Close
Faqja 185 prej 255 FillimFillim ... 85135175183184185186187195235 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,841 deri 1,850 prej 2545
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Kjo eshte qeshtje teper obskure dhe gjithnje kam refuzuar te futem ne te.

Por nje gje qe e di si gur per vete, eshte se:
    nese hinduset jane arianë - une nuk jam!
    pikerisht per kete eshte i nderlikum problemi,arianet jane popull i bardhe si dhe pellasget,kurse hinduset jane me ngjyre.

as une nuk jam hindus.

arian besoj se po
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    diabolos vjen nga greqishtja διάβολος dhe kjo nga folja διαβάλλω. Kuptimi i fjales eshte genjeshtar, korruptues, njeriu qe thote genjeshtra per nje njeri tjeter. Kuptimi fillestar nuk kishte te bente me Djallin (
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    DIA(nuk po e spjegoj,e thashe me siper,dhe baptist e tha)BALLO=getto,metto.

ps.grqishte un cazzo.................diaballo eshte me e vjeter se greqisht dhe latinisht

septuagintet dhe hebraishtet,eshte mire te mbahen larg nga etimologjirat,dihet fare mire qe bibla vodhi mitet, i ndryshoi sipas qefit hebraik,grek dhe latin(shume vone dhe nje luter) dhe na nxorri nje fe(sekte) monoteiste.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 24-08-2008 më 13:55
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Baptist nese ka nje gje qe e di me siguri eshte qe ky diell-Zeus:

zuri vendin e kesaj zonje-diell:

Gjithesesi gjurmet jane ende ...

Nuk duket qarte ne qender te diellit figura, por ka shume mundesi qe te jete Shen-Meria
    Kete foto e kam postuar edhe ne nje te me tjeter, por ja vlen te perseris qe kjo pamje eshte ne kishen e manastirit te Shen-Merise, ndertuar ne malin Shendelli (ShenDiell)
    Interesant si fakt apo jo ?!!!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kanan Lexo Postimin
    Gjithesesi gjurmet jane ende ...
    http://img143.imageshack.us/img143/7937/sn150938db1.jpg

Nuk duket qarte ne qender te diellit figura, por ka shume mundesi qe te jete Shen-Meria
    Kete foto e kam postuar edhe ne nje te me tjeter, por ja vlen te perseris qe kjo pamje eshte ne kishen e manastirit te Shen-Merise, ndertuar ne malin Shendelli (ShenDiell)
    Interesant si fakt apo jo ?!!!
    Nuk te merret vesh cfar deshiron te thuash, se shen meria eshte Zeusi apo cfare?
    Ne po kunderargumentonim qeshtjen, nese Zeusi ishte diell ndonjehere ase jo. fotografia e kuotuar nuk thote "po" por as kjo qe solle nuk lidhet me Zojsin.

Por qe eshte interesante, eshte. Por shenDelli nuk mind te jete dielli sepse aieshte trup qiellor fort i njohur e i pervetshem. nderkohe qe ne secilen kishe do te shohesh afreske me aura e rrezatime shenjterore.

Shendelli eshte "tekurrje" e natyrshme mesjetare e emrave teper kurent qe i kushtohet Shen Daniellit. Pra shendelli eshte shkurtese tipike shqipe e emertimit Shen Danielli.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Nuk te merret vesh cfar deshiron te thuash, se shen meria eshte Zeusi apo cfare?
    Ne po kunderargumentonim qeshtjen, nese Zeusi ishte diell ndonjehere ase jo. fotografia e kuotuar nuk thote "po" por as kjo qe solle nuk lidhet me Zojsin.

Por qe eshte interesante, eshte. Por shenDelli nuk mind te jete dielli sepse aieshte trup qiellor fort i njohur e i pervetshem. nderkohe qe ne secilen kishe do te shohesh afreske me aura e rrezatime shenjterore.

Shendelli eshte "tekurrje" e natyrshme mesjetare e emrave teper kurent qe i kushtohet Shen Daniellit. Pra shendelli eshte shkurtese tipike shqipe e emertimit Shen Danielli.
    Nuk eshte nje aura a rrezatim i thjeshte por nje DIELL
    Mund te shtoj qe shenjtori i fshatit qe ka lidhje me kete kishe nuk eshte Shen Danieli por Shen Ilia.
    Nuk bera ndonje lidhje midis Shen Merise dhe Zojsit.

I lutem moderatorit ti zhvendose postime te tilla ne nje teme me te pershtatshme.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dielli ka tetrakorde te dyfishte.. Kjo lidhet me me vendosjen e planeteve ne 7 rathe koncentrike, ku dielli eshte ne qendren e octaves yllore. Duke qene I katerti ne orbite ne mumurojme me zbritje tek Hena dhe ne rendin ngrites per tek Saturni. Ne kete menyre, Dielli eshte ne mes te Harmonise ujore, prej nga mori emrin Orfeik te Miseve, duke mbajtur Liren (intrumenting muzikor)e dyfishte, permes se ciles eksekutonte tetrakorden.

Tre germat mistike qe fotmojne emrin e tij te shkruar ne greqisht YHΣ (qe lexohet ne Latinisht (latinisht apo shqip- Yji,Ylli, Hyu?-shenim I Styx) Hye) aludojne per emerin e Baccut, Diellit te Arabise. Sipas sabeiszmit, Y =400, H=8 dhe Σ=200 na japin 608, ose numrin qe simbolizon Diellin.

Keto tri germa deshmojne edhe per origjinen “jo-pagane” te trinitetit. Σ duke qene biri, Y alfa-omega dhe H –nena. Nga nena biri ngrihet te sundoje ne mes te tetrakordes dhe pastaj cfronezohet si Saturn. Tri ciklet hyjnore te jete, 3 kembet e meduzes dhe tri stinet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Cfare argumenti! Te le pa fryme.

Ne postimin #1873 vura kete:

"Te kater elementet po ashtu ishin barazndare mes shtate planeteve. Gjate dites, sunduesi kryesor i Zjarrit ishte Dielli, sunduesi i dyte ishte Jupiteri(Zeusi). Kjo hierarki permbysej gjate nates. Nderkohe Saturni (Kroni) ndante pushtet ne sundimin e Zjarrit si gjate nates ashtu edhe gjate dites...."

Pra Zeusi ishte si te thuash Dielli i Nates. Me pas simbolizoi diellin totalisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-08-2008 më 15:32
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ne jug te Shqiperise gjindet komuna Xarre qe ka pese fshatra Shkalle,Mursi,Xarre,Vrine dhe
    Shendelli....................
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Dielli ka tetrakorde te dyfishte.. Kjo lidhet me me vendosjen e planeteve ne 7 rathe koncentrike, ku dielli eshte ne qendren e octaves yllore. Duke qene I katerti ne orbite ne mumurojme me zbritje tek Hena dhe ne rendin ngrites per tek Saturni. Ne kete menyre, Dielli eshte ne mes te Harmonise ujore, prej nga mori emrin Orfeik te Miseve, duke mbajtur Liren (intrumenting muzikor)e dyfishte, permes se ciles eksekutonte tetrakorden.

Tre germat mistike qe fotmojne emrin e tij te shkruar ne greqisht YHΣ (qe lexohet ne Latinisht (latinisht apo shqip- Yji,Ylli, Hyu?-shenim I Styx) Hye) aludojne per emerin e Baccut, Diellit te Arabise. Sipas sabeiszmit, Y =400, H=8 dhe Σ=200 na japin 608, ose numrin qe simbolizon Diellin.

Keto tri germa deshmojne edhe per origjinen “jo-pagane” te trinitetit. Σ duke qene biri, Y alfa-omega dhe H –nena. Nga nena biri ngrihet te sundoje ne mes te tetrakordes dhe pastaj cfronezohet si Saturn. Tri ciklet hyjnore te jete, 3 kembet e meduzes dhe tri stinet.
    Qysh eshte dielli tetrakorde e dyfishte?
    Qysh "vendosen" planetet? Qysh ne rrathe koncentrik?
    Pse ne 7-te?
    Cka eshte "oktava yllore"?
    Kush qenka tash "i katerti ne orbite"?
    Ku po e di si te numerosh dhe kur ke arritur te hena? Prej nga po zbret e nga po ngritesh?
    Ku gjindet,apo nga poll "harmonia ujore"? Pse ujore? Clidhje te kete "harmonia"-"uji"?!!
    ?!.."praj nga e mori emrin "Orfike" + "te miseve".."
    "Duke mbajtur Liren", (te kujte lire?)
    "Prej kujt ekzekutonte "tetrakorden"" Athua cfare i bieka te ekzekutosh tetrakorden?!

"Cfare argumenti! Te le pa fryme. " Definitivisht!
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Cfare argumenti! Te le pa fryme.

Ne postimin #1873 vura kete:

"Te kater elementet po ashtu ishin barazndare mes shtate planeteve. Gjate dites, sunduesi kryesor i Zjarrit ishte Dielli, sunduesi i dyte ishte Jupiteri(Zeusi). Kjo hierarki permbysej gjate nates. Nderkohe Saturni (Kroni) ndante pushtet ne sundimin e Zjarrit si gjate nates ashtu edhe gjate dites...."

Pra Zeusi ishte si te thuash Dielli i Nates. Me pas simbolizoi diellin totalisht.
    "Te kater elementet" cka jane ato?
    Si i baraz-ndane 4 me 7 kur me kete baras-ndarje fiton numer tipik serik pakufi?
    Sa per ilustrim: 0.5 714285 714285 714285 714285 714285 ......
    Cka bre barazndane?

"Pra Zeusi ishte si te thuash Dielli i Nates. Me pas simbolizoi diellin totalisht."
    Padyshim, pa as me te voglin dyshim...

fshati-fshat e kisha-kishe, do te thoja une.
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •