Kush e lagu, kush nuk e lagu? Pse menduan popujt e vjeter ashtu, dhe nuk menduan keshtu si thote Baptisti? Kemi nje kungulleshke e ndajme nje 4 pjese. Pse kater? Po sa? 3 Pse tre etj.
Kater elementet e botes se lashte ishin: zjarri, toka, ajri, uji. Une vura vetem Zjarrin edhe Token pasi keto subjekte lidheshin me diskutimin (Zeusi dhe Afrodita).
Pse u ndane ne 4? Sepse keto ishin stinet-ekuinokset dhe solsticet.
Pse perpjestimi nuk eshte numur i plote? Kete e kam shpjeguar njehere kur shkrova se hyjnite duket te kene zevendesusr dhe uzurpuar pushtetin e baballareve te tyre rregullisht, gje qe lidhet me llogaritjet lunare kundrejt atyre diellore, si edhe ndryshimin e vendosjes zodiakale cdo 2160 vjet bazuar ne gjatesine e vitit henor/diellor. Po ashtu po te shohesh jo vetem pjesen por tere postimin kur shkrova per Afroditen si Hene dhe Zeus si Diell duhej qarte se kemi edhe nje te trete ne komande, me minor (Hermes, Saturn). Ca thone qe ky eshte dashnori. Jo shaka, mire keto cupat, po djemte me ke dashuroheshin me te jatin? Per mendimin tim ai i treti eshte teprica perpjestimore.
Te ekzekutosh tetrakorden, ose Liren e Apollos i bie te kesh harmonine qiellore.
Ndersa ndarja e nje elemeti ne dy gjini (femerore dhe mashkullore) mbahet si me origjine egjiptase. (Pershembull perendite). Kete ne se ke mundesi kundershtoje, sepse kam interes te degjoj.
Mendimi im eshte se ka pasur nje cift te vetem qiellor, i cili merrte epitete, ose atribute ne varesi te ndodhje se diellit. Keto epitete ne kohe u ndane dhe sanksionuan si perenedi te ndryshme. Pra Zeusi dhe Hera, jane Apollo dhe Afrodita. Te paret "so below" dhe te dytet "as above". The "so below" ne fakt jane ne fakt me te ngjashmit me genitoret, pasi mendohej se erresira eshte nena e drites. per kete arsye mendohej se erresira bart nje femi me kompleks te hapur (floke sy) dhe nje tjeter me kompleks zeshkan. Me sa di une Afrodita/Apollo mendohen flokevedhe, Zeus/Hera zeshkane. A qene keta keta geget e tosket?
Pallavrat me Kadma palestineze qe martohen me Harmonie greke po themelojne koloni ilire, e qe Iliri ju bie ne det por qe deti quhet Adriatik, diskutoji me Tanhauzin.
Krijoni Kontakt