Close
Faqja 22 prej 255 FillimFillim ... 1220212223243272122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Elena Kocaqi
    Ka grinte dhe energji...do ja degjojme zerin te gjithe...mjafton te mos terhiqet nga rruga qe ka nisur. Kjo eshte Elena:

Emisoni i ARIONIT...arioni arioni....gjith ky cun...vetem se ene ky o pak i perzim ...o pak popoli vlai ...pranej i djeg ka ajo an

Ne emisionin ku ishte i ftuar Arefi ishte edhe ajo ne salle dhe e permendi Ceka si nje te re te talentuar, por cudi se ceka se ka ngrene akoma mollen e Eves...s'e ka bere mekatin te kaloje nga ana e atyre qe merren me pellazget...atij i mjaftojne Iliret ...por gjithsesi edhe ai u shterngua te pranonte gjate emisionit se bazuar ne fakte arkeologjike shqiptaret jane para-greke ne Ballkan dhe autoktone ne Shqiperi e Ballkan

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 15-10-2007 më 08:02

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    E meritonte nje te shkundme ajo se shume e zgjat bashke me disa te tjere. Po thuaj aresyeja pse njerez te tille cosmopolitan(jo pija e pub-it) jane ne krye, eshte sepse skane bazament qofte familjar, qofte per veten e tyre, dhe se njerezit e tjere, te thjeshte kuptohet jo (VIP me i fjale) jane ne gjendje qe mengjes dreke darke, t'i bejne ceco ata qe qeverisin dhe "intelektin" e tyre.

Ndersa per Mjaftistet e Veliajt mos me fol, Hitleri ne krahasim me ata eshte lulebore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 16-10-2007 më 18:33
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    i nderuar genisis,te lutem shume te lejosh mesazhe private qe te marresh pergjigjie familiare per familjen qe permende me larte?

Elena Kocaqi nuk eshte e vetme ne ate rruge pasi siç po e mesoni jane edhe shume te tjere te cilet nuk e bejne historin sipas urdherave te Janullatos,ka mbase saj emrin e nje shkencetareje te talentuar si edhe ecen ne gjurmet e DEMETRIO CAMARDA,FRANC BOPP,PROFESOR POTT,PROFESOR NIKO STYLOS,DHIMITER PILIKES,JAKOVO THOMOPULOS DE ANGELIT ETJE ETJE,SA PER FAMILJEN E SAJ PO TE LE TE KUPTOSH SE KA 4 VËLLEZER QE TE PINE GJAKUN NE VETULL,TE RESPEKTUAR NE ATHINE DHE MILANO....MJAFTON TE PYESESH PER KETE MBIEMER?????TE FALA NGA SHTEPIA EDHE HAPE MESAZHIN PRIVATE TE FLASIM FAMILIARISHTE.

forumi......me falni?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Emisoni i ARIONIT...arioni arioni....gjith ky cun...vetem se ene ky o pak i perzim ...o pak popoli vlai ...pranej i djeg ka ajo an
    http://www.youtube.com/watch?v=BQfxJGeqMz4

barat

me sa mesova ne emisionin e Canit u paraqit e lajmeruar vetem nje ore me pare ,edhe ajo vete e ka pranuar se"NUK MUNDE TE THUASH DIÇKA SERIOZE TEK NJE GAZETARE KARAGJOS"keshtu qe Elena tanime i ështe drejtuar disa gazetave nga ku ajo shkruan per kete çështje...edhe se shpejti do nxjerri edhe shume te reja?.....jame i nje i njohur e vellezerve te saj?

ajo qe ka rendesi ështe fakti qe dita me diten po shtohen zerat qe zbulojne rrenjet tona,edhe kjo ështe e padurueshme per disa shqiptare nga ata qe thote Isokrati?ata jane me te ndyre se "greket".....lapanjozer

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    alfeko,
    çka mendon per keto shenja; a jane gerrma apo vetem shenja ?
    kjo plake guri e gjetur ne bosnje afer piramides perbane shenja te quditshme qe perputhet edhe me tere relifen e lugines se piramidave, si e spjegoni ket ju ?

bera nje sinkronizim te kesaje pllake te gravuar me ato gerrma dhe vizatime qe perputhet me relief e tani provo ti deshifrosh nese mundesh te japesh nje mendim.

Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 15-10-2007 më 07:31 Arsyeja: shtova nje imazh

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    kreksi,

keto i ka botuar edhe Darius me larte?

po ta ktheje pak brinjas gjith pamjen do vrejme se kemi te bejme me vetemfjalesh(monograme) .Ndrzshimi qendrone se keto monograme jane te perbera nga rrokje edhe kjo eshte nje nga menyrat me te lashta te shkrimit te njohur ne Evrope.Pak me larte billi the kid ka postuar alfabetin rrokor te Linear A 1800 p e s-1600 p e s ,krahesoj shenjat edhe do vreshe gjajesimet.

kush mundet ler te na botoj nje monograme rrokore nga linear a ose linear b,pasi keshtu do vrejme menjeher lidhjen.

Problemi tjeter qendron tek fakti qe tek ky mbishkrime paraqiten edhe simbole shume me te vjetra se linearet ,edhe kjo do te thote shume gjera???ne se vertetohet kjo ateher nuk munde te flasim per Kreten si djepin e gjuheve evropiane..megjithse piramidat flasin per nje qytetrime madheshtore ,gje qe nuk na lejon te mbrojme iderat me kreten si djepin e lindjes se shkrimit.

Ler te kujtojme Homerin tek thenia DIA ,MBRETE I DODONES DIMERKEQE edhe pastajme te marim me radhe gjithe antikitetin i cili e shpjegon se Homeri kerkon te na flase per sterlashtesin e Dodones ...vjene nga kohet qe nuk mbahen mende???por homeri mbane mende shume mire qytetrimin e Knosos???edhe kjo do te thote se Dodona ishte e sterlashte edhe i perkiste 3 mij vjeçarit para eres sone!Ketu ler ta lidhim me Strabonin i cili kur na flete per faltoren e Dodonit *na thote se perreth tomorrit edhe gramozit banonte dikur nje popullsi e madhe edhe duken muret e rrenuara??pra kjo popullsi e madhe me muret e rrenuara si edhe me nje toke te begate me gjelberim lumenj edhe fusha te pafundme ..hedh poshte mendimin e prifterinjve greke qe perkthyen Iliaden ne greqishte,duke na thene se me fjalet "kembezbathur"edhe "flinin ne toke" Homeri nenkuptonte "kohet me te lashta" (ja dhe piramidat),pra me keto fjale Homeri na thote se njeriu jetonte ketu qe nga kohe e krijimit te tij?pra nuk lindi me krevate edhe me kepuce?

Dodona*- po te futeni ne googel earth edhe ti afroheni Dodones do vreni prane saj ne drejtime te Prevesas majen e nje mali te quajtur Tomaros????Mos u çudisni aspak sepse kështu ështe??u mbodhe kristodhulua me anastasin edhe e pagezuan??keshtu qe Homeri nuk na ka folur per tomorrin e beratit ..por per tomorrin e janullaqit edhe kelysheve te tij??keta jane greket edhe kjo ështe historia e tyre????

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Kame kerkuar nje mbishkrime Kero egjyptiane me larte te botuar nga Daressy,vjene nga shek 6 p e s.ne se nuk e ka kush ne arkivet e tija..lutem te me ndihmoni qe ta botoj ,pasi nuk po mundem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 15-10-2007 më 14:19

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Dhimiter Pilika

Vini re te dhenat e padiskutueshme qe jep Dhimiter Pilika jane te njejta me ato qe kam sjelle une tek shkrimi im nr 278 per Mesapo-japiget nga Franco Meraglia(Italian)
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-10-2007 më 15:17
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Perseri nga Dhimiter Pilika
    Kam disa foto jashtezakonisht te rendesishme nga libri Gli Etruschi i etruskologut/ilirologut gjigand Enzo Gatti qe ne Shqiperi pothuajse nuk njihet fare,por teper i njohur ne perendim,keto foto nuk po mundem ti ngarkoj,do shoh ne te ardhmen,kane dhe mbishkrimet origjinale ne etrurisht.
    Libri i tij Gli Illiri eshte quasi esaurito gjendet vetem ne Catanzaro(Italia)mund ta blini dhe ne ebay,por ka shume pak kopje.kushton reth 48€ ne mos gabohem
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-10-2007 më 15:21
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    mbishkrime frige...me germa etruske

XA-25 BABA: MEM EFAIS: PROITA FOST TIPA NA EPOS: SKENEM AM: EL AES

SKENEM - s kemi (e gje akoma edhe sot ne dialektet shqip)

PROITA - i roitur...prape shqip

EFAIS - e fajs = e futa...prape shqip

Ndoshta koincidence....

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •