per anglisht folesit(e ketij forumi),nje link shume interesant
http://alexanderthegreat.wordpress.com
per anglisht folesit(e ketij forumi),nje link shume interesant
http://alexanderthegreat.wordpress.com
dias10
është më se e qartë që nuk kemi dorëshkrime të antikitetit,dorshkrimet vijnë të shkruajtura brez pas brezi-kështu që dihet që janë trilluar.Mbishkrimet janë e vetmja shpresë e vërtetësis.
shkenca shqiptare.
duke lexuar Neritan Cekën në librin e tijë Apollonia 2005,vrejta se ai nuk e përmënd asgjëkundi thënien e Apollodorit....pas luftës së Trojës ,ata që ishin me Elefenorin u fshehën në Apollonin e Jonit-shek 12 p e s.Thua që neritan cekës i ka shpëtuar kjo thënie e apollodorit?.Para disa ditësh zoti ceka u hodhë në luftë kundra krimbit të ortodoksis-bollanos- ,por nga ana tjetër ka qënë vetë ceka ai i cili ju thurë lavdi grekëve -të cilët paskëshin krijuar Apollonin.Në shek 7 nuk kishte grekë as në athinë edhe jo më në Korinthon pellazgë(kur mbreti Jonë mbretëroj Athinën,Korinthua u quajtë Joni-thotë herodoti) .Ndaj zoti ceka nuk ka asnjë të drejtë morale të mbajë pishtarin e autoktonis sonë-nuk i takon atijë,por i takon këtij BURRI këtu poshtë pishtari i autoktonis sonë ,pasi ky nuk "pati frikë" të na i thojë të vërtetën e ekzistencës pellazge në Apollonin e ndërtimeve në 38 hektar toke .Është zbuluar deri më sotë vetëm 5% e trupit gjigandë të Apollonis-shtresa e sipërme detyrimishtë që i përket kulturëshkatërruesve.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 14-06-2008 më 10:56
Ketu posht nje figur qe iperket veneteve leht deshifrohet ne shqip kur shifet edhe ne figure
ndersa shkrimi meposhtem eshte jo i kjarte.
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 14-06-2008 më 17:07
Kam gjetur kete burim interneti me interpretime te disa shkrimeve te vjetra pellazge. Mbase mund te sherbeje si informacion mbeshtetes i temes.
http://www.thelosttruth.altervista.o...Pelasgico.html
ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
- genti di _KARA-SHAKA_ (Cari, Greci, Celti, Ariani),
e dette
- _AKA-SHAKA_ (Ittiti, gli _AKA_ di nord-est, "i montanari" e non più "le genti dei ghiacci")
avevano appreso anch'essi le tattiche di guerra,
- "... lo scudo rotondo, l'uso del cimiero sull'elmo..." (Erodoto, § 5.2 Cap. 5)
ma anche l'uso del carro da battaglia, e soprattutto del cavallo
**_equus_ "cavallo" allora da _AKA_ con il significato: "che sta tra i monti" come "i fiumi" (es. _Angara_ e _Oka_)
Dopo il Diluvio del 10.000 a.C. queste genti jakuto-kazake si spostarono a sud e a sud-ovest, incalzate dalle nuove ondate provenienti da est (Turco-Mongoli) e, come è lecito supporre a causa di un verosimile clima caldo-umido, in fuga dalle epidemie di malaria sub-polare.
Questa storia degli antichi conflitti Baltico/Ucraini dovrebbe essere quella descritta da Omero nel Baltico di Felice_Vinci (http://it.wikipedia.org/wiki/Omero_nel_Baltico)
Inoltre i _LANGA-LIBU_ del Mediterraneo organizzarono l'invasione dei
- popoli navigatori "_WASHA_"
(si veda il § 0.0 Cap. 0 e § 1.9 Cap. 1) contro gli "usurpatori dell'Egitto", i Faraoni _BURU_ (si veda § 4 Agg. n° 10)
ed è per questo motivo che gli _AKA-WASHA_ e i _LAKA-SHAKA_
- una cultura di origine nomade/Lappone che si era stanziata infine sui monti dell'Ucraina
proveniendo dalla Romania spinsero
- i _KHAN_ "Danai" in Macedonia
- e i _BULU_ "Pelasgi" in Albania (si veda anche Aggiunta n° 1)
e come ultimo atto, invasero l'isola Fenicia di Creta (_Candia_ da _KHAN_, Agg. n° 8).
Tuttavia, una volta preso possesso della terra greca
Ju falemnderit, eshte shume interesante ky site....
Desha ti pergjigjem aizberg-ut se qeleshja ka rrenjet e tthella...
Mire e ke deri aty ku thua se QEL+Lesh = kuptojmi qiellin por mendimi im tani po vjen duke u perforcua edhe me shume;
Ndoshta ne fillim LESH, ka patur kuptimin e REVE ne qiell por dal ngadal ka marrur kthesen ne LESH pra emri i saket sipas kesaj hipoteze del RET NE QIELL e pastaj QIELL RESH dhe me ne fund QELESH;;;;?
Kurse sa i perkete fjales BASHKIM, edhe kjo ka fuqin e vete nga BASHKA e leshit (dhenve) te deleve ku fijet e holla te leshit te ngjitura nga ajka(kremi) i yndyrshem qe leshon lekura e deleve kane bere leshin te pandashem apo te BASHKUAR keshtuqe tani kemi dy emra BASHKA qe rrjedh nga bashkimi i fijeve te leshit dhe qeleshja pra te dyja jane fjali te vjetra shqipe e ndoshta qysh prej kohes pellazgjike.
Vijim i postimeve te meparshme ne kete teme , mbi punen e Hahn
vijon...
--------------------------------------
----------------------------------------
vijon...
-------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------
-------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
-------------------------------------------------
--------------------------------------------------
------------------------------------------------
----------------------------------------------------
--------------------------------------------------
---------------------------------------------------
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 15-06-2008 më 20:00
ishte një ditë/që pellazgjitë/posi një dritë/mbuluan dhenë/duall nga azia/si mizëria/dhe me ania/e hodhën denë.....thotë herodoti/në tomorrë zoti/shtëpi që moti/kishte dhodhonë/është më e vjetër/ngaha ç do tjetër/shumë më tepër/kjo gjuha jonë.NAIM FRASHRI
barat
kjo temë e këtij forumi më sjellë më afër me atë ç ka njihnin shumë mirë rilindasit tanë.Gjatë viteve 1700-1900 u shkruajtën dhjetra punime për gjuhën tonë autoktone,punime që u lanë në heshtje nga "pronarët"që vetëm e vetëm që të bëheshin "mbretër" e shitën tokën shqiptare tek sërbët edhe tek grekët.Nga ahmet zogu edhe deri tek sali bollanua vazhdohet kjo tradhëti.....Sala ka premtuar shkollë për lashtësin -lërë të shpresojmë se do ja heqin ngjollën e keqe vetes.
mbi Hahn e dhjetra dijetare të tjerë u mbështet shenjtori Naim Frashri edhe shkruajti kryeveprën e mësipërme PELLAZGËT-SHQIPTARËT.por shkenca shqiptare nuk u ndie kurrë të gërrmonte në këtë drejtim ....biles edhe"bashkfshataren time" Nerminën nuk e morën aspak parasysh kur shkruanin historin e shqipëris.TURPË -SKA MË TURPË PËR SHKENCËN TRADHËTARE.
kur u futa në këtë forum më quajtën "të çmëndur......" për ato që shkruaja,sotë jamë krenarë që falë zgjuarsisë së Darius u hapë kjo temë e cila do përhapin sadopak zërin maskëçjerrës së shkencës edhe politikës shqiptare : jemi këtu në vëndin tënë,që pa lerë djellë e hënë
Sotë 4500 vjetë më parë ,ose nga vitet 2500 para erës sonë ,kemi të dhëna për shkrimin e gjuhës së Shumerëve.Iakovo Thomopulo 1933 na jepë një mori fjalësh shumere që njiheshin deri atëherë nga gjuha e shumerëve.Më poshtë po ju postoj edhe një punim të Thomopulos për foljen "la=shlyej" në gjuhën shumere.
1)rreshti i parë=si "lexohet" folja në Shumerishtë.
2)rreshti i dytë =si bënë në shqipen e sotme-me gërma greke.
këto punime i njohin shumë mirë grekët,ndaj edhe politika e tyre"sulmi është mbrojtja më e mirë".Ndaj përdorin fanatizmin kundra neshë -ndaj tmerrohen kur dëgojnë iden e shqipëris së madhe.Llogjikishtë populli grekë është miku më i madhë edhe më i afërt i shqiptarit,pasi dokumentohen edhe sotë 4 milion Arvanitas në këtë vëndë,por falë fanatizmit edhe ndyrësis fetare edhe spiunave të tyre në shkencën edhe pollitikën shqiptare, ja kanë arritur të na mbajnë kokulur për 100 vjetë me radhë.Shijoni foljen "la=shlyej" në gjuhën shqipe shumere ,sotë 4500 vjeçare.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 15-06-2008 më 11:30
Pershendetje Alfeko
Cmendim ke per rastet ne postimet [ 961-962 ]. Raste, ne te cilat shfaqen germa "greke"+kuptim shqiptar te fjaleve e fjalise.
Si mendon ti? Nese te pyesin se c'gjuhe eshte apo me mire, nese pyesim dike se ne c'gjuhe eshte shkruar aty lart, si do te ishte pergjigjia?
Eshte shkruar greqisht apo eshte shkruar shqip?
...dhe pse?
pa as më të voglin dyshim që është shkruajtur në gjuhën shqipe-ungjilli shën markut,biles biles nga ky ugjill u përkthye dhjata në greqishten e re.Kjo vërteton NAIM BURRIN=ngjallëm greqin.Dobiçllëku i gjuhës teknike greke nuk do mundet të mbizotroj përgjithmon mbi shqipfolsit-2300 vjetë tanimë edhe 4 milion shtetas greke flasin shqipen e pastër pa fjalë greke.Ndërsa gjuha e dhjatës së re që përmëndim më lartë ,ishte shkruajtur në gjuhën e përzier shqptarogreke.Shqiptarët që i njihnin të dyja gjuhët e kishin mundësin e vetme ti përkthenin shkrimet e përziera-dikur,pasi sotë janë krijuar fjalore të cilat thonë se folja "Sjalle",do të thotë "ferno" në gjjuhën greke.Aleksandër Palli edhe Niko KAzanxhaqi -arvanitas-janë ata që pasi pas një pune 20 vjeçare,ja kanë arritur të përkthejnë veprat homeriane në gjuhën e re greke.
barat + dias10
ekziston një greqishte e përzier me shumë rrenjë shqipe-shek5-4 p es.
pastaj kemi një greqishte me një përqindje shumë të madhe fjalësh shqipe që nga hyrja e erës sonë ,e cila u pastrua në shek 18,për këtë gjuhë flasim më lartë.
Shume bukur. Pra diferencen nuk e bejne germat, POR e ben mendimi qe shprehet nepermjet tyre. Nese nga ana kuptimore jane SHQIP, do te thote qe shkrimet jane shkruar ne gjuhe shqipe {per germat eshte diskutim tjeter}.postuar me pare nga alfeko
pa as më të voglin dyshim që është shkruajtur në gjuhën shqipe
Alfabeti eshte ajo ana "teknike" e cila i ben greket "pronare" te mbishkrimeve te gjetura edhe ne Shqiperi. Por a nuk eshte i njejti diskutim dhe me mbishkrimet ne gur? Pra nese e kane kuptimin ne gjuhe shqipe, pse quhen mbishkrime greke?
Qe te jap nje shembull pak me te qarte, po te postoj dicka [shikoje HYLLIN me pika te kuqe me tete rreze].
Behet fjale per alfabet mesdhetar te gjendur ne Amerike. Pse nuk thone greket qe qyteterimi i tyre shtrihej deri atje?
Fundja germat jane fenikase/mesdhetare
![]()
Krijoni Kontakt