Close
Faqja 31 prej 255 FillimFillim ... 2129303132334181131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Darius,para tre ditesh ne Tirane ishte Niko STYLOS per te pronovuar librin e tij ''FJALORI MARKO BOCARIT''te ekspozuar dhe ne panairin e liberit qe u mbyll keto dite .Une librin e kam blere dhe ne te shikoj disa lloje alfabetesh dhe si behet deshifrimi i tyre.Cmimi eshte rreth10 dollare.Eshte shtypur nga sh.botuese Arberia ,celular0692198612.
    Cfare permban libri?
    1-Marko Bocari dhe fjalori i tij
    2-Pak fjale per alfabetet arvanitase
    3-Germat toske ose epiroto-arvanitase
    4-Doreshkrimi i Marko Bocarit
    5-Fjalor greqisht-arvanite e thjeshte
    6-Fjalor avranite-greqisht
    7-Fjale te greqishtes epirotase
    Liberi ka te dhena interesante dhe vlere te jashtezakoneshme njohese.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Kam has ne kete tabel pune te nje analizuesi qe ka bere per tri shkrimet qe ju perkasin tri civilizimeve te zhdukura.

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 26-11-2007 më 17:44

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Darius,para tre ditesh ne Tirane ishte Niko STYLOS per te pronovuar librin e tij ''FJALORI MARKO BOCARIT''te ekspozuar dhe ne panairin e liberit qe u mbyll keto dite .Une librin e kam blere dhe ne te shikoj disa lloje alfabetesh dhe si behet deshifrimi i tyre.Cmimi eshte rreth10 dollare.Eshte shtypur nga sh.botuese Arberia ,celular0692198612.
    Cfare permban libri?
    Meqe jemi ne temen e duhur-Ajzberg pse nuk skanon ndonje fae te ketij libri ku flitet per shkrimet pellazge te Egjeut ?
    Do shohim pastaj edhe ato qe jane thene ne kete teme te ketij forumi per ato shkrime
    ....mos ki frike se nuk zhgenjen njeri po i solle

ps
    shkrimet e egjeut jane thjesht shkrime trojano-etruske ("qyteterimit misterioz")

Jam shume kurioz te di menyren sesi arrihet deshifrimi dhe percaktimi i nje simboli ne raport me nje germe ose grup germash te caktuara ne alfabetin e sotem latin.
    Darius ketu ke dicka per njeriun e madh qe deshifroi hieroglifet egjiptiane, per ate qe Katapano thote "se po te dinte shqipen, ai do e kish bere ate qe beri Katapano shume kohe me pare":

http://www.schillerinstitute.org/fid...ampollion.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 25-11-2007 më 09:37

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Cfare permban libri?
    po,Niko Stylo ishte ne Tiranë para 8 ditesh edhe beri të njohur kete liber!Une besoj se duhet ta shtojmë më shumë presionin tonë në kete drejtime në mënyre të behet e njohur historia jonë e vertet ne shqiperi në radhe te pare,sepse ketu çalon gomari,pasi akademiket tanë nuk duan te dine aspak per prejardhjen tonë,ndaj edhe nuk na mesohet as nje gerem ne shkollë për pellazget.Miqë,lër ta ngrem zërin edhe ler të stimbulojm dijatare te tillë të cilët po na thonë të verteten.

MË SE FUNDI TIRANA E FTOJ NIKO STYLON EDHE KJO ËSHTË NJË SUPERFITORE.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    [IMG]16 jpg[/IMG]

me se fundi ja arrita ta postoj

lexoni shqipen

MI TRUJA THESATHEI ARCE
    MI TRUJA FELELIA ARCE
    MI TRUJA AMNU ARCE

MBI TROJEN DHETHYER ARDHËSH
    MBI TROJEN VËLLE LIJA ARDHESH
    MBI TROJEN AMË ARDHESH
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 26-11-2007 më 16:21

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    [IMG]24 jpg[/IMG]

kjo është një shtembe qeramike e zbukuruar e cila sote gjendet ne muzeun e firences(me sa mbaj mend pa hapur librin).kjo shtembe mbane nje mbishkrimë etruske larte saj te cilin une po e postoj me poshtë.
    [IMG]25 jpg[/IMG]

ja ç shkruan

MILARTHAIATELIKLESLEHTUMUZA

ja ndarja sipas mendimit timë.

MI LARTHAIA TELIKLES LEHT U MUZA=MBI LARTMADHERIN TELIKLES LEHT U MBUSHA.

e dhjetra te tjera mbishkrime te cilat shkruhen po ne gjuhen SHQIPE.

jane mijra te dhena te tilla edhe fatmiresishte qe tirana po afron mbrekullin Niko Stilo i cili do botoj se shpejte disa mbishkrime te tilla te shkurtera,sepse keshtu do i hapet rruga e mesimit te së vërtetes të cilën na i kanë fshehur budistat me compani.Uroj qe pedagogeja e universitetit te durrsit ELENA KOCAQI të mos heshtin edhe te mos mbyllet ne guacken e saj ,por te vazhdojë ne rrugen e nisur ..rrugë që kurajon te gjithë ata qe duan te dine historin MADHESHTORE te popullit SHQIPFOLES.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 26-11-2007 më 17:34

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    MI LARTHAIA TELIKLES LEHT U MUZA=MBI LARTMADHERIN TELIKLES LEHT U MBUSHA.
    Kur bahen këso zbërthime, duhet pasur parasysh mënyrën. Së pari na duhet ditur data se kur u ndanë dialektet jug=veri, dmth MI Larthaia vs Mbi lartmadhërinë.
    Sepse MI dhe MBI dallojnë nga dialekti e para në veri e dyta në jug.
    Sipas zbërthimit që ke ba, i bie që Tosk' e gegë janë nda që në kohën e lashtë.

Gjith të mirat.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    alibaba

jane shume gjera te cilat kerkojne punim te hollesishem ,gje qe nuk munde ta bejme ne faqen e forumit.Mbishkrimi vjene nga shek 5 p e s edhe sote gjendet ne muzeun e Firences...fatkeqsisht nuk mu hapen fotot me larte .Nuk munde te flasim per toske e gege sepse shtrirja ne te cilen gjenden mbishkrime shqipe është shume e madhe ,nga afrika-azi-evrope.Une thjeshte i dhashe nje kuptim fjales "larthaia" e cila nenkupton "lartesin,lartmadherin,te lartin",kurse lidhja toske e gege edhe perse e ka vleren dalluese te saj serishte ne mbishkrime shqipe pellazge une kame ndeshur fjale te dyja dialekteve ne te njejtin mbishkrime te sterlashte si edhe ne te rejat si mumja e zagrebit .

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje

Alfeko me duket se nga te gjithe ne kete drejtim ke nje prirje me te madhe per deshifrimin e shkrimeve te lashta Pellazgo-Yllire ja poshte ke nje tekst qe i perket shkrimit te periudhes se stelles se Lemnosit .

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 26-11-2007 më 18:27

son of eagle Maska e eri12ing
    Anëtarësuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150

Cool

Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Kur bahen këso zbërthime, duhet pasur parasysh mënyrën. Së pari na duhet ditur data se kur u ndanë dialektet jug=veri, dmth MI Larthaia vs Mbi lartmadhërinë.
    Sepse MI dhe MBI dallojnë nga dialekti e para në veri e dyta në jug.
    Sipas zbërthimit që ke ba, i bie që Tosk' e gegë janë nda që në kohën e lashtë.

Gjith të mirat.
    E po c'ja ke fut kot o alibaba,mos ju fut kot fushave ku s'ke kopetencat e duhura.
    Sa per fjalen MBI une e di shume mire qe ende ne fshatrat tosk kryesisht e perdorin MI.
    Here tjeter pak me te kujdesshem kur flasim per dialekte sepse ato evoluojn ne menyra nga me te ndryshmet nga epoka ne epoke dhe ndoshta gjuha pellazge nuk ka patur vetem dy dialekte te shqipes si sote qe trungu i keti kombi eshte kaq i vogel krahasuar me ate qe mendohet te kete qene ne te vertete.
    Pergezimet e mia alfeko po ben nje pune vertet te vyer me aq sa ke mundesi,sikur te gjithe te kishin kete shpirt drejtesi-dashes.
    Sons of eagle we are and like eagles we fight in war.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •