Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    Citim Postuar më parë nga Stefan Samarxhi Lexo Postimin
    kisha nuk besoj se esht e pagabueshme , per aq koh sa ajo drejtohet nga njerez. problemi nuk besoj se esht te gabushmeria por tek masa e ketij gabimi. dmth ne cfare gjerash gabon kisha.
    Pershendetje Stefan, nese njerezit e drejtojne, kjo behet nepermjet Shpirtit te Shenjte dhe jo prej vullnetit te njerezve, por me Vullnet Perendie...
    Me fjalet e fundit qe Albo mbylli nje mesazh me pare, une do ta filloj mesazhin tim,
    “ Ndriçoje o Perendi erresiren time “! – Sh. Grigor Palamas.
    Do te desha te veme ne pune nje çik imagjinaten tone, mendo sikur te ishim ne nje dhome te erret, po ne erresire totale…, tani imagjino te ndezim nje drite te forte brenda…, çfare ndodh? Ku shkoj erresira?
    Zoti eshte Jeta dhe Jeta eshte drita e njerezve, mund ta lexosh tek kapitulli 1, ne Ungjillin e Shen Joanit.

Ne se themi qe Doktrina e Kishes Ortodokse ruan ate qe kocilet ekumenike kane vendosur, te bazuar ne Shkrimin e Shenjte,
    Administron Misteret e Shenjta, ne formen me perfekte te krijuar nga Krishti,
    Celebron o sherben Kultin Hyjnor, simbas Tradites se Shenjte dhe antike,
    Nderon Nenen e Krishtit dhe gjithmone Virgjereshen Maria, duke I kerkuar gjithnje ndermjetimin e saj, edhe pse refuzon dogmat te cilat jane shtuar vone mbi te, vazhdon si gjithmone te shkruaj ( pikturoje ) Ikonat e Shenjta, pas modelit te Sh. Llukes.
    Lutet per te gjitha nevojat e trupit dhe te shpirtit te besimtareve,
    Rrespektojme dhe levdojme Apostujt, Martiret, Eterit, Asketet dhe te gjithe Shenjtoret, duke i kujtuar e perseritur lutjet e tyre dhe duke i’u drejtuar per ndermjetim kundrejt Zotit te gjithe pushtetshem e meshireplote.
    Nuk perzihet ne çeshtjet e politikes kur ato nuk i perkasin direct, por impenjohet per paqe, drejtesi sociale dhe per te drejtat e njeriut, si psh. atyre me nevojtaret dhe te pambrojturit.
    Mbron ne çdo forme Jeten mbi Planetin tone.
    Pret ne lutje dhe shprese per bashkimin ne nje shtepi te perbashket me ata qe ngjarjet historike i kane larguar nga Bashkimi i Kishes se Krishtit.
    Duke i kujtuar njerezve, faljen e mekateve, shpresa e bekuar per Ringjalljen dhe çdo dite lutet per te
    gjallet dhe per te vdekurit.
    Mban te pandryshuar Traditen antike, per kete pranon nje kler te pamartuar dhe nje te martuar, beson ne nje lidhje martesore qe nuk shperbehet.
    Ndihmon nepermjet Eterve Shpirteror, te gjithe sa i drejtohen per keshille dhe ndihme.
    Perhapet gjithmone e me shume – per vullnet te Perendise – ne te gjithe rruzullin tokesor.
    - Qe Zoti Perndi, ti jape forze per te permbushur vepren qe ka nisur. Amin.

Vazhdojme akoma me keto dyshime? – Jane njerezit si ne, qe gabojne, JO ORTODOKSIA…!

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    A mund te pagezohet ne lume nje njeri qe ka pranuar Krishtin ashtu si edhe ky i fundit u pagezua nga Gjon Baptisti ?
    Apo duhet patjeter ne kazanin e kishes?
    Po nuk njohe Misteret..., e pra edhe Pagezimi eshte nje nga keto Mistere...
    Pagezimi nuk fillon me Jesu Krishtin..., por qe ne Dhjaten e Vjeter kami njohuri, po ashtu ekzistonte edhe ne popuj pagane.
    Pagezimi eshte nje lindje e re nga uji dhe nga Fryma e Shenjte, thote Sh. Joani.
    " Sa u pagezuat me Krishtin, me Krishtin u veshet. Aliluia"

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    A mund te pagezohet ne lume nje njeri qe ka pranuar Krishtin ashtu si edhe ky i fundit u pagezua nga Gjon Baptisti ?
    Apo duhet patjeter ne kazanin e kishes?
    "Une po u pagezoj me uje, por Ai qe vjen do t'u pagëzojë me zjarr!"

Krishti vepron ne kete bote me ane te Kishes se Tij, ne te cilen gjejme Shpirtin e Shenjte. Dhe misioni i Kishes eshte shenjterimi i Krijeses dhe sjellja ne kungim e krijeses me Krijuesin. Eshte Kisha ajo qe shenjteron jeten e besimtareve te saj, ujin e lumenjve, te deteve, bekon pemet, lulet e te korrat.

Nuk ka jete me Krisht jashte Kishes. Nuk ka shpetim jashte Kishes. Ashtu si njeriu pa buke e pa uje vdes fizikisht ai vdes shpirterisht pa Trupin dhe Gjakun e Krishtit qe e marrim nga Kupa e Shenjte e Kungates ne Kishe.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 09-10-2007 më 10:07

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Albo. Nuk e di nëse do ta lejosh këtë shkrim apo jo, por kjo ka pak rëndësi për mua.

Katër pika në të cilën ti gabon.

1) - Pagabueshmëria e Kishës është e pashmangshme dhe nuk ka përsosmëri të plotë. Të gjithë ecim dhe jetojmë dhe shenjtërohemi çdo ditë dhe çdo ditë përsosemi dhe do të vazhdojmë kështu deri në ardhjen e Krishtit.

2) - Pagëzimi nuk ka të bëjë fare me nënën e Krishtit. Askund dhe në asnjë vend në Dhiatën e Re nuk flitet për këtë dhe të gjithë ata që u pagëzuan tek Gjoni i cili ishte i pari që e praktikoi pagëzimin në ujë dhe më pas Apostujt, nuk morën një pagëzim të lidhur me nënën e Krishtit.

3) - Varfëria e priftërinjve apo kishave ortodokse nuk është aspak e vërtetë. Mund të ketë të tillë sepse kështu zgjodhën të jetojnë por dije se kisha ortodokse këtu në Greqi ka shumë pasuri të patundshme që i ka fituar padrejtësisht gjatë pushtimit turk.

4) - Nuk është nëna e Krishtit ndërmjetësja por vetë Krishti. Ajo nuk ishte gjë tjetër veçse njeri. Besimtare e devotshme që pranoi planin e Perëndisë në jetën e saj.

Shpirt të Shenjtë nuk ka, por Frymë të Shenjtë. Mos e ngatërro.

Lexojeni Biblën. Ka shumë informacion për këto më lart. Nuk është nevoja e interpretimit.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    1) - Pagabueshmëria e Kishës është e pashmangshme dhe nuk ka përsosmëri të plotë. Të gjithë ecim dhe jetojmë dhe shenjtërohemi çdo ditë dhe çdo ditë përsosemi dhe do të vazhdojmë kështu deri në ardhjen e Krishtit.
    Ajo qe une quaj Kishe, nuk eshte ajo qe ti quan Kishe. Nëse Kisha e Krishtit bën gabime, atëherë edhe Krishti Vetë bën gabime, edhe Shpirti i Shenjtë bën gabime, edhe vetë Ati prej të cilit buron Ai Shpirti i Shenjtë bën gabime. Dhe kur thua qe Kisha bën gabim, je duke bërë atë mëkat që Vetë Krishti e quan të pafalshëm, mëkat ndaj Shpirtit të Shenjtë që zbriti nga Qielli në Ditëlindjen e Kishës, 50 ditë pas ringjalljes së Krishtit.

2) - Pagëzimi nuk ka të bëjë fare me nënën e Krishtit. Askund dhe në asnjë vend në Dhiatën e Re nuk flitet për këtë dhe të gjithë ata që u pagëzuan tek Gjoni i cili ishte i pari që e praktikoi pagëzimin në ujë dhe më pas Apostujt, nuk morën një pagëzim të lidhur me nënën e Krishtit.
    Shën Joan Pagëzori që ti i lexon vetëm emrin në Dhiatën e Re, ishte i biri i Elisabetës, kushërirës së Virgjëreshës Mari. Ditën që Kryengjëlli Gavril iu shfaq Virgjëreshës dhe i kërkoi aprovimin asaj për planin e Perëndisë, mishërimin e Fjalës së Perëndisë në barkun e një Virgjëreshe, po atë ditë iu shfaq edhe Elisabetës që ishte në moshe të thyer e pa fëmijë dhe i tha që do të lindi një fëmijë, Joan Pagëzorin ose Joan Pararendësin e Krishtit. Dhe Joan Pagëzori kishte lidhje gjaku me Krishtin.

Ata apostujt qe ti ze në goje e për të cilët lexon në Bibël, e nderonin Nënën e Perëndisë ashtu sic nderonin edhe mësuesin e tyre, Zotin tonë Jisu Krisht, kur ai ishte gjallë.

Nuk i mëson këto gjëra në Bibël pasi Bibla jashtë Kishës është vetëm një libër i thjeshtë. Brenda mureve të Kishës dhe mbi atë altarin e Kishës Orthodhokse bëhet Shkrim i Shenjtë. Bibla doli nga Tradita e Shenjtë e Kishës dhe ajo nuk mund të kuptohet e lexohet drejt jashtë kësaj tradite.

3) - Varfëria e priftërinjve apo kishave ortodokse nuk është aspak e vërtetë. Mund të ketë të tillë sepse kështu zgjodhën të jetojnë por dije se kisha ortodokse këtu në Greqi ka shumë pasuri të patundshme që i ka fituar padrejtësisht gjatë pushtimit turk.
    Asnjë pronë e Kishës nuk është fituar padrejtësisht pasi sic të thashë, Kisha trashëgon vetëm atë që i dhurojnë besimtarët e saj. Dhe një Kishë me histori 2000 vjecare sigurisht qe ka trashëguar prona e pasuri nga ata qindra brezat.

Kisha Orthodhokse në Amerikë nuk trashëgon asgjë pasi është Kishë emigrantësh.

4) - Nuk është nëna e Krishtit ndërmjetësja por vetë Krishti. Ajo nuk ishte gjë tjetër veçse njeri. Besimtare e devotshme që pranoi planin e Perëndisë në jetën e saj.
    Vëri veshin mire këtyre fjalëve që po të them: NUK MUND TA KUPTOSH KRISHTIN PLOTËSISHT PA KUPTUAR MË PARË NËNËN E TIJ! E NUK E LAVDËRON PERËNDINË PLOTËSISHT PA LAVDËRUAR NËNËN E ZOTIT TONË JISU KRISHT!

Është njësoj si unë të them se të nderoj ty si Peniel por nuk nderoj nënën tënde. Nëse ti nderon nënën time, më ke nderuar mua 1000 herë. Kjo është e vërtetë për njerëzit, kjo është e vërtetë edhe për Perëndinë!

Lexojeni Biblën. Ka shumë informacion për këto më lart. Nuk është nevoja e interpretimit.
    Në një forum orthodhoks, një protestant vetëm mund të pyesi e të mësojë, por nuk mund të diskutojë.

Albo

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Meqënëse ti nuk lejon diskutimin sepse jam një protestant - aspak i tillë sipas besimit tim personal - po të bëj dy pyetje të cilat do desha të më përgjigjesh me bazë Biblën dhe në bazë të studimit tënd personal të Biblës:

1) - Nëse kisha qenka e pagabueshme sipas teje, atëhere pse Dhiata e Re dhe letrat apostolike janë të mbushura me kritika, udhëzime, ngushëllime, qortime, etj etj.?

2) - Respekti ndaj gruas besimtare që lejoi përmbushjen e planit të Perëndisë është i pashmangshëm, por jo deri në adhurim. Nëse do të ishte i tillë, përse Krishti i quajti ''nënën dhe vëllezërit e Tij'' vetëm ata që dëgjojnë dhe zbatojnë Fjalën e Tij?

Bibla nuk është magjike. Nuk merr vlerë vetëm kur është brenda mureve të një ndërtese. Bibla është Fjala e Gjallë e Perëndisë dhe nuk humbet fuqinë e saj në asnjë moment qoftë brenda Kishës qoftë jashtë saj. Krishti ka thënë: Të gjitha gjërat do të vijnë dhe shkojnë por Fjala Ime ngelet përjetë. Bibla si Fjalë e Perëndisë, ka dalë nga goja e Perëndisë dhe është shkruar nga njerëz që i besonin Atij.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    1) - Nëse kisha qenka e pagabueshme sipas teje, atëhere pse Dhiata e Re dhe letrat apostolike janë të mbushura me kritika, udhëzime, ngushëllime, qortime, etj etj.?
    Letrat e Shen Pavlit u drejtohen Kishave lokale ne titull, por po te lexosh me kujdes brendine e tyre, verejtjet nuk jane per Kishen, jane per ata besimtaret qe shkojne ne Kishe. Kisha dhe Shpirti i Shenjte qe vepron dhe e mbron Ate, jane te pagabueshem. Njerezit e gjalle qe sherbejne e shkojne ne Kishe jane mekatare e gabojne. Dhe cdo herezi dhe gabim qe ka goditur Kishen eshte shkundur nga Trupi i Saj fale Shpirtit te Shenjte qe ka vepruar nepermjet shenjtoreve dhe vete besimtareve.

Ti nuk arrin te besh dallimin midis Kishes dhe besimtareve pasi nuk e ke te qarte se cfare eshte Kisha. Lexo esene qe e gjen si kryeteme ne kete forum "Kisha eshte NJE" qe te fillosh te kuptosh se cfare eshte Kisha dhe pse ajo eshte NJE.

2) - Respekti ndaj gruas besimtare që lejoi përmbushjen e planit të Perëndisë është i pashmangshëm, por jo deri në adhurim. Nëse do të ishte i tillë, përse Krishti i quajti ''nënën dhe vëllezërit e Tij'' vetëm ata që dëgjojnë dhe zbatojnë Fjalën e Tij?
    Ti dhe shume si ty, jeni aq te verber shpirterisht, aqsa quani Mbretereshen e Kupes se Qiellit dhe Nenen e Gjithe Shenjtoreve te Kishes, Virgjereshen e Hyjelindesen Mari, "grua". Vete nga menyra se si i drejtohesh Nenes se Perendise duke e quajtur "grua" tregon se sa respekt ke ti per te. Sa gra virgjeresha njeh ne historine e njerezimit qe kane lindur ne mish Perendine?

Asnje orthodhoks nuk e "adhuron" Hyjelindesen por te gjithe orthodhokset e nderojne Hyjelindesen me shume se te gjithe shenjtoret e te gjithe profetet te marre se bashku dhe kerkojne ndermjetimin e Saj para Fronit te Perendise.

Bibla nuk është magjike. Nuk merr vlerë vetëm kur është brenda mureve të një ndërtese. Bibla është Fjala e Gjallë e Perëndisë dhe nuk humbet fuqinë e saj në asnjë moment qoftë brenda Kishës qoftë jashtë saj. Krishti ka thënë: Të gjitha gjërat do të vijnë dhe shkojnë por Fjala Ime ngelet përjetë. Bibla si Fjalë e Perëndisë, ka dalë nga goja e Perëndisë dhe është shkruar nga njerëz që i besonin Atij.
    Bibla jashte Kishes eshte vetem nje LIBER! Bibla eshte Shkrim i Shenjte vetem ne Kishe, pasi eshte Kisha dhe ai Shpirt i Shenjte qe e shenjteron Biblen, e jo Bibla Kishen. Dhe asnjehere nuk ke per ta kuptuar dhe interpretuar drejt Biblen sipas mendjes tende, kushdo qofsh ti, pasi vetem Kisha dhe shenjtoret e saj ne shekuj, jane autoriteti i vetem i interpretimit te Bibles pasi eshte kjo Kishe qe mban te gjalle edhe sot e kesaj dite Traditen e Shenjte prej te ciles lindi Bibla. Dhe kjo eshte arsyeja qe ka UNITET NE BESIM brenda Kishes Orthodhokse pasi te gjithe orthodhokset ndajne nje simbol besimi e nje liturgji ne NJE Kishe dhe ne te VETMEN KISHE, kurse tek ju protestantet lind nje sekt ne cdo koke qe lexon Biblen pasi ju bini pre e interpretimeve personale e jo interpretimit te Kishes.

Dhe Bibla nuk eshte "gjithcka qe te duhet per shpetim" pasi sic thote Shen Joani ne fund te ungjillit te tij: "Nese do te shkruheshin te gjitha ato qe predikoi e beri Krishti ne ato 3 vjet, gjithe bota do te mbulohej me libra." Prandaj Bibla permban vetem nje permbledhje te momenteve me kyce te jetes se Krishtit qe kujtesa kolektive e apostujve te tij ruajti, por ajo ne asnje menyre nuk eshte e plote. Tradita e Shenjte e Kishes jo vetem na jep interpretimin e duhur te Bibles, por edhe e kompleton e pasuron ate. Pasi i krishteri orthodhoks nuk meson vetem ato qe jane ruajtur ne Bibel, meson edhe ato libra qe Kisha nuk i futi ne Bibel, meson edhe per komentet e shenjtoreve per Ungjillin ne shekuj, meson edhe kontekstin historik te ngjarjeve se si kane ndodhur 2000 vjet me pare.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 10-10-2007 më 12:14

Shume mire i'a ke thene Albo, jam i te njejtit mendim...

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    Prap keni fshi postimet e mira, ksaj here me te drejte. Mirepo hera e pare ishte nje informacion, jo i detajuar, a nese doni detale une u jap. Me sa pashe, tema titullohet pagabueshmeria e kishes, une thjesht solla nje informacion prej jashte kufirit te Shqiperise, nese doni une ju jap edhe linkat e videot qe mundeni m'i pa, meqenese kan te bejne direkt me temen. Pse nuk i takoj komunitetit tuaj, kjo nuk u jep te drejte te fshini postime, qe fundi i fundit nuk jane tejter veqse nje informacion, lajm. Nuk kam per qellim te fyej askend... mirepo realiteti eshte ashu si eshte, e une vetem e solla si informacion. Po duat, fshine edhe kte, antarsia juaj ne forum u lejon nje gje te tille. Mirepo mos e humbni kredibilitetin e te qenurit moderator, te dashur, sepse mbi te gjitha jemi shqiptar.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kufiri i pagabueshmerise se Kishes eshte VETEM e VERTETA DOKTRINORE (Dogma) dhe kjo jo ne saje te ndonje vetie organizative, si sonode ekumenike etj, POR sepse kjo pagabueshmeri Kishes i eshte dhene si premtim nga Krishti.

Ne cdo aspekt tjeter, jashte Shpalljes se te vertetes doktrinore (pra dogmatik), Kisha eshte e gabueshme, qofte kjo ortodokse apo cfaredo dhe historia e 2000 viteve te fundit eshte PLOT me gabime te kesaj Kishe ne cdo permase te saj, si Sinod, si patrik, si klerik, si besimtare te thjeshte etj etj etj.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Gjuha Shqipe në Kishë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:48
  3. Mithat Frashëri për autoqefalinë
    Nga murik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 19:22
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Leke Dukagjini
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-05-2003, 11:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •