Close
Faqja 25 prej 255 FillimFillim ... 1523242526273575125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga King Bardhylis Lexo Postimin
    Me sa po me doket mu ne kete shkrim qe eshte gjetur ne Kroaci po shkrun "Joher" ose "Jo her"
    Ma posht po eshte shum veshtir me lexu ndoj qka.
    Bardhylis;

Kreksi,
    Me sa po ma merr menja mu ne keto shkrimet qe ju i keni Postuar shkrun: "Jo her" ashtu po shifet tash mundet me pas edhe tjer mendime.

Shifet mie se sa mirremi veshe ne dy !

juve nuke me keni kuptuar ngase une juve nuke po ju kuptoje se çka keni shkruar fare, ku ta di une nag cila planet keni zbritur o Bardylis ?

po ju spjegoje nje gje; ne forum nuke kam mundesi qe te bindi asnjerin prej jush se eshte e vertete apo jo, a ka apo nuk ka piramida, une nuke e di i nderuari Bardylis pranfdaje edeh dhajmi mendimet tona.
    Atje jane ekipet hulumtuese ka dy vite qe rrmihin e nuke jane ne gjendje te vertetojne se a eshte mbi koder nje piramid e ngritur nga dora e njeriut apo eshte ndonje kuriozitet qe ka lozur natyra e si ta di i gjori kreksi ulur ne karrige para kompjutetri ?

Tani ju mbetet juve bardylis qe te shprehni mendimin tuaj, ka apo ska piramida ne europë ?

Flm. per linkun ku e gjeta edhe alfabetin e elbasanit, hera e pare qe e shofe kete ....eshte interesant.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 26-10-2007 më 14:54

Kreksi
    Une kam zbritur nga aj planet qe je dhe ti per ndryshe nuk kishim pas mundesi te miremi vesh dhe ta kuptojm njeri tjetrin shpreha mendimin tim mbi ato shkronjat ndoshta nuk ka asgje te keqe aty.
    Sa i perket piramidave ne visoko te Bosnies jam shum i bindur qe jan te bera nga njeriu nje fenomen natyror te atij lloji eshte veshtir te jet se aty po ka mure ne forme te shkallve jam shum i bindur qe eshte e vertet dhe jam shum i sigurt qe ne anen tjeter te piramidave dhe shkrun diqka aty ne harten ne 3D te cilen Darius a ka postue para disa kohe.

Ne baz te disa shkronjave te vjetera ma merr menja qe lexohet keshtu Akhilleus ku shkronja Y lexohet KH.
    Dhe nuk po muj me dit se qka dmth per greket fjala Akhilleus kurse ne latinisht eshte aquilla ka te bej me Shqiponje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga King Bardhylis : 26-10-2007 më 23:02

http://www.omniglot.com/writing/olditalic.htm#spicene
    Ketu i keni disa shkronja te vjetra latine dhe ato messapic
    Ju Pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 28-10-2007 më 10:57

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ju falemnderit Bardhylis, e gjeta kete alfabetin e elbasanit ne ate linkun qe postove.

Mirepo shtrohet pytja; ku dhe nga kush i moren shqiptaret keto simbole te çuditshme, i çpiken aty per aty apo i kopjuan nga ndonje shkrim i vjeter pellazg apo ilir ?

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje

Disa nga keto germa te keti alfabeti te ELBASANIT ngjajn ne disa hieroglife psh

germa a, b,mb , h ,w,k' .

A -ain ne formen miniaturare te shqiponjes gjithashtu eshte e shkruar mbrapsht eshte e perafert me pamjen e germes A te lemnosit .

B =BETH- BOTA-BROF kam ceke edhe me pare per bazen e njejt te germes M me keto siq eshte beta bota brofi dhe numri tre(3)te trekendeshi qe kam vizatuar kjo konsonantja mb eshte paraqitje e asaj qe kam cekur me par,ketu hasim edhe me ngjajshmerin e germes m dhe numri tre ky eshte shkaku pse nuk kemi germ b tek alfabeti i lemnosit .
    Per kete germen (h) qe zevendsohet me germen E mendoj se edhe per te me heret kam cekur kuptimin e germes E te lemmnosit ,vet forma e saj ka kuptimin e numrit kater(4)per kete edhe paraqitet ne stellen e lemnositgerma h si katrore me nje vi ne mes , kater kunja formojn germen E . hana ena ane nanaapo germa n hieroglifi n qe paraqet ujin dhe filllimin e lumit N-il spo di njeni nga diskutuesit e me parshem e ka cekur nese nuk gaboj ishte ajzberg.
    Krahaso formen e germes n te lemnosit me kete forme te germes x-h qe
    jane me lart ne imazh .Ketu kam paraqitur nje krahasim figurativ per kete qe ceka me larte,
    kam krahasuar germat e alfabetit Pellazg-Yllir - Etrur me simbolet e Vinqes dhe disa konsonante -hieroglife per ta zberthyer me leht kuptimin e tyre.

Germa W komplet i pershtatet hieroglifit W dhe formes se shkruar qe paraqet formen e organit te Veshit edhe per kete lidhshmeri kam cekur me heret w veshi w vremqi-zogu i vogli apo Gjermanisht vogel qe do te thot shpend.

Te kjo germa k' shof figuren e planetit te saturnit .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 27-10-2007 më 09:11

Po keta thojn qe ka te bej me nje Alfabet i cili i ka disa shkronja qe i ngjajn alfabetit armenian po nuk eshte e vertet se me keto shkronja jan shum te vjetra dhe shifen se disa shkronja jan latine.
    Po ashtu ekziston nje tjeter alfabet i cili eshte perdorur ne Shqiperi i nje njeriu i cili kishte perdor at alfabet dhe alfabeti ishte quajtur ne baz te emrit te tij,tash nuk po me kujtohet po e ki at alfabet po aty ku eshte alfabeti i elbasanit.

kreski
    Gorwelion
    The Gorwelion alphabet Shiko kete alfabet kreski i cili thuhet thiret alfabeti dardanians ose the alphabet of Dardanian empire po spo di se qka dmth keta me kete fjalen Dardanian empire.

http://www.omniglot.com/writing/gorwelion.htm

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga King Bardhylis Lexo Postimin
    kreski
    Gorwelion
    The Gorwelion alphabet Shiko kete alfabet kreski i cili thuhet thiret alfabeti dardanians ose the alphabet of Dardanian empire po spo di se qka dmth keta me kete fjalen Dardanian empire.

http://www.omniglot.com/writing/gorwelion.htm
    me duket se ky eshte nje lloje stili qe quhet i tille; stil arial, illyrians, apo edhe dardanian empir.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    mundet te na thoje dikush disa fjale me shume per alfabetin e elbasanit?

1)ku u gjende.2)kemi mbishkrime ne shqiperi me te.3)ciles kohe i perket

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •