Close
Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 217
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Post-Human?Jeffrey Deitch dhe sintezat plastike e ideologjike te ekspozimit ku shume pjesmarres ishin potuaj te rinj,qe sot jane shume te kerkuar nga biznesi i galerive.Damien Hirst,Matthew Barnew,Cindy Sherman.
    Mbase eshte hera e fundit;po behet 200.Sa shume vite kalojne dhe njeriu akoma shikon nje fytyre,dy duar,nje trup te bukur.Eshte menyra me e perseritur kur njeriu merr nje fotografi dhe mediton mbi te duke vizatuar diçka.
    Post-Human,te kthehesh ne ato vite,kishte ne thelb ndryshimin.Une nuk isha aty.Ne Losane,ne 1992.Kinemaja e Cronenberg,filmi eXistenZ.

Po perse shkruaj,nuk arrij dot,mbase eshte 200 dhe ska me shprehje,mbase kujtesa pershpejton ankthin per te harruar artin e te folurit qe krijon pa rreshtur tragjedi dhe fut perseritjen ne nje nga pjeset me t emykura te trurit dhe kujtesa nuk perjashton edhe ty qe ne nje fare menyre ben pjese e ketij teatri qe jeta nderton perreth pikturave dhe levizjeve te Sterlac qe varet neper hekura dhe arrin te levize mishin e tij per te na dhene nje kujtese qe une e kam harruar sepse kam perjashtuar gjuhen provokuese nga gjendja ime dhe syte e mi.Duhet te jete kjo rendesia qe instalacionet e Roni Horns japin gjithnje shije te Deleuze

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    E rralle:po kthehem tek vetmia e nje tablloje te KANDINSKY.Linja,histori te vjetra,ecuri mendimesh,futje ne endrrat e nje viti te mbrapshte,muzike e degjuar me kufje te vjedhura ne nje hotel prostitutash,drama te nje vajze qe dashuronte pritjen dhe rrethin shoqeror me shume se syte e saj te burkur.Une jam shume i hapur me boten,do te thoshje ti?Une nuk arrij dot te qendroj ne nje dhome dhe te kridhem ne shtrat perballe nje pikture qe dikur i dhurove nje njeriu me seksin femer,dhe qe piktura perkrahte dashurine qe une mendoja te ndaja me mendjen time qe kisha arritur ta vizatoja ne foton e nje nate me pare,aty kisha gjetur shume linja.Man Ray,me kishte ndihmuar per te kushtezuar artin fotografik,nese ka nje te tille dhe nese arti ndikon dhe zgjedhjen e ketij mjeti nga profesionistet qe drejtojne magazinat e medha te prodhimit industrial.Ti po lexon?Une po te shkruaj si nje gaforre qe sapo ka levizur guret ne nje gjendje nervoziteti pasi lapsat ishin perpire nga oqeani qe te rrethon dhe nuk lejonte qe vazhdimesia e vizatimit te ndante keto çaste paqeje.
    Nje pjano qe leviz ne duart e muzikantit,nje kenge qe ndan nje stil te forte nga nje melodi alternative rock.Nje pikture qe nuk ndjen gjendjen e keqesuar te syve te mi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Lart e poshtë,duke mbledhur miq,piktorë,piktura,hije,ndjenja,organizime politike,fletë-rrufe të kryetarit politik të kulturës,faqe dhe tituj gazetsh,lart e poshë,vetëm nga vargjet e një gazetareje që s'e kam parë ndonjëherë,por do të doja t'i jepja pak informacion për artin,atë që është kudo në kohë,as lart dhe as poshtë.Flet piktori dhe artisti i aftë,përcjell vrer piktori që ngujohet në studio,përzgjidhet piktura,në një ekspozitë,lart e poshtë një vendi që po rri vetëm poshtë.Pyes mikun tim:asgjë nuk dinte për këtë lart e poshtë,edhe pse tre herë ka mbërthyer qytetin me klithmat e artit të tij,me performancën në qytet,me flamujt,me yjet,me gjithçka.Këtë vit ka vetëm piktura,po është e vertetë,piktura mbizotëron,jeton,fuqizon,shkërdhehet me kryetarin politik që drejton kulturën dhe rininë në Shqipëri.Vetem një artikull gazete,dhe shume lart e poshtë,ikën mendja.Piktorët:Gazmend Leka,Ali Oseku,Hasan Nallbani dhe Nallbani junior.
    Lart e poshtë?Eleni,e ke harruar nje dosje që të pata dhënë disa vite më përpara,me foto apo dhe piktura?Lart e poshtë?
    Arti made in albania?Lart e poshtë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    snow by night
    Ndryshuar për herë të fundit nga peoples : 28-01-2006 më 20:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    pikture e ngjyrosur papritmas.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    fotografi.fotografi dhe pikture
    Ndryshuar për herë të fundit nga peoples : 29-01-2006 më 20:22

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Citim Postuar më parë nga peoples
    fotografi.fotografi dhe pikture
    Disa perplasje drite hije qe ndodhin ne nje dhome dhe ne nje tavoline qe rri gjithnje prane dritres se mbyllur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Disa perplasje drite hije qe ndodhin ne nje dhome dhe ne nje tavoline qe rri gjithnje prane dritres se mbyllur.
    Dritarja mbyllet dhe mjeti mekanik hapet,ashtu siç ndodh ne filozofi ku perpjekjet per diskutime mbeshtjellin me nje hije imagjinaten dhe fuqine krijuese.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Dritarja mbyllet dhe mjeti mekanik hapet,ashtu siç ndodh ne filozofi ku perpjekjet per diskutime mbeshtjellin me nje hije imagjinaten dhe fuqine krijuese.
    Nderhyrja e thikave pengon qarkullimin e lapsit dhe krijon nje bashkim idesh,nje prejardhje qe lidhja e drejtperdrejte e subjektit ben;nje kurth qe nen peshen e nje gjuhe mund te quhet jashteqitje nervore dhe eleminim krahasues,ashtu siç edhe vajzat nxjerrin nga syte e tyre interes per boten dhe mekatin qe ajo mban.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Nderhyrja e thikave pengon qarkullimin e lapsit dhe krijon nje bashkim idesh,nje prejardhje qe lidhja e drejtperdrejte e subjektit ben;nje kurth qe nen peshen e nje gjuhe mund te quhet jashteqitje nervore dhe eleminim krahasues,ashtu siç edhe vajzat nxjerrin nga syte e tyre interes per boten dhe mekatin qe ajo mban.
    Mohimi i nje jete te ftohte,pa drite,pa zjarr,pa ngjyra.Ngjyrosja e nje momenti qe flet,qe shikon,qe adhuron,qe dashuron krijimin e nxjerre nga syte,qe flet me hapesiren e shkurter,qe kritikon...Lapsa dhe letra.Nje mjet i mire eshte dhe syri qe vizaton dhe vizatohet duke vizatuar vizatimin qe me pas do vizatoje e jeten e nje vizatimi te pa vizatuar,te pambaruar.

Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Jeta më e lartë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 12-06-2010, 10:25
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Për kë jetoni?
    Nga Rebele në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 15:20
  4. Koncepti i jetës!
    Nga vagabondi1 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 08-11-2003, 01:10
  5. Mosha e trete! Me ke duhet te jetoje njeriu ne pleqeri?!
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-07-2002, 15:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •