Close
Faqja 179 prej 255 FillimFillim ... 79129169177178179180181189229 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,781 deri 1,790 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    baptist

unë u ktheva edhe jam këtu....me më shum oreks ...ndaj mos u mërzit se do ta gjejm gjuhën bashk edhe përse nuk ja vlen.

pordhët ruaj për veten tënde edhe përdor fjalor llogjik kur debaton personalisht me mua..herën tjetër që do më fyesh personalisht do marrësh përgjigjie që kupton më mirë.

Janë dhjetra dijetar që e përdorin Tetin si fjalën deti pasi "D" nuk është përdorur nga disa alfabete pellazge.Kam postuar mbishkrim në këtë temë i cili në shqip tregon "ENË" ndërsa në greqisht përkthehet si"LITO" .Afërdita ësht bija e Hënës (Litos),ndaj edhe lidhet me hënën.Po kështu të kam dhën edhe mbishkrim i cili tregon se emëri pellazg i "Parmenit" përkthehet në greqisht si emëri "Parmenondas"-ose sotë në gjuhën e krishter "Epaminondas" etje etje.Ashtu sikurse quhej edhe i ati i Krisit "Aliati" edhe jo "Aliattia" sikurse doni ta deformoni ju me metodat grekofile.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 23-08-2008 më 10:12

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Duke kerkuar per gjuhen etruske gjeta kete mbishkrim qe une e kam vizatuar ne paint.
    Me ben pershtypje zberthimi ;TULAR RAM NAL.
    Alfeko mundet te me ndihmoje eshte zberthyer tamam ''DUKE U LARE ZBRITEM NDALUAM''
    Ajzberg-respekte mik.Akoma nuk e kam marr rrugën??

Tular më duket se ka lidhje me hënën ...më duket ..nuk kam matrial përpara meje.Me sa mbaj mënd ësht njohur në dygjuhëshit etrusko-latin.Ram nal jan dy fjal të shqipes...vetëm se kuptimi i përgjithshëm varet nga shum faktor.Do shkruaj se shpejti për këtë çështje.edhe njëher respektet e mija.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    postuar me pare nga Baptist
    Hena-Hene, e Afrodita-Afrodite
    Nuk arrij te shoh se ku ben Hahni afrimin e Henes me Afroditen.
    Bile mendoj se eshte e tepert te shkoqitet hapur se Hena nuk e ka asnje lidhje as me te voglen me Afroditen. As etimologjikisht e as ritualisht.
    Ke dicka plus edhe te postimi i Kronit. Flitet per lidhje jo per njehsim

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Per simboliken kishim hapur temen e Dodones II, kjo eshte teme tjeter, ajo e germave!

Shume kumuri e bukur! (Shikojini gjerdanin ne qafe.) E familjs se pellumbit megjithate.

Le te fillojme duke thene qe Pellumbi eshte simboli i Afrodites.
    1. Afrodita shoqerohet me "RE" muzikore
    2. Pelegu, pelejaded, plejaded lidhen me pellumbat me ane te fjales greke "Pleiade" per pellumb.
    3. Elektra, nena Dardanit ishte Pleiade.
    4. Afrodita e pellumbit qe nena Eneas.
    5. Roma mori emrin e afrodites
    6. Koptet i thone pellumbut "Peri"
    7. Ne gjuhen aramaike pellumb ben "iuna"
    8. Ne ate hebraike "yōnā"
    9. Ne te dy rastet me lart perbeht fjale per pellumbeshe.
    10.Deti me jugor qe lag brigjet e Shqiperise u quajt JON
    11.Kam shkruar me pare se ku Det eshte i Kronit.
    12."Illyricum Sanctum" misherohet nga nje perendeshe me qelapoc te bardhe dhe tri stinet tokesore qe mbarsin femije te hyjneshes.

http://www.freewebs.com/styx49/apps/...hotoID=8832878

"Mater te mua ejtse AfroDiva"
    bravo styx.

pëllumbesha-pëllumk va=pëllumbe vashë e gjejm të mbishkruajtur edhe tek të artat e Pirgut

vargjet e fundit O FELIANXE UNESHA PELUMKVA=ËSHT FËLLËNXË HYJNESHA PËLLUMK VASH
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 23-08-2008 më 11:32

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Ke dicka plus edhe te postimi i Kronit. Flitet per lidhje jo per njehsim
    MË E MIRA EDHE ME E NDERSHMJA DO ISHTE NË SE NUK DO FUTESHIM NË TEMAT QË NUK I NJOHIM ME SAKTESI-KJO PËR VAFTISTIN.

Në dygjuhëshit Liko-Grekë Hëna përkthehet si Lito edhe Lito njihet si nëna e Afërditës,ndaj shpesh edhe Aferdita mer emërimin e së emës-pjella e hënës.ndaj mendimet e prera edhe me ajrin e gjithnjohsit na dërgojn të fluturojm me kallam.
    Nuk ka asnjë mundësi askush nga ne në forum që ta njohin çështjen më mirë se Hahn...mos u bëni qesharakër të kritikoni legjendën në një kohë që nuk njihni abetaren akoma-kjo vlen edhe për lëkurën time por mbi të gjitha për ata që marrin guximin të kritikojn Hahn.

Lër të mos harrojm se Afërdita është Afërdita edhe jo Afro-dite ashtu sikurse e paraqet i nderuari baptist ,pasi afro-dhite ësht etimologji greko-serbe.Fatmirsisht ylli imëgjezit tregon se dita është afër.Afron ditën ...po,por jo Afro dite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 23-08-2008 më 11:35

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Dhè

Ama e dheut eshte Dhe-meter (Dhimitra)

Dhe Kalli
    (kallini i dheut) eshte Dheu-kalion

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Shenime per:

Dhè

Ama e dheut eshte Dhe-meter (Dhimitra)

Dhe Kalli
    (kallini i dheut) eshte Dheu-kalion

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    sotë nuk ka dijetar grekë që të mos ta pranoj se Dhemetra është toka mëmë.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    baptist

unë u ktheva edhe jam këtu....me më shum oreks ...ndaj mos u mërzit se do ta gjejm gjuhën bashk edhe përse nuk ja vlen.

pordhët ruaj për veten tënde edhe përdor fjalor llogjik kur debaton personalisht me mua..herën tjetër që do më fyesh personalisht do marrësh përgjigjie që kupton më mirë.

Janë dhjetra dijetar që e përdorin Tetin si fjalën deti pasi "D" nuk është përdorur nga disa alfabete pellazge.Kam postuar mbishkrim në këtë temë i cili në shqip tregon "ENË" ndërsa në greqisht përkthehet si"LITO" .Afërdita ësht bija e Hënës (Litos),ndaj edhe lidhet me hënën.Po kështu të kam dhën edhe mbishkrim i cili tregon se emëri pellazg i "Parmenit" përkthehet në greqisht si emëri "Parmenondas"-ose sotë në gjuhën e krishter "Epaminondas" etje etje.Ashtu sikurse quhej edhe i ati i Krisit "Aliati" edhe jo "Aliattia" sikurse doni ta deformoni ju me metodat grekofile.
    - Se pari Theti nuk eshte hyjneshe por Zane/Nymfe, se dyti ajo quhet Theti e jo Teti.

- Aferdita te kete diçka te bej me henen, ndoshta, mirpo mesa e di une Aferdita ka te beje diçka me Venusin e jo me henen, siç tregon edhe emri i saj dhe siç e kemi lehur kete pune 100 here ketu ne forum.

- Lexova diçka per Aphrodite Urania. Ju lutem, nuk po nevoitet fare te jesh gjeni qe ta kuptosh qe permes ketije emri po flitet per nje Aferdite te keqe/te lige, mirpo, pyetja eshte se a po flitet ketu per atributet negative te nje Aferdite (te te njejtes Aferdite), apo po flitet per nje Aferdite te dyte, nje Aferdite te keqe/te lige vis–à–vis Aferdites se mire ?

- Nje problem te vogel e kemi edhe te Hera, nuk po dihet se a eshte Hera = Era apo Hera = Hena/Hana.

- Anna Perenna, une pa bere sallto hiq po them qe Ana Perena eshte 'der göttliche Mutterleib' ose 'die göttliche Mutter' (po m'vjen ma leht gjermanisht me ia lane emnin shqip, t'me falni). E kemi edhe emrin Annamaria qe na udhezon pak.

- Duhet te mirret para syshe qe studimet e Hahnit jan fillimi i "luftes" kunder vjedhjeve qyqare te historise dhe mitologjise tone nga "greket" e sotem fallso me simpatizant, dhe logjikisht qe kan gabime, te cilat gabime natyrisht qe do te duhej te ishin korrigjuar nga vet studiuesi (nese do ti verente gabimet e veta dhe po te kishte kohe per ti korrigjuar), mirpo kjo nuk do te thot qe te gjitha pohimet e tije jan gabim. Hahn-i ka bere nje pune te madhe per popullin Shqiptar dhe ne duhet ti falenderohemi per ate pune, pa mare parasysh se a ka bere ai ndonje llogari te gabuar gjat hulumtimeve/studimeve/analizimeve te tije per historine dhe gjuhen e popullit tone.

Ne duhet ta vazhdojme me mend dhe me kujdese punen e tije (te tyre) te pakryer.

Ps.: Baptist, ajo puna e Zeusit na ka met diqysh si n'hulaçk.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 23-08-2008 më 13:30

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    - Se pari Theti nuk eshte hyjneshe por Zane/Nymfe, se dyti ajo quhet Theti e jo Teti.

- Aferdita te kete diçka te bej me henen, ndoshta, mirpo mesa e di une Aferdita ka te beje diçka me Venusin e jo me henen, siç tregon edhe emri i saj dhe siç e kemi lehur kete pune 100 here ketu ne forum.

- Lexova diçka per Aphrodite Urania. Ju lutem, nuk po nevoitet fare te jesh gjeni qe ta kuptosh qe permes ketije emri po flitet per nje Aferdite te keqe/te lige, mirpo, pyetja eshte se a po flitet ketu per atributet negative te nje Aferdite (te te njejtes Aferdite), apo po flitet per nje Aferdite te dyte, nje Aferdite te keqe/te lige vis–à–vis Aferdites se mire ?

- Nje problem te vogel e kemi edhe te Hera, nuk po dihet se a eshte Hera = Era apo Hera = Hena/Hana.

- Anna Perenna, une pa bere sallto hiq po them qe Ana Perena eshte 'der göttliche Mutterleib' ose 'die göttliche Mutter' (po m'vjen ma leht gjermanischt me ia lane emnin shqip, t'me falni). E kemi edhe emrin Annamaria qe na udhezon pak.

- Duhet te mirret para syshe qe studimet e Hahnit jan fillimi i "luftes" kunder vjedhjeve qyqare te historise dhe mitologjise tone nga "greket" e sotem fallso me simpatizant, dhe logjikisht qe kan gabime, te cilat gabime natyrisht qe do te duhej te ishin korrigjuar nga vet studiuesi (nese do ti verente gabimet e veta dhe po te kishte kohe per ti korrigjuar), mirpo kjo nuk do te thot qe te gjitha pohimet e tije jan gabim. Hahn-i ka bere nje pune te madhe per popullin Shqiptar dhe ne duhet ti falenderohemi per ate pune, pa mare parasysh se a ka bere ai ndonje llogari te gabuar gjat hulumtimeve/studimeve/analizimeve te tije per historine dhe gjuhen e popullit tone.

Ne duhet ta vazhdojme me mend dhe me kujdese punen e tije (te tyre) te pakryer.

Ps.: Baptist, ajo puna e Zeusit na ka met diqysh si n'hulaçk.
    Theti është përmëndur nga dijetarë të shumët si Deti....cila është arsyeja e këtij gjajësimi ..gjithkush ka një mendim të vetë.Ësht e vërtet se Hena nuk lidhet drejt për drejt me Afërditën sipas shumicës së miteve ,por ekzistojn shprehje figurative të cilat e lidhin Afërditën me hënën.Megjithse ka lloj lloj variantesh mitologjike në lidhje me çështjen...sipas njërit prej tyre është Apolloni edhe Artemisi =dielli edhe hëna ,ndërsa Lito është "lijt-lindsja"=ajo që i lindi.Ani-Ëna_Ëni lidhen edhe me emrin e romës,edhe prej këtej del emri "Ani-Anna"--kjo për ata që nuk i njohin emrat që të krishterët huazuan edhe përvetësuan nga pellazgët.
    Urania Afërdita quhet TURAN në etruskisht =T URAN=E QILLIT=E URËS=HAPSIRËS SË HORIZONTIT=FORMËS URORE QË SHIKON SYRI YNË.
    sidoqoft të përshëndes-kritika jua ishte me shumë vënd.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 23-08-2008 më 13:35

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •