Pershendetje Alfeko!
Nuk besoj se jane te gjithe te atij kallupi qe thua

Shaban Sinani ka edhe parathenie ne librin e Pilikes dhe jep vleresime maksimale per ceshtjen pellazgjike...ashtu si dhe Moikomi, i cili e adhuron deri diku eruditin Pilika. Te pakten, nga shkrimet qe kam lexuar kjo pershtypje me eshte krijuar per dy emrat qe permenda. Ti mbase di fakte te pathena, dhe ndoshta une gabohem...!!!
Sa per Elena Kocaqin, ke te drejte qe e vlereson pasi ka bere nje hap te bukur ne nje drejtim qe besoj se do jete goxha i germuar ne te ardhmen ("enigma" pellazge do zgjidhet)...por, Elena ka dhe nja dy fragmente ne librin e saj te pare, te cilet me kane habitur pak, pasi nje e diplomuar me medalje ari nuk mund te gaboje kur vjen puna te zanafilla greke. Megjithate puna e saj eshte e lavderueshme, per aq sa marr vesh une normalisht...
Tani, meqe jemi te ETRURET...deshifrimet e Ventris jane te domosdoshme per kete teme, ashtu si eshte dhe puna e Majanit (
vazo te mira..bleni vazo te lira-reklame e nje vazoje etruske deshifruar nga Zakaria Majani..teksti eshte perafersisht ky), pasi ky i fundit jep zberthime te pastra ne shqip.
Ndoshta mund te sjell ndnje gje nga Ventris me vone, edhe pse nuk kam shume qejf te hedh materiale ne forumin e Veh@bijve & CO...
Respekte Alfeko
Krijoni Kontakt