Close
Faqja 165 prej 255 FillimFillim ... 65115155163164165166167175215 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,641 deri 1,650 prej 2545
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Gjithashtu desha të them se emri i një perëndie duhet të shpjegohet në bazë të karakteristikave të tij, psh DHEMETRA jo vetëm që e kishte kuptimin Nana e Dheut, por edhe ishte e tillë. E njëjta gjë për Helios, e perëndi tjera.

Por të ketë ndonjë lidhje mes Zërit, dhe Zeusit, më duket e pamundur.

Karakteristika e Zeusit është Zotërimi, sepse ishte kryesori në Panteonin e Olimpit.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Alibaba c'pune ka Zeusi me Panteonin e Olimpit? Zeusi eshte qartesisht i Dodones e aty i gjendet fillesa jo tek Olimpi. Olimpi e panteoni 12sh eshte shume i ri ne krahasim me Zeusin e kur ekzistonte Zeusi gjysma e hyjnive te Olimpit nuk dihet nga i kishin breket.

Une po pres postimin e Styx-it pasi besoj mund ta sqaroje me qarte kete gje.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alibaba c'pune ka Zeusi me Panteonin e Olimpit? Zeusi eshte qartesisht i Dodones e aty i gjendet fillesa jo tek Olimpi. Olimpi e panteoni 12sh eshte shume i ri ne krahasim me Zeusin e kur ekzistonte Zeusi gjysma e hyjnive te Olimpit nuk dihet nga i kishin breket.

Une po pres postimin e Styx-it pasi besoj mund ta sqaroje me qarte kete gje.
    Në rregull, po e marr unë Olimpin dhe po e hedh nga dritarja, mu aty në kosh të plehrave. Tash t'a harrojmë Olimpin.

Sqarona pse Zeusi paska lidhje me zërin??

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Në rregull, po e marr unë Olimpin dhe po e hedh nga dritarja, mu aty në kosh të plehrave. Tash t'a harrojmë Olimpin.

Sqarona pse Zeusi paska lidhje me zërin??
    Bere gjene me te mire te mudshme, sepse kufizimi i Zeusit brenda Olimpit thesalian eshte veper Hesiodiste e hesiodistesh.

Lidhjen e gjen tek tema e Dodones e tek menyra si behej profecia. Ne dodone fliste Dielli e simbologjia perkatese e verteton.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Furka është për të tjerrë leshin me ba 'pej'. Pejt ma së shumti shërbejnë për përpunimin e mëtejmë në pëlhurë.
    O shoq pelhura asht pelhure zhguni zhgun e lini lin ...

Pra nëse janë gjetë në një vend veknat për përpunimin e pëlhurës, kjo do të' thotë që aty është përdorë edhe Furka. Sepse për të bërë pëlhurë, duhet me pas penin, e pejt munesh mi ba veç me furkë. Tue tjerr.
    Haha, edhe nuk jane veknat po vektë!

Tash nëse kemi të dhëna arkeologjike, mujna me zbulue kur ka fillu mu përdorë pëlhura. Pra nga kur datojnë veknat më të hershëm. Atëherë ka fillu mu përdorë pëlhura, dhe asaj kohe i përket edhe fillimi i përdorimit të furkës.
    Ka eksperta ne lete lami po une per vete skam lidhje...

Furka s'ka të bëjë me zhgun. Në furkë vendoset leshi, dhe ky lesh zgjatet e shtrëngohet me gisht, ndërkohë që mblidhet në bosht, duke u bërë tubë e penit. ""Furka dhe boshti""
    e he de
    ne furke mundesh me tjerre vec lesh nashta edhe lin per tjerat se di...

Dhent nuk i solli askush. Dhent ishin këtu dhe vetëm u zbutën nga njerëzit, madje në kohë shumë të hershme që s'kanë të bëjnë me Jasonin.
    Jo jo nuk ishin ketu - u sollen ketu.
    Dhente - me duket kemi bere fjale perpara per kete roblem, - nuk mund te jetojne ne atmosferen e lagesht te regjionit tone (me terp se 3-4 muaj) perpos ne lartesi mbi 1000m, se plasin rend te tana.
    Pra origjinojne nga vise e fusha ku lageshtia e ajrit si dhe uji i pishem gjindet me veshtiresi.
    Së pari emrat që përshkruajnë natyrën, kafshët, bimët, vegla bujqësore, janë ndër ata që janë ruajt më së miri. Përderisa kemi emra nga koha e Luftë Trojane që shpjegohen përmes shqipes, nuk është çudi që emri furkë të datojë nga ato kohëra.

Pastaj siç e the edhe vetë lidhet me Furiet, dhe derisa Furiet janë 3000 vjet të vjetra, pse të mos ia jenë edhe 3000 tjera.
    Nuk e thash te kunderten
    Tamam janë ndarë në funksionet e tyre. Mirë e ke që është përdorë për shumë funksione, pastaj një furk është përdorë vetëm për lesh, ndërsa më vonë e kanë pa të arsyeshme të mos e bëjnë me maje, por vetëm si sipërfaqe druri.
    Edhe kjo eshte miratuar me pare.
    Sa i përket kohës antike unë jam shprehur disa herë që kemi pasur 7 dialekte të stërmëdha: Ilir, Thrak, Helen, Italik, Skyth, Anatolik, Etrusk.
    Skythet se c'mi bane pellasg bree...
    Edhe nëse atëherë ka pasur RANË dhe RËRË, kjo nuk do të thotë që kanë lidhje pikërisht me gegë e toskë.
    Cili e thae kete?
    Nuk ka ndodh vetëm ni rotacion dhe ja na u krijua shqipja. Rotacione ka pas gjithëmonë' dhe do të ketë përsëri. I njëjti rotacion mund të ndoshë shumë herë.
    E paske ba lamsh t'gacem per me thure per me cu m'e la e m'e shkele per me e ba zhgun.
    S'po di as kand ke citu as cka me pergjegje e ckame lane.

Rotacizmi (shkruje dikund) asht ndikim direkt i dialektit latin ne viset tona e per qe ate arsye asht i pranishem vetem edhe ne nji gjuhe qi hala permban substrat te shqipes e ne asnji tjeter qi na rrethon. E ajo asht, kush tjeter pos romanishtja. Ta thote edhe emri i tyre, romane ma.

Pra nuk asht fenomen spontan i gjuhes shqipe po i provokuem.

Por kthimet n'forma origjinale kane ndodhe vazhdimisht, kjo gjuha shqipe asht nji fenomen i pabesueshem. ka periudha kur nji fjale aq shume komplikohet me parashtesa e me nga dy tri pale prapashtesa se s'merret vesh sen - pra vije periudha kur prap si me magji ristaurohen e rigjenerohen tu u kthy ne format e veta origjinale pothuaj nascente...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Une di kete qe kur u lind pellazgu Zoti i kishte ri-ndare tokat- zoterimet. Vetem per disa gjigante (Antitatent) ndarja nuk ndryshoi, me pak fjale edhe pas permbytjes ata mbajten zoreimet qe i idhin dhene ne origjinen fillestare te njeriut.

Personalisht ndarjen dialektore e vendos pas permbytjes (kulles dhe Babelit). Ajo para pembytjes duke qene njera, dhe ajo pas, nga dega pellazgjike nga familja Noes.
    Desha te shtoj ketu se, gjithmone pas mendimit tim, antitanet qe rronin perqark Dodones jane ata qe kane gjuhen me te vjeter, matriarkalizmin, dhe perendite me te lashta. Familja e Pellazgut solli nje sistem te ri, krijoi Zeusin dhe hodhi perendite e lashta ne ferr, per te perkujtuar arrogancen dhe mosbindjen e tyre ndaj Zotit. Jo me kot kemi birin qe busrgos te jatin, Pellasgun me te ri qe perbuz ate Pellazgun e vjeter arrogant. Ketu fillon patriarkalizmi dhe perbuzja ndaj qenjeve te tjera njerezore. kety fillon parimi se ndarja e re eshte me e mire se e vjetra, ndonese kufijte e saj respektohen teorikisht, ketu fillon historia e dyndjeve pushtuese.

Kam dyshimet e mija ne se jane chame(t)ret apo dardanet (per mungese te nocioneve me te sakta) keta antitanet e perbuzur zellene.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-08-2008 më 13:28
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Rotacizmi (shkruje dikund) asht ndikim direkt i dialektit latin ne viset tona e per qe ate arsye asht i pranishem vetem edhe ne nji gjuhe qi hala permban substrat te shqipes e ne asnji tjeter qi na rrethon. E ajo asht, kush tjeter pos romanishtja. Ta thote edhe emri i tyre, romane ma.

Me kete qe the vajte e hodhe ne kosh teorine pellazge .

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565

Në gjurmë të gërmave dhe sharjeve Pellazgo-Yllire

Fillon Bizantin
    O rrotë, o ****, o zgjebë, o shakë, o hardhuckë, o njëthundarak, o kopil, o gjosë! Kush pjerdh mer hajvan për kopjen më të vjetër të Iliadës? Ça dreqin mendon mer zhapik, se do arrinin librat e Homerit në ''amballazhin'' që i la ai?

Hyj-Njeriu
    Qirje bizantin cke qe pirdhesh ti, te ka hip palikarlleku me shume se c'lejohet.
    Ste pelqen fakti qe iliada origjinale e Homerit eshte dhunuar per qejf gjate 2 mije vjeteve pas formimit?

Bizantin
    Mic, mos do gjë atë topin të ta fus në bythë?

Hyj-Njeriu
    Faktikisht per ty nje k.ar te madh kam une, do behem njehere by-thqires nga halli se shume po e kerkoke. Qenka e vertete qe turqit e mesuan ti futen sumes kur takuan greket.

alibaba (i cili eshte dakort ne parim me Hyj-Njeriun, por jo ne permasa)
    Hahahaa bli një gomar më mirë, se ai e ka të gjerë.

Hyj-Njeriu (qe eshte dakort me vezhgimin e mprehte te alibabes)
    Se ke keq ti, do ja bej dhurate qirje bizantinit kete gomarin , mbase vjen me i qete ne forum :
    http://www.youtube.com/watch?v=0KLmKL_hpHM

Bizantin (duket se eshte dakort dhe ai, por ka pretendimet e veta)
    Fillo të numërosh çfarë të ka ngelur e pashkërdhyer (nqs të ka ngelur) se erdha...

Hyj-njeriu (pergjigjet me naivitet)
    Motren tende dhe plaken tende i kam te shkerdhyera, po ashtu ca kusherira te tuat qe njoh . Me ke ngel vec ti pa u shkerdhyer. Kap ndonje vibrator nga ato te gruas tende, me te madhin e fute ke veni qe ai gomari ta fuse kollaj.

Bizantin (imitimi i Berishes tregon se ai nuk eshte me nerva, por po luan me qellim prishjen e temes)
    Jot' ëme ku shkërdhehet, moteleve apo hoteleve? Me çfarë të zuri, me topin që ke në foto? Plakë të fortë ke pasur, e mbaj mend. Në ****** e saj kisha humbur një maunë.

Hyj-Njeriu (me ne fund po e shikon qart perpjekjen e ndyre te Bizantinit per te shkaterruar nje teme qe atij i djeg shuuume)
    Ime me mban me puder p.idhin e sateme sa here qe mbaroj pune me plaken tende. E ke te re plaken, duket qe eshte q.re me lagjen qe e re kur te polli ty. Kujt i ngjan me shume ne lagje ti ?
    p.s Ca eshte kjo taktike per te ndikuar ne perjashtim fale njohjeve te tua atje lart, apo vertete te ka vajt mendja per tu shkerdhyer e po e kruan ne internet? Ka shqiptare boll edhe aty ku banon ti, shko kruaje se ta bejne ****** ballone .....

Bizantin (nuk terhiqet sepse tema dhe disa pjestare nuk jane perjashtuar akoma...ose se, kushedi. Edhe pse i ndryshem mund te quhet mashkull)
    Më ka vajt mendja për të shkërdhyer robt e një skllavi, edhe je me fat që më dole përpara. Plakën tënde do e lë për në fund se herët e tjera më ka lodh keq. Pa le që ka qënë e parruar (apo vallë ka qënë plaku yt ai? nuk mbaj mënd mirë se që të dy t'i **** nga *****).

Styx (perpiqet me kot)
    Hyj-Njeriu, lere me kaq. Eshte per te ardhur keq te lejosh nje qen bir qeni ta katandise kete teme ne kete pike.
    PS. Derrit natyral grek: ofendimet e tua te bejne te vesh buzen ne gaz. Keto ju mesojne per ciceroni?

Zenith (vjen pak me vonese por me nervin "high-quality")
    ça pidhin e kurves se asaj jevges greke qe ke ne shpi pate ti mer pederast,ça pate qe u nxehe ti o rot ka.ri,nuk te pelqeu fakti qe homerin nuk e gjen ne origjinal ne gerqisht.............ti po flisje qe homerin e gjen origjinal ne gerqisht..........origjinali i gerqishtes i p.idhit te motres tate qe bo blow job.
    O cuna mbaruat me kaq apo te bejme nje xhiro para se te fillojme te postojme ndonje gje?
    Ai legen tanhauzi e ka per hobi prishjen e temes. Keshtu qe mos u merrni kot me cunin e babit

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Ali, çka ta mer mendja ty si spjegohet prejardhja apo krijimi i fjales Zot ?

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Personalisht ndarjen dialektore e vendos pas permbytjes (kulles dhe Babelit). Ajo para pembytjes duke qene njera, dhe ajo pas, nga dega pellazgjike nga familja Noes.

Mund ta zgjerosh pak kete piken se sinqerisht nuk mora vesh asgje.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •