Close
Faqja 89 prej 255 FillimFillim ... 3979878889909199139189 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 881 deri 890 prej 2545
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Ato videot qe i sollet ishin te mira, me pelqyen, por mua po me intereson ta di se kush jan ata "greket" qe po permenden aty duke bere krahasime/dallime ne ato video ?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    pershendetje.

po pse vetem pyetje?nganjehere eshte e mira dhe te thuash,se kush jane.nuk eshte dhe aq e veshtire.

tek ajo video per spartanet,duket qarte se kush ishin spartanet apo jo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 09-06-2008 më 12:13
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Ato videot qe i sollet ishin te mira, me pelqyen, por mua po me intereson ta di se kush jan ata "greket" qe po permenden aty duke bere krahasime/dallime ne ato video ?
    Po te mbeshtetemi ne burimet historike te antikitetit informacioni qe jepet eshte plotesisht mitologjik. Si i tille ai humbet besueshmerine historike. Por dhe keshtu ai ne menyre te pakundershtueshme sjell te dhena se Helenet kane qene vetem nje dege e vogel ne boten e madhe pellazge.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Po te mbeshtetemi ne burimet historike te antikitetit informacioni qe jepet eshte plotesisht mitologjik. Si i tille ai humbet besueshmerine historike. Por dhe keshtu ai ne menyre te pakundershtueshme sjell te dhena se Helenet kane qene vetem nje dege e vogel ne boten e madhe pellazge.
    Mitologjinë o duhet ta konsiderosh si burim ose ta injorosh tërësisht. Por kur dikujt i leverdis, e trajton.
    Realisht duhet të ndryshojnë shumë koncepte e mbi të gjitha emërtimi i të ashtuquajturës "histori".
    Pellazgët konsiderohen si fantazëm.
    Pyetja është-Nga erdhën dhe ku shkuan(pellazgët)?
    E njëjta vlen dhe për grekët, të cilët preferojnë të quhen Helen (për mendimin tim Hyllian)

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Mitologjinë o duhet ta konsiderosh si burim ose ta injorosh tërësisht. Por kur dikujt i leverdis, e trajton.
    Realisht duhet të ndryshojnë shumë koncepte e mbi të gjitha emërtimi i të ashtuquajturës "histori".
    Pellazgët konsiderohen si fantazëm.
    Pyetja është-Nga erdhën dhe ku shkuan(pellazgët)?
    E njëjta vlen dhe për grekët, të cilët preferojnë të quhen Helen (për mendimin tim Hyllian)
    Pseudoskylax e jep ketu pergjigjen:

Pra eshte shume e qarte se pasardhesit e Herakliut(Herkulit) jane Ilire. Keta jane ata qe se bashku me dy fiset e tjera Doriane, Dumanet dhe Pamfilet ju shpallen lufte pellazgeve te Peloponezit dhe Atikes dhe me vone atyre te azise se Vogel, lufte qe e pati finishin vetem 6 shekuj me vone me Luften e Peloponezit.

Dhe per te konfirmuar kete nje informacion extra jep dhe Straboni:

STRABO 009.001.007
    But after the return of the Heracleidae and the partitioning of the country, it came to pass that many of the former inhabitants were driven out of their homelands into Attica by the Heracleidae and the Dorians who came back with them

Heraklidet ose Yllet ishin fisi kryesor i Dorianve dhe po ktheheshin mbas ne Peloponez (ne token stergjyshore)pasi ishin zbuar prej andej nga disa fise semitike.
    Ata zbuan prej andej racat semito-egjyptiano-pellazge dhe me vone u quajten Helene por gjaku i tyre ishte i paster Ilirik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 09-06-2008 më 13:26

Ne faqen tjeter ai tregon se ku fillon territori i ketyre Iliro-Heleneve:

eshte mese e qarte se Hellasi(duke nenkuptuar vetem territoret e fiseve Doriane) fillon poshte gjirit te Ambrakise.

Kjo e thene prej nje historiani te besueshem grek.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    A eshte e çuditshme apo nuk është, që të flitet për Ilirët në një territor pellazgjik?
    Ndërkohë që i bie të jenë ilirët autoktonët sipas këtyre llogarive. Gjë që do të thotë se Pelagonia (Pellgu) ishte zgjatimi i trungut të këtij kombi të madh

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    keto jane fjale shqipe relativisht te vonshme,rreth 500 e ca vjet me pare.

gjithsesi mendoj qe foto eshte interesante!

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    A eshte e çuditshme apo nuk është, që të flitet për Ilirët në një territor pellazgjik?
    Ndërkohë që i bie të jenë ilirët autoktonët sipas këtyre llogarive. Gjë që do të thotë se Pelagonia (Pellgu) ishte zgjatimi i trungut të këtij kombi të madh
    Jo rastesisht Romaket e quajten provincen Iliricum.

2000 vjete me vone ajo perseri eshte e banuar prej pasardhesve te tyre deri ne formimin e shtetit artificial grek.

Sigurisht dhe pas marrjes se territoreve veriore prej slaveve ne mijevjecarin e pare.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •