Close
Faqja 91 prej 255 FillimFillim ... 41818990919293101141191 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 901 deri 910 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Me eshte dukur interesant zberthimi i fjales QELESHE ku Q=QE ,LESHE= PREJ LESHI pra qe eshte prej leshi.Nje spjegim tjeter eshte QE=QIELL LESHI ndoshta nga forma e saj ne formen e kupoles qiellore ,me duket se ne turqisht kishes i thone KILISHE per formen e kupoles ndoshta ..............
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Une nuk kam dyshim qe Iliret jane Geget e sotem, kurse epiriotet jane pellazge.
    Te dyja keto njesi jane dege te te njejtes race. Kjo race e quan vehten ARBERORE.
    Iliret nuk jane pellazge por pellazget nuk jane te ndryshem nga ana racore nga Iliret.
    Ngelen per tu bere disa pyetje ne kete pike.
    Eshte thjesht nje ndarje gjeografike?
    Nese jo, per cfare arsye kemi nje ndarje te tille dhe kur ka ndodhur ?
    Kemi dy grupe qe jetojne ne regjime sociale te ndryshem?

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    patjetër që qeleshja është njëra nga mijra tradita që na veçojnë edhe na dallojnë si kombë.
    Eshte e vertete kemi mijra fakte qe tregojne se ne kemi qene ketu denbabaden.

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 12-06-2008 më 15:24
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Kete e njohim, Uliksin e lidhur e te çmendurte orjentuar nga efektet e droges...ai mezi qe e gjene edhe vendlindjen e tij Itaken, imagjino, pas sa dekadash, derisa ti rritej çuni....Telamaku....
    Uliksi, apo Udhtari....ështe vetem se një epizod e imagjinuar nga homeri, apo me shkurte nje Udhtim autobiografik qe ne ate kohe nuke kishte kuptim...

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Kete e njohim, Uliksin e lidhur e te çmendurte orjentuar nga efektet e droges...ai mezi qe e gjene edhe vendlindjen e tij Itaken, imagjino, pas sa dekadash, derisa ti rritej çuni....Telamaku....
    Uliksi, apo Udhtari....ështe vetem se një epizod e imagjinuar nga homeri, apo me shkurte nje Udhtim autobiografik qe ne ate kohe nuke kishte kuptim...
    Ajo qe kam sjelle une jane dy fotografi:
    1. PYRRH-ic dancing(valle)---Πυῤῥίχη(2500-vjecare)
    2. Valle BURRASH (kohet moderne)

1. Πυῤῥ=PURR~BURR
    2.BURR-ash

1. Πυῤῥ=PURR~BURR
    2.BURR-ash
    Ja ne nje forme tjeter:

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565

1. Πυῤῥ=PURR~BURR
    2.BURR-ash

Ndersa versioni i latinizuar, eshte ne nje forme te paster SHQIP. Problemi qendron se mendohet se eshte marre nga "greqishtja", por nuk trajtohet ne nje tjeter kend. Dmth qe edhe latinet edhe greket ta kene marre nga nje popullsi tjeter.
    Popullsia autoktone para-greke / para-latine.

Ja nja dy raste te perdorimit te tij

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sextus Afranius Burrus (Roman prefect)

[*]praetorian prefect (51–62) and, with Seneca, the chief adviser of the Roman emperor Nero (reigned 54–68).
    [*]Burrus came from Vasio (now Vaison, France). After brief service in the army, he held posts in the households of Livia (the widow of the emperor Augustus) and the emperors Tiberius and Claudius; he probably worked in the household of Caligula as well. After Julia (also called Agrippina the Younger) married Claudius (49), she secured Burrus’s appointment as sole prefect of the Praetorian Guard (there were usually two prefects), whose loyalty he ensured when in 54 Nero succeeded to the throne at age 16. Burrus, in cooperation with Seneca, at first submitted to Agrippina but then removed her from power. Although unwilling to endorse her assassination by Nero in 59, Burrus again kept the Praetorian Guard loyal after her murder. Burrus and Seneca, who had been largely responsible for formulating Nero’s policies at the beginning of his reign, gradually lost influence. When Burrus died in 62, it was alleged that Nero had poisoned him, and Seneca was moved to resign immediately.

Burrus has been quoted as saying to the young Emperor Nero, "When once I have spoken, do not ask me again."

The Roman cognomen "Burrus" is the Latin version of the name Pyrrhus, the Greek King whose costly victory over the Romans gives us the term "pyrrhic victory."

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Burrus of Ephesus (Ephesian deacon)

[*]* association with Ignatius of Antioch Ignatius of Antioch, Saint[*] ...delegations left Smyrna, he wrote letters to their respective communities thanking them for their attentions and offering them guidelines for their lives as Christians. At his request the deacon Burrus of Ephesus was allowed to stay with him. Ignatius also wrote to Rome, urging his fellow Christians there not to prevent his martyrdom by intercession on his behalf and commending to their...

Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 13-06-2008 më 07:41

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Ja dhe nje emer tjeter i marre nga "greqishtja". Ose me sakte nje gabim drejtshkrimi, sic mendojne latinet.

YLLIN

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    latino-epiroticum
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    latino-epiroticum eshte nje liber teper i rendesishem,ja vlen te studiohet me kujdes te madh
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •