Close
Faqja 94 prej 255 FillimFillim ... 44849293949596104144194 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 931 deri 940 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje
    Alfeko pse nuk isha i rregullt ne fsh edhe sot po kam probleme me kycje ne fsh edhe nese me celet faqja eportalit skam te drejt te diskutoj me duhet te hy ne fsh nepermjet google atje kam te drejt spo di pse !

Ja keshtu e lexoj kete fjalin ne figuren e dyte ;

la-ro kuptohet me thjesht dha shpirt
    la-dha ro-shpirti-jeta pershembull kjo fjal nga une deshifrohet keshtu.
    LA- RO- SAN -TIN -ATES- CE- ESA
    DHA-SHPIRT DITEN E PRIJSIT SHENJT TINIT- TE PREMTEN ...megjithse germat e metutjeshme ce esa nukjan te kjarta spoi diskutoj me tutje .
    Ka shume emra etrur qe jane te pa perkthyer sepse gabimi eshte leximi i emrave duke ua shtuar apo shmangur ndonje germ,dhe tjetra gje qe e koklavite me shume perkthimin e teksteve eshte tentimi i gjdo populli perte pervetsuar nje tekst ne gjuhen e vet i japin kuptimin per vete keshtu qe nese lexojm tekstet etrure te perkthyera ne gjuhe tjera aq sa afrohemi kuptimit real te teksteve aq edhe largohemi nga ,,KUPTIMI ORGJINAL''...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Postim jashte teme- ju lutem fshijeni

Dias10:

Me zune syte ca kohe me pare nje postim adresuar Clint. Nuk besoj se ndonje ngriti zerin me shume se ai dhe Darius ne favor, dhe ne shenje mikpritje te hyrjes tende ne FSH. Nuk di te them ne se kishte lexuar me pare nga ju, apo thjesht ju referua dy postimeve fillestare ne FSH si ashtu si edhe une.

E kuptoj te drejten e autoresise, dhe te drejten tuaj per te ngulmuar ne respektimin e normave dhe te drejtave njerezore. Do isha plotesisht dakord ne se te dhenat dhe njohurite qe i keni nxjerre me mund do postoheshin ne Web Sites private te anetareve.

Por mendoj se Clint ka postuar ne nje forum te frekuentuar nga Shqiptaret per arsye qe me sa kam pare nuk jane thjesht personale. Ma merr mendja qe edhe vete Dias10 poston per nje arsye madhore, qe shkon pertej interesit individual, njelloj si edhe Genesis, Barat, Darius, Alfeko, XhGashi, Baptist, Zeu_s, e me falni qe nuk po permend gjithe te tjeret.

Askush nuk mund te shpalose nje ide me qarte dhe me bukur se i zoti dhe kjo gje vihet re kollaj.

Le te mos largojme njerezit qe jane te etur per t'u ngritur nje shkalle me lart se sa e tanishmja.

Perzemersisht mik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 18-06-2008 më 20:23
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Alfeko:

Pajtohem qe Pilika eshte figura akademike me e shquar e albanologjise shqiptare ne shek. e kaluar. Kam disa mosperputhje me cfare ka shkruar, por nuk kisha menduar se shkrimet e tij jane "rafinuar".
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Alfeko:

Pajtohem qe Pilika eshte figura akademike me e shquar e albanologjise shqiptare ne shek. e kaluar. Kam disa mosperputhje me cfare ka shkruar, por nuk kisha menduar se shkrimet e tij jane "rafinuar".
    e dhunuan mikë ,e dhunuan sepse thoshte një të vërtet.Tanimë kjo e vërtet po zbardhet edhe po i dalin petët lakrorit.Tek tema për dodonën kam postuar një fletë të Pilikës ku fletë për tomorrin duke kujtuar se edhe homeri edhe teopempi flasin për tomorrin tonë.Aty premton edhe legjendën tomorrë-shpirag,por çuditërishtë nuk gjendet askund në librin e tijë ky premtim.Kjo tregon surratin e qelbur të shkencës shqiptare e cila e varrosi pastaj i përdhunoj vepren edhe ja botoj.
    Vetë moikom zeqo flet për armiqë në shkencën shqiptare....ç të presim më.

më rrënqethet mishi kur lexoj lasgush poradecin i cili paskësh shkruajtur për interrnimin edhe dhunimin e dijetarit me të madhë shqiptarë bretkosat e moçalit ,seç e vranë drenë e malit.

styx.....një përsoni të njohur publik shqiptarë?,ju kërkua(4 muaj më parë) nga një "pjestarë" i ministris së arsimit që të ndihmojë që të luftojnë lobin grekë brënda ministris së arsimit...kështu që asgjë nuk është thjeshtë një rastësi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    i madhi Dhimitër Pilika jetoj që të lidhte të shkuarën me të sotmen.Ai jetoj që të krijonte lidhjen mindis Naimit-Çajupit-Samiut-Hahn-Camarda ,me të sotmen.
    Kujtoni pak Niko Stylon,të cilin nuk e lejoj bordellua e shkencës së tiranës që të botonte librin e tij në tiranë.Prishtina loke e shpëtoj nderin e të qënit shqiptarë duke ja botuar librin e tijë famëmirë edhe shumë premtues për të ardhmen.

ato që njohim nga bordellua e tiranës(nenkuptoj antishqiptarët që tregon edhe moikom zeqo),na flasin për shkretëtirë të kudoshme në zonën e shqipëris së sotme,ndërsa qytetrimi për këtë bordello fillon me ardhjen e greko latinve.

ju kujtova më lartë se neritan ceka nuk e përmënd asgjëkundi thënien e Apolodorit për Apollonin e fierit.Apolodori e vendos krijimin e Apollonis në shek XII p e s....ndërsa neritanit nuk i intereson aspak një e dhënë e tillë-mjafton që apollonia të quhet e krijuar nga grekët.Po kështu edhe për Bylisin e fierit ruhet i njëjti mendim nga bordellologët shqiptarë,vetëm se i shenjti Pilika na jep këto të dhëna për Bylisin pellazgë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    BRIRET E DHISE

Ashtu si e mbajti Pirro BURRI kete simbol, e mbajti edhe Gjergj Kastrioti. Vijim i te njejtes linje shqiptare. Mbi te gjitha i te njejtave dije dhe fuqi.

---------------

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Ndoshta postimet e fundit kane lidhje dhe me temen e Dodones dhe kultin e Zeusit, por gjithsesi po i vazhdoj ketu.

Me poshte po postoj nja dy fragmente te shkeputura, ku shihet qarte kuptimesia shqiptare e emertimeve te kryeperendise Zeus dhe te vendeve ku ai shkelte.

- Mnêma toû Zià
    {M}nëma e Zeusit

- Zoùlakkon
    Kembet e malit ose lugina e malit nuk eshte gje tjeter vec LEQET E MALIT
    Leqet e Zotit (Zeusit)

ZON-os
    --> mjafton te pyetesh dhe nje femije ne klase te pare dhe do e dije se c'eshte ZON-i
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 21-06-2008 më 10:04

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Le te permendim edhe nje betim tjeter qe behet ne Krete por qe cuditerisht eshte shqip. Ky eshte betim rudimental pagan, i mbetur qe nga kuhet e hymnizimit te Zeusit, por qe aktualisht mund ta perdorin edhe 80% te shqiptareve sot e kesaj dite

PER ZOTIN ---- Περ τένε ζόνε

Provoje ne google

Translation: Greek » English

Περ τένε ζόνε - Per tene zone (Për tënë Zonë~Për Zotin Tënë)

Pervec formave Zë/Zo po postoj edhe nje tjeter Za(n)
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 21-06-2008 më 13:32

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Fjala "Zon"="Zot" perdoret mjaft edhe ne arberisht.Kam menduar se ka influence latine nga "signore" ,por tani po del se eshte fjale e lashte.Ne kete menyre komplikohet pak gjerat.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Qerim Lexo Postimin
    Fjala "Zon"="Zot" perdoret mjaft edhe ne arberisht.Kam menduar se ka influence latine nga "signore"
    latino......seniorem,comparativo di senex vechio,anziano,plak.shume vone ne kohe i jepet dhe kuptimi ZOT

nuk hyn fare me ZON

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •