Close
Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 161
    i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Kosovo's Leaders Warn Against Extremism
    By VOA News
    04 October 2007

Leaders of Serbia's breakaway Kosovo province have urged residents to refrain from violence after a public television station showed armed members of a banned ethnic-Albanian militant group.

Agim Ceku (file)
    Kosovo's Prime Minister Agim Ceku Thursday called the presence of such groups "harmful" and urged citizens to cooperate with the United Nations administration and international peacekeepers in the province.

Kosovo television Wednesday broadcast footage of masked members of the so-called Albanian National Army, who said they are preparing to protect Kosovo from any Serb troops that might attempt to enter the area.

The U.N. Mission in Kosovo has banned the group and declared it a "terrorist organization." The Albanian National Army emerged in neighboring Macedonia in 2001, following ethnic clashes in that country.

The armed group has claimed responsibility for several terrorist acts in the region.

Ethnic Albanians account for about 90 percent of Kosovo's two million citizens. The province has been under U.N. administration since NATO air raids in 1999 halted Belgrade's deadly crackdown on ethnic Albanian separatists. Kosovo's leaders are seeking independence from Serbia. Belgrade refuses to relinquish any part of its territory.

Militants on both sides have expressed readiness to fight over the contested province.
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga Arb Lexo Postimin
    Ku e gjete kete informate? Na jep burimin e lajmit...
    Burimi: GAZETA Express perkthyer nga BETA NEWS AGENCY

Zemra me bohet mal sidomos kur e lexova letren per Adem Jasharin
    Dhe vendosa te jem ushtar i tij te cilin do ta qoj amanetin ne vend me gjith zemer
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kosovar2006 : 05-10-2007 më 17:13

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga Kosovar2006 Lexo Postimin
    Burimi: GAZETA Express perkthyer nga BETA NEWS AGENCY

Zemra me bohet mal sidomos kur e lexova letren per Adem Jasharin
    Dhe vendosa te jem ushtar i tij te cilin do ta qoj amanetin ne vend me gjith zemer
    Sillna shkrimin e Beta News Agency, se Ekspresit te Baton Cetnikut nuk i besohet...
    Micheal Jordan

n'burgun e hapur Maska e x_person9
    Anëtarësuar
    08-10-2003
    Vendndodhja
    nvaret ku lypet
    Postime
    24
    Događaji dana

Izbjeglice s Kosova primit će Hrvatska
    Piše: Krešimir Žabec
    Foto: AP, Reuters
    --------------------------------------------------------------------------------

U Pentagonu kažu kako je mirno rješenje kosovske krize prioritet i kako će se sve pokušati da se izbjegne nasilje jer bi se sukob mogao prenijeti i na Albaniju i Makedoniju, što bi bilo pogubno za regiju

ZAGREB - Dok međunarodna diplomacija pokušava iznaći mirno rješenje kosovske krize, vojne strukture Sjedinjenih Država uveliko procjenjuju posljedice moguće obnove sukoba na Kosovu. Kako neslužbeno saznajemo, pomoćnik ministra obrane SAD-a za Europu Daniel P. Fata hrvatsko je izaslanstvo pitao može li Hrvatska u slučaju velike izbjegličke krize zaštititi granice prema članicama NATO-a. Odnosno, može li Hrvatska zadržati izbjeglički val s Kosova u Hrvatskoj.

SAD od Hrvatske očekuje jače angažiranje na prikupljanju obavještajnih podataka
    Od hrvatskog izaslanstva dobili su pozitivan odgovor, tj. rečeno im je da Hrvatska ima iskustva u razmještaju izbjeglica te su preuzete određene obveze po pitanju razmještaja izbjeglica. Naravno, od Hrvatske se očekuje da u takvom razvoju događaja strogo nadzire granice kako izbjeglice ne bi prešle u Europsku Uniju.

No, kako nam je rečeno, na sastancima u Pentagonu se naglašavalo kako je mirno rješenje kosovske krize prioritet i kako će se sve pokušati da se izbjegne nasilje. Obje su se strane složile da bi se u tom slučaju sukob zasigurno prenio i na Albaniju i Makedoniju, što bi bilo pogubno za cjelokupnu regiju.

Osim eventualnog prihvata izbjeglica, u Pentagonu je hrvatskom vojnom izaslanstvu naznačeno da se od Hrvatske očekuje da se još jače angažira na prikupljanju obavještajnih podataka i potom ih razmjeni sa službama SAD-a.

O razrješavanju situacije na Kosovu i posljedicama eventualne obnove sukoba s vojnim časnicima u Pentagonu razgovaralo je visoko vojno izaslanstvo Oružanih snaga predvođeno zamjenikom načelnika Glavnog stožera, generalom Slavkom Barićem. Osim generala Barića, u SAD-u na poziv američke vojske od 10. do 19. rujna bili su i zapovjednik HRZ-a general Vlado Bagarić, načelnik Uprave za obuku i školstvo, brigadni general Drago Matanović i načelnik Uprave za logistiku, brigadni general Mate Ostović.

Da je veliki izbjeglički val jedna od realnih mogućnosti, govori i posljednja procjena Međunarodne krizne skupine (ICG). Do kraja godine lideri kosovskih Albanaca mogli bi pod iznimnim unutarnjim pritiskom da proglase neovisnost, bez obzira na potporu iz inozemstva. (surađivala N. Šain)

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...glice,92812.jl

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    te na rroj AKSH-ja , ta shofen popujt tjere se kur vin puna per idealet tona ne jemi aty
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Qyre qyre ky trimi, ani na boton shkrimin ne gjuhen cetnike...

Nejse ska gja as pej ASHK-se e as SIA-se, e asnje levizjeje tjeter te ninxhave te maleve.
    Micheal Jordan

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Qyre qyre ky trimi, ani na boton shkrimin ne gjuhen cetnike...

Nejse ska gja as pej ASHK-se e as SIA-se, e asnje levizjeje tjeter te ninxhave te maleve.
    Po prej kujt do te kete ndonje gje? Nga Dora e Zeze apo garda e car llazarit?
    Pse serbet lejohen te krijojne grupe te armatosura e shqiptaret jo?
    Pastaj nese shqiptaret duan te bashkohen pse duhet qe te ndalohen? Pse kombet tjera mund te rrine bashke e ne jo? Keta komitete "siguria e atdheut" qe na vjellin helm vellavrases kush jane?
    Dalja e shqiptareve me arme tregon se shqiptaret nuk kane vdekur, dhe nuk jane mish per top sic po perdoren deri tani, durimi ka nje kufi.
    Duhet te cohemi te gjithe, ne Shqiperi, Kosove, serbi, Maqedoni, Mal te zi e Greqi e kudo e t'iu tregojme kujtdo qe nuk jemi dele ne vathe e te mos mendojne se mund te na therin kur te duan. Ne duhet te luftojme deri ne lavdi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 06-10-2007 më 06:38

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    O Edvin,

O qeni qe don me t'kafshu nuk leh, e leh, e leh, po t'kafshon.

Cetniket Car Llazara vec ulerojne si ujqit se tybe guxoften me ja msy Kosoves.

E kto organizatat me njerez anonime, keto vec per naj reklame qeshtu, ka 2-3 here ne vit i kemi...

Ri-bashkimi i Kosoves me Shqiperi, nuk behet me organizata me njerez te pa-njohur. Por behet me forcimin e Shtetit Shqiptar, me njohjen e Pavaresise se Kosoves, zhvillimit te saj te shpejt, drejt nje shtetit te mirefillte Europian.
    Micheal Jordan

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    te gjitha trojet shqiptare kane nevoje te ngrihen, ne shqiperi ka nevoje per revolucion, ne trojet tjera ka nevoje per lufte clirimtare. Mjaft me me roberi, jemi ne shekullin e 21, nuk jetohet me te shtypur e te dhunuar.

Vetevendosje & kuq e zi Maska e ABytyqi
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    Belgjik
    Postime
    475
    O Edvin,

O qeni qe don me t'kafshu nuk leh, e leh, e leh, po t'kafshon.

Cetniket Car Llazara vec ulerojne si ujqit se tybe guxoften me ja msy Kosoves.

E kto organizatat me njerez anonime, keto vec per naj reklame qeshtu, ka 2-3 here ne vit i kemi...

Ri-bashkimi i Kosoves me Shqiperi, nuk behet me organizata me njerez te pa-njohur. Por behet me forcimin e Shtetit Shqiptar, me njohjen e Pavaresise se Kosoves, zhvillimit te saj te shpejt, drejt nje shtetit te mirefillte Europian.

Me te njoft keta te tjeret sikur une qe te njoh ma shum askujt nuk i duhesh se kusjt i ngjan dhe per ken mendon Qetniket e rugoves kan dek o arb rugova po harroje ma ata shpihuna te serrbis ja shko ne serrbi e endrro per kosov
    Kosova është Zemra e Shqipërisë !

Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Krimet komuniste në Shqiperi
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 375
    Postimi i Fundit: 03-01-2024, 15:54
  2. Si te fitoj perseri dashurine e humbur?
    Nga step në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 11:49
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 15:50
  4. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •