Pse kam idene qe nje perkrenare e tille me dy brina eshte gjetur ne Koman? (Nuk po shkoj nga Korinthi tek Dionisi ose Odin.)
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-10-2007 më 15:53
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
ME Buden nuk kame gje personale.....por thjeshte ai mbrone idene se shqipja ështe njera dege e indoevropianes...kurse faktet na thone se shqipja eshte gjuha e pellazgeve edhe si rrjedhoje ështe MËMA E INDOEVROPIANES....vetem kaq......ne asnje menyre nuk kerkoj ti hedhe poshte gjithçka te tije....vetem se ne se Buda edhe Budistet do kishin ndergjegjezuar boten per prejardhjen pellazge te gjuhes sone...sote nuk do kishte BIRE KURVE........ME FALNI...ME FALNI ..ME FALNI .....qe te fliste per Kushte mbi pamvarsin e AUTOKTONVE SHQIPFOLES KOSOVAR....KAQ...VETEM KAQ EDHE KAQ THJESHTE..........ME FALNI EDHE NJEHER.
SA PER CEKEN ..AI ËSHTE QESHARAKE SEPSE AI I BENE GREKET TE ARDHUR NE APOLLONI NE SHEKULLIN E 6 P E S....KUR ATHINA E SHEKULLIT TE 5 P E S FLISTE AKOMA GJUHE JO GREKE ..POR JONISHTEN E PANJOHUR..EDHE ATHINA MBAHET SI QYTET I PARE I GJUHES GREKE..SI NGA ANTIKITETI EDHE NGA DIJETARET E SOTEM.
Per punen e Indoevropianishtes mo u merzit, se brenda familjes te ka lene. Sapo te sqarosh linearin A, direkt e ve shqipen ne rrenje. Se linearizimi ne fakt nuk eshte gje tjeter por nje metode renditjeje ku A vjen para B, e B para C-se.
Per mua puna eshte me thelle. Une e kam komplet personale sepse Thraka ishte mbreteria babait tim, dhe sigurisht qe Buda me hoqi te drejten e trashegimise. Buda me shpurene tij nuk kane lene nje ide qe te lulezoje, nuk kane lene nje mendim akdamik qe te hedhe rrenje, nuk ka lene asnje intelektuar me brume pa shtyre menjane ose persekutuar (me duart e te tjereve). Qe pasardhesit e shpures se tij jetojne ne paqe me veten, ndersa nje popull i tere eshte hedhur ne katakombat e harreses, injorimit dhe skamjes.
Por ka edhe me. Ai ka ndihmuar te mbruhen njerez te kategorise "injorant me diplome" qe ofendojne koren e ndritur te nacionit shqiptar duke e quajtur, kanun, te pagdhendur, te pa-emancipuar, dhe bejnce cmos per ta zhbere fisin e faren.
E shkruata dhe pamfletin politik qe mungonte ne nje forum historie.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
DERDHJA E lumit Evro ështe e banuar nga shqipfoles edhe sote ...kurse mbishkrimet likike qe jane gjendur ne thrake flasin vetem SHQIPË.....profesor Buda ishte thjeshte nje i shitur enverian i cili "nuk donte ti kujtonte popullit lavdin e vete"(e kame te vjedhur kete fraze nga G.F.Williams..Albanet...keshtu thote per otomanet)...............te shkuara te harrruara...sote ç fare bejme qe të zhduket kjo kolere komuniste?????
Ne mos gaboj alfeko, Diomedi me Glaukun dolen dhe miq ne biseden e tyre para betejes...dmth te paret e tyre kishin qene miq per koke. Madje shkembyen dhe armet ne shenje respekti per njeri tjetrin
ps
Styx, ai eshte Glaukos dhe se lot as topi
Momenti eshte vrasja e tij, sepse ne ate beteje ai le jeten...dhe vrasesi eshte pikerisht Ajaksi qe mbron trupin e Akilit. Ndersa me pas Enea merr trupin e mikut te tij Glaukos etj etj..pra skena eshte shume e qarte..por.... e perseris, shkrimi eshte shume i cuditshem...a nuk mjafton kjo gje qe ajo vazo te ruhej me fanatizem Nderkohe ajo eshte e ZHDUKUR
Sigurisht. Problemi qe kam une eshte, si do dallohet mitologjia autoktone nga ajo e huajtur, ose e falsifikuar ba bere analiza krahasimore? Si do dallohet c'eshte jona kunderejt c'eshte e te tjereve?PARAGREKET=PELLAZGET...LER TE MESOJME PER TA?????
Cila eshte lidhja Atlant - Dardani?
Ju lutem mos shtoni libra me male faktesh jo konkluzive, me teori ambulante qe i shtohen ekstermeve nihiliste ose gjithe perfshires. Mjafton aq sa i kemi bere vetes deri ne tani.
Ju uroj sukese, dhe shpresojme shume qe nje dite do behet Shqiperia zonje.
Aeneas Dardanus
Po Barat:
edhe perse u perkthye edhe u riperkthye edhe u bastardua...serishte Iliada ështe nje lufte pellazgesh me pellazgodardanet......per ata qe lexuan Iliaden edhe kerkuan te dinin se cilet ishin qytetet pjesmarrse ..edhe me pas mesuan per to nga antikiteti...ç do gje eshte e lehte kuptueshme.............Thukididi thote se atehere nuk ekzistonin greket....duke marre parasysh se homeri nuk permend perkthyes ne dialoget mes tyre ..del qarte se ata flisnin nje gjuhe...PELLAZGEN
Krijoni Kontakt