet gamiljet (Borat i permend ato, kur tregon se cfare profesioni ka ushtruar me pare), njerezit kane vertet per hobi pingpongun dhe kercimin ne diskoteke qe Borat i permend si dy nga hobit e medhenj te vet.

Pavaresisht se planin ia ndryshuan, pra filmi nuk u la te behej per shqiptaret, kenga e Ilir Shaqirit per Azem dhe Shote Galicen ka qene ne siglen hapese te rubrikes "Borat" ne emisionet e Ali G per njefare kohe relativisht te gjate. Me sa di une, Ilir Shaqiri protestoi se po i shfrytezohej kenga pa leje dhe se do ta hidhte ne gjyq dhe si perfundim ajo u hoq.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2004
    Postime
    298

Duhet te reagojme ne menyre dinjitoze!

A ka midis nesh njerez qe seriozisht duhet te udheheqin
    apo jemi te gjithe kryetare qe grijme sallat neper kafe ?

Une kam nevoje per shqiptare qe jane aktive me vepra.
    Kam nevoje per shqiptare qe e kuptojne situaten ku jemi qe edhe nje film "Raffik"
    na duhet tani mbas te gjithe atij prezantimi 18-vjecar qe po i bejme vehtes per tu njohur si komb dinjitoz.
    Kam nevoje per ata shqiptare qe e kuptojne se sa te veshtire e kane patur femite tane per tu ndjere neper shkolla si te barabarte midis te barabarteve
    dhe disa femije te ndjehen dhe te jene me lart se moshataret e tjeret
    dhe disa te tjere te krenohen se jane shqiptare.
    Ndjehem ne rrezik se nuk di se si ti mbroj femite e mi nga fakti se jane produkt i prinderve shqiptare dhe prinderit jane munduar ti percjellin krenarine e faktit se jane shqiptar.

Ne se mund te bejme dicka le te perpiqemi.
    Kush ka aftesi dhe njohuri se si organizohen PETICIONET le te prezantohet dhe te thote se cfar mund te beje dhe cfare ndihme kerkon per ta bere sa me efektiv nje peticion te tille kunder filmit Reffik.

Ne nuk kemi te drejte te perbuzim kombet e tjera por kur Dr Rrumpalla ne Japoni tha se Shqiperia e viteve '90 ishte me keq se Korea Veriut e tanishme, une mund te them se Shqiperia e tanishme nuk eshte si Kazakistani ose Afganistani i i viteve me pare kur u realizua "Reffik-u" i pare ose i ashtuquajturi 'Borat"

Kush mendon se ka aftesi le te drejtoje nismen kunder perbuzsjes kombetare.

Feniks. Maska e niktironci
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Reagimi i pare.
    Jam i sigurte mund te beni peticione sa te lodheni filmi do te shfaqet.
    Sa me shume protesta, ose reagime e kam thene edhe me pare, me shume njerez do te behen kurioze ta shohin.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  4. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •