Nje dite profesori i psikologjise na pyeti ne klase :
''Pse familjet e varfera bejne shume femije??''
Une doja ta ndaja kete teme me ju, mund te jepni mendimet tuaja.....pse????
Nje dite profesori i psikologjise na pyeti ne klase :
''Pse familjet e varfera bejne shume femije??''
Une doja ta ndaja kete teme me ju, mund te jepni mendimet tuaja.....pse????
hahaaaaaaaaaaaaa sepse skane pare me ble pile e prezentativeeee
GJITHMONE OPTIMIST PER TE ARRITUR ATE QE DON.
Nje shprehje e vjeter thote:
Kur bie shi i pasuri mbyllet ne shtepi e numeron florinjte... kurse i varferi, shton kalamajte...()
Kush ka deshire ti hyjme me thelle argumentit? Kam pershtypjen se nje pjese e tij ka te beje me vetndergjegjesimin.
Ne qe jemi shqiptar, nuk duhet te jemi edhe teper larg kesaj pergjigjeje..
Nje i varfer, e konsideron femijen, (ne te nesermen) nje burim te ardhurash. Dhe megjithe fatkeqsite qe ndodhin, per te pasur sigurine e nje te ardhmjeje te qete... ben sa me shume femije (qe nese njeri peson dicka... do te jete tjetri).
Ne ditet e dotme dhe ne shoqerine perendimore, ky opsion konsiderohet i gabuar... por mos harro, ata gjykojne nga sallonet e tyre, dhe nuk e vendosin vetveten ne poziten e te varfrit...
Le te mos bejme edhe ne te njejten gje.. sepse secili e di vete, ku i pikon catia...
miqesisht,
huggos
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
Mungon planifikimi familjar !!!
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Sepse edhe ata duan te kene nje pasuri!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Per ta kuptuar se ''Pse familjet e varfera bejne shume femije??'' se pari duhet shqyrtuar se ''Pse familjet e pasura bejne pak femije??''
O po thojeni shkurt, nga injorancia .Para pak ditesh degjova nje histori qe mu duk e pabesueshme ,e po ja qe eshte e vertete se...Familja e djalit e shikon nusen me sy te keq sepse ne sirtarin e saj u gjenden kontraceptive "nusja na ka dale nga rruga e zotit"......o zot na mbyten budallenjte.....
.....Mesoni dicka per cdo gje dhe gjithcka per nje gje .....!!
.....Kujdes nga duartrokitjet !Kenaquni me to ,por asnjehere mos u besoni......!
hahaha.....e bukur kjo Rea
''C'do gje fillon nga mendja , dhe perfundon ne mendje''
e pse c'te keqe u sollen te varferit ju, qe paskan bere shume kalamaj???
ik ore dreq....
Kush bani kalamaj shume e i dolen teper???
Une kam 8 motra e vellezer.... o sa pak me duken sikur te kisha edhe nja tete.
Mos duhet me mendu se im ate paske qene injorant... ?
A thu?
.................................................. ..........................................
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 23-11-2002 mė 16:05
Krijoni Kontakt