Close
Faqja 176 prej 255 FillimFillim ... 76126166174175176177178186226 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,751 deri 1,760 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin

Kjo eshte figura e pellumbit e gjetur afer vendlindjes se perandorit Justini (hys tini) i takon 4-5 mije vjeqarit para eres sone.
    Per simboliken kishim hapur temen e Dodones II, kjo eshte teme tjeter, ajo e germave!

Shume kumuri e bukur! (Shikojini gjerdanin ne qafe.) E familjs se pellumbit megjithate.

Le te fillojme duke thene qe Pellumbi eshte simboli i Afrodites.
    1. Afrodita shoqerohet me "RE" muzikore
    2. Pelegu, pelejaded, plejaded lidhen me pellumbat me ane te fjales greke "Pleiade" per pellumb.
    3. Elektra, nena Dardanit ishte Pleiade.
    4. Afrodita e pellumbit qe nena Eneas.
    5. Roma mori emrin e afrodites
    6. Koptet i thone pellumbut "Peri"
    7. Ne gjuhen aramaike pellumb ben "iuna"
    8. Ne ate hebraike "yōnā"
    9. Ne te dy rastet me lart perbeht fjale per pellumbeshe.
    10.Deti me jugor qe lag brigjet e Shqiperise u quajt JON
    11.Kam shkruar me pare se ku Det eshte i Kronit.
    12."Illyricum Sanctum" misherohet nga nje perendeshe me qelapoc te bardhe dhe tri stinet tokesore qe mbarsin femije te hyjneshes.

http://www.freewebs.com/styx49/apps/...hotoID=8832878

"Mater te mua ejtse AfroDiva"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 19-08-2008 më 20:13
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Papergjegjshmeria jote njerezore eshte per te vajtuar. Po ja lej forumestive te vendosin me fakte se kush rren e falsifikon dhe kush mohon ate qe ka thene. Perbri njeri tjetrit jane postimi yt dhe me ngjyrat perkatese interpretimi im.

Citim Postuar më parë nga Baptist, Postimi# 1779
    Tjere here citoje. Mos "permblidh" cka nuk eshte shkru, e s'asht thane, as s'asht menuu...
    Brymi yt po tho'te, se kulla asht ndertu para permbytjes, e kjo asht nji rren e kulluem, se asnji burim nuk thote ashtu e as librat tu t'dashtun fetar. E as une nuk kam mbet me me kallzue nji i dalun fare ja i gjakprishun mue per shyptari.
    Citim Postuar më parë nga Styx Postimi# 1756
    Citim:
    Citim Postuar më parë nga Postuar më parë nga Baptist
    1. Kulla u ndertua mbas kijametit. 2. Ndersa gjuhet u "prishen" mbas te dyjave. Me "qellim" qe te pengohet ngritja e Kulles demek. Ata, qe studiuan shkaqet e kiametit; konstatuan shkaqet e kiametit; dhe idejuan menyren e preventimit te nje fijaskoje te re qiellore, dhe qe udhehiqnin projektin; ishin prifterinjet pellasg. Nga ata te vjetrit bile. Por popujt e kombet qe morren pjese ne implementimin e tij normalisht qe nuk ishin. Dhe ne realizimin e tij, vertete moren pjese shume popuj, mbase te gjithe popujt e qyteteruar te regjionit euroaziatik.Keshtu e mbaj mend une. Kiameti nuk u perserit me ani qe projekti deshtoi per shkaqe objektive pjesa me e madhe e tij ishte kryer - te tjerat jane perralla protosemite.E verteta eshte qe kiameti me nuk u perserit. Kompromis te jete? Nuk e besoj!Me gjuhen e sakte mitologjike. Kjo mund te interpretohet vertetesisht si nje kompromis dhe marreveshtje te pathyeshme mes njerezve dhe hyjve, -ne, te mos i kercnojme ata dhe ata te kene kujdes tjera here - sepse ne rastin tjeter ne i marrim gjerat nen kontrolle dhe sanojme shtyllat e qiellit vet. E ndoshta edhe u vijme larte e u permbysim si pacavure. Kjo force njerezore diktoi paktin i cili nuk u thye deri me sot.
    Keshtu thone pikerisht librat fetare qe ti i perbuz, qe kulla u ngrit pas qametit.
    Tani le te flasim pak per kete qamet. U shkaktua nga nje permbytje e madhe jo?

Ti shkrove se:
    1. pas te dhenave te perpunuara mitologjike kulla i ngrit qe te mos bjere qielli (uji) domethene.

(A nuk thua vete qe kulla u be per te parandaluar nje fiasco te re? Cfare tjeter vec se permbytjes ishte fiaskoja e pare? A nuk konkludohet se kulla u ngrit per te ndaluar pervec ndonje dickaje tjeter, tipin e pare te fiaskos-permbytjen? Keshtu shkon logjika e trunit, por jo logjika hajnit)

2. Sipas gjuhes se sakte mitologjike kulla u ngrit per te frikesuar alienete qe te mos shkaterronin token.

(Plasi syte ne rreshtin me te njejten ngjyre. Kush jane ata prejtte cileve njerezit do merrnin kontrollin? Zota sigurisht qe nuk ishin, se cili njeri me mendje te rregullt po i shpallke lufte hyjit? Sigurisht qe pas mendimit tend te cilin nuk e ben publik ishin qenie te nje lloji tjeter, por qenje njerezore ama.
    Fjalia ne roze na thote qe sipas teje dhe jo sipas meje interpretimi qe vijon eshte realist, ndersa ai ne blu i perpunuar nga njeriu.)

3. Sipas paragrafit te fundit ne postimin tend te cilin nuk e kam cituar, kulla u ngrit per te mos lejuar largimin e atmosferes (pas a shume si kjo qe po ndodh sot).

(Postimi yt #1728 paragrafi I fundit lexon: “Nderkohe qe e verteta absolute eshte qe duhet force e madhe per ta mbajtur qiellin qe te mos iken perpjete, gje qe edhe eshte duke ndodhur me shpejtesi te shtuar gjate shekullit te fundit dhe po vazhdon”. Ku e ke falsifikimin? Me fal qiellin qe iken perpjete ta quajta atmosfere, duhte ta kisha lene postiqe me lesh.)

Po i menjanoj interpretimet nga keto qe ke vene medhe po merrem direkt me anen me "shkencore" te fenomenit. Cfare i kishte ndodhur atmosferes qe shkaktoi qametin? Pse mendon qe problemi (pasi ta kemi degjuar se cili eshte) u riparua dhe si?
    Nuk kishte nevoje te perserisje se librat fetare thone qe kulla Babelit u ngrit pas permbysjes, se kete ta kisha shkruar vete 13 postime me pare (me te kuqe ne postimin perkates me lart). Ajo qe nuk kam shtjelluar sepse mendoja ta beja ne forme bashkebisedimi eshte se ka shume gjasa qe kulla Babelit te jete ndertuar dicka pak para permbytjes. Pergjigjet e pyetjeve qe te drejtova do nxirrnin ne pah se nuk ka shume llogjike qe kulla te jete ndertuar pas permbytjes. Si gjithmone e parandjen rrezikun se do te kapesh ngushte dhe i shmangesh thelbit ne momentin kritik per tu marre me bishtin e dhelpres.

Problemi nuk eshte tek permbledhja ime. Eshte diku tjeter.
    Akuzat per rrena drejtoja te afermve te tu qe te kane mesuar ta perdoresh vend e pa vend. Thuaji gjithashtu se si gjetur faren e kulluar tek vetja dhe tanhausi, dhe ate te dalunen tek shqiptaret. Ta tregojne ata arsyen e zbulimit qe ke bere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 19-08-2008 më 20:38
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    shenime sqaruese ne lidhje me KRUA / KRONI eshte Chronos

Barat:

Pune bukur!

Me ben pershtypje se Hahni ne faqen 372 ( e para) thote qe "shqipja nuk na hyn ne pune per te shpjeguar fazen 4 dhe 5" por na duhet per tri te parat. kedo dy fazat per te cilat nuk duhet shqipja jane lufta e drites kunder erresires (titajve) dhe sundimi i drites pa bete armepushim me forcat e erresires.

Si mendon, pse nuk hyn ne pune shipja pqe keto faza? (E di qe nuk je Hahn , e as une.)
    Aeneas Dardanus

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Mua me beri pershtypje qe Hahni iu referua shprehimisht toskerishtes dhe gegerishtes per te mbeshtetur shpjegimet.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Bizant gjdo here kur kam postuar diçka ne lidhje me sistemin diellor e them jam munduar ne menyre sa me te thjesht dhe sa me shume argumete te plasoj, sepse shume me pare e kam citue se Gjuha shqipe permban ne te folmen e saj trashigimin me te pasur dhe me te lasht te emertimeve te planeteve e deri te thermitet-thermia.Tani te shpjegoj e si dhe ku dhe qka se kam nder mend shiqo hieroglifet qe zberthehen ne gjuhe tone ta dishe se gjuha shqipe eshte sikur aj teleskopihabelper ti zberthyer emrat e kjo eshte gjuha me e lasht jo e vdekur.
    Skam nevoj per teleskop nese kupton ti inderuar shiqo fotot pamvaresisht se a jan sumere apo babilonase apo te faraonve nje ta kesh ne die se nese njerzimi ka nje trung te perbashket pikenisjen e shumezimit e qe kjo pike ekziston skame asnje medyshje jemi populli me i lasht fale gjuhes qe flasim .
    Kur jan zbuluar planetet ne menyre shkencore nuk di por di te them se planetet ne gjuhen tone figurojn si emra prej koheve te lashta .
    Tani mendova se do te me ndihmoni pasi qe dhash mendimin se nga ku jan formuar germat,
    ti i gezuar me qet hi syve me qellim apo pa qellim ti e di vet pasi qe nuk te konvenon dihet mire se pse ben pytje te tilla je mesue me i qiftezue planetet 2nga2 burre grua jo i nderuar kan mare fund ato kohra.
    Megjithate shpresoj se nje dite do te jeni konstruktiv .

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    postuar me pare nga Styx

Barat:
    Pune bukur!
    Me ben pershtypje se Hahni ne faqen 372 ( e para) thote qe "shqipja nuk na hyn ne pune per te shpjeguar fazen 4 dhe 5" por na duhet per tri te parat. kedo dy fazat per te cilat nuk duhet shqipja jane lufta e drites kunder erresires (titajve) dhe sundimi i drites pa bete armepushim me forcat e erresires.
    Si mendon, pse nuk hyn ne pune shipja pqe keto faza? (E di qe nuk je Hahn , e as une.)

Kjo per dy arsye.

shembull
    Ti je ne fillim biri i babait tend apo nipi i gjyshit tend?
    Je biri i babait si renditje POR POR ...pa gjysh nuk ka baba, e rrjedhimisht je nipi i gjyshit

Kjo eshte edhe menyra e Hahn. Ai merr periudhen e ngjizjes se cdo gjeje dhe e shpjegon me gjuhen shqipe. Para ketyre emrave nuk ka me asgje. Nuk ka me se c'te sqarosh, sepse nuk egzistence.Ai e vendos barazimin pellazgjisht=shqip ne rrenje te universit.
    Ndersa per Zeusin dhe emertime te tjera ai jep edhe krhasime me Snaskritishten. Pra nje influence dhe prejardhje tjeter. Ketu nuk dua te zgjatem sepse ia vlen qe te hapet nje teme e re vetem per sanskritishten dhe shqipen, ku kjo e fundit eshte "motra" e saj (ta quanim binjake do e tepronim por eshte me e ngjashmja nder gjuhet e tjera).
    Duke qene se emertimet e periudhes se Titaneve shpjegohen lehte me shqipen kjo eshte arsye per te qene te kenaqur. Hahn nuk e trajton gjerazi Olimpin sepse jo te gjitha emertimet shpjegohen me shqipen.
    Mendimi im eshte se drita qe permend Hahn, mund te mos kete fituar dhe fillpo ndryshimi i epokave, ku kjo qe sapo iken eshte ajo e erresires-pati kulmin e vet fiks ne mes.
    Intersante eshte se Zeusin ai e lidh me dheun, por dhe me driten. Doli drita nga dheu? (psh Darius mund ta zgjeronte me shume kete argument por ndoshta te Dodona).
    Gjithsesi do postoj edhe ca pjese te tjera intersante nga Hahn. Nuk besoj se ai eshte njeri ne kerkim te fames, por mendoj se eshte nje studiues shume i mprehte dhe praktik. Eshte nje njeri qe ka hequr shume pluhur me idete dhe punen e tij.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Kjo per dy arsye.

shembull
    Ti je ne fillim biri i babait tend apo nipi i gjyshit tend?
    Je biri i babait si renditje POR POR ...pa gjysh nuk ka baba, e rrjedhimisht je nipi i gjyshit

Kjo eshte edhe menyra e Hahn. Ai merr periudhen e ngjizjes se cdo gjeje dhe e shpjegon me gjuhen shqipe. Para ketyre emrave nuk ka me asgje. Nuk ka me se c'te sqarosh, sepse nuk egzistence.Ai e vendos barazimin pellazgjisht=shqip ne rrenje te universit.
    Ndersa per Zeusin dhe emertime te tjera ai jep edhe krhasime me Snaskritishten. Pra nje influence dhe prejardhje tjeter. Ketu nuk dua te zgjatem sepse ia vlen qe te hapet nje teme e re vetem per sanskritishten dhe shqipen, ku kjo e fundit eshte "motra" e saj (ta quanim binjake do e tepronim por eshte me e ngjashmja nder gjuhet e tjera).
    Duke qene se emertimet e periudhes se Titaneve shpjegohen lehte me shqipen kjo eshte arsye per te qene te kenaqur. Hahn nuk e trajton gjerazi Olimpin sepse jo te gjitha emertimet shpjegohen me shqipen.
    Mendimi im eshte se drita qe permend Hahn, mund te mos kete fituar dhe fillpo ndryshimi i epokave, ku kjo qe sapo iken eshte ajo e erresires-pati kulmin e vet fiks ne mes.
    Intersante eshte se Zeusin ai e lidh me dheun, por dhe me driten. Doli drita nga dheu? (psh Darius mund ta zgjeronte me shume kete argument por ndoshta te Dodona).
    Gjithsesi do postoj edhe ca pjese te tjera intersante nga Hahn. Nuk besoj se ai eshte njeri ne kerkim te fames, por mendoj se eshte nje studiues shume i mprehte dhe praktik. Eshte nje njeri qe ka hequr shume pluhur me idete dhe punen e tij.
    Si biri babait ashtu edhe nipi i gjyshit dalin nga nje gen, lineage. Hahn ben nje ndarje mes fazave 1-3 dhe 4-5, te tille qe gjyshi dhe babai mund te mos jene gen-itore te birit te adoptuar.

Kur flet per nevojen e prezantimit te gjuhes sanskritisht ne raport me shqipen, me cilen faze nga kete to Hahn e lidh kete influence/krahasueshmeri? Po te jete per fazen 1-3 Hahni thote qe nuk na hyn gjuhe tjeter ne pune sepse shqipja eshte e mjaftueshme. Po ta lidhesh me dy fazat e mevonshme, atehere mbetem me medyshje se cila eshte teorema qe duhet vertetuar. Qe sanskritet jane greket e sotem? Apo dicka tjeter?

Te ben pershtypje se studjuesit me te pranuar ne qarqet nderkombetare per Albanologjine e anashkalojne Hahnin, te cilin personalisht e vendos ne ne radhe te pare. Me qe u permend Stipcevici me lart, edhe ky nuk mbeshtetet absolutisht tek Hahn nderkohe qe huazon teorema shume me te pasakta nga Bopp dhe Jirecek. Ne vije te pergjithshme mendoj se nuk jam dakord aspak me Stivcevicin. Vepren e tij e vleresoj kryesisht nga ana dokumentare arkeologjike por jo konkluzive.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 21-08-2008 më 07:27
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Pershendetje
    Po vazhdoj me hapat e asaj breshkes qe kam vizatuar me lart e cila eshte nje simbolizim jo i rastit ajo figur argumenton me se miri disa mendime -ide ,kjo metod eshte e veshtire por eshte metoda me adekuate sepse une as nuk kam lexuar tabllot e gurta te MUSAS a.s dhe as ato te Thotit dhe as epin e gilgameshit thjesht jam bazuar ne sistemin planetar ndoshta paksa po dal jasht rrjedhave te diskutimit kerkoj falje per secilen hieroglif -germ do te poostoj aq sa kam mundesi dhe kur ju te tjeret ndihmoni do te kem me leht besoj se do te jete nje pune e shkelqyer keshtu i vetem si Xhemajl se besoj se do ta ket vleren e rendesis se madhe alfeko me humbi po ben pushime ,keta profesoret te mesojn nga nxenesit e shofin apsurde megjithate ju deshiroj suksese te gjithve .
    Kur ishte para gjygjit Galileu fjalet e fundit duke u rrotulluar perreth te pranishmeve tha;megjithate toka sillet rreth diellit ndersa une them se germat jan krijuar ne baz te sistemit djellor pamvaresisht nga zbulimi i tyre ne menyre shkencore njohuria per to .
    Ketu lart keni nje vizatim te ndare , njeni paraqet kuptimin e anijes -vitit
    Neaptunit -posedonit qe eshte identik me emrin e babait te Neoptolem=Pirro burrit.
    Megjithate kemi edhe gjyshin e tij pasardhes i Thetisit -Detit qe eshte = Neaptuno-Positi nephtija-ftija edhe emri i vendlindjes shpjegon nje argumentim ne vete.
    Ndersa tjetri piramidat e gizes,dhe sistemin ton diellor.
    Pra kur eshte zbuluar planeti neptun nuk di vetem di se ne gjuhen Pellazge-Yllire ka ekzistuar si emer me rendesi te veqant.
    Pershendetje

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Si biri babait ashtu edhe nipi i gjyshit dalin nga nje gen, lineage. Hahn ben nje ndarje mes fazave 1-3 dhe 4-5, te tille qe gjyshi dhe babai mund te mos jene gen-itore te birit te adoptuar.

Kur flet per nevojen e prezantimit te gjuhes sanskritisht ne raport me shqipen, me cilen faze nga kete to Hahn e lidh kete influence/krahasueshmeri? Po te jete per fazen 1-3 Hahni thote qe nuk na hyn gjuhe tjeter ne pune sepse shqipja eshte e mjaftueshme. Po ta lidhesh me dy fazat e mevonshme, atehere mbetem me medyshje se cila eshte teorema qe duhet vertetuar. Qe sanskritet jane greket e sotem? Apo dicka tjeter?

Te ben pershtypje se studjuesit me te pranuar ne qarqet nderkombetare per Albanologjine e anashkalojne Hahnin, te cilin personalisht e vendos ne ne radhe te pare. Me qe u permend Stipcevici me lart, edhe ky nuk mbeshtetet absolutisht tek Hahn nderkohe qe huazon teorema shume me te pasakta nga Bopp dhe Jirecek. Ne vije te pergjithshme mendoj se nuk jam dakord aspak me Stivcevicin. Vepren e tij e vleresoj kryesisht nga ana dokumentare arkeologjike por jo konkluzive.
    Dallimi qe ben Hahn ka te beje me Zeusin. Ne postimet ne vijim do te diskutojme dhe per kete gje.
    Fazat e filleses jane me kryesoret dhe ruajne elemente me te paster.

Jo, greket nuk jane indiane dhe nuk flisnin sanskritisht. Ky perfundim per arsye se nese do te ishte e kunderta, pra nese ata do te ishin, si ka mundesi qe shqipja ka me shume ngjashmeri me sanskritishten se sa greqishtja? (nga aq sa kam lexuar)

Influence apo evoluim i pjesshem, kjo pak rendesi ka. Sepse Hahn jep qarte hallken e pare te zinxhirit. "Mitologjia" e ZANAfilles
    Ajo dickaja tjeter, nuk mund te coje me ne thellesi -por mund te mbushen boshlleqet nderlidhese-dhe mund te behen disa lidhje te tjera, te tipit
    Atlantida (pellazgjike ?) kunder Vimanave, anijeve te perandorise Rama

Nje hipoteze ne lidhje me ate qe ti thua me siper ne lidhje me greket dhe sanskritishten- i bie qe nese e marrim si te vertete kete gje, dikur te jete folur vetem nje gjuhe si nga Atlantasit ashtu dhe nga "Indianet".
    Gjurmet me te forta i ka shqipja. Historine mund ta kontrollosh por gjuha e folur nuk mund te kontrollohet dot totalisht.

Qarqet nderkombetare nuk kane psur kurre si qellim qe te zbulojne. Qellimi eshte qe te kene nje version. Kaq. Eshte apo jo i vertete versioni i servirur, ketu duhen shtruar arsyetime pa fund, sepse fundi i fundit edhe studimet "shkencore" jane pjese e politikave shpesh here.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

hëna / hana dhe lidhjet e saj me perendeshen Afërdita
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 22-08-2008 më 10:15

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    ---------------
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 22-08-2008 më 10:18

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •