Paciperia qe ke deftyer ne postin me lart kalon cdo ekstrem miresjellje, dhe meriton pergjigje ne lloj. Pergjigja jote nuk meriton shpulla (shpulla eshte duel ndaj nje armiku te respektuar), ajo meriton shkelma perbuzes..
Te mos kuptosh linjen time te mendimit eshte njera gje, te kesh paciperine te akuzosh per hallakatje ne debat (debate ne te cilat nuk ke arritur te gjesh as porten e bahces se shtepise), eshte gje tjeter.
Le te shqyrojme konsekuencen tende ne debat. Ti thua qe je dakord ne Baptistin mbi origjinen e races shqiptare (qe nuk rrjedh nga nga incesti). Pastaj shkruan qe “incesti u ndalua ne patriarkat”! A nuk po thua me fjale te tjera se racat u krijuan nga incesti pasi qe matriarkati i pararend patriakatit? Pra ne thelb je kundra teorise se krijimit pa incest?
Jo po ta zeme se ne kemi qene gjithnje patriarkale sikurse aludon shpesh. Jo shaka? Po qe pellazget qene gjeresisht matriakale, ku mbretereshat zgjidhnin burra te ardhur ke degjuar gje? Po per etrusket, apo edhe keta dalin patriakale sa here te deshirojme ne. Kjo gje ishte e njejte dhe ne Britani.
Ja edhe xhevahiri radhes: “Dua te riforcoj bindjen se origjinalisht cdo race i perkiste nje gjuhe dhe se ashtu”… Po qe se cdo race i takonte nje gjuhe, pse u dashka qe keto gjuhe te mbivendosen ne substrate A, B e C, me qe te tera paskan nje nivel dhe kane lindur ne nje kohe. Pra linear A jane secila me vete dhe asnje qe ka lindur nje grup tjeter.
Po e le me kaq. Ne se te kam drejtuar nga nje rresht ne mjaft tema te tjera, ka qene jo sepse nuk kisha cfare te te thoja, po se jam terhequr nga nje ndjenje “hubris” per te mos poshteruar nje jo te barabarte. Shpresoj ta kuptosh fjalen e fundit te rreshtit paraardhes. Kjo do te thote se eshte e arsyshme te mos lexosh postet e mija.
Baptisti mund te mos kete fare teori. Jam une qe kam bere lidhjen logjike te fakteve qe tezave qe hedh lart e poshte. Kjo teori probabile sepse nuk eshte konfirmuar, nuk i jep pergjigje pyetjes se origjines. Si u krijua raca njerezore? Cfare mundesoi lindjen e njeriut, i cili vjen kohe para shumezimit te tij. Si u perftua prej tij inteligjenca, morali “hyjnor”, e me ne fund si u mundesua riprodhimi. Une nuk di te kete kanun te amebave. As nuk di nje gur qe prodhon dy te tjere me aftesi te folure dhe gjykimi.
Ne se pranohet teoria krijimit jo incestual (po e le menjane pyetjen si u mundesua krijimi origjinal i nje njeriu kaq te larte) brez pas, njeriu nuk do shkonte drejt shprishjesh por drejt permiresimit si ne intelekt ashtu edhe fizikisht. Provat deshmojne se njeriu ka qene me i zgjuar dhe me inteligjent ne te kaluaren. Dhe me hyjnerisht i moralshem, ne te kaluaren. ne parim nje krijim i larte ka vetem renie dhe nje i ulet mund te kete vetem permiresim.
Ne se themi qe njeriu u prish sepse u perzie me incestualet, nga doli/rodhi ky gen incestual njerezish? Pse? Ai qe e krijoi e dinte qe raca e pare nuk kishte rruge tjeter pervec fligeshise se gjakut. ( qe kety del pyetja e Anrogenit qe i bera Baptistit) Apo gjaku blu me gjakun e kuq ishin te dy ne nje anije kozmike kur erdhen te popullojne token… dhe keta aliene ne menyre te pagabueshme jane ne gjendje te krijojne kushte te pershtatshme jete kudi ne galaktike po pasatj e braktisin laboratorin dhe kthehen andej nga erdhen. Po per cfare u duhej pasteria morale e eksperimenteve pasi qe u larguan? Pse ka me shume incestuale (tere Azia)se me gjak blu? Pse- te vazhdojne …
Nga ana ime nuk kam pike dyshimi per kanunin si gjeja intelektuale me me vlere e kombit tone. Po ashtu kam njohurite dhe mbroj se si kanuni dhe librat fetare te cdo "feje" kane nje burim.
Kundeshtime te tjera debati kane te bejne me me vendodhjen e Trojes dhe Atlantides, me racen/racat perberese te Trojes dhe Atlantides.
Ti qe ke lexuar te dhena ku Hititet dhe Dardanet dalin aleate, si e bashkon kete me faktin qe Hititet kane qene historikisht armiku #1 i Egjiptit dhe Athines (flas asaj te lashte), ndesa Shqiptaret dhe Athinasit aleati #1. Me Zeusin e emeruar nga Thoti dhe Thotin qe fliste pellazgjisht.
Krijoni Kontakt