Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    shkrimi nga "eterit" se bashku me ate te "darius"plotesojne historikisht sistemin komunist te udhehequr nga e. h.
    Ashtu e plotesojne? Ndoshta, por nuk mund kurresesi te jene te nje niveli!
    Mundemi ne sot te barazojme nje universitet, 4 hidrocentrale, 20 fabrika te dores se dyte, 250 shkolla fillore, 2000 km hekurudhe? – Me 2.500.000 te burgosur ( praktikisht e gjithe Shqiperia )!
    Kur qe nga fillimi i asaj “qeverie demokratike” 1946, u pushkatuan, burgosen o internuan 1/5 e popullates…!
    Kemi arritur numrin 3.000.000 – si banore, nga fillimi i 80’, dhe pas 25 vjetesh jemi akoma po aq!
    Ndoshta ka te drejte ai shoku me lart ( nuk kishim borxhe ), te pakten keshtu u krekosnin komunistet…, po ku i dihej, sa gjera kane thene ata ne 46-vjet…, hajde e u thuaj fshatareve ( qe ishte 70% e popullsise ), te cilet u linden dhe vdiqen me buke misri ( kallemboqe – gjeorgjan i verdhe ), sa bukur u rronte ne ato kohe!!!
    Vertete pothuaj zhduku ( komunizmi ) analfabetizmin…, por mendo perpara plotonit dhe qindra e qindra denimeve ( me dyer te mbyllura me rigorozitet ), duhej qe te firmoste fatkeqi jo-fajtor!
    Mund te levdohet qe mbushi tere Shqiperine me 600.000 bunkere? – po sikur ne vend te bunkereve te bente lavatrice ( çmimi ish i njejte… pasi sklleverit nuk kushtojne )?
    Nuk mundemi kurre ta falim…!Ata e kishin thene: “ çdo gje qe ndertuam, do e shkaterrojme”, dhe ashtu bene…
    Megjithe qe kur erdhi demokracia…, ne nuk beme te njejten gje…, Ja pra ku eshte ndryshimi midis
    Komunizmit dhe DEMOKRACISE…!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Postime
    61
    Harrova edhe diçka të shtojë se Enver Hoxha vrau, internoi si çdo shtet komunist në botë për një arsye që ta mbrojë pavarsinë e shtetit për të cilën Pavarsi u bë mund dhe u derdh gjak e djersë.
    Prandaj aty të cilët bashkpunuan me fqinjtë dhe të tjerë të huaj për ta rrëzuar pavarsinë e shtetit ai nuk lejoi por ua tregojë vendin në burrel zogistëve dhe ballistëve me një fjalë Mërgatës së Qyqeve. Që paskanë lëshuar lozë edhe këtu në forum për ta mbrojtur humbjen e tyre nga Enver Hoxha, për t'i mbrojtur datat e tyre që nuk janë fare dhe mbi të gjitha për t'u bërë repititor të falsifikimeve serbo-sllave të cilët krrekoseshin nëpër kthina tinziisht kundër Enver Hoxhës dhe PKSH.

Sa i përket Kosovës Enver Hoxha nuk e ka shitur sepse ate e kanë ndar dhunshëm nga trungu Nënë Shqipëri në vitin 1913, ka fjalë kafeneve që ia mveshin Enver Hoxhës për shitje të Kosovës. Këto gjëra fliten nga veshi në vesh sikurse që flitet edhe nëpër forume të ndryshme, se po u fol diçka konkrete në ndonjë vend Evrope mga politikanët ata ta vejn kapakun duke ua mbyllur gojën. Enver Hoxha bëri aq sa mundi për Shqipërin dhe shqiptarët ai kaq ka pasur mundësi të ndërtojë, kurse pas viteve 1990 vendi u shkatrrua nga euforia e Sali Berishës që e mashtronte popullin duke thënë se; " Të shkatrrjom çdo gjë komuniste, se më pas do hajm me lugë floriri"..... "Dhe vëret me lugë floriri po ham sot në Shqipëri".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Etërit : 17-03-2008 më 00:43

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Etërit Lexo Postimin
    Harrova edhe diçka të shtojë se Enver Hoxha vrau, internoi si çdo shtet komunist në botë për një arsye që ta mbrojë pavarsinë e shtetit për të cilën Pavarsi u bë mund dhe u derdh gjak e djersë.Prandaj aty të cilët bashkpunuan me fqinjtë dhe të tjerë të huaj për ta rrëzuar pavarsinë e shtetit ai nuk lejoi por ua tregojë vendin në burrel zogistëve dhe ballistëve me një fjalë Mërgatës së Qyqeve. Që paskanë lëshuar lozë edhe këtu në forum për ta mbrojtur humbjen e tyre nga Enver Hoxha, për t'i mbrojtur datat e tyre që nuk janë fare dhe mbi të gjitha për t'u bërë repititor të falsifikimeve serbo-sllave të cilët krrekoseshin nëpër kthina tinziisht kundër Enver Hoxhës dhe PKSH.
    Sa i përket Kosovës Enver Hoxha nuk e ka shitur sepse ate e kanë ndar dhunshëm nga trungu Nënë Shqipëri në vitin 1913, ka fjalë kafeneve që ia mveshin Enver Hoxhës për shitje të Kosovës. Këto gjëra fliten nga veshi në vesh sikurse që flitet edhe nëpër forume të ndryshme, se po u fol diçka konkrete në ndonjë vend Evrope mga politikanët ata ta vejn kapakun duke ua mbyllur gojën. Enver Hoxha bëri aq sa mundi për Shqipërin dhe shqiptarët ai kaq ka pasur mundësi të ndërtojë, kurse pas viteve 1990 vendi u shkatrrua nga euforia e Sali Berishës që e mashtronte popullin duke thënë se; " Të shkatrrjom çdo gjë komuniste, se më pas do hajm me lugë floriri"..... "Dhe vëret me lugë floriri po ham sot në Shqipëri".
    C`thua more derdimen:
    I krahason dot aritjet e cdo shteti tjeter jokomunist ne Evrope gjate 50 vjeteve me aritjet e Enver Hoxhes?
    Enveri ndertoi budallalliqe te dores se trete. Shqiperia u ndertua me industrite e dala kohe te Rusise dhe Kines me pas. Te tjeret e ngriten industrine moderne dhe e kane edhe sot rentabel.

Mos e rezikonte pavaresine e vendit poezia e atyre qe u pushkatuan????
    Enveri kishte frike se po ti hapeshin syte popullit , do i mbylleshin atij, prandaj me terror e dhune fizike e psikologjike e mbajti te nenshtruar kete popull per 50 vjet dhe tash te dale nga nje perdhunim kaq i gjate vuajme pasojat.

Enveri e shiti Kosoven or lum miku, por ti kete nuk e di ashtu sic nuk di edhe shume gjera . Por une nuk jam ketu per te te dhene ty mesime falas.

Enveri ndertoi nje ekonomi jorentabel qe nuk mundi ti rezistoi kohes, ekonomi qe punonte vetem per te siguruar buken e perditeshme, nderkohe qe Bota perparonte gjithandej.
    Doemos ishin shpenzime maramendese per kohen qe u hodhen te tera ne hale nje dite te bukur dhe cdo gje nisi nga e para.
    Keshtu more bir.Rritu e studio dhe mos fol budallalleqe se te tallin shoket.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Enver Hoxha ishte vetem nje vegel e anglo-amerikaneve, asgje me teper. Ne te gjithe boten Amerika praktikon te njejten politike. Amerika ndihmoi pa mase Korene e Jugut dhe izoloi ate te Veriut. Ndihmoi Greqine per te izoluar Shqiperine. Ky qe fati jone.
    Ne 50 vjet komunizem zhvillimi qe me ritme shume te uleta, korrupsioni ishte me i hapur se ne ditet e sotme. Megjithate 99 per qind e shqiptareve votonin Partine e Punes. Te gjitha keto e kane burimin tek mungesa e ndergjegjes se shqiptareve, tek injoranca. E njejta gje ndodh edhe sot. Njerezit me te ligj drejtojne policine, gjykatat, spitalet, shkollat, bashkite etj, etj. Enver Hoxha ishte njeri i shitur ndersa ata qe e votonin ate kane qene njerez te ligj.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. DASHURIA NDAJ ARMIQEVE - Urdher i Krishti!!!
    Nga Rroni01 në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 16-09-2009, 10:13
  2. Qytetet Shqiptare Te Ngritura Me Urdher Dhe Agonia E Tyre
    Nga Astrit Kosturi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 02:58
  3. Prostitutë me urdhër të vjehrrës
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 16:48
  4. Shën Gliqeria - 13 maj
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-12-2006, 01:41
  5. Moisiu jep urdher te vriten qente e Biznesmenit Roche
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 24-07-2002, 23:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •