Eldonel une ti solla disa hadithe qe nuk flasin njejt ,njeri hadith thote se arabte edhe Muhamedi para se me i ardh shpallja kane agjeruar ne muajin muharem ;
tjetri hadith thote se Muahmedi ka nisu te agjeroj kur eshte takuar me ate jahudin ,tjetri hadith po thote se muslimanet kane agjeruar ma par vetem ne muajin muharem deri sa ka ardh shpallja me agjeruar ne muajin ramazan.
Hadithat e tjere po permendin ma se shumti diten e 10 te muajit muharem e disa tjere haditha edhe diten e 9 apo diten e 11.
Tregom se cilit hadith me i besuar tash.
Do te kerkoj ma shume por eshte pak si e veshtire te gjendet ndonje fakt qe ti do ta besojsh i kane perzier shume hadithat dhe si bihet ne fije;
Ne keto 10 dite te muajit muharem nuk eshte se ka ndodhur vetem ajo ngjarja me Musen a.s ka ngjarje qe kane ndodhur edhe me profete te tjere duke filluar nga Ademi a.s Nuhi a.s Junuzi etj.
Ndoshta disa dinastive qe kane sunduar me muslimanet nuk ju ka interesuar te kete aē shume hadithe per 10 dite per shkak te Qerbelase dhe deshmorve qe rane aty.
Sa per agjerimin e dervishve ne keto 10 dite me ke kuptuar keq apo une nuk e shpjegova si duhet.
Nuk ka rendesi se a agjeron apo jo por ato ushqimet qe i permenda ne ate postim atyre ushqimeve ju largohen ,ti tregova edhe arsyet.
Ka dervish qe agjerojn si duhet te agjerohet ,agjerimi klasik ,ka dervish qe nuk agjerojn por nga kto ushqime dhe luxe te shumta largohen ne keto 10 dite.
Nje dervish i sinqert largohet nga kto ushqime dhe luxe per kto 10 dite agjeroi apo jo.
Bashkohen edhe une me mendimin tend se duhet te jemi unik dhe te bashkohemi .Por mos harroni se bashkim dhe miresi duhet te jene te gjitha palet te gatshme dhe jo veē njera.
Mendimi im eshte se dervishet asnjeher nuk kane mbytur musliman apo hypur ne qafe muslimanve , budalle mundemi me gjet gjithmone nga te gjitha grupet.
Ka njerez qe nuk e kuptojn islamin nga te gjitha grupet dhe nuk jemi bere asnje per tu lavderuar , ka shume besimtar qe bejn dhe gabime te ndryshme por nuk duhet menduar gjithmone negativisht duhet me i pa edhe anet e mira qe i kemi.
Mirembetsh.
Krijoni Kontakt