Vete fjala "ART" e ka ndryshuar plotesisht kuptimin me modernizimin e shoqerise njerezore dhe sidomos perparimeve ne fushen e teknologjise.
Me pare arti (piktura) perdorej dhe vleresohej gjithnje duke u bazuar mbi nje teme natyrore dhe reale. Nje nga arsyet per kete ishte mungesa e nje menyre moderne sic eshte sot "fotografia" per te rregjistruar nje moment te vecante te jetes, nje mbret apo mbretereshe. Prandaj pothuajse e gjithe piktura e koheve te vjetra ka pasur si teme portretin e njerezve dhe ne te njejten kohe ka ndihmuar dhe regjistrimin e historise.
Bie dakort me Cupken_pe_korce qe shume prej pikturave te asaj kohe jane te paarritshme. Artistet e sotem jane po aq te afte sa dhe Pikaso me shoke por puna e tyre dhe duart e tyre te vecanta nuk vleresohen sic vleresoheshin ne ato kohera.
Cupka_pe_korce mund te rrije me dite te tera te pikturoje nje portrer te Fiorit ndersa Fiori nxjerr nga xhepi aparatin fotografik dhe me nje shkelje butoni te rregjistroje nje fotografi 100 here me reale se piktura e cupkes_pe_korce. Pra nqs bazohemi te realizmi dhe e vleresojme punen e tyre sipas koherave te vjetra jam i sigurte qe fotografia e Fiorit do kishte vlere shume here me te madhe. Jam i bindur se dhe vete Monalisa do ta quante Fiorin artiste. Per mendimin tim Cupka_pe_korce ka duar te vecanta dhe ajo eshte artiste ndersa Fiorin nuk mund ta quaj artiste sepse ajo nuk beri asgje te vecante pervec shtypjes te nje butoni. Te njejten gje mund ta beja une, nje bebe 2 vjecare dhe me pak stervitje dhe nje qen e mace.
Shpikja e aparateve fotografike, kompjuterit dhe avancime te tjera te teknologjise kane zbritur rendshem vleren e njerezve me duar te arta. Mund te kete shume artiste si Pikaso edhe sot e kesaj dite por kur aftesite e tyre nuk vleresohen ata ngelen talente te pazbuluar.
Arti dhe Artistet e sotem ndahen ne shume kategori. Ka kategori per artistet e fotografise, ata te kompjuterit, filmit etj etj...dhe ne fund fare jane shoket e Pikasos qe edhe pse jeta u ka dhuruar dicka te vecante, ne boten e sotme ka "shume pak" per te mos thene "asnje" vlere.
Sipas Fiorit edhe une qe kam nje gisht (per te shtypur butonin) dhe pak imagjinate mund ta quaj veten artist.
Cdo njeri mund te komunikoje por per mendimin tim artist quhet vetem ai person i vecante qe ka aftesite per te komunikuar ne menyren me te thjeshte dhe natyrale.
Krijoni Kontakt