o tanis pepinus brevis.e lexova blogun tat.por e ke te mbushur plot me hajvanlleqe(scusi se po perdor turqizma hahahaha)more tanismauser.
te te them nje gje qe tine e di me mire se une,por nuku e pranon.
evgjiterit e tu te dashur greqerit,kane erdhur nga nord africa, sigurisht jane dhe te perzjere me aziatike,pra nuku jane autoktone.kjo eshte e verteta dhe ti s'ke ça i ben kesaj,ngado qe te vertitesh.
ah dhe e fundit,te gjitha postimet e tua me broçkulla fusin uje be te katra anet,e di pse? se je jo vetem i trashe,por as nuku gedhendesh.
ps.per styx kjo tani.
don't argue with the ignorant and stupid;they'll take you down to their level and beat you with experience
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 05-07-2008 më 22:54
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Me poshte po postoj nje pjese nga Meshari i Buzukut, perpunuar nga profesor Eqrem Çabej.
Shikohet qarte se menyra se si banoret e Kretes dhe te Dodones bejne betimin, riperseritet edhe ne Meshar.
Kjo eshte nje deshmi e forte e ruajtjes se emertimit me te cilin i drejtoheshin shqiptaret Krijuesit nder shekuj
përshëndetje styx.
mundë të ketë të ngjarë,por që të vërtetohet kjo duhen fakte mbishkrimore.Patjetër që Zoti është thirrur edhe me emrin "ati-ietta-jati"...por unë nuk e kam studiuar hollësisht çështjen edhe nuk mund të flasë për të.
respekte.
barat
shumë interesant postimi ytë i fundit.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 06-07-2008 më 13:08
Po nuk mjaftojne postime neper forume o Alfeko. Po nuk pate shtet qe te organizoje cdo gje, perfshire edhe trashegimite e ndryshme, bertit sa te duash ti.
Me pak perpjekje mund te arrihet ne shume perfundime. Ajo qe ti diskuton per gjuhen pellasge, nuk eshte nje diskutim mbi nje fantazem. Vetem pak gervishtje ne siperfaqe dhe nje lidhje logjike, bazuar ne pune studimore dhe nuk ka ndonje cudi te madhe te pranohen boterisht ato qe shkruhen ketu.
Kjo eshte edhe arsyeja pse greket jane kaq "meraklinj" per botimet e ndryshme. Mjeshtrat e genjeshtres, e dine fare mire se sa shpejt hapet nje version, sidomos kur ka edhe te verteta qe e mbeshtesin, ne kundershtim nga strategjia e tyre qe bazohet te transformimi.
Me siper u fol per PELLGUN. Te pakten keshtu duket
Ndersa ketu behet lidhja e shqipes me pellasgjishten. Se kush e ka me te paster e me te lashte formen dhe permbajtjen e gjuhes, ne apo ballkanasit e tjere kjo eshte per tu pare pastaj
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 06-07-2008 më 14:00
atrea, unë e dija që ti të paktën do të më jipje të drejtë për ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ.
Tani, për postin 1167, Thomopoulos e ka me mëdyshje. E thotë biles, δύναται έχειν αναφοράν. Pra, mund të referentohet (të ketë lidhje), pa trajtuar lidhjen.
Edhe thotë ''vallë të ketë lidhje edhe niki, nikao?''.
Nεικος në fakt do të thotë grindje, mosmarrveshje siç dëshmohet edhe nga fjala φιλο-νεικώ, φιλο-νεικία etj.
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Pershnetje
Alfeko eshte e verrtet se realiteti duhet shiquar ashtu si eshte e bardha e bardh por nese te tjeret ti mohojn ,pse ti imponohem jo dhe .
Nese kthejm koken mbrapa shiqojm qe realiteti eshte krejt tjeter sepse keta realistat,,hajnat" ne periudhat kohore qe zene vendin e nje prisi kulturor te te gjith ballkani azis se vogel edhe te europes ishin te organizuar ne shtrirje shume te vogel mos te them organizime klanesh-fisesh edhe ate deri para 200 vitesh shiqo harten qe postoj zenit ne temen tjeter shiqo seqka mendon tanhauzeri ne google per Pellazget ku i rendit aj fiset Yllire -epirotast jo zotri te leshosh teza e hipoteza eshte me se lehti por ato duhet argumentuar me fakte pra keto faktet qe kan dal ne horizont duhet pervetsuar same pare me tezate tipave si tanhauseri per ta thene me vone se ja greket ishin formulues te kultures se vinces e ndertues te piramidave te bosnjes dhe asaj te bullgaris.SE FUNDMI DO TE NA DREJTOHEN-ARSYETOHEN THJESHT !
KETE E KA SHKRUAR NJE SHQIP FOLES
Pate keq
Edhe nese eshte munduar nje dias apo nje xh.gashi te perkthej dy fjale ne shqip qe edhe jan diskutabile se fjala greke auto vie nga fjala albane vet-oe kam thene se behet fjale per jeten perseri po e them se fjala vet ka rrenjen te jeta e kam cekur sidomoste stella e lemnosit me shum se dy tri her hasim ne emrin zeronqe eshte lexuar jedon-jetonku me vone nga etruret tek latinet emrohet me emrin vita .
Huazimet gjithnji e pasurojn nje gjuhe por pse ti huazojm fjalit e formuara nga rrenja baze e Yllirishtes siq kemi rastin me scepter -shkepti -shkopi -shkepi vete-tin shiqoje mire kete emer veton -jeton tin eshte TINI .
Ne me mire eshte te na vras reja per drite te diellit ,se te lejojm disa tipa ta mohojn identitetin e te parve tane se per ngjyra o alfeko o miku im ato naj kan perzier kaher ...
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 06-07-2008 më 18:58
bizantin....njohsja "at-rea nuk ka të bëj me emrin timë...ju e dini shumë mirë se shqipua nuk ju a ve shumë veshin emrave.Unë gëzoj emër të ri shqiptari me rrënjë të lashta pellazge.....të papërmëndura askund si të tilla.
vetë fjala "filioniko" tregon grindjen..filo niqi=ndiqi shokët=grindje ,në se do ti jepnim etimologjin greke me kuptimi "niqi=fitore" do kishim "shokfitues"....gjë që nuk tregon aspak grindje.Thomopulo e vërteton më lartë pastaj më
poshtë (respekt për njohurin tende të greqishtes) na jep njërin nga disa kuptime që merrë fjala "aragje"...kuptimin pohues "demek"
.Sërishtë edhe me "demek" nuk tregon siguri-ashtu sikurse e drejtshpjegoni ju,por ai është i bindur më lartë edhe në vazhdim thotë ..demek edhe fjalët...........!.Kështu mundem ta kuptoj unë të paktën.Janë qindra fjalë të tjera që ekzistojnë në greqishten e lashtë.
barat.
Camarda edhe Boop patën botuar dikur dy vepra gjigande për gjuhën tonë.Ata mendonjnë se shqipja ka shumë lidhje me greqishten e lashtë.Megjeher pas ksaj ata u sulmuan nga Gustavo Mayer =turpi i shkences.Mayer nxorri si përfundim krejt të kundërtën e Camarda edhe Bopp duke e vendosur shqipen si gjuhë të krijuar nga dialektet mesjetare-sllave turke rumune.....!
Pikërishtë mbi këtë dobiç duhet të godasin shkenca shqiptare=turpi shqiptarë.Thomopulo e goditi ,por ai nuk është përkthyer në shqip që ta kuptojnë "veglat antishqiptare që përmend moikom zeqo".
një nga fjalët që Mayer përmënd si huazim shqiptarë nga turqit,është edhe fjala "maraz".Thomopulo i kujton zagarit që hodhi bazat e përrallave antishqitare-Mayer- se fja"maraz" gjendet në mbishkrimin e Limnos i cili ishte botuar 4 vjet më parë(1888)...edhe "i paska shpëtuar Mayerit" .Me gjendjen e fjalës "maraz" në mbishkrimin e Limnos vërtetohet se kjo fjalë është shumë e lashtë edhe nuk mund të jetë kurrë huazim turkë pasi turqit sotë 600 vjetë më parë erdhen në ballkan.Qesharakut Mayer nuk i është përgjigjur faqezeza shkencë shqiptare akoma edhe sotë e kësaj dite...unë po ju kujtoj se jo vetëm mbishkrimi i Limnos por edhe vepra tjetër e humbur e homerit titullohej "marrgjitis-i marri"...kështu që Mayer duhet ta njihte këtë më parë se të lëshonte broçkullat e tij.
Edhe "praetor" që isht gjykatës romak, nuk ka dallim nga "pretar" ai që bie pré bagëtisë së fajtorit.Po ashtu fjala Lictor qe shoqeron fascis vjen nga lat . lig-are qe do te thote Lidh
Krijoni Kontakt