Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 217
    titulli i tanishëm
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Postime
    59
    kantizmi ushtarak?
    postmodernista ne pranimin e kotesise se gjerave dhe ne rrezimin e krejt vlerave?

hahaha. mir e ke ti plak. ene t'lashtët që e shpikën artin që u qujt art, ashu ishin kantista ushtarakë postmodernista nihilstë. pa vlera fare. katunarë barbarë t'pacivilizum nga civilizimi i sotëm "artistik" ku çdo rob që thotë "jam artist", osh "artist". e ta definon e ta infinon "artin" si t'a dojë ai. sa frikë e kanë kta moderno-postmoderno "artistat" metodën dhe sistemin mër jau. osh problem se aty i del paaftësia n'mjeshtri, pranej.

shnet ene mos merr mo ka ai sirtari se kan skadu

titulli i tanishëm
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Postime
    59
    ajo shprehja e subzeros nuk o dhe aq gabim, po e do nji "anymore" nga mrapa
    kur vlerat e njonit ndryshojn nga ato të tjetrit nuk thuhet se s'ka vlera, se osh gabim logjik. ndoshta "s'ka vlerat e tuja" po jo "s'ka vlera".

paçim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Citim Postuar më parë nga Liquid
    kantizmi ushtarak?
    postmodernista ne pranimin e kotesise se gjerave dhe ne rrezimin e krejt vlerave?

hahaha. mir e ke ti plak. ene t'lashtët që e shpikën artin që u qujt art, ashu ishin kantista ushtarakë postmodernista nihilstë. pa vlera fare. katunarë barbarë t'pacivilizum nga civilizimi i sotëm "artistik" ku çdo rob që thotë "jam artist", osh "artist". e ta definon e ta infinon "artin" si t'a dojë ai. sa frikë e kanë kta moderno-postmoderno "artistat" metodën dhe sistemin mër jau. osh problem se aty i del paaftësia n'mjeshtri, pranej.

shnet ene mos merr mo ka ai sirtari se kan skadu
    Brravo Liquid!

Vec nje gje, s'duhet ti permendesh modernet the 'postmodernet' me nje fryme. K'to dy ndryshojn shume ne pikpamje te jetes etc.

Dhe une, kot sa po merrem mek'te forum. Tani e kuptova sa te lekundshem dhe ta pa vendosur pjesemarresit qenkan---nje shenje e semundjes se koherave, e 'postmodernizmit'! Ose nje perpiqje te duken si 'artist' sepse e kane k'te ide qe artisti eshte rob i lekundshem, i paanshem, i pa vendosur, pa forcen e vullnetit dhe berjes, sepse eshte i turbulluar nga mendimet dhe reflektimet qe e paralizojne. Me duket se shume pjesemarres ketu pretendojne te quhen te tille......pra njerez qe vuajne nga reflektimi i tepert dhe s'mund te vendosin per asgje. Por ky eshte vec nje pretendim, dhe une pretendimet dhe josinqeritetin nuk mund ta duroj. Jam hasur me shume te rinj Shqqiptare qe mundohen 'deliberately' te jene keshtu o ashtu, sic e kerkon koha dhe moda, dhe eshte nje 'turn-off' per mua.

Po per ty Liquid po me ndrryshojn pikpamjet. Nice Point!

Une per vete vdes per artin vizual dhe e praktikoj, por s'mund te them jam artiste, por qe kam sensibilitetin e artistin deri diku, sepse prap si prap jam realiste dhe nuk me fshihjne dallgat e 'fashion' or taste of today. Dhe perpiqem te jem e sinqert dhe jo te dukem si nje intelektuale o artiste o subversive or whaterver si shume te rinj qe kapen si peshq nga pikpamjet popullore te kohes.

Dhe nje gje, frika e struktures, formes, ligjeve te artit jane jo vetem shenje e jo mjeshterise por shenje e dembelizmit dhe hedonizmit individual ku mendohet se c'do gje individe ka vlere dhe s'duhet te kete baza standarti o kufij (like children at play with no regard for anything higher than immediate self-gratification), dhe kjo eshte vec nje 'self-indulgence' ne ekstrreme.

Adio a tutti!
    Ndryshuar për herë të fundit nga anja bojku : 28-02-2005 më 02:37

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    ndoshta "s'ka vlerat e tuja" po jo "s'ka vlera"
    Ti thuash nje njeriu kete dhe pastaj te argumentosh kunder mendimit te tij/saj rreth dickaje eshte absurditet per mua : )

Arti eshte shume i thjeshte, ju po e beni sikur te ishte "arithmetike"...

Miqesisht

titulli i tanishëm
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Postime
    59
    mund t'jet absurditet për ty, po nuk është absurditet në vetvete.konstatimi se dikush ka vlera të tjera s'më ndalon mua t'i quaj ato të gabuara dhe t'hedh poshtë mendimet e dikushit duke filluar që nga themelet :) polemikat e luftrat pranej ndodhin. :) ti mund të thush që janë absurde, po fituesi thotë që s'janë.

ah sa i thjeshtë ësht "arti". atë po të them. lumsi ne për "artistat" e "artit" të thjeshtë

your incubus
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    anja, thua qe s'mund te thuash se je artiste, nderkohe qe nje paragraf me lart ke dhene nje fare ideje se cfare anetaret e ketij forumi mendojne se pritet te jene per te qene artiste. ku eshte kufiri, baza standartit, ke shtylla?

une nuk e di pse e kane frike pseudo artistat metoden, strukturimin, megjithese ne kete teme une nuk po shof ndonje metode apo strukturim. me qe ra llafi ama, je i mireseardhur ti fusesh ndonje metod ose ndonje strukturim ne privat atyre krijimeve te mia. le qe varja, ti e ke te deshtuar kantizmin ushtarak. mos m'i ha fjalet bucko, se ti ha veshet.
    gjuha jote eshte blu blu blu blu blu ne portokalli

your incubus
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    me fal, doja te thosha qe nuk shof ndonje metode apo strukturim, pervecse nga people.

titulli i tanishëm
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Postime
    59
    mor po i fituar a i DËSHTUAR qoftë- ça osh kantizmi ushtarak? kujdes ore se t'hongrëm fjalët, na u nxi faqja. amon e amon, na u prish nami
    ajo më lart qe sarkastike lal. të duken ty t'lashtët t'kenë pas nai kantizëm ushtarak (të dështum)? unë ato quj art. nqs ato jan kantizëm i dështum ushtarak, m'rregull, ashu jom ne un kantist i dështum ushtarak, si ta ndjesh ti.
    për mu arti i vetëm që kaloi n'kohët moderne dhe madje u bo tamom art (se n'lashtësi s'ma pret menja ta ketë pas atë shkallë zhvillimi) osh vetëm muzika klasike. për mu letërsia nuk osh art, as piktura etj etj. kto janë nëndegë të ktyre të mdhojave. ose që t'kalojë letërsia n'art duhet t'arrij t'flasi letrari në dy tre nivele mrena nji teksti. me nji tekst me i llaf të përmbajë mren disa të tjera, n'kombinim gërmash. ahere do quhet letërsia art. ahere do bohet letrari artist.
    po ju artistat e artit t'thjesht që zgjoheni i mjes e thoni që jeni "artista" vazhdoni se ka ardh koha juj. mu thjesht nji konstatim më bo përshtypje. si është e mundur që nga lashtësia e deri te Shostakoviç artistat u kanë pas qenë numuru me gishta. kurse tashi 3 miliardë rob janë artista (3 miliardë të tjerët presin t'bohen kur t'thjeshtohet dhe içik "arti"). mos ka t'bojë me "thjeshtësinë" moderne të artit kjo? hm. me siguri

do sistem e metodë? un po t'flas ka ana filozofike. un s'jom artist, po i kam dy pare men me gjyku atë që quhet art simas kuptimit t'artit ashu siç e përkufizun ata që e nisën kët gjo e n'vend që kjo të zhvillohej u shpërbë. nqs i vepër nuk ka mjeshtëri në ndërthurjen e funksionales (fut praktikë e formë e çar të dush ktu) me estetiken (fyt temë e frymë e çar të dush ktu), po man vetëm nji anë psh atë estetike (si tërë "arti" sot - gjona pa thelb me i llaf), ashu do i mori era. mu pikturat e artit t'thjesht m'bojn për t'nez nai zjarr me ngrof tajaren, po për ner se pashë nanji rob t'u hudh cd të beethovenit në zjarr - plum ballit ka.

n'forum do me e msu metodën ti!? e nga kush nga mu- unë jom nji hiç or majk!? shko me nai shkollë e mso, po mso tamom, mo mso me bo gjona që hudhen n'zjarr

paçim

your incubus
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    ne se tre milliard jane artista dhe tre milliard nuk jane, atehere ata tre milliard qe jane jane te gjithe meshkuj, dhe ata qe nuk jane jane te gjithe femra

your incubus
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    vazhdon te me keqkuptosh liquid. i deshtuar je ti, jo kantizmi ushtarak. te pakten ne keto kritikat qe ben, deri diku, edhe neper poezi.

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Jeta më e lartë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 12-06-2010, 10:25
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Për kë jetoni?
    Nga Rebele në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 15:20
  4. Koncepti i jetës!
    Nga vagabondi1 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 08-11-2003, 01:10
  5. Mosha e trete! Me ke duhet te jetoje njeriu ne pleqeri?!
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-07-2002, 15:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •