Close
Faqja 68 prej 255 FillimFillim ... 1858666768697078118168 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 671 deri 680 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sikurse e kane dhene me pare dhe me qarte shpjegimin shume anetare per pjesen e pare te epitafit, mendoj gjithashtu qe duhet lexuar:

"Femija Hyjneron. I Perjetshem."
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    shikoni njiher kte videon

Albanian history hidden

http://youtube.com/watch?v=6IFNmXFdLH8
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 16-05-2008 më 21:29
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Po mire, a eshte e mun,duer qe edhe ky shkrim te lexohet nga e mbrapshta, do thote nga e djathta si tek etrusket ?

Rezultimi do jet ndryshe;

EPIA ....

Por nese tentojm ta zberthejmini nga e majta atehehre del ;
    FEMIA JON RRON NE AJR= do thote; femiu yni rrenon ne ajr(qielle) ?

kuptohet se asnjehere nuke mendohej se njerzit vdesin por ata vazhdojne te jetojne jeten e tyre ne qiell=ajr....

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    a s'te pelqeu spjegimi i styx ty a?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    according to Homer.Il.14.226;Nonn.48.77:Ov.Met.5.313,12.462;Str ab.Frag7.11,the name EMATHIA refers to the ancient original name of Macedonia as a region in earlier times.

ps.EMATHIA eshte fjale shqipe e vjeter qe ne shqipe moderne behet E MADHJA(shenim i land)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    MBishkrimin e kemi rishpjeguar më lartë ,ashtu sikurse edhe fjalën greke "hqere"me kuptimin që solli Stix më lartë.

kujtoj se fjala greke është një ndërhyrje e mëvonshme në mbishkrim,sipas mendimit timë.Ose duhet ti përkasi GJUHËS SË PERZIER PELLAZGO GREKE.kamë fakte për shkrimin e një gjuhe të tillë edhe në Shqipërin e sotme,shek 3 p e s.

Ajo që ka shumë rëndësi është fakti që dijetaret tanë nuk i njohën kurrë këto mbishkrime shqipe.

Shumë e drejtë rruga që ka marrë kjo faqe e kësaj teme ,pasi vetëm kështu jemi brenda temes edhe nuk merremi me çështje jashtë saj.

mundë të diskutohet ekzistenca e fjalës "haire",në se do gjenim mbishkrime të tjera të cilat do na thoshnin "ai=ai edhe jo ai-e".

unë kam sjellë disa mbishkrime të plota më lartë,por askush nuk u interesua të më pyeste për disa fjalë të cilat nuk përdoren në shqipen e sotme...si p sh TIDHEMI edhe LADHE.

ta ruajmë këtë drejtim që ka marrë kjo temë.Teorikët i ftoj të ndihmojn tek tema e Dodonës.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    kujtoj se fjala greke është një ndërhyrje e mëvonshme në mbishkrim,sipas mendimit timë.Ose duhet ti përkasi GJUHËS SË PERZIER PELLAZGO GREKE.kamë fakte për shkrimin e një gjuhe të tillë edhe në Shqipërin e sotme,shek 3 p e s.
    Alfeko, para se te shkojme me tutje le te biem dakord per disa perkufizime. E para, cfare quhet gjuhe greke (kur thua "gjuhes se perzier pellazgo greke") ne sistemin qe ke ndertuar.

Une quaj ate pas 1800. Fjala haire nuk eshte greke.

mundë të diskutohet ekzistenca e fjalës "haire",në se do gjenim mbishkrime të tjera të cilat do na thoshnin "ai=ai edhe jo ai-e".
    Nuk eshte "Ai - e", po "Hai Re" ku R ka rolin primar nga a cila kane rrjedhur Rrota (perpetum mobile), Ar (eng. eshte), Rron, Rri, HeiR (ai- qe- rri/mbeter eshte pra trashegimtari). Rron, Rreze dhe Rryma (kRoi) kete e ide e huajta dias10,ne vecanti, te trija kane R si prerogatix. Pikturoni lezijen korpuskulare dhe valore te te trijave dhe do gjeni figuren e DNA's, dy gjarperinjeve te perdredhur te Eskulapit,ose Caduceus, Ne asnje gjuhe keto nuk jane 3 R

Tjetra pse nuk mendoj qe eshte greqisht, sic permenda eshte Labarumi. Kostandini madh qe Dardan.

unë kam sjellë disa mbishkrime të plota më lartë,por askush nuk u interesua të më pyeste për disa fjalë të cilat nuk përdoren në shqipen e sotme...si p sh TIDHEMI edhe LADHE."
    Nuk e kam pare kete post. Te lutem hidhi keto fjale ne se nuk perbejne te drejte autori.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    a s'te pelqeu spjegimi i styx ty a?
    ...po nganjehere duhet nisur edhe nga logjika, pra tentova ne kete menyre duke u nisur nga me e aferta e mudesive.

Perpos shkrimit njeriu shiqon edhe vendin se ku eshte bere ky mbishkrim pra fjala eshte per nje stelle qe i kushtoet nje te vdekuri dh fjalet me te sakta jane ato qe ceken edhe ne kohen e some; femija nuke ka vdekur por ai jeton ende ne qiell !

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sa i sigurte je qe fjala e shkruar "ajer"eshte shqipe e lashte?
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Fjala XAIPE mund te lexohet edhe si kendejpari ne gegrishtx=ks ndersa germap mund te lexohet si germeddhe ne fund fjala xaipe mund te lexohetjo haire por ksaide - kendejpari ,pra behet fjal per pushimin e shpirtit vendin -varrin .
    femia i yne rron ksaide
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 18-05-2008 më 16:43

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •