Close
Faqja 52 prej 255 FillimFillim ... 242505152535462102152 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Paciperia qe ke deftyer ne postin me lart kalon cdo ekstrem miresjellje, dhe meriton pergjigje ne lloj. Pergjigja jote nuk meriton shpulla (shpulla eshte duel ndaj nje armiku te respektuar), ajo meriton shkelma perbuzes..

Te mos kuptosh linjen time te mendimit eshte njera gje, te kesh paciperine te akuzosh per hallakatje ne debat (debate ne te cilat nuk ke arritur te gjesh as porten e bahces se shtepise), eshte gje tjeter.

Le te shqyrojme konsekuencen tende ne debat. Ti thua qe je dakord ne Baptistin mbi origjinen e races shqiptare (qe nuk rrjedh nga nga incesti). Pastaj shkruan qe “incesti u ndalua ne patriarkat”! A nuk po thua me fjale te tjera se racat u krijuan nga incesti pasi qe matriarkati i pararend patriakatit? Pra ne thelb je kundra teorise se krijimit pa incest?

Jo po ta zeme se ne kemi qene gjithnje patriarkale sikurse aludon shpesh. Jo shaka? Po qe pellazget qene gjeresisht matriakale, ku mbretereshat zgjidhnin burra te ardhur ke degjuar gje? Po per etrusket, apo edhe keta dalin patriakale sa here te deshirojme ne. Kjo gje ishte e njejte dhe ne Britani.

Ja edhe xhevahiri radhes: “Dua te riforcoj bindjen se origjinalisht cdo race i perkiste nje gjuhe dhe se ashtu”… Po qe se cdo race i takonte nje gjuhe, pse u dashka qe keto gjuhe te mbivendosen ne substrate A, B e C, me qe te tera paskan nje nivel dhe kane lindur ne nje kohe. Pra linear A jane secila me vete dhe asnje qe ka lindur nje grup tjeter.

Po e le me kaq. Ne se te kam drejtuar nga nje rresht ne mjaft tema te tjera, ka qene jo sepse nuk kisha cfare te te thoja, po se jam terhequr nga nje ndjenje “hubris” per te mos poshteruar nje jo te barabarte. Shpresoj ta kuptosh fjalen e fundit te rreshtit paraardhes. Kjo do te thote se eshte e arsyshme te mos lexosh postet e mija.

Baptisti mund te mos kete fare teori. Jam une qe kam bere lidhjen logjike te fakteve qe tezave qe hedh lart e poshte. Kjo teori probabile sepse nuk eshte konfirmuar, nuk i jep pergjigje pyetjes se origjines. Si u krijua raca njerezore? Cfare mundesoi lindjen e njeriut, i cili vjen kohe para shumezimit te tij. Si u perftua prej tij inteligjenca, morali “hyjnor”, e me ne fund si u mundesua riprodhimi. Une nuk di te kete kanun te amebave. As nuk di nje gur qe prodhon dy te tjere me aftesi te folure dhe gjykimi.

Ne se pranohet teoria krijimit jo incestual (po e le menjane pyetjen si u mundesua krijimi origjinal i nje njeriu kaq te larte) brez pas, njeriu nuk do shkonte drejt shprishjesh por drejt permiresimit si ne intelekt ashtu edhe fizikisht. Provat deshmojne se njeriu ka qene me i zgjuar dhe me inteligjent ne te kaluaren. Dhe me hyjnerisht i moralshem, ne te kaluaren. ne parim nje krijim i larte ka vetem renie dhe nje i ulet mund te kete vetem permiresim.

Ne se themi qe njeriu u prish sepse u perzie me incestualet, nga doli/rodhi ky gen incestual njerezish? Pse? Ai qe e krijoi e dinte qe raca e pare nuk kishte rruge tjeter pervec fligeshise se gjakut. ( qe kety del pyetja e Anrogenit qe i bera Baptistit) Apo gjaku blu me gjakun e kuq ishin te dy ne nje anije kozmike kur erdhen te popullojne token… dhe keta aliene ne menyre te pagabueshme jane ne gjendje te krijojne kushte te pershtatshme jete kudi ne galaktike po pasatj e braktisin laboratorin dhe kthehen andej nga erdhen. Po per cfare u duhej pasteria morale e eksperimenteve pasi qe u larguan? Pse ka me shume incestuale (tere Azia)se me gjak blu? Pse- te vazhdojne …

Nga ana ime nuk kam pike dyshimi per kanunin si gjeja intelektuale me me vlere e kombit tone. Po ashtu kam njohurite dhe mbroj se si kanuni dhe librat fetare te cdo "feje" kane nje burim.

Kundeshtime te tjera debati kane te bejne me me vendodhjen e Trojes dhe Atlantides, me racen/racat perberese te Trojes dhe Atlantides.

Ti qe ke lexuar te dhena ku Hititet dhe Dardanet dalin aleate, si e bashkon kete me faktin qe Hititet kane qene historikisht armiku #1 i Egjiptit dhe Athines (flas asaj te lashte), ndesa Shqiptaret dhe Athinasit aleati #1. Me Zeusin e emeruar nga Thoti dhe Thotin qe fliste pellazgjisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 28-01-2008 më 21:54
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Me behet qefi qe tu ndez motorri edhe pse shume i zhurmshem per veshet e mi...

Ti thua qe je dakord ne Baptistin mbi origjinen e races shqiptare (qe nuk rrjedh nga nga incesti). Pastaj shkruan qe “incesti u ndalua ne patriarkat”! A nuk po thua me fjale te tjera se racat u krijuan nga incesti pasi qe matriarkati i pararend patriakatit? Pra ne thelb je kundra teorise se krijimit pa incest?

Nuk kam folur kaq gjate mbi incestin ,po faktikisht shkenca provoi qe ka disa Adame dhe 1 Eve,keshtu qe une skam dyshime mbi ekzistencen e incestit ne krijimin e racave...
    Pastaj qe ky incest u ndalua,per mendimin tim vjen si pasoje e trasformimit te shoqerise shqiptare ne patriarkale dhe pas ketij momenti kemi nje zhvillim numerik te popullsise te paprecedent ,pikerisht sepse pjellat e patriarkalizmit jane me te shendetshme se te matriarkalizmit,si pasoje e zhdukjes relative te incestit....

Jo po ta zeme se ne kemi qene gjithnje patriarkale sikurse aludon shpesh. Jo shaka? Po qe pellazget qene gjeresisht matriakale, ku mbretereshat zgjidhnin burra te ardhur ke degjuar gje? Po per etrusket, apo edhe keta dalin patriakale sa here te deshirojme ne. Kjo gje ishte e njejte dhe ne Britani.

Per Pellazget kemi mendime diametralisht te kunderta...e kam shprehur shpesh se pellazget jane fis Hyllin,apo permbledhje fisesh te cilet u perzien me ata qe gjeten dhe vazhdimisht ne zona te ndryshme humben gjuhen...Kete e thote edhe Herodoti per prejardhjen e greqishtes...
    Mitologjia e ashtuquajtur 'greke' nuk me con dot pertej 1600 p.l.k,pervecse kur trajton zotat dhe brezat para ketij te fundit...Kam bere verifikimin me origjinen e argonauteve dhe cdo heroi tjeter dhe pertej 1600 p.l.k nuk shkon dot....
    Edhe Pellazget po ashtu,pertej 1600 p.l.k humbasin gjurmet mitologjike,ska memorie....

Ja edhe xhevahiri radhes: “Dua te riforcoj bindjen se origjinalisht cdo race i perkiste nje gjuhe dhe se ashtu”… Po qe se cdo race i takonte nje gjuhe, pse u dashka qe keto gjuhe te mbivendosen ne substrate A, B e C, me qe te tera paskan nje nivel dhe kane lindur ne nje kohe. Pra linear A jane secila me vete dhe asnje qe ka lindur nje grup tjeter.

Ajo shprehje nuk jep perfundimin tend por kete me poshte:
    Gjuhet kane lindur ne momente te ndryshme historike dhe ato me te vjetrat qe i perkisnin nje popullsie me te madhe e me agresive pra te levizshme apo qe njohen te paret ,bujqesine,blegtorine dhe zejtarine u zhvilluan me shume se gjuhet e popullsive thjesht gjahtare....

Mbivendosja e tyre ishte pasoje e dyndjeve e gjuhet me te zhvilluara mposhten gjeresisht ato me te dobetat....Nderkaq si pasoje e ndarjeve gjeografike dhe me vone mbivendosjes ndaj nje gjuhe tjeter edhe brenda racave u krijuan dialektet....Raca ilirike dhe gjuha shqipe pati si dialekte,trakishten,dakishten,etruskishten,lineari n B dhe gjuhet e azise se vogel....

Ti qe ke lexuar te dhena ku Hititet dhe Dardanet dalin aleate, si e bashkon kete me faktin qe Hititet kane qene historikisht armiku #1 i Egjiptit dhe Athines (flas asaj te lashte), ndesa Shqiptaret dhe Athinasit aleati #1. Me Zeusin e emeruar nga Thoti dhe Thotin qe fliste pellazgjisht.

Shqiptaret nuk kane qene nje shtet,keshtu qe aleanca e supozuar athinas-shqiptar nuk ka vlere...Ka pasur elemente shqiptare te organizuar qe kane pasur aleanca ashtu sikunder edhe te tjeter qe kane qene armiq....Lufta e trojes si lufte civile na e jep qarte percarjen shqiptare ne Egje....
    Hititet kane pasur interesa te shumta ne rrugen e kallajit e cila shkonte prej cekise ne territoret e tjera Hylline deri sa mbaronte ne trojen dardane dhe prej aty drejt e ne Hati...
    Kete e thone te gjithe historianet qe u kane bere studime specifike hititeve.
    Zhdukja e trojes solli edhe dobesimin e Hititeve te cilet me pare kishin humbur edhe kallajin e asirise.
    Prandaj kjo aleance Hitito-Dardane ka qene prioritet i politikes Hitite po aq sa armiqesia me egjiptin,kur ky i fundit donte tu bllokonte rrugen e eufratit per ne malet zagros nga vinte kallaji,meqe mitanet i kishin bllokuar prej kohesh rrugen e shkurter te lindjes...

Personalisht nuk kam asnje dyshim qe Hititet dhe Dardanet kane qene aleate dhe Renia e Trojes ka ardhur pikerisht si pasoje e mosndihmes Hitite ,pasi ishin te shqetesuar nga forcimi i Asirise pas pushtimit te mitaneve prej asirianeve....

Per pjesen tjeter fol me baptistin....

p.s po teoria jote kush eshte se vetem akuzove papjekurine time ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Haaah.

Pergjigja per keto ngjan me ate qe do i jepej atij qe tha "Kuptova nga sa me the qe nuk jam kokerr gruri, po si do t'ja mbushesh mendjen pules tani qe une nuk jam je kokerr gruri..."
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    S'kam shume ngè ne fakt te merrem gjate me lojra fjalesh,po deshe te japesh linjen tende te mendimit jepe,po s'deshe vazhdo keshtu,vrit mendjen per inteligjencen dhe diturine e pjesemarresve....
    10 veta shkruajne ketu dhe 2 ne nje mendje nuk i gjen,do i marre parasysh ndokush mendime te ketij lloji? Thjesht sa perkedhelim sedren tone si gjithmone me gjera te paperfundueshme e te hallakatura....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir
    Te gjitha gjurmet e germave , numrave , shenjat e komunikimit te Pellazgve-Yllirve dhe dhe trashegimtarve te tyre bazen pike nisjen rrenjesore - gjenezen ,etimologjin paresore e kan te sistemin diellor .
    Pra ngado qe te analizoni menyrat e komunikimit qe i perkasin lashtesis do te arrini ne kete pike nisje te te gjitha metodave ; HIEROGLIFET NUMRAT GERMAT EMRAT SISTEMI KABALES ETJ.

GJUHA SHQIPE ESHTE GJUHE HYJNORE , GJUHE E PERENDIS.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Perfect !!! Dhe vete shkrimi ne fakt shpjegohet dhe me emrat qe shikoni me poshte

Darius

bete shume mire qe e hodhet kete variante ne kete teme ,pasi kjo pike,eshte njera nga pikat me delikate te dijetaris botrore.

sic njohim,alfabeti finike eshte nje alfabet i cili permban ne veten e vete edhe enigmen e zbardhjes se shume "tuneleve te errta" te lashtesis.
    sepse ne kete alfabet ,c do gerem eshte e barabarte me nje fjale,p sh.

A=ALEF=BUALLI.....e me radhe "shtepia ,dera dritaria gozhda...etje"

greqishja i huazoj ,por ne greqishte fjalet"alfa,vita,gama"jane fjale te huaja edhe pa asnje kuptim te drejteperdrejt,ashtu si ne finikishte.

ketu na duhet te kerkojme edhe celsin e numrave ,pasi as numrat nuk i njohim ne lashtesi,as vitet,as datat--edhe cdo gje qe lidhet me datatat

dijetaret kane ndertuar kalendarin historike teorike ne baze te thenies"kjo gjarje eshte me e vjeter se kjo,ose kaq vjelie pas kesaj ngarje=a vils ne etruskishte"

me poshte do ju postoj dicka me konkrete ne lidhje me numrat.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Dihet, qe Ventris perdori gjuhen etruske per deshifrimin e Linearit dhe hoqi edhe paralele ngjashmerie mes ketyre te dyjave.
    Pjesa e meposhtme eshte prej punimeve te tija

"(...) Prapashtesa, duke qene nje pjese perberese e gjuhes, tregon ne menyre natyrore nje uniformitet me te madh neper dialektet pellazge se edhe vete rrenjet, te cilat jane te sunduara gjeresisht nga nga faktore shoqerore. Por sidoqofte ne nuk do te gjejme shume rrenje, te cilat korespodojne saktesisht me format etruske, ashtu sic bejne prapashtesat. Ato jane tipike pellazge dhe disa prej tyre qe ne kemi mundesi ti lexojme, mund te paralelizohen edhe me burime te tjera:

Rrenje:
    Lal-, Lap-, Pal-, Pat-, Peî-, Ral-, Ran-, Šal-, Šar-, Šat-, Šeli-, Š(e)ze-, Šep-,
    Šeši-, Šet-, Š(e)ve-, Šeθ -, Sieυ-, Tapu-, Tir-, Val-, Ver-, Vil-, Vip-, Vi t - , θ(e)υe-,
    θel-.

(...)"

Nje pjese e mire e tyre gjendet rendom edhe ne gjuhen shqipe

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po lineari A?i padeshifrueshem!?
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 31-01-2008 më 17:48

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    me 1950 ,michael ventri ishte i mendimit se"linear b ,eshe gjuhe etruske ,ose e familjes etruske"....shih anna saconni ,"M Ventris ,Work notes........f 131"

me 1953 shpalli njohjen e alfabetit te linear b

me 1956 ,u vra ne nje karambol automobilistike..........shume dijetare flasin se u vra qellimishte.

thomopulo 1912 verteton se gjuha e pellazgeve eshte e njegjajshme nga etruria deri tek shumeret..............ndaj ventri 1950...ishte afruar shume zgjidhjes se enigmes se linear b.......ndoshta edhe vrasja e tije me 1956....."ishte nje rastesi...e turrave te drureve"???????????????????

linear a?

me michael ventrin ,vdiq edhe shanci i leximit te linear a,si edhe perparimi ne kete drejtime.
    Vazhdimin e rruges se Ventrit MUNDET TA BEJ VETEM SHKOLLA SHQIPE=SHKOLLA E GJUHES MEME .

KAM PROBLEM ME LIDHJEN AJRORE TE LAP TOPIT...NUK HYJ DOTE NE FORUM QE TE POSTOJ...NE SE DIKUSH MUNDE TE SJELLIN NUMRAT ETRUSKE NGA 1-6 ,DO ..ME KRIJOJ MUNDESIN QE TE SHTROJE NJE IDE TE RENDESISHME SIPAS NJOHURIVE PERSONALE.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Pershendetje Alfeko

Te ben pune ky imazh?

Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 01-02-2008 më 07:30

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •