Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    [QUOTE=
    Mbase disa kane shoke e shoqe qe i hane pas shpine me te cilet kane kenaqesine te vazhdojne miqesine e pavdekshme?

Ketu nuk po flas per civilitet midis dy ish partenereve ose miqve, ku civilitetin e perkufizoj si sjellje respektuese njerezore . Civiliteti eshte shenje e njeriut te mbrujtur me edukate te mire familiare, dhe detyre per te gjithe qeniet njerezore, pavaresisht nga rrethanat.[/QUOTE]

Ke shume te drejte dhe te falenderoj per pergjigjen...
    Me duket se personalisht jam pjese e nje civilizacioni qe beson te miqesia qofte kjo edhe nje miqesi e krijuar pas nje ndarjeje sado te dhimbshme.
    Sic e thashe edhe ne postimet e para jemi njerez dhe nuk kemi pse per hir te nje dashurie te humbur te kthehemi ne bisha..
    Ka disa njerez qe edhe kur te tjere i perdorin,prape mundohen te mbajne nje lloj kontakti me anen e miqesise dhe sado qe kjo gje merret per dobesi,une do te thoja qe eshte nje virtyt karakteri dhe dicka teper e respektuar,pavaresisht nga menyra sesi kuptohet dhe gjykohet.

respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Luizjana Lexo Postimin
    Personalisht mendoj se nuk ka asgje me te irrituese se sa dy njerez qe dikur ishin shume te afert,nderprejn te gjitha kontaktet pernjeher,madje ne shume raste shendrrohen ne armiq.Pas cdo ndarje njeri nga partneret ndjehet,i pakenaqur,ndjen se i eshte bere padrejtesi,i shfrytezuar,i nenvlersuar,por kjo eshte nje faze qe kalohet dhe nuk ja vlen qe historija e bukur e dashurise te njolloset me shfryrje,inate dhe hakmarrje ndaj personit qe ka kaluar kete histori te bukur.[/B]

Edhe ti ke shume te drejte dhe e mbeshtes gjykimin tend...
    PO ja qe,ne qe mendojme ne menyre te tille,nuk jemi ata qe mendojne te kunderten!
    Jemi teper te ndryshem nga njeri tjetri dhe ndoshta kjo eshte arsyeja qe kemi konflikte dhe nuk do mund te kuptohemi kurre ne nje gjykim te njejte...

respekte
    "Carpe Diem"

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Pak e veshtire me duket DI_ANA,sepse ,,,,,,,,,,,, gjithmon njeri ne kete shoqeri mbas ndarjes kerkon ta zgjase kete lidhje ,pra te mos shkeputet komplet nga ishpartneri ,,,,,,,,,eshte e veshtire te jet nje shoqeri e paster teresisht.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga bebushja Lexo Postimin
    Pak e veshtire me duket DI_ANA,sepse ,,,,,,,,,,,, gjithmon njeri ne kete shoqeri mbas ndarjes kerkon ta zgjase kete lidhje ,pra te mos shkeputet komplet nga ishpartneri ,,,,,,,,,eshte e veshtire te jet nje shoqeri e paster teresisht.

Ndoshta sepse nuk donim te shkeputeshim teresisht nga personi qe kemi dashur dhe jo per te zgjatur nje lidhje e cila nuk ekziston me si e tille sepse ne rradhe te pare do te ishim ne vete qe do ndjeheshim keq dhe teper te panevojshem.
    Po te jap plotesisht te drejte kur thua qe eshte teper e veshtire..teper biles!
    Nje gje te tille e kam kuptuar tashme,po do vazhdoj te besoj qe kjo gje mund tu ndodhe ne te vertete atyre qe jane dashur ne te vertete dhe ne menyre te sinqerte...flas aty ku ka patur nje dashuri dypaleshe...te kjo besoj e dashur,vetem te kjo!
    Ndonjehere dashuria na ben aq te mjere dhe te verber saqe nuk arrijme dot te shikojme njerezit qe na rrethojne.
    Per mua dashuria mbetet nje enderr dhe nje enigme e pazbuluar..

perqafime mike.
    "Carpe Diem"

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Nga shoqeria kalohet ne dashuri , mirepo nga dashuria nuk mund te kalojme ne shoqeri
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Flas nga pervoja personale, sepse fundja nuk mund te arrijme ne nje perfundim mbi keto lloj temash qe jane te lidhura me karakteret e te dy personave ne fjale.

Une me te vetmen vajze qe kam dashuruar dhe jetuar u ndava miqesisht.
    Prandaj them se nga dashuria mund te kthehesh perseri ne miqesi, madje nje miqesi me e sinqerte dhe e lire nga ndjenjat femer-mashkull, nje miqesi ku mbizoteron dashuria jo-reciproke, kur e do nje njeri jo se eshte parteri yt, jo per seks, jo se te do, por thjesht sepse deshiron qe ai person te jete i lumtur sido qe te jete deshira e tij.
    Natyrisht kjo vlen kur te dy partneret ndahen pa meri, nje ndarje me marreveshje ku nuk ekziston ai qe le dhe ai qe lihet.
    Kuptohet qe jo gjithmone eshte e mundur kjo, por besoj se te pakten nuk duhet mbajtur meri. Nuk them se doemos duhet te jene miq, por te pakten te respektohen, te mos flasin keq per njeri tjetrin.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Ne kete forum kemi folur e kemi folur per dashurine,tradhetine,ndjenjen e shume e shume te tjera...
    Nuk e di a eshte diskutuar kjo teme me pare dhe nqs nje e tille ekziston,atehere kjo qe une po shkruaj mund te fshihet..

Do te doja te diskutoja me ju dicka qe nuk eshte aspak personale po e marre nga jeta....
    Sic e kam thene edhe me pare,kam ikur ne moshe te vogel nga vendi im dhe jetoj jashte qe prej 17 vjetesh..
    Dua te them qe me ben pershtypje sesi njerezit dashurohen nje dite dhe urrehen nje dite tjeter!!!
    Ndarja te shume njerez ekziston dhe nuk kemi cfare te bejme per ta shmangur,pasi jo cdo gje varet nga ne!
    Nje gje qe nuk arrij te kuptoj pse njerezit nuk arrijne pas kesaj te gezojne nje fare respekti per njeri tjetrin dhe te mbajne nje miqesi sado e vogel ose e madhe qofte,per hir te asaj qe kane kaluar bashke?
    Perse ekziston urrejtja edhe ketu....perse duhet te ulim dhe te vrasim njeri tjetrin,a nuk do te ishte me mire te shmangnim nje gje te tille dhe te tregoheshim te matur edhe te pjekur,duke lene mbrapa dhimbjen dhe konfliktet e ndarjes dhe duke ja lene vendin dickaje qe eshte teper me e cmuar,dickaje qe tregon se jemi pjese e natyres humane dhe dime te vleresojme dike me te cilin kemi kaluar kohe me pare,te mira dhe te keqija bashke....
    Perse njerezit e sotem nuk e pranojne nje gje te tille?
    Ku qendron e keqja e saj?Cte keqe ka te qendrojme te tille....pse duhet ti bejme keq njeri tjetrit?
    A mos eshte dashja e mbajtjes se miqesise per ate qe ka dashur,dicka qe do e ngushellonte te pakten me moshumbjen e plote te personit me te cilin ka njohur dhe jetuar ndjenjen e dashurise?!

Do te doja mendimin tuaj...
    Midis nje mashkulli dhe nje femre mund te kete Dashuri, Marreveshje, Femije, Urrejtje, por MIQESI kurre.......!

Dito.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Flas nga pervoja personale, sepse fundja nuk mund te arrijme ne nje perfundim mbi keto lloj temash qe jane te lidhura me karakteret e te dy personave ne fjale.

Une me te vetmen vajze qe kam dashuruar dhe jetuar u ndava miqesisht.
    Prandaj them se nga dashuria mund te kthehesh perseri ne miqesi, madje nje miqesi me e sinqerte dhe e lire nga ndjenjat femer-mashkull, nje miqesi ku mbizoteron dashuria jo-reciproke, kur e do nje njeri jo se eshte parteri yt, jo per seks, jo se te do, por thjesht sepse deshiron qe ai person te jete i lumtur sido qe te jete deshira e tij.
    Natyrisht kjo vlen kur te dy partneret ndahen pa meri, nje ndarje me marreveshje ku nuk ekziston ai qe le dhe ai qe lihet.
    Kuptohet qe jo gjithmone eshte e mundur kjo, por besoj se te pakten nuk duhet mbajtur meri. Nuk them se doemos duhet te jene miq, por te pakten te respektohen, te mos flasin keq per njeri tjetrin.

Te jap plotesisht te drejte dhe te njejten gje mendoj qe duhet te bejne te gjithe...
    Fatkeqesisht jemi njerez me karaktere te ndryshme dhe sngjajme aspak.
    Po te perdornim te gjithe nje llogjike te drejte ndoshta do te ndryshonim shume gjera negative ne mendjet e njerezve.

respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Dito Lexo Postimin
    Midis nje mashkulli dhe nje femre mund te kete Dashuri, Marreveshje, Femije, Urrejtje, por MIQESI kurre.......!

Dito.
    Midis dy "qenieve njerezore" mund te kete miqesi,mund te kete per arsye te ndryshme dhe per mire ose hater te nje diçkaje!!
    "Carpe Diem"

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Fantazmat! Shpirti dhe mishërimi në një trup tjetër
    Nga White_Angel në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 250
    Postimi i Fundit: 01-06-2011, 11:16
  2. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. Të dhënat fosile hedhin poshtë evolucionin
    Nga monarku në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  4. Denoncimi i atyre qe kane keqperdorur Luften e UCK-se
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-01-2005, 00:15
  5. Perplasje dhe ndarje ne NATO dhe BE
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •